DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
Archiv 2011
Archiv 2011
 
První trénink 2011

 

 

Zima se s námi snad už nadobro rozloučila a jaro se hlásí o slovo. Kvůli posunutému Leninovi už na 16. dubna musíme začít trénovat dřív než v jiných letech…Datum prvního tréninku jsme si stanovily na 24. Března. Bohužel areál ještě nebyl připraven, proto jsme si šly omakat materiál a zkoušet náběhy. Naštěstí to šlo dobře a tak jsme se mohly po hodině přesunout na nový areál a brigádně vyhrabat suchou trávy. Díky našemu pracovnímu nasazení po půl hodince nebylo co řešit a ještě jsme stihly zapózovat u nového skladiště materiálu…

První zkušební start na nové dráze...

  

První trénink se nám tedy odsunul o týden, tj. na 1. dubna. A nebyl zase tak aprílový, jak jsme čekalyJ

 

Snažily jsme se pod vedením nového, nekompromisního trenéra ,  který za každou úlivku uděluje adekvátní trest. Jeho první hláška: „ Dej si 10 dřepů. Nebo ne 15 za to, že ses na mě u toho stihla usmát… J

  

 První útok na vodu byl zkušební a opatrný, druhý byl svižnější až si tam Peťa zamotala nohy VIDEO  …. ale třetí byl ideální, odběhnutý něco málo přes 17 vteřin.

Do šibeničního termínu Lenina nám mnoho času nezbývá, když to ale půjde aspoň takhle, tak budeme spokojené…

 

Memoriál V. I. Lenina

 

 

Od prvního tréninku čas letěl nezadržitelnou rychlostí, až se zastavil na datu 16. 4. 2011. Tento den byl ve znamení prvního soutěžního klání letošní sezóny a to hned tak velkého závodu jako je Memoriál V. I. Lenina v Širokém Dolu.

Původní datum bylo v říjnu, kvůli problémům v areálu byl ale tento recesní závod přeložen. Na podzim jsme byly nahlášené na 48 místě, v dubnu už to bylo místo 24. Nespočet týmů se omlouvalo, že nemá sestavu nebo natrénováno. To ale neměl téměř nikdo v tomto brzkém termínu, proto jsme nic nevzdaly a jelo se.

O půl 6 ranní jsme vyrazily na cestu, nabalené teplým oblečením a dobrou náladou. Už při slavnostním zahájení nám ale bylo jasné, že jsme místo zimních bot měly brát opalovací krém. Nezvyklé sluníčko tomuto závodu dodávalo jiný rozměrJ

Širokodolského klání se zúčastnilo 37 družstev žen, 5 družstev starých pánů a 111 mužských družstev.

Nakonec jsme se na start připravily jako 22. Vyšla na nás opět spodní základna jako v posledních dvou letech. Bleskově jsme se nachystaly a poprvé si letos stouply za startovní čáru. Na drsného pana startéra jsme se pečlivě připravily, takže nás nemohl rozhodit. Na poprvé jsme odstartovaly a běžely za naším prvním výsledkem. Vzadu vše v pořádku, Peťi ale uklouzl rozdělovač z mokré ruky a tím se dost zdržela. Takže čekání s vodou, holky vepředu téměř na svých místech. Pravý terč 17:50s, levý 18:82s.

 

 

Mohlo to být jistě lepší, ale na tu hrůzu na základněJ Koukněte na video http://www.youtube.com/watch?v=16lPBjjlk2U nebo na TADY  

V našich srdcích zavládla spokojenost a mohly jsme si naplno vychutnávat výkony ostatních.

 Více fotek na http://sdhlavicky.com

 

Závod neskutečně odsýpal, takže nestihlo ani zapadnout slunko a bylo dobojováno.

Náš rozpačitý útok stačil na krásné 5. místo. Ženskou kategorii vyhrál Sychotín 17:06s a mužskou slovenská Zbora 14:38s . Kolem šesté hodiny večer jsme se naložily do auta a ujížděly směr domů.

Do dalších závodů v Litavě máme necelý měsíc, který samozřejmě celý protrénujeme…

 

Výsledky TADY

 

Žďárská liga odstartovala Litavou

V neděli 8. května 2011 proběhlo v Litavě první kolo Žďárské ligy v požárním útoku. Na jeden z premiérových závodů letošní sezóny se sjelo 39 mužských a 15 ženských družstev.
Závod v Litavě je mezi týmy oblíbený nejen tím, že patří mezi první, ale i pro svou úroveň, která se rok od roku zvyšuje. I když je to pro okresní ligy velice nezvyklé, závod byl přenášen hasičskou televizí hasici150.tv a v plánu jsou i další přenosy Žďárské ligy v nastávající sezóně.
Soutěž odstartovala v jedenáct hodin a přibližně po šesti hodinách již byli známi vítězové. Litavská trať vede mírně z kopce a i když se to může zdát jako výhoda, spousta družstev si na ní vylámala zuby. Sedmnáctkových časů padlo v mužské kategorii osm, v ženské potom pouze dva. Častým problémem byly rozpojené rozdělovače a neodhadnutě přidaný plyn. Nejlépe si v těchto podmínkách poradili muži z Hluboké s časem 17,21s a ženy ze Svatoslavy, které svým časem 17,36s překonaly starý traťový rekord, který několik let držely ženy z Výčap. Na druhém místě se mezi muži umístili Krokočín, třetí místo vybojovali Maršovice a neoblíbená bramborová medaile zbyla na SDH Lavičky, třetí nejlepší tým Extraligy České republiky v PÚ. Časově bylo prvních osm družstev velice vyrovnaných. O sedmé místo se museli rozdělit Benetice se Zbraslaví za čas 17,83s. Mezi ženami se sedmnáctka povedla, vyjímaje vítězky, pouze Sychotínu. Časy pod 19s byly ke shlédnutí tři, autorkami byly ženy z Žernovníku, Výčap a Krokočína.
Ačkoli už je květen, počasí bylo vskutku aprílové. Na začátku závodníkům ztěžoval podmínky studený vítr a zatažené nebe. Na ženskou kategorii ale vysvitlo slunce, které vydrželo nad mraky, a vysušovalo lehce podmáčenou trať, až do konce závodu. Sympatický byl také fakt, že pořadatelé průběžně informovali o stavu hokejového utkání Česko – Rusko, které závodníci, kvůli časové náročnosti soutěže, sledovat nemohli.

                                                                                                                                             Autorka Peťa

Náš čas 18:52s (P17:89) nakonec znamenal 4. místo. Letošní sezónu odběhneme s kompletně jiným materiálem, než tomu bylo v minulých letech. Neměly jsme příliš mnoho času na trénování, proto jsme rády za tento výkon navíc se zdravotně indisponovanou Renčou na béčkách, která už má prsty ozdobené sádrou...

  

I když se teď potýkáme s nejrůznějšími problémy, věříme, že to zvládneme a že to půjde!

 

Více foto na http://mojevasefota.rajce.idnes.cz  výsledky na http://www.zdarskaliga.cz/vysledky/soutez-130

 

Velmi opatrný rozjezd třebíčské ligy ve Výčapech

Sezóna se nám rozbíhá a to znamená, že i třebíčská liga. První závody se uskutečnily u nás v neděli 15. 5. Ranní nepříjemný déšť naštěstí do odpoledne ustal, teplota bohužel nevylezla příliš vysoko. Přesto se zúčastnilo 27 družstev mužů a 9 ženských týmů.

Opět se ukázalo, jak málo družstev umí závodit do kopce. U drtivé většiny buď proudaři nestíhali nebo čekali na vodu. Dá se říct, že se to povedlo snad jen domácím s časem 18:05s, což byl vítězný čas. Na 2. místě se umístil Jakubov  18:66s a trojici doplnil Předín 18:98s. Navíc nejméně třem družstvům prasklo nebo se vyvleklo béčko u mašiny, takže jsme měli o potopu a bahýnko postaráno.

Naši kategorii jsme zahájily my s vypůjčenou Jájou na béčkách, DĚKUJEME a to za záskok nejen na závodech. Po pátečním tréninku, kdy jsme šly béčka na sto způsobů, poslouchaly u toho hokejový zápas a užívaly si psychickou pohodu, přišel sobotní nepříliš vydařený trénink. Přesto jsme doufaly, že si béčka dají říct a konečně přijde úspěch. Tentokrát se ale voda do béček ani nedostala. Nedoražená savice, přidaný plyn, rozpojení savic i když na krátkou chvilku a moje neúplná znalost stroje způsobila, že na první pokus voda dopředu nešla. Skoro ani na druhý, přesto jsme dokončily v čase 45:59.

 

 

Verča levý terč doslova srazila k zemi, těžko říct jestli stihla srazit předtím, než se rozletěl na tři části nebo naprostou náhodou až někdy během rozkladu. Podání protestu je ale prý komplikace, která je pro domácí zbytečný luxus. 

  Použité fotky z http://trnavsky-hasicky.rajce.idnes.cz

 

Ženskou kategorii vyhrály Výčapy Q avšak za čas 19:94s, na 2. místě Myslibořice 20:54s a bronz má Svatoslav 21:84s.

Ke konci to u nás už ani nepřipomínalo hasičskou soutěž, ale spíše seskupení hokejových fanoušků, kteří fandí asi takhle

 

Příští víkend navážeme druhým kolem třebíčské ligy v Trnavě. Nepodléháme panice, my bojujeme a nejen s neúspěchy, ale i s ostatními nepříznivými okolnostmi!

 

Více foto na http://www.sdhvycapy.cz, http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz, http://trnavsky-hasicky.rajce.idnes.cz, http://bibr.rajce.idnes.cz

Výsledky ženy ZDE

Trnavské klání na nově vybudované trati

Třebíčská liga pokračovala druhým kolem, které po několika letech pořádala Trnava. Na nově zrekonstruované trati do pravého letního počasí se sjelo 26 družstev mužů a 11 ženských kolektivů.

Celou soutěž zahájilo družstvo domácích. I přes nervozitu na domácí půdě dokázali, že mají natrénováno a čas 17:17s jim zajistil vítězství. Na druhém místě skončily Sedlatice za čas 17:62s a třetí příčku zabrali naši kluci z Výčap s časem 17:88s. Tímto časy pod 18 vteřin skončily. Ostatním favoritům jako Urbanovu, Pavlovu či Žernovníku se nedařilo.

Finále o sud zlatavého moku zůstal v Trnavě za čas 17:07s

 

Více foto na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

Během mužské kategorie nastaly technické potíže, které způsobily nejméně půlhodinovou pauzu. Pořadatelé se ji ale snažily napravit co nejrychlejším přesunem terčů a neustálými zásobami ledňákůJ

Naše kategorie, jak už bylo zmíněno, obsahovala 11 družstev. To je na třebíčskou ligu velmi neobvyklé, ale příjemné překvapení. Jde vidět, že požární sport na našem okrese neumírá a právě naopak zesiluje.

Pauza na přesun terčů byla tak rychlá, že jsme se tak akorát stihly nachystat. Během chvilky jsme dokončily přípravy na základně a přesunuly se za startovní čáru. Náš útok měl drobné chyby, přesto první pravý terč 17:35s. Výsledný čas 18:12s nakonec stačil na 3. místo.

 Použité fotky z http://trnavsky-hasicky.rajce.idnes.cz

 

Místo druhé obsadila Svatoslav s časem 18:00s a zaslouženě zvítězily hasičky z Nevcehle. Hlavně díky nádherným sestřikům zastavily časomíru na 16:69s. Domácí družstvo žen s vypůjčenou Kájou nedokončilo.

 

Do zahájení extraligy zbývají pouhé dva týdny. Máme ještě chvíli na to sžít se s novým materiálem a pustit se do extraligových bojů naplno.

Více foto na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz nebo na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz

 Výsledky žen ZDE

 

Rozjezd Open ligy v Nevcehli

Žďárská i třebíčská liga byla zahájena, tento víkend se rozjede i Extraliga ČR, zbývala tedy už jen jihlavská Open liga. Tuto nesnadnou úlohu si na svá bedra naložili hasiči a hasičky z Nevcehle. Úkol jim jistě znepříjemnil téměř dvoudenní déšť. V neděli však jako na objednávku vysvitlo slunce, vysušovalo půdu a hřálo po celý závod.

Na areál mistryň Extraligy v PÚ dorazilo 31 mužských týmů a téměř rekordních 14 družstev žen.

Jelikož nám déšť znemožnil trénovat v sobotu, nezbylo nic jiného než potrénovat až před odjezdem. Snažily jsme se to zvládnout, co nejrychleji, přesto jsme nestihly zahájení a několik prvních útoků. A že se bylo na co koukat. Čas pod 18 vteřin předvedlo osm týmů. Na 5. místě skončili kluci z vedlejšího Pavlova 17:65s, o stupínek výše Předín 17:48s. Třetí příčku vybojovala Olešná 17.46s. Vítězství jen o málo uteklo mladším z Petrovic za čas 17:21s. Zdá se, že proudaři se po několika sezónách „vyběhali“ a předvedli velice kvalitní sestřiky. A kdo že to vyhrál? Obnovený domácí tým s časem 16:84s. Od vítězných extraligových ér se vyměnilo pár členů. Všichni ale oplývají zkušenostmi z dřívějška (viz http://sdhnevcehle.cz) Svoje dovednosti potvrdili vítězstvím ve finále téměř shodným útokem v čase 16:87s. Nejrychlejší sestřik však nepocházel od nich ale od družstva z Laviček – P 16:57.

Více foto na http://kalorinka.rajce.idnes.cz nebo na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz

Po přesunutí terčů jsme mohly zahájit tu něžnější kategorii. Nachystané jsme byly raz dva i popovídat s paní rozhodčí jsme si stihly. Bohužel nás zradil mírně zdeformovaný koš, se kterým se Ráďa nestihla od dopoledne sžít. Spadl na zem, zázračně se ale odrazil zpátky do její nachystané ruky. Díky tomu jsme dokončily v čase 20:19s (P 19:76s). Poděkování patří Jáje za záskok na béčkách nejen na závodech.

  

Ostatním se ale opět příliš nedařilo. Hlavní favoritky z Nevcehle si vybraly slabší chvilku a kvůli nenapojené proudnici čas 32:10 – první terč 16:23 nejrychlejší vůbec. Náš zkažený útok tak znamenal překvapivé 5. místo. Před námi domácí dorostenky 19:52s, bronz si odvezla Trnava 19:48s. Na druhém místě Rozseč  19:29s a 1. místo vybojovaly Výčapy Q 17:46s.

Našim útokům nechybí nic víc než jen troška štěstí. Snad si ho letos dokážeme vybojovat, když na nás už žádné nezbylo.:-)

 

 Výsledky ZDE

 Více foto na http://kalorinka.rajce.idnes.cz nebo na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz

1.    a 2. kolo Extraligy v PÚ aneb Naše první šestnáctka!

 

Letohrad

A je to tady! Překonaly jsme dlouhou zimu a konečně se dočkaly Extraligy v PU 2011. Věrní návštěvníci našich stránek ví, jak se nám (ne)dařilo na prvních závodech.  S novým materiálem nás čekalo hodně změn a štěstí nás opustilo už dávno. Nu což, řekly jsme si, budeme trénovat a jednou to přijít musí. Ale že to bude hned na prvním dvoukole jsme opravdu nečekaly. Ale nebudu předbíhat…

Jelikož náš sbor má více družstev, jedno auto pro více lidí nám nestačilo. Podařilo se nám od sponzora zapůjčit nové přibližovadlo značky Mercedes. Auto máme, řidiče taky, dobrá nálada nám nechybí nikdy, proto kolem 7 ráno vyrážíme. Pár nutných zastávek na benzinkách, blouděníčko v Letohradu (chtělo by to více šipek!) a konečně dorážíme na místo činu. Na začátek extraligy právě v Letohradu už jsou všichni zvyklí, ale na takové letní počasí moc ne. Od rána pálilo slunko, pořadatelé byli však plně vybaveni zmrzlinovým osvěžením.

V mužské kategorii nás čekalo 54 bojujících družstev. A takhle to dopadlo:

1. Nevcehle – trefně sami sebe popsali slovy: „ Jak jsme skončili v roce 2009, tak jsme začali sezónu 2011“, tedy předvedením kvalitního útoku s nejrychlejším časem dne 16:64 s

2. Petrovice B – i když měl Lukyn na levém proudu dlouhodobé zranění, na něm ani na ostatních v týmu to není poznat – čas 16:67s

3. Plumlov – oproti loňsku s mírně obměněnou sestavou, i přes pozdější výstřik Myšáka na levém proudu čas 17:03 s

4. Trnava – další z týmů co nabrali mladší posily, tentokrát to stačilo těsně pod bednu – 17:09 s

5. Sedlatice – kvalitní tým z Jihlavska, i přes kousnutý koš dosáhl času 17:14 s

6. Olšovec – překvapení loňského ročníku, tentokrát sice nevyhráli, ale i tak předvedli slušný útok – 17:17 s

7. Lavičky – díky naverbovanému Romanovi z Radíkova se zasloužili o „přestup sezóny“, časem 17:24 s se postarali o slušný rozjezd

8. Petrovice – mladší reprezentanti z Petrovic mají letos taky natrénováno - 17:28 s

9. Letohrad B – 17:43 s

10. Velké Hoštice – na levém proudu pozdější výstřik 17:44 s

11. Podmoklany – 17:57 s

12. Chrášťany – 17:58 s

13. Bříšťany – s vlažnějším košem 17:81 s

14. Únětice – 17:95 s

15. Letohrad Orlice – 17:96s

Nedařilo se Úhercům, Bezděkovu ani našim klukům. Žádný z těchto týmů nedokončil svůj útok. Úherce a Bezděkov kvůli nezapojené proudnici a Výčapy skončily na rozdělovači.

 Více foto na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157626774665625/ nebo na http://mbugy.rajce.idnes.cz/

Organizačně vše odsýpalo jak má, proto jsme se pomalu nachystaly na naši kategorii. Přeměřit svoje síly přijelo 21 týmů. Už podle startovní listiny nám bylo jasný, že urvat nějaký bod nebude jednoduché. V Letohradu – Kunčicích se nám však doposud dařilo, jednou jsme tu vyhrály a jednou byly druhé.

Na svůj pokus jsme šly samozřejmě z první startovní pozice. Rychlá příprava a šup na čáru, ať to máme za sebou. Zvláštní pan startér nás pěkně dlouho nechal vycukat na startu než se ozval výstřel. Peťa na rozdělovači mírné zdržení na základně, holky jsou u čáry a zasedají. Kája 16:85s, Verča ukončila náš útok v čase 17:69s. Sice lehký prostřik, ale je to naše první 17-ctka pro letošní sezónu, takže spokojenost.

Video http://www.youtube.com/watch?v=PKWAz48tDU0

  

 

Po nás na startu favoritky z Nevcehle. Pěkný útok, bohužel si Káťa nalevo myslela, že má sraženo a ono ne. Čas 17:99s a 5. místo. O stupínek výše Vitiněves – holky s neobvyklým způsobem provedení útoku, ale hodně rychlým. První terč 16:11!, druhý však až 17:89s. Na 3. místě Chrášťany, kterým se povedlo prostříkat o něco míň – čas 17:73s. Vítězství si odvezly hasičky ze Sychotína – hlavně díky krásným sestřikům – čas 17:27s.

Pro nás tedy krásné 2. místo, ve které jsme s takovým časem nedoufaly. Zbývalo už jen vyhlášení výsledků. I když se pořadatelé snažili zvládnout to v co nejkratším čase, nevyhnuly jsme se oceňování vítězů místní ligy.

 

I na nás se ale dostalo a my se pyšně postavily na stupínky prvního kola extraligy. Pak rychle všechno sklidit, vyfotit se a vyrážet směr Blansko.

Všechny výsledky na http://firesport.cz

Více foto na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157626774665625/ nebo na http://mbugy.rajce.idnes.cz/ nebo na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz

 

Žernovník

Po zhruba hodinové cestě se nic mimořádného nestalo. Jelikož jsme si slíbili, že každý kruháč se bude objíždět tolikrát, kolikáté skončíme, tak to jednou prostě nestačilo J

V Žernovníku nás přivítalo bahno. Půlhodinová bouřka všechno podmáčela, takže holínky byly na místě. Zdaleka se tu nechystalo přespat tolik týmů, co pořadatelé očekávali. Po setmění spíše k tanci hrál objednaný DJ. Někomu se to líbilo, někomu méně, hold každý máme jiný vkus.

V neděli ráno nás probouzelo svítící slunko. Bylo jasné, že nás čeká další horký letní den. Nový betonový náběh nám udělal radost, dost poctivé terče už méně. Zaslechly jsme, že to byly dokonce nejtěžší terče extaligy. Přesto ze 42 mužských útoků bylo k vidění hned několik velice kvalitních časů:

1.       Nevcehle – z druhého vítězství měl jistě velkou radost i nejmladší fanoušek tohoto družstva, který vydržel celý víkendový maraton; kluci nic nenechávají náhodě a za titulem jdou hned zostra – 16:71 s

2.       Jinolice – poměrně neznámé družstvo, které časem 16:89 s ukázalo, že má na celkové slušné umístění

3.       Petrovice B – téměř shodné sestřiky v čase 17:11s

4.       Lavičky – kdyby nebylo podklouznutí pravého proudaře, jistě by to byla šestnáctka, takhle čas 17:34 s

5.       Maršovice – družstvo s největším fanclubem na těchto závodech čas 17:35 s

6.       Sedlatice – o dvě setinky pomalejší čas než Lavičky a také o dvě místa níže -  17:36 s

7.       Petrovice – 17:41 s

8.       Hněvošice -  17:53s

9.       Podmoklany –  17:63 s

10.   Chrášťany -  17:64s

11.   Stanoviště -  17:71s

12.   Trnava – pomalejší voda čas 17:76s

13.   Žernovník – prostřik na pravém proudu 17:90 s

14.   Olšovec  - taktéž prostřik 18:06 s

PluPlumlov – více než vteřinový prostřik na levém proudu

Výčapy – Standa na levém proudu pozdější výstřik kvůli smyčce na céčku

Bezděkov p. Třemšínem – tento víkend si vyloženě udělali výlet před půlku republiky, v sobotu pravý proudař nenapojil proudnici, v neděli to byl pro změnu ten nalevo

Po dvacetiminutové přestávce a přesunutí terčů jsme se nachystaly na základnu. Bylo nám jasné, že po sobotních nepříliš vydařených útocích favoritek přijde tvrdý boj o body. V klidu jsme si stouply na startovní čáru připravené k prolomení smůly. Start se nám povedl na poprvé, na základně vše v pořádku. Přidávám plyn s rozvahou, jak na tréninku, holky sedí u čáry, výstřik, obě dvě mají sraženo. Najednou se ozve velký potlesk a radostné výkřiky. Už i já slyším výsledný čas – 16:74 s! Naše první šestnáctka, čekaly jsme na ni dlouho, ale je to tam. Vylepšily jsme si tak svůj osobní rekord o více jak půl vteřiny. Proto si asi dovedete představit naši nepopsatelnou radost.

Video http://www.youtube.com/watch?v=qZfTD_SVvQc

 

  

S napětím jsme čekaly, co předvedou ostatní týmy zvyklé běžně dávat časy pod 17s.

Vitiněves – chyba na rozdělovači čas až 19:15s

Na 7. místě domácí s prostřikem na pravém proudu – 18:45s

6. místo Petrovice Q 17:75s – tuto nově vzniklou situaci nemůžu komentovat, nemám k tomu totiž příslušné informace, pokud tedy někoho zajímají důvody, ptejte se přímo jich

5.místo Sychotín – téměř stejný útok jako v sobotu, nijak závratně rychlý zadek, silná mašina a pěkné sestřiky – 17:26 s

4. místo Radíkov – 17:22 s

3. místo Nevcehle – jejich standardní rychlý útok – 16:93s

Zbývají už tedy jen  ladies z Chrášťan. Taktéž povedený útok a zastavují časomíru na shodném čase jako my. To znamená, že není žádné 2. místo ale dvě 1. místa. Náš horší první terč způsobil pouze to, že nám byly uděleny věcné ceny přiřazené ke druhému místo. Na body to ale nemá žádný vliv – jen pro vysvětlení.

Než se představil zbytek týmů, šly jsme oslavit náš výkon do místního bazénu, kde jsme si daly 16 „kafíček“J.  Druhé kolo extraligy ukončil nástup pro ocenění vítězů.

Užily jsme si svoji chvilku slávy, nafotily se, sbalily si svých pár švestek a vyrazily domů.

  

Děkujeme našemu osobnímu řidiči Pavlíkovi. Doufáme, že ho náš zpěv příliš neodradil od dalších společných cestJ

Kdyby nám někdo v pátek večer řekl, že budeme oba dva dny na bedně, vysmály bychom se mu. Snad nás ale konečně potkalo štěstí a jen tak se nás nepustí.

Výsledky na http://www.firesport.cz

Foto na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157626780732975/ nebo na http://mbugy.rajce.idnes.cz

 Jelikož mi bylo řečeno, že mi to se sepsáním článku trvá, hecnu se a jdu na to.

 

Noční závody Kožichovice

Víkendový maraton odstartoval na nočních závodech v Kožichovicích. Zúčastnilo se 16 mužských a 4 ženské týmy. Startovalo se smíšeně, protože celé závody byly jen na 2B.

Na velmi úsporně osvětlené trati se nedaly čekat super výkony. Podél tratě stály jen louče, které tvořily spíše intimní atmosféru než potřebné osvícení.

Nejlepšími hasiči dne se staly Benetice s časem 14:83s. Na 2. místě áčkové družstvo z Výčap 15:88s a trojici doplnila Trnava 16:30s.

Na start jsme se nachystaly jako osmé. Na základně vše v pořádku, malé zdržení před potopením do kádě ve tmě. Dál vám to bohužel popsat nemůžu, protože jsem nic nevidělaJ Po Peťu nejspíš vše OK, rozhoz céček proudařek jen podle instinktu. Napojení proudnice po slepu taky nic moc, spíš na poslední chvíli. První terč 17:16s, výsledný 18:54s. Na tyto podmínky uspokojivý čas, navíc Verča vyhlášena nejrychlejší proudařkou závodu.

 

Tímto časem se nám podařilo vyhrát. Druhé Myslibořice 20:04s a třetí Kožichovice 30:16s. Dostaly jsme několik kilo kuřecích stehýnek, takže o extraligovou večeři je postaráno.

Zpáteční cesta byla dosti zajímavá, prostě nás je moc a místa máloJ Kolem 2 hodiny ranní jsme ulehaly do postelí, čekal nás další náročný den.

Výsledky obou kategorií TADY

Okrsková soutěž v Mikulovicích

V 8 ráno už holky byly nasáčkované v ávii a uháněly na okrskovou soutěž, která se po třech letech konala u nás. Krásný pocit, vyrazit pouhých 5 minut před domluvenou hodinou, řádně jsem si ho užilaJ

Splnit hasičskou povinnost přijely 4 mužská družstva, 1 ženské (my) a 5 týmů mladých hasičů. Počasí nám bohužel vůbec nepřálo a hned od brzkých hodin poprchávalo.

Jelikož materiál, který používáme i my, byl dost promočen, rozhodily jsme se zaběhnout pouze jeden útok. Hrbolatá trať mírně do kopce nebyla ideální, proto jsem je vepředu šetřila. Výsledný čas (měřený stopkami) 18.10s.

 

Pro letošek si zase můžeme udělat fajfku za splněný úkol. Ihned po našem pokusu jsme se nechaly odvézt domů, nabalit suché oblečení a vyrážet dál.

Více foto na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

Třebíčská liga v Moravských Budějovicích

Na hodinku jsme si odpočinuly, naobědvaly a vyjely na třebíčskou ligu do Moravských Budějovic.

I přes ranní nepříznivé počasí přijelo 25 týmů mužů. Místní časomíra se nám zdála velice zvláštní. To, co působilo rychle, mělo výsledný čas horší než to, co se nám jevilo jako vlažné.

 Nejlépe se předvedli hasiči z Trnavy za čas 17:20s. Na 2. místě Petrovice 17:40s a bronzové místo obsadily Litovany 17:76s. Naši kluci na bramborovém místě za čas 18:18s, první terč však 16:99s a Ondra předvedl nejrychlejší sestřik dne.

Závodu se také zúčastnili naši dorostenci. Jejich velice pěkně rozběhnutý útok bohužel skončil na nenapojené proudnici.

Po základním kole následovalo ještě finále. Našim klukům se povedl velice pěkný útok v čase 17:49s. Na start šli ale ještě hasiči z Petrovic, kteří zastavili časomíru ve shodném čase. Díky rychlejšímu prvnímu terči prase putuje k nim.

Naši kategorii jsme překvapivě nezahájily. Před námi Svatoslav s útokem za 17:26s.

Po rychlém asfaltovém náběhu se běželo skoro samo, krásná voda. Peťu na rozdělovači to mírně stáhlo, Kája zasedá později, první proud jde zcela mimo terč. Verča zatím z neznámých příčin pozdější výstřik – přesto výsledný čas 17:32s, vpravo neuvěřitelných 16:32s! To samozřejmě znamená nejrychlejší sestřik, i když až 2. místo.

 

  

 Video http://www.youtube.com/watch?v=ixwbHO8ADMk&feature=related

Třetí místo obsadily Myslibořice 19:96s.

I když naše výkony nejsou stoprocentní a stále tam jsou chybičky zdá se, že se nám blýská na lepší časy.  Doufejme, že nejenom pro dnešek jsou nejrychlejší proudy v obou kategoriích z Výčap J

 

Více foto na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz nebo na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz a spoustu fotek najdete http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157626821803679/with/5826529705/

Uf a je to ani to moc nebolelo J

 

 

 

Úherecká hrbolatá trať a sečské bahno – 3. a 4. kolo Extraligy ČR

Ve dnech 18. a 19. 6. 2011 nás čekal nejvzdálenější extraligový víkend. Po několika letech extraliga zavítala do Úherec. Pro nás to znamenalo necelých 300 km cesty. Chlapské družstvo (s drobnými posily od nás) vyjelo už v pátek, aby zabrali to nejvhodnější místo na altán samozřejmě.J

My, v čele s řidičem Michalem jsme naše vozidlo nastartovali až kolem půl 8. V Mc´Donaldovi jsme se stavili na ranní kávu se zmrzlinou a při ukazateli Plzeň 100 km zazněla věta: „To už je, co bys kamenem dohodil“. Bylo to sice trochu dál, zato už při první příležitosti k bloudění nás značka HASIČI navedla správným směrem. Jako kdyby nás pořadatelé znaliJ

 Na areál pod monumentálním kostelem vyběhlo  44 mužských družstev.

Trať přes páteční déšť zůstala poměrně pevná, na extraligové poměry ale dost hrbolatá. Není tedy divu, že byla k vidění jen jedna 16-ctka. Tentokrát to ale vezmeme od posledního bodovaného místa.

15. místo jeden bodík si odváží Malinec 17:91s

14. místo patří Výčapům  17:89s - klukům to začíná šlapat a až se poladí mašina, bude to jistě o mnoho víc bodů

13. místo Vřeskovice 17:79s – prostřik na pravém proudu

12. místo Plumlov 17:77s – tentokrát si vybral svůj slabší den Rohlík na pravém proudu

11. místo Renmotor Jinolice 17:70s -  první terč však 16:79P

Dvě 9. Místa pro Nevcehle a Trnavu 17:59s -  Milkovi z Nevcehle se povedlo brutální podklouznutí při zasedání, Hnízdovi zase kvalitní datlení proudnice

8. místo Petrovice 17:54s – Vojtovi na levém proudu spadlo klubo již od základny, vše ale stihl doběhnout

7. místo Žernovník 17:37s – vyplatila se taktika rozvážnosti s plynem, proudaři měli dostatek času na zakleknutí

6. místo Sychotín 17:33s – mírné hledání terčů u obou proudařů

5. místo Petrovice B 17:32s – pravý proudař měl smyčku na céčku, tudíž pozdější výstřik

4. místo Lavičky 17:28s – kvalitní útok s malinkým prostříknutím

3. místo Bolatice 17:26s – rychlý útok s přesnými sestřiky

2. místo Bezděkov p. Třemšínem 17:12s – kluci si výjimečně mohli přispat, když měli extraligu „za humny“ a osvědčilo se jim to, i přes sání vzduchu na savicích rychlý čas

1. místo si odvezl neznámý tým Horní Lukavice za čas 16:97s, nijak brutální útok, vše ale přesně načasováno a pěkné sestřiky

Těsně pod bodovaným místem skončily Velké Hoštice (17:92s ) levý proudař nestihl zasednout a srazil ani nevěděl jak. N – tedy někdy příště jak se tady říkalo, předvedli domácí Úherce při problémech na savicích. Hrůzostrašně vypadala obmotaná ruka v béčku závodníka ze Sedlatic. Naštěstí měl ruku chráněnou obvazy, tak nedošlo k vážnému zranění.

 Spoustu krásných fotek na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157627001261356/?page=5

 

Po přesunutí terčů jsme se konečně mohly utkat v naší kategorii s dalšími 15 týmy. Na základně chvíli zdržení, panu rozhodčímu se nezdály spoje na rozdělovači dost od sebe. Za povzbuzujícího roztleskávání jdeme za startovní čáru. Nikdo se nepotkal v tváří v tvář se zámkovou dlažbou, všechny odbíhají od základny. Peťa na místě, když vidím zmuchlaninu z céčkové hadice a Verču už o kus dál – odhodila si klubo i s koncovkou. I když se snažila vše napravit v co nejrychlejším čase, Káji se povedl kvalitní a letos jistě jediný prostřik – čas 23:20s. Bylo jasné, že bodovat nebudeme. Video TADY

 

 

 

Vítězství z Úherec si odvezly Nevcele za jediný čas pod 17s – 16:99s.

Na druhém místě Sychotín 17:56s – holky předvádí stabilně kvalitní útoky

Třetí místo si odváží Petrovice Q za čas 18:04s – útok hodně na jistotu

Těsně pod stupínkem  Chválenice 18:13s – první terč 16:54s, levá proudařka však podklouzla při zasedání a z pozice vleže se jí nedařilo srazit terč

5. místo Vitiněves 18:47s – pravá proudařka se zdržela na základně

6. místo Radíkov 18.56 – zřejmě špatně nabráno, na savicích přisávání vzduchu

7. místo Chrášťany 18:75s – béčkařka nedala céčkový spoj proudařky na poprvé

Takhle by mělo být pořadí podle mých poznámek, na firesportu jsou uvedeny ale výsledky jiné. Tak nevím, kde se stala chyba. Vypadly jim Chválenice (možná šly tedy mimo soutěž) a Poděvousy podle nich daly 18:49 místo 18:94 jak bylo uvedeno na výsledkové tabuli v Úhercích i na televizním záznamu. Nebo se možná při zpracování výsledku před nástupem něco změnilo, to už ale nevím.

Na nebodovaných místech Svoboda – rozdělovačka se mírně kousla a zkrátila levou proudařku, Simči se nepodařilo rychle sestříknout. Zdá se, že holky trápí podobné problémy jako nás loni, ale nebojte se nic, ono se to zlomí!

Z pravidelných účastnic extraligy se též nezadařilo Ždírci nad Doubravou – levá proudařka předvedla famózní prostřik.

Jelikož se nás body netýkaly (11.místo), ujeli jsme před deštěm dříve. Naprosto přesně jsme trefili do nákupního střediska, kde jsme doplnili zásoby na večer. Už méně přesně jsme našli Seč, ale za to může mapa, která lhalaJ

Seč

První věc, která nás přivítala, byla totálně rozježděná příjezdová cesta. Bohužel ani dál to nebylo ideální. Všude mokro a bahno, takže, kdo se nevybavil holínkami, tvrdě prohloupil. Díky šikovným kuchařům nás čekala téměř královská večeře.

Později začala hrát skupina BRUFEN. K večernímu posezení byl určen velikánský stan a spousty míst k sezení. K přespání (pro ty méně odvážné) byly k dispozici prostory kulturního domu.

Do studeného nedělního rána se všichni probouzeli jen neradi. Organizátoři měli zdržení s nástupem, ale vykompenzovali to triem zpěvaček, v jejichž podání někteří ani nepoznali, že je to státní hymna. Tak pěkné to bylo. Pořadatelé měli vše dobře nachystané, zradilo je ale počasí. Střídání slunka a přeháněk bylo velmi časté a bohužel převažovaly průtrže mračen, které z fotbalového hřiště dělaly bahní lázně. Proto bylo překvapením časy pod 17 vteřin v mužské kategorii. Z 38 družstev se to povedlo hned třikrát.

Jeden bod za 15. místo si vybojovaly hned dva týmy Chrášťany a Malinec za čas 17:82s.

13. místo Vřeskovice 17:81 – prostřik na pravém proudu

12. místo Bříšťany 17:80s – levý proudař dal proudnici na poslední chvíli a mírně prostříkal

11. místo Únětice 17:76s – první terč 16:85P

10. místo Plumlov 17:65s – první terč 16:62P – vteřinový prostřik Myšáka

9. místo Hněvošice 17:61s – vybaveny posilami z Neplachovic

8. místo Výčapy 17:54s – po včerejším pomalém výtlaku mašiny, dnes se zapůjčenou mašinou z Trnavy, na to, že je zastihl asi největší „slejvák“ za celé soutěžní klání velmi pěkný útok

7. místo Bězděkov p. Třemšínem 17:36s – pravý proudař dál od čáry, přesto srazil těsně před tím, než jim prasklo béčku u mašiny

6. místo Sedlatice 17:13s – velmi rychlé sestřiky

5. místo Horní Lukavice 17:10- kdyby toto družstvo jezdilo pravidelně extraligu, jistě by se neztratilo

4. místo Petrovice B 17:01 – vyrovnané sestřiky

3. místo Maršovice 16:98s – jen o setinku jim uteklo stříbrné místo, rychlý zadek a pěkné sestřiky

2. místo Lavičky 16:97s – Filda se poněkud zamotal do béček, přesto perfektní výkon a první terč 16:52P (nejrychlejší terč dne)

Zasloužené první místo si odváží borci z Trnavy za čas 16: 77s – na těžký terén úctyhodný čas, kromě získaných cen a bodů ještě „vyhráli“ letní sestřih, sázka je sázkaJ

Jedny z favoritů Nevcehle potkala smůla. Při rozběhávání si Jarda na rozdělovači natáhl tříslo. A jelikož není možné nikoho si půjčit, musel zatnout zuby a běžet. Nešlo to ale tak rychle, jak je nutné proto čas 19.43s a 25. místo

O stupínek výš Žernovník s pomalejší vodou a kvalitní prostřikem 19:39. Nad nimi Velké Hoštice s malým zaváháním na koši a vracejícím se levým proudařem na základnu 19:05s. Na 19. místě mladší Petrovice 18:48s špatné nabrání a taneček pravého proudaře při zasedávání.

 Více foto na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157626878894493/

 

Při zkracování tratě přišel jeden z nejsilnějších dešťů. Horší už to být stejně nemůže, myslely jsem si. Přišlo ale velmi nepříjemné překvapení při kontrole materiálu.  Měrka pro západočeskou ligu určila naše proudnice za nevyhovující a extraligovou pořadatelé neměli k dispozici. Ještě větším překvapením bylo, když přišel zástupce Rady Extraligy a bez jakéhokoli dalšího změření jednoduše řekl, že s nimi jít nemůžeme, i když mu bylo oznámeno, že to NENÍ EXTRALIGOVÁ měrka. Naštěstí se začaly ozývat další holčičí týmy s nesouhlasem  a problém se dál řešil. Později došli i další, rozumní členové Rady, kteří rozhodli, že proudnice, se kterými běháme čtvrtým rokem extraligu, jsou v rámci pravidel Extraligy ČR.

Jelikož máme v týmu „cítě“ i „horké hlavy“ bylo to pro nás značně rozhozující. Ani nechci vědět, co se komu honilo hlavou, když jsme se nachystaly na čáru. Mě jen to, že v bahně se moc ideálně neběží ani nerozhazuje. Na základně vše ok, zezadu slyším „voda!“, opatrně tedy přidávám. Možná až moc pomalu, proudařky sedí, mají chvilinku před výstřikem. Kája sráží ihned (17:21 – nejrychlejší terč dne), Verča o chloupek později – výsledný čas 17:75s.

 

 

 

Na terén a zmiňovanou nabouranou psychiku uspokojivý výkon. Pro názornou ukázku povrchu tratě:

Ostatní ženská družstva šla též velmi opatrně, proto není divu, že vítězný čas byl 17:45s od hasiček z Vitiněvsi. Pravá proudařka si nevzala celé klubo ze základny, byla dál, ale pěkné a velmi vyrovnané výstřiky jim zajistily 1. místo.

Na 2. místě Radíkov 17:60s – poměrně velké problémy v kádi, mašina ale vše dohnala

4. místo Chrášťany 18:06s – prostřik na pravém proudu

5. místo Svoboda 18:76s – prostřik tentokrát pravé proudařky oproti sobotě

6. místo Sychotín 18:84s – to samé jako dva předchozí týmy

7. místo Ždírec n. Doubravou 19:26s

Loňské mistryně z Nevcehle si ze Seče odvezly N za nezapojený koš v kádi.

K nám putuje 3. místo a potřebných šest bodů.

  

Celkově to tedy pro nás znamená 1. místo a 24 bodů. Vše je ale neuvěřitelně vyrovnané, protože jen o bod míň má Sychotín a 21 bodů patří Chrášťanům. Nevcehle „až“ na 4. místě, bodů 19, Vitiněves 18 bodů.

 

V mužské kategorii první místo obhajují Petrovice B 56 bodů, na druhém místě Lavičky 52 bodů a na třetím Nevcehle 47 bodů.

Velké poděkování patří našim klukům za podporu při problémech s proudnicemi. Neváhali ani minutu a šli se „hádat“ za nás. Troufám si tvrdit, že jen neběháme za jednu obec, ale že začínáme fungovat jako tým Výčapy. A tak to má být.

 

Děkujeme za krásné fotky Jandákovi z Trnavy, neuvěřitelné množství fotek http://www.flickr.com/photos/jjjandak/

Výsledky na www.firesport.cz

Celý záznam na www.hasici150.tv

 

5. a 6. kolo Extraligy ČR - Pravčice, Radíkov 

Pravčice

15. Bolatice 18:11s – „hledání“ levého terče

14. Sedlatice 18:05s – 16:79P, i když byl podstatně dál než Zdenda na levém proudu, který prostříkal

13. Nová Dědina 18:04s

12. Ludslavice 17:89s

11. Chrášťany 17:83s

10.Nevcehle 17:80s – s hned dvěma záskoky, na rozdělovači a proudu, vypůjčený rozdělovač z Předína předvedl efektivní kotoul, zkrátil tím však proudaře

9. Jinolice 17:69 s– proudaři mírně nestíhali zasednout

8. Žernovník 17:57s – svůj pokus museli opakovat kvůli závadě na časomíře

7. Sychotín 17:53s

6.Trnava 17:37s- kvůli pracovním povinnostem Šobula a Papena měli dva vypůjčené členy z Benetic, Pazy na stroji se podle jejich slov „prostě netrefil“ koncovkami hadic do sebe, takže menší zdržení

5.Vrbětice 17:35s – proudaři dál od čáry, povedly se jim ale pěkné sestřiky

4.Vésky 17:34s – pravý proudař kratší, přesto kvalitní čas

3. Úherce 16:99s – jednou jim převrátíme mašinu a už dávají 16-ctky ( viz odstavec níž)

2. Lavičky 16:98s – ze čtyř vedoucí týmů předvádí nejstabilnější výkony a pomale si jedou za nejvyšší metou

1. Petrovice 16:97s – velmi těsné vítězství, klukům to letos šlape

Naše mašina bohužel neprošla potřebnou opravou, proto kluci byli nuceni (samozřejmě i proto,že chtěli podat, co nejlepší výkon) půjčit si stroj výkonnější. Domluvená byla trnavská, ta ale těsně před zahájením závodu byla mimo provoz. Naštěstí je to extraliga, kde všichni pomáhají všem a naši kluci se postavili na start s mašinou z Úherec. Nevyplatila se jim ale její neznalost a kvůli zapojenému béčku před pojistkou se postarali o nezvyklou podívanou převrácené stříkačky – znamená to tedy N.  

Loňští mistři z Petrovic B se představili v nových dresech, štěstí jim ale nepřinesly. Svůj útok nedokončili kvůli prasklé čéckové hadici, i tak to ale nebyl bezchybně rozběhlý pokus.

Bezděkovští zádrhel na koši, pravý proud o dost pozdější výstřik.

U Velkých Hoštic se na střídačku nedaři na proudech, v Pravčicích nestíhal levý.

Tým z Plumlova pořád hledá formu, tentokrát nebyla napojena hadice na rozdělovači.

Více foto na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157626928807417/

 

Na pátečním tréninku nás zlobila mašina, takže nám nezbývalo než čekat, jak se jí bude chtít. Na základně vše jak má být, přidávám, nechcípla potvora. Tlačí ale podstatně míň než včera, proudařky dávno na svých místech. První terč 17:43s, Verča opakuje naši neslavnou historii v Pravčicích a sráží terč v čase 19:78s.

 

 

Po nás holky z Nevcehle s pěkným útok a hlavně rychlými sestřiky – čas 17:21 a 1. místo

Místo druhé si vybojovaly místní děvčata z Hrubé Vrbky za pěkný útok v čase 17:48s

Na třetím místě Sychotín 18:21s

I Radíkovu se nedařilo na proudu, čas 18:23s jim zajistil 4. místo

Tým z Chrášťan je na tom podobně jako my – kvalitní prostřik a čas 18:36s 5. místo

Šestá pozice patří Vitiněvsi 18:74s

Jeden bod zůstal na domácí půdě, zádrhel na koši a čas 19:63s

Neplatný pokus předvedly Petrovice Q za Jájinu nezapojenou proudnici.

Při přejezdu jsme se stavili na večeři v Katowně. Asi vyhlášená restaurace, protože jsme tam potkali 4 další týmyJ

Radíkov

Krásná trať a 58 týmů, mohli jsme se těšit na pěkné výkony. Dojem ze závodů ale kazily neustálé problémy s časomírou. Buď nevystřelila startovací pistole nebo se časomíra zastavila v průběhu útoku. Takže dost družstev opakovalo svůj pokus a tím se závod natahoval.

V mužské kategorii jsme byli svědkem snad rekordního počtu časů pod 17 vteřin – dokázalo to hned šest týmů.

10. Velké Hoštice 17:46s

9. Trnava 17:41s – Šobul na levém proudu pozdější výstřik, zdržení na základně

8. Sychotín 17:40s

7. Hněvošice 17:27s

6. Únětice 16:96s

5. Jinolice 16:91s

4. Plumlov 16:81s – v poznámkách tady čtu „Myšák se konečně trefil“

2. Lavičky, Petrovice 16:80s – dvě druhá místa za shodný čas

1. Sedlatice 16:45s – brutální útok s neuvěřitelnými sestřiky

 

 Více foto na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157626931583737/

 

Tento víkend si Petrovice B zapíšou černou tužkou. Poprvé jsem viděla, že Lukáš nedal proudnici. Ani Péťa na pravém proudu nestíhal, jeho první proud šel úplně mimo terč.

Ani dalšímu z největších favoritů se nezadařilo. Košař z Nevcehle zřejmě nebyl ve své kůži a snad ani ne třetí pokus nebyl koš namontován.

Kluci z Výčap snad naposledy z půjčenou mašinou. Standa na levém proudu se dost zdržel na základně a Ondra na druhém ještě prostříkal – čas 18:66s

 Více foto na

V ženské kategorii soupeřilo 17 družstev. Pořadatelé se snažili vykompenzovat zdržení s časomírou docela krátkou přestávkou na přemístění terčů.

Celkem brzy jsme se nachystaly na základnu a mohly odstartovat rozhodnuté dneska zabojovat. Na základně vše v pořádku, poučená ze soboty přidávám vodu, co nejrychleji to jde. I tak ale mašina netlačí tak jako dřív, holky sedí. Bohužel obě „hledají“ terč. Kája má navíc za zadkem oblouk a mírně prostříkává, první terč 17:01s, výsledný 17:43s.

 

 

Holky z Nevcehle jsem bohužel neviděla, zřejmě se ale drobek čekalo na strojnici a čas 17:79s.

Vítězství si odvezly Chrášťany za čas 16:48s.

2. místo putuje do Svobody, taky bylo na časeJ Čas 17:13s.

Třetí místo obsazuje domácí Radíkov 17:19s.

Nám patří 4. místo, Nevcehli 5. místo.

Šesté místo Opatovice 18:01s

Jeden bod si odváží Ždírec 18:03s

Petrovice Q měly pomalejší vodu 18:39s

Vitiněvská rozdělovačka měla velké problémy 18:80s

Sychotínské holky prostříkaly 18:64s

Po skončení kategorie, jsme se těšili, že po tak velkém zdržení s časomírou bude nástup otázkou slabé půlhodinky. To by ovšem i pořadatelé museli myslet na to, že to každý nemá 10 minut domů. Že je s extraligou pořádána i místní liga to dokážeme pochopit, proč ale proboha není prvně vyhodnocena extraliga a lidé, co to mají několik hodin cesty domů propuštěni.Museli jsme tedy počkat než se zkontrolují přítomní z ligy, ocení se, vyfotí atd….

Domů jsme sedostali v 19:30, i z Plzně jsme byli doma dřív..

Děkujeme řidičům Michalovi a Vaškovi, co se nás na tento víkend ujali.

Hláška dne: Při pohledu na kluky koulející z Tesca sud piva: „To jsou akce a já debil hraju fotbal“

Výsledky na www.firesport.cz

Pondělí Mladoňovice, úterní Chlum a dvě vítězství v náš prospěch

O poextraligovém víkendu sice žádné závody v plánu nebyly, ale hned v pondělí v předvečer státního svátku jsme se to rozhodly napravit. Ačkoli nám chyběly Pavča, Kamča a Renča které se rozhodly využít mezeru mezi extraligami a vyrazily dovolenkovat. Na noční soutěž do Mladoňovic jsme ale jet chtěly už jenom kvůli výborným cenám. Vypomohly nám opět naše, již tradiční, neutrální Q rezervy Šárka (na savicích) a Jája (na béčkách) a na stroji Léňa, kterým MOC DĚKUJEME.
Když už jsme u toho děkování, zaslouží si ho i naši kluci, kteří nás tam dopravili. V Mladoňovicích nás čekala trať sice lehce vlhká, ale nebylo to ještě tak hrozné. Mimo trať jsme však gumáčky využily. Běželo se na dvě B, takže byla smíšená startovka. Mezi muži zvítězily Sedlatice s pěkným časem 14,79 s. Raritou v mužské kategorii bylo Výčapské družstvo B, kterým scházeli lidi, takže za ně béčka běžela Jája, a postarala se tak o pořádný rozruch.
My jsme se dostaly na řadu jako 7. Trať byla sice mnohem lépe osvětlená než na posledních nočních závodech, se základnou to však bylo horší. Spoje jsme si připravovaly skoro poslepu s tím, že Kája na ty svoje neviděla vůbec, protože jí stínilo klubo. Tady však v závěru problém nebyl, objevil se tam, kde bysme ho rozhodně ani ve snu nečekaly, jak je u nás poslední dobou pravidlem. Ráďa nevědomky strčila do kohoutu, který se přivřel a Léňa si toho samozřejmě nevšimla. I tak byl náš čas něco kolem 18 půl nejrychlejší. Po odběhnutí jsme si ještě zatancovaly na místní diskotéce a domů jsme si odvážely tučnou finanční odměnu.

 

 
V úterý se konala třebíčská liga v Chlumu. Počasí bylo o poznání lepší, skoro celý den svítilo sluníčko. Chlumskou trať s kopečkem nad základnou už známe, takže nás nemělo co překvapit. V mužské části soutěže se pochlapili naši kluci a časem 17:51 s mírným prostřikem nalevo ji vyhráli. Druzí se umístili Jakubov (17:93 s) a bronz si odvezli Moravské Budějovice (17:98 s). Po skončení mužské kategorie následovalo finále, které vyhrály Hornice.
My jsme šly na start netradičně jako šesté a musím říct, že jsme si to docela užily. Padaly totiž neuvěřitelné časy, které se jen tak nevidí ani na třebíčské lize. Jedno družstvo za druhým mělo problémy, nejčastěji na levém proudu, což Verču rozhodně nepotěšilo. K vidění byly časy jako 57:05 s, 43: 26 s a podobně... Na start jsme šly s tím, že když se nám to povede, není o čem mluvit. Bohužel smůlu jsme si vybrala já a kouska jsme se na céčku, které mi při přípravě vůbec nechtělo stát. Léňa přidala malinko později, ale i tak nám čas 18:23 s (na druhém 17:87 s) stačil na vítězství.

 

 
Pro tentokrát můžeme být spokojené, uvidímě, zda se nás „štěstí“ bude držet i o víkendu.

Autorka: Peťa

 Extraliga Vacenovice

Jelikož jsem si do Vacenovic jen odběhla ze šestnáctidenního tábora, sepisuju jen to, co si pamatuju. Vacenovická pěkná dráha, bohužel se zámkovkou, ale co už. Hrozné teplo a možnost zchlazení v místním rybníku. A naše nové dresy od ddsportu.

Vacenovice

1.  místo Lavičky 16:79s – dalším šestnáckovým časem si na svoje konto připsali první vítězství, celkově mají ale velmi dobře našlápnuto na titul mistrů

2. místo Sedlatice 16:88s – další tým z Vysočiny, co celkem slušně jede

3. místo Nevcehle 17:11s – malinkatý prostřik na levém terči

4. místo Pustkovec 17:21s

5. místo Sychotín 17:23s – tým, který letos objíždí celou extraligu a rozhodně je to dobře

6. místo Bříšťany 17:41s

7. místo Bezděkov 17:45s – oba dva proudaři poctivě omyli terče

8. místo Petrovice B 17:61s – Péťa na pravém proudu předvedl sekundový prostřik

9. místo Vésky 17:66s

10. místo Maršovice 17:77s – tým s jedním z nejrychlejších košařů

11. místo Olešná 17:78s – vydařený útok s mírnými prostřiky

12. místo Jinolice 17:80s – se zvláštní technikou ubrání plynu při výstřiku

13. místo Hrubá Vrbka 17:87s

14. místo Únětice 17:94s – velká škoda levého prostřiku

15. místo Vacenovice 17:98s – strojníkovo zdržení na béčkách dohnala mašina

Plumlov – N za nezapojenou céščkovoou hadici na pravém proudu

Velké Hoštice – výpomoc na rozdělovači se příliš nevyplatila

Žernovník – kvůli závadě na mašině ani nemohli odstartovat

Petrovice A – krásně rozběhnutý útok a prasklé béčko

Výčapy – parádní útok, savice na nabírání však nejspíš nevydržela takové horko a v místě ohybu z kádě se promáčkla, nešla přes ní žádná voda, tudíž nehezké N

Více foto na http://spake.rajce.idnes.cz

Nám nastalo dilema od koho si půjčit savici za naši nepoužitelnou. Vobla padla na kluky z Trnavy, kterým tímto moc děkujeme! I když si to Ráďa několikrát zkusila a měla svůj košík, nervozita splnila svoji roli. Zvuk spadlého koše na zem odpískal naše naděje bodovat – čas 21:12s

Vítězství patří Radíkovu za velmi rychlý útok v čase 16:55s, i když trochu nepochopitelný. Rozdělovačka měla pod sebou poněkud hodně hadic, pravá proudařka dost daleko od čáry. Přesto sraženy nepříliš snadné terče z první vody – pro nás neuvěřitelný jevJ

2. místo Nevcehle 17:31s

3. místo Chrášťany 17:66s –strojnici se zdržela na céčku

4.místo Poděvousy 18:00s

5. místo Olší 18:10s

6. místo Ždírec 18:34s

7. místo Svoboda 18:63s

Vitiněves – béčkařka neměla zapojené céčko.

Výsledky na http://www.firesport.cz

Foto na http://spake.rajce.idnes.cz nebo na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157627235395262/

Pohár mistrů

Druhý den, tedy v neděli 10. 7. 2011 se konal pohár mistrů. Zúčastnit se mohly jen nominované týmy jak z extraligy, tak z vybraných lig.

Pořadatelé chytře sestavili startovní listinu tak, aby soutěž končila tím nejlepším. Celé klání vygradovalo útokem Laviček 16:89s. Druhé místo Petrovice B 17:08s a třetí Trnava 17:11s.

V ženách zvítězily Chrášťany 16:65s, druhá Vitiněves 16:89s, třetí Chválenice 17:15s.

Náš útok byl vzadu velmi vlažný. Závažnějším problémem bylo ale Kájinovo bolavé koleno, které ji nedovolovalo takový pohyb jaký by si představovala – čas 17:66 a 5. místo.

Více foto na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157627234359964/

 

Rekordní Pustkovec a větrné Velké Hoštice

Další extraligový víkend zavítal do vzdálené Ostravy – Pustkovce. Na datum 16. 7. nám nastala značná komplikace. Verčina sestra si naplánovala svatbu bez ohledu na nějakou Extraligu:-) Dlouho jsme hledali nějakou adekvátní náhradu, až jsem přišli na naši spolužačku z FBI, blázna do požárního sportu a velmi šikovnou a učenlivou osobu. Verča Borůvková za svůj tým Libňatov (okres Trutnov) běhá proud, není ale zvyklá na tak výkonnou mašinu.

Trénink byl tedy zapotřebí. Vážila k nám dalekou cestu, první útoky trochu drhly, ale během šesti útoků se poměrně aklimatizovala. V sobotu byl odjezd naplánovaný na půl 7. Už ve čtvrt nám ale Michal volal z práce, že mají výjezd k autohavárce bez zranění. Půl druhé hodinové čekání na benzince v Náměšti jsme si krátili umývání oken auta, máváním projíždějícím Petrovicím, odhadováním kam asi jedou svatebčani…

Těsně před 9 hodinoujsme konečně mohli vyrazit v plné sestavě.

Do Pustkovce jsme dorazili těsně před nástupem. Bleskově jsme postavili náš skleníkový altán a vychutnávali si pálící slunce. Velice nás potěšilo snažení pořadatelů neustále závod zlepšovat. Oproti loňsku zde bylo dostatek laviček pro všechny a druhý stánek s pitným občerstvením hned vedle dráhy a určitě shodou okolností za naším altánem. :-)

Na pěkné trati s poctivými terči se sjelo 42 mužských kategorií a bylo k vidění rekordní počet neplatných pokusů.  Jak to tedy dopadlo?

1. místo Lavičky 16:85s – průběžně vedoucí tým odstartoval až na potřetí, poprvé nevystřelila pistole, podruhé to byl ulitý start, poslední pokus v pořádku, nenechali se tím vůbec znervóznit a předvedli parádní útok

2. místo Letohrad Kunčice 16:93s – velmi povedený útok asi nejrychlejší, co jsem od nich viděla

3. místo Horní Poříčí 16:95s – parta v podobných barvách dresů jako Petrovice a zdá se, že taky umí rychlé útoky

4. místo Jinolice 17:15s – kluci předvedli způsob zasedání alias Chrášťany, tedy plácnutí na kolena a dojezd

5. místo Maršovice 17:38s – část pravého céčka zůstalo pod rozdělovačem, tím drobek pozdější výstřik

6. místo Petrovice B 17:39s – útok na jistotu

7. místo Únětice 17:46s

8. místo Žernovník 17:63s – pomalejší voda a prostřik pravého proudaře

9. místo Trnava 17:85s – Sobulek měl záhadnou smyčku na hadici a tím pozdější výstřik

10. místo Výčapy 17:88s – klukům se zřejmě nepodařilo správně nabrat, perspektivní proudaři čekali na vodu

11. místo Olšovec 17:89s – levý proudař podklouzl při náběhu, on ani ten druhý nestihl zasednout

12. místo Velké Hoštice 17:98s – P 16:58s!, levý však nezasedl ideálně a prostříkal

13. místo Velké Hoštice B 18:07s

14. místo Bříšťany 18:11s – oba dva proudaři byli dál od čáry

15. místo Sádek 18:46s

Nejsmolnější útok předvedli favorité z Nevcehle. Poté, co spadl košík na zem, košař na něj nešťastně šlápl a poranil si koleno.

Adeptům na skokana roku Sedlaticím nevyšel útok na pravém proudu, kdy se proudař musel vracet zpět na základnu.

Plumlovští hledají svoji ztracenou formu tentokrát košík nadvakrát a pravý prostřik.

Parta z Bezděkova také neprožívá nejlepší časy, začalo to zdržením béčkaře, pokračovalo přišlápnutím pravého céčka na rozdělovači a dokončila to nenapojená levá proudnice.

Bolatice problémy na koši, Úherce na pravém proudu, mladší Petrovice špatně nabráno.

 Více foto na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157627112511293/

V naší kategorii nás čekalo jen 15 týmů.

Těžko říct, kdo z nás byl nejvíce nervózní. Na tréninku to nebylo ideální, takže bylo vlastně záhadou, jak rychlá bude voda a jak to celé dopadne. Voda nakonec mohla jít trochu rychleji, výstřik kolem 16 vteřin, chvíle hledání terčů a sraženo 17:69s. Jako první na startu jsme mohly jen čekat, co předvedou ostatní.

Video http://www.youtube.com/watch?v=gxTph-3ox9U&feature=channel_video_title

Více foto na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157627112511293/

První místo a nový rekord extraligy patří holkám z Vitiněvsi. Oproti ostatním mají zvláštní techniku, která jim ale očividně sedí – čas 16:11s. Těžko říct kam se hranice tohoto sportu ještě budou posouvat.

2. místo Nevcehle 16:46s

3. místo Chrášťany 16:64s

O 4. místo se tedy dělíme my s týmem ze Sychotína 17:69s

6. místo Radíkov 18:22s – pravá proudařkakvůli smyčce zasedla bokem a prostříkala

7. místo Svoboda 18:43s – proudařka napravo se vracela na základnu pro spadlou proudnici

I když jsme se 4. místem spokojené, rozhodly jsme se ještě potrénovat přímo na místě. Díky pořadatelům za tuto možnost, za dopuštění kádě i za časomíru. Po nástupu jsme se bleskurychle nachystaly a daly první ze dvou útoků. A hádejte v jakém čase? 16:97s, první terč 16:75s. To se nám prostě nemohlo povést zhruba dvě hodiny předtím. Druhý útok už byl moc rychlý, tak jsme toho radši nechaly.

Všechno jsme zabalily a ujížděly směr studená voda, protože v tom hicu nám nic jiného ani nezbylo. Děkujeme řidiči Ondrovi, který na nás počkal a ještě měl trpělivost s osmi holkama, co se potřebovaly převléct do plavek:-)

Ve vodě jsme se snažili udělat krásnou společnou fotku SDH Výčapy a dopadlo to asi takhle:-)

Velké Hoštice

Když jsme jako jedni z posledních dorazili do Velkých Hoštic, tak jsme byli mile překvapeni. Nový krásný areál už jsme znali, letos se však parkovalo přímo u dráhy a ne na druhé straně. Pořadatelé měli vše perfektně připravené od dostatek záchodů, sprch, přes občerstvení, až po postavené ještě větší množství stanů a altánů chránící proti dešti i slunku.

Než padla tma, stihli jsme si ještě zahrát českou plácanou. Potom už své umění předváděl DJ a tancovalo se o sto šest.

Nedělního rána bylo jasné, že opět bude vedro k padnutí. Oproti sobotě nás ale trápil nárazový silný vítr, takže jsme mohli jen odhadovat, jak velký vliv to bude mít na srážení. A nakonec to byl podstatný problém většiny družstev.

Nejlépe si s danými podmínky paradoxně poradila oslabená Nevcehle. Jejich košař se při sobotním závodu zranil a náhodou sehnali snad nejrychlejší „zadek“, co existuje – dvojici z Prchalova. Ti dávají košík zespodu, takže v sobotu večer museli narychlo upravit základnu, ale rozhodně to stálo za to -  čas 16:75s

2. místo Olšovec 17.15s – velmi pěkný útok, tento tým se začíná na extralize objevovat více než vloni

3. místo Maršovice 17:23s – pravý proudař dál, ale celkem solidní sestřiky

4. místo Horní Poříčí 17.29s – tým, co se více věnuje postupovým soutěžím, v extralize by se ale rozhodně neztratili

5. místo Sedlatice 17:36s – s poměrně velkým pojištěním na koši, mašina ale vše dohnala

 

6. místo Petrovice B 17:77s – taktika pomalejší plyn a mírný prostřik

 

7. místo Stará Říše 17:81s – pomalejší sestřiky

8. místo Výčapy 17:90s – škoda prostřiku na pravém proudu

9. místo Vrbětice 17:91s – znervóznění spadnutím savice před startem, poměrně pěkný útok

10. místo Únětice 18:04s – oblouk na pravém céčku

11. místo Trnava 18:05s – pozdější výstřik a následný prostřik na pravém proudu

12. místo Sychotín 18:22s – zdržení rozdělovače, mírný zádrhel na savicích

13. místo Velké Hoštice A 18.23s – levý proud pomalejší

14. místo Pustkovec 18:32s

15. místo Sádek 18:41s

Svůj neúspěch a tím vlastně šanci ostatním dohnat je – to byl tým z Laviček. Nešťastným uklouznutím Fildy na béčkách, který přebíhá přes základnu, si absolutně rozhodil spoje. Velkou ztrátu mašina už bohužel nestihla dohnat a lídr letošního ročníku poprvé nebodoval. Pořád si ale drží svoji vedoucí pozici s náskokem 38 bodů.

Komu se vůbec nepovedl tento víkend, to byli kluci z Bezděkova. Pro změnu to byl pravý proudař, u něhož skončily naděje na body.

Podat ruce si můžou s Plumlovem, který neměl zapojenou hadici na rozdělovači a odvezl si tak krásné N. Další tým, kterému náleží toto písmenko jsou Úherce – Saša na proudu neměl klubo už od základny.

Loňští vítězové z Hoštic Petrovice A byli mírně znevýhodnění. Start se dost protáhl kvůli nestřílející pistoli, takže se mohli rozběhnout snad až na po páté. Zřejmě nervozita způsobila, že Vojtovi vypadla proudnice, pro kterou se musel vracet.

 

Více foto na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157627242957952/ nebo na http://mistrking.rajce.idnes.cz a na http://mbugy.rajce.idnes.cz

Po zhlédnutí velmi neúspěšné mužské kategorie všichni byli velmi zvědaví, jak si povedou holčičí týmy. Opět se sjelo 15 družstev.

Naše taktika byla jasná, chvilku čekat, aby holky byly blízko terčům a rychle srazily. Skoro se nám to i povedlo až na ty sestřikyJ Výstřik chloupek po šestnácté vteřině, první pravý terč 17:10s, druhý bohužel až 18:99s. To se prostě stane a dalo se to předpokládat s našimi prášejícími proudnicemi v kombinaci s větrem.

Pociťovali jsem zklamání a nejradši bychom odjeli domů. Než jsme ale stihli všechno uklidit a sbalit, zjistili jsme, že v porovnání s ostatními to až tak marný útok nebude.

Nepochopitelných 16:90s Nevcehle a 1. místo. Holky to prostě dokážou srazit za jakýchkoli podmínek. Máme se hold pořád co učit.

2. místo Radíkov 17:26s – zaslouženě za pěkný útok

3. místo Vitiněves 18:09s – prostřik pravé proudařky

4. místo a tedy velmi potřebné 4 body putují k nám

5. místo Sychotín 19:08s – zaváhání na koši

6. místo Svoboda 19:24s – levý prostřik

7. místo Chrášťany 19:47s – pravé proudařce se podlomila noha a upadla

Sbírku dvou N si odvezly Petrovice Q – v sobotu za rozdělovač, v neděli problémy na koši a nenabrání.

Nakonec jsme tedy zůstali až na konečný nástup, převzali si ceny a teprve pak ujížděli domů.

Po cestě nás ještě zastavila policejní kontrola, ale jen nás napomenula, že máme říct hned, že jsme hasiči:-)

Ještě jednou moc děkujeme Verči Borůvkové za uspokojivých 8 bodů za víkend. Pro příště víme, kde hledat náhradu nejspíš na jakoukoli poziciJ

Děkujeme řidičům pro tento víkend Vaškovi, Ondrovi i Vojtovi.

Celkově to tedy vypadá asi takhle:  Nevcehle 58 bodů, Chrášťany 47, Radíkov 44, Vitiněves, Výčapy, Sychotín shodně 36 bodů. Zbývá nám ještě pět závodů a troufám si tvrdit, že ještě nic není rozhodnuto a že to bude ještě dramatický boj. Tak nám dál držte palce

Výsledky na http://firesport.cz celkové na http://www.extraliga-pu.cz

Řádění týmů z Vysočiny v Lavičkách

Třetí víkend po sobě se koná extraliga. Je to náročné, proto jsme velmi rádi, že je to takřka za humny. Pořadatelští nováčci Lavičky se na tuto velkolepou událost připravovali dlouho předtím. Začalo to srovnáním velkého převýšení, čímž vznikla ideální trať pro požární sport.

Odjezd je naplánován na 9 hodinu, proto 8:55 čekám před domem. Je 9:15 a pořád se nic neděje, začínám mít zlou předtuchu a alarmuju holky do Výčap. Aha, to jen náš řidič zaspal. Ok, už je vzhůru. Pak smska: Hledáme klíče od garáže, vydrž. Tak čekám a čekám a čekám…

Před 10 hodinou konečně zazní povědomý zvuk a já se dočkám odvozu. I tak ale stíháme, dokonce se zúčastňujeme nástupu.

Na lavičském areálu už jsme několikrát byli, extraliga je ovšem extraliga. Myslím, že vše měli perfektně nachystáno. Nové záchody, široký výběr jídla, velké slunečníky, díky kterým jsme nemuseli stavět náš skleníkJ Dlouho jsem přemýšlela, co uvedu jako negativum a mám to: Pro příště bych změnila možnost zamykání záchodů zvenku, protože lidi obzvláště hasiči jsou vtipálci…

Svůj um přijelo předvést 44 mužských týmů a takhle to dopadlo:

1. místo Lavičky – domácí podrželi svoje nervy a za obrovského povzbuzování celé vesnice předvedli famózní útok v čase 16:55s, čímž vylepšili jak traťový tak i svůj osobní rekord

2. místo Nevcehle 16:99s – letošní sestavě vypomohl Majp na koši a pěkným útokem ukázali, že budou bojovat

3. místo Hluboké 17:04s – vedoucí tým žďárské ligy předvedl, že by se neztratil ani v celorepublikové soutěži jakou je extraliga

4. místo Petrovice 17:08s- škoda pravého prostřiku

5. místo Výčapy 17:10s – krásný útok, naši sprinteři ještě čekali na vodu a pak sestříkli ve shodném čase video http://www.youtube.com/user/sdhvycapy#p/u/5/2B3r-g__i7I

6. místo Sychotín 17:11s – poněkud zapletená béčka, přesto kvalitní útok nováčků na extralize

7. místo Sedlatice 17:21s – béčkař mírně zamotaný do hadic a levý prostřik

Všimněte si, že až do 7. místa jsou to všechno týmy z kraje Vysočina, tři z toho okres Třebíč.:-)

8. místo Únětice 17:34s – hledání pravého terče

9. místo Olšovec 17:38s

10. místo Olešná 17:39s – krásné sestřiky, i když pravý proud měl pozdější výstřik

11. místo Úherce 17:41s

12. místo Stará Říše 17:42s – tým nejspíš stále hledá ideální sestavu

13. místo Čeperka 17:46s

14. místo Hněvošice 17:51s

15. místo Bašnice 17:56s

 

Svůj den si vybral jeden z nejrychlejších košařů – z  Maršovic.

Bezděkovští dál jedou v neúspěšné éře – rozdělovač podklouzl a vykrátil proudy.

Neplatný pokud předvedla Trnava – nejprve zdržení na koši, Šobul nedokázal ubrzdit svůj sprint a přešlápl přes čáru. Aby toho nebylo málo, praskla jim céčková hadice.

N patří i Plumlovu, kdy rozdělovač spadl a nějak si omotal nohu kolem hadice, naštěstí to nebylo vážné zranění.

Renmotor Jinolice krásně rozběhnutý útok, pravý proudař při sednutí ale podklouzl.

Petrovice B – pozdější pravý výstřik a následný prostřik, v konkurenci to nestačilo na žádný bod

Více foto na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157627271637766/ 

Jelikož v naší kategorii ještě nebylo rozhodnuto, věděly jsme, že musíme zabojovat. Vyzkoušely jsme nový styl přípravy hadic na základně, rozdělovač posunout na kraj, aby proudařky byly rychlejší, vypůjčily jsme si nové proudnice, daly jsme tři tréninky po šesti útocích. Snažily jsme se udělat všechno proto, abychom předvedly kvalitní útok.

Kdyby nebyl povinný zkušební start, možná by to dopadlo jinak. Verči spadla totiž koncovka z kluba. Než si to chytla, jak je potřeba, nabrala poměrnou ztrátu. S plynem jsem čekala, stihla to doběhnout, ne však ideálně zasednout a snad proto prostříkala. První terč 16:96s, výsledný 18:13s.

Video http://www.youtube.com/user/sdhvycapy#p/u/2/uZ3WSWQhVIY

Lavičku z Laviček si odvážejí Chrášťany za čas 17:08s, i když pravá proudařka podklouzla

2. místo Radíkov 17:24s s prostřikem na pravém proudu

3. místo Vitiněves 17:56s a pozdější voda

4. místo Myštěves 17:65s

5. místo Svatoslav 17:72s

6. místo Olší 17:81s

7. místo Nevcehle 17:86s – Káťa na levém proudu se zdržela na spojích

Stejně jako my nebodoval Sychotín za prostřik, Petrovice Q taktéž a ani Svoboda za zřejmě špatně nabranou vodu.

Nečekali jsme na nástup a rychle ujížděli směr Sedlejov, se zastávkou na jídlo. Protože se Pavlík v půlce cesty rozhodl, že pojedeme na Třešť, určitě jsme jako jediní přijeli z Panenské RozsíčkyJ

Na místě jsme byli jedni z prvních a sotva jsme postavili altánzačalo kapat. Počasí na večerní zábavu vydrželo, pořadatelé mohli být spokojení. 

 Výsledky na http://www.firesport.cz

Sedlejov určil vítěze pro rok 2011

V neděli ráno jsme se probudili do deštivého a velmi chladného počasí. Naštěstí než se stihli všichni probrat, nasnídat a uvézt do provozu přestalo. Sedlejovské trati to nijak neublížilo, takže jsme mohli čekat kvalitní útoky.

1. místo Lavičky 16:74s – útokem „na jistotu“ si pojistili vítězství v celém seriálu extraligy

Tučným písmem se tak LAVIČKY zapisují do historie, protože již dlouho se nestalo, že by tři kola před koncem bylo rozhodnuto o vítězi v mužské, konkurencí nabité kategorii.  Kluci si to po několikaletém trápení zaslouží a nám nezbývá než jen gratulovat.

 

2. místo Plumlov 16:92 – i přes kousnutí na rozdělovače, rozhodly pěkné sestřiky

3. místo Únětice 16:99s – krásný útok s velmi rychlou vodou

4. místo Sedlatice 17:22s – družstvo s extra silnou mašinou, pravý proudař pozdější výstřik

5. místo Bezděkov 17:31s – mírné čekání s vodou se vyplatilo

6. místo Petrovice 17:32s – letos se klukům daří krásné sestřiky

7. místo Petrovice B 17:35s – loňští mistři letos jedou „po kouskách“ ale přece

8. místo Maršovice 17:74s – zřejmě problém na mašině

9. místo Velké Hoštice 17:83s – pravý proudař zapojil proudnici na poslední chvíli

9. místo Olšovec 17:83s – prosřik na pravém proudu

11. místo Želetava 17:92s

12. místo Hněvošice 17:94s – levý proud pomalejší a prostřik

13. místo Trnava 17:95s – špatně nalito, na levém proudu výpomoc ze Žernovníku místo nemocného Hnízda

14. místo Jinolice 18:12s – proudaři daleko

15. místo Květinov 18:25s

Naši kluci chtěli napodobit svůj sobotní výkon. Bohužel svůj pokus nedokončili kvůli nezapojenému céčkovému spoji na levém proudu.

Nevcehle vlastně dopomohli Lavičkám k jistému vítězství taktéž nedokončeným pokusem a potvrdili svoje letošní prokletí na koši.

Úherce a další N do sbírky za nenapojené obě proudnice.

 

Více foto na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157627150889459/with/5975024930/ 

Po skončení kategorie mužů následovala dloooooouhá přestávka. V ne příliš teplém počasí to nebylo příjemné, ale co už. Dneska bez zkušebního startu výborně.

Náš útok začíná neúmyslným ubráním plynu Rádiným bokem, pokračuje ale pěknou vodou, posílám ji tedy dopředu, mašina vše dohání, výstřik něco málo pod 16s. Kája o trochu dál než Verča a prostřik. První terč 17:24, výsledný až 17:88s. Teď jen čekat, jestli to bude stačit na pár bodů. Prostříkala většina ženských družstev, bohužel v nižším čase než my.

Video http://www.youtube.com/user/sdhvycapy#p/u/0/Cqu_KNKdZfw

1. místo Vitiněves 16:99s a levý prostřik

2. místo Nevcehle 17:08s – se štěstím, protože hned po útoku prasklé B

3. místo Chrášťany 17:40s prostřik levé proudařky

4. místo Radíkov 17:71s prostřik nalevo

5. místo Výčapy 17:88s

6. místo Ždírec 18:23s

7. místo Trnava 18:72s

Nakonec tedy až 5. místo a 3 body.  V celkovém pořadí jsme se odtrhly od prvních čtyřky. Na 4. Vitiněves ztrácíme 13 bodů. Čekají nás ale ještě tři kola a naděje přece umírá poslední.  

Výsledky na http://www.firesport.cz

 

Třebíčská liga v Litovanech

Dvoutýdenní extraligové volno většina z nás vyplnila dovolenou. Naštěstí máme pořád „kam, šáhnout“ pro náhradnice. Po dlouhé době jsme se rozhodly zavítat na třebíčskou ligu, tentokrát do Litovan.

Při mužské kategorii jsem se teprve vracela z Třeboně, tak aspoň podle výsledků. Vítězství patří Petrovicím avšak bez bodů. Na základě protestu, že jejich proudař šel za více jak dva týmy. Proč body vzali jim a ne tomu družstvu, které si ho půjčovalo, je mi záhadou. Druhé místo Sokolí 18: 59s a třetí Jakubov 18:62s.

V ženské kategorii se sešlo 6 týmů.  My s výpomocí na béčkách – Šárka a na rozdělovači – Jana. Závody jsme brali spíše jako odreagování od extraligy a bez tréninku jsme nečekali zázračné výkony.

Vzadu všechno v pořádku, Jana na rozdělovači bleskově zapojila, při odběhu jí ale rozdělovač vyklouzl z ruky a vracela se pro něj. Pomalu (asi až moc) jsem přidávala plyn, aniž bych věděla, zda je zapojeno. Mašině se taky moc nechtělo, takže proudařky hodně dlouho čekaly – výsledný čas 20:36s.

První místo si odváží Svatoslav 17:98s, druhé Myslibořice 20:35s, za naši bídu 3. místo a aspoň pár bodíků.

Holkám moc děkujeme!

 

Hrotovice

Máme tu další víkend a další kolo třebíčské ligy v Hrotovicích. Uběhlo pár let, co jsme tu nebyly, přesto se toho moc nezměnilo. Trať na stejném místě a při náběhu překážka v podobě již sníženého obrubníku.

Jelikož od noci pršelo, nemohli jsme čekat velkou účast. Sjelo se ani ne dvacet družstev.

Nejlépe si s podmáčenou tratí poradil Jakubov 17:86s, druhé Kněžice 18.20 a třetí Výčapy 18:33s.

V naší kategorii bylo 5 týmů. Pořád jsme ještě bez dvou členek, proto na béčkách Šárka a na rozdělovači Havla, která prý už měla absťák:-) Útok jsme šli v klidu, Havli se bohužel nepodařilo zapojit na poprvé, takže výsledný čas 19:65s. Ráda bych vám řekla aspoň druhé terč. Pořadatelům však nešla tiskárna a slíbené výsledky neposlali.

První místo Svatoslav 18:73, druhé Myslibořice 19:22, my tedy 3.

Děkujeme holkám za záskok, rychle jsme ale ujížděli domů, protože nás čekal náročný večer.

Dne 6.8. to totiž na výčapské kopci ožilo s kapelou Morčata na útěku. Jelikož to pořádal náš sbor, znamenalo to pro nás přípravy a hlavně zápřah při obsluhování. Navštívilo nás kolem 450 lidí a podle docházejících zásob soudím, že se i náramně bavili. Když bylo vše u konce bylo před 5 hodinou raní.

V neděli jsme se dle možností prospali a začlo to nanovo tentokrát s dechovou kapelou a poněkud staršími návštěvníky. To už nebyl takový frkot, na deštivé počasí ale  poměrně dost lidí.

Děkujeme za hojnou účast a těšíme se na další setkání.

Kalužinové Babice a nekonečné Vrbětice

Po poměrně dlouhé pauze tu máme poslední extraligový víkend. A jelikož sobotní Babice i nedělní Vrbětice patří k rychlejším tratím, očekávaly se dramatické boje.

Sobotního rána to ovšem s počasím nevypadalo moc růžově. Už než jsme po 7 hodině vyjeli, pršelo. Po dálnici se kvůli silnému dešti jelo téměř krokem. Jestliže k tomu připočítáme i bloudění, protože jsme netrefili ani jeden ze dvou sjezdů, na místo jsme dorazili opět jako jedni z posledních.

V Babicích déšť ustal, mohli jsme v klidu postavit náš skleník a soustředit se na výkony. Čekalo nás 43 mužských útoků. Tentokrát se ale nebylo moc na co dívat.

1. místo Jinolice 17:33s

2. místo Výčapy 17:38s a to znamená téměř životní úspěch. Klukům to klaplo, díky nepříliš rychlé mašině a zdržení strojníka na spojích měli proudaři čas na kvalitní sestřiky (P16:98s)

3. místo Prchalov 17:39s

4. místo Nevcehle 17:44s – opět s velmi rychlým zadkem z Prchalova

5. místo Chrášťany 17:49s – téměř shodné sestřiky

6. místo Bezděkov 17:55s

7. místo Sychotín 17:54s

8. místo Petrovice B 17:59s

 

9. místo Maršovice 17:60s – prostřik na levém proudu

10. místo Hněvošice 17:70s – také levý prostřik

11. místo Úherce 17:71s – kluci neví coby a Saša na koši

12. místo Kunovice 17:87s

13. místo Olšovec 17:88s

14. místo Bříšťany 17:93s

15. místo Mladcová 17:96s

Trnava – spadlý koš znamenal nevydařený pokus

 

Plumlov – brutální prostřik na pravém proudu

Mistři z Laviček – zdržení levého proudu na základně + dravá voda = velký prostřik a žádné body

Mladší z Petrovic – nejprve podjetí béčkaře na startu, následně „sednutí na prdel“ proudaře (podle jiných slov:“ Popadali jako hrušky“)

Sedlatice – levý proudař podklouzl a půlkou těla spadl přes čáru u terčů

 

Více fotek na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157627435741488/ n

 nebo na h Nebo naNebo na http://spake.rajce.idnes.cz

Závodů v Babicích se zúčastnilo 17 ženských družstev.  Loni tu padly tři šestnáctky, letos se ale příliš nedaří, říkáme si.

Za pálení slunce jsme si rychle nachystaly základnu a přesunuly jsme se na startovní čáru. Mírný zádrhel na koši, to se ale snadno dožene. Céčka dobře natažená, výstřik, Verča sráží z první vody 16:50!, Kája o malinko později – výsledný čas 17:11s. Video http://www.youtube.com/user/sdhvycapy#p/u/7/FxoAg7X-xjU

Konečně vydařený útok, takže naše radost byla odůvodněná.

Netrvala, ale příliš dlouho, protože i letos zde padly tři časy pod 17 vteřin. Potvrdilo se jen pravidlo, že když se zadaří nám, daří se i všem ostatním.

1. Vitiněves 16:13s – krásné sestřiky

2. Nevcehle 16:48 – a to s mírnými prostřiky na obou proudech

3. Radíkov 16:91s

My tedy bereme až 4. místo

5. místo Sychotín 17:32s

6. místo Kunovice 18:13s – sraženo z první vody

7. místo Vítonice 18.20s

To, co se dělo po skončení soutěže se dá těžko popisovat. Kdo tam nebyl, nepochopí. Ve spoustě lidech se probudila dětská duše. A co udělá dítě, když uvidí velkou kalužinu? Přesně tak se i stalo. A odkud asi tak takový nápad může přijít?  Zrodil se ve Výčapech, našel se akční blbec, který to udělá (Šáša), dav se přidal a odstartovalo kalužinové šílenství.

Video, jak to všechno začalo http://www.youtube.com/user/sdhvycapy#p/u/6/NYJc05noXuw

Vyhlášení bylo tedy netradičně „za obrubníkem“. Aby si naši kluci užili svou chvilku slávy, nevzdali se jen tak stupínků a sami si je donesliJ

Před další přeháňkou jsme rychle ujeli. Tedy snažili jsme se rychle, jen vědět, kudy jet…

Vrbětice

Jak už jsem naznačila, cesta na další extraligové místo nebyla jednoduchá. Vedoucí auto se sedmi navigacemi GPS a mapou jaksi nebylo schopné se shodnout a jet smysluplnou cestou. Tak jsme se občas otočili, semtam projeli „Průjezd zakázán“. Zhruba po půl druhé hodině jsme se mrkli do mapy i my, zapamatovali si, že musíme jet na Loučku, pak na H a končí to ice až do V.. něcoJ  To přece nemůžeme minout. Po cestě jsme potkali bratry hasiče, a když náš rozhovor začal větou: „Zdar jak sviňa“, věděli jsme, že máme vyhráno. Jen se to potvrdilo, když nás ujistili, že všechny cesty vedou do Vrbětic. Za stmívání jsme dojeli na určené místo.

Rychle jsme postavili altán, stihli mrknout na poslední soutěžící o nejrychlejší zadek, než začala hrát živá hudba. Většina osazenstva si poslední extraligový víkend užívala, co jen to šlo.

Podle toho vypadalo i nedělní ráno. Sotva jsme stihli rozlepit oči, posnídat Valašskou kyselicu (po našem bílou zelňačku) a už vybíhalo první družstvo. A jestli v sobotu nebyly oslnivé výkony, v neděli teprve ne.

1. místo Trnava 17:59s – s vypůjčeným proudařem na levém proudu a tento čas jim výjimečně stačil na vítězství

2. místo Nedašov 17:75s – pěkný útok místního družstva

3. místo Nevcehle 17:83s – třetím místem si zajistili celkovou druhou příčku

4. místo Vrbětice B 17:96s

5. místo Prchalov 18:00s – škoda pomalejší vody

6. místo Petrovice 18:04s – Velký prostřik na pravém proudu

7. místo Hřivinův Újezd 18:09s

8. místo Ludslavice 18:10s

9. místo Renmotor Jinolice 18:12s- prostřik na levém proudu

10. místo Velký Ořechov A 18:12s

11. místo Radkova Lhota 18:16s

12. místo Velký Ořechov B 18:28s

13. místo Chrášťany 18:33s

14. místo Vésky 18:38s

15. místo Bříšťany 18:40s

 

Sedlatice – pozdější voda a prostřik

Plumlov – Myšákův prostřik

Lavičky – Thomasovi při úchopu savice sjela ruka, savice mu vyklouzla, velké zdržení už se nedalo dohnat

Petrovice B – obrovský prostřik na levém proudu

 

Po nekonečně dlouhém čekání, kdy zřejmě kvůli otevřené startovce ohlašovali „posledních“ 10 družstev snad dvě hodiny, jsme se konečně dočkali i my.  Naše kategorie skýtala 26 ženských družstev.

Po čtvrté hodině odpolední jsme se tedy nachystali na start.

Vzadu všechno v pořádku, nikdo nezůstává na základně. Hadice napnuté, holky sedí. První terč 17:07s, druhý po velkém prostřiku 19:54s.

                                                    

Více fotek na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157627314896851/  nebo na http://spake.rajce.idnes.cz nebo na http://rysavy.rajce.idnes.cz/ 

To znamenalo jediné, rychle sbalit saky paky a jet domů truchlit. Ostatní jsem tedy neviděla, tak jen podle výsledků.

1. místo Radíkov 16:76s

2. místo Chrášťany 17:11s

3. místo Dežerice 17:52s

4. místo Ždírec nad Douravou 17:83s

5. místo Drnovice 18:29s

6. místo Petrovice Q 18:52s

7. místo Svoboda 18:63s

Jelikož jsme na soutěži nečekali do konce, kolem půl 8 jsme byli doma. Ostatní na tom byli asi podstatně hůř.

To bychom tedy měli. Na první čtyři místa už nedosáhneme, v Petrovicích se tedy rozhodně, jestli obhájíme loňské 5. místo nebo se propadneme na 6. Na této velmi rychlé trati se ale můžeme těšit na souboj o celkové prvenství naší kategorie. Určitě se přijďte podívat.  

Záznamy na ZáZáznamy na www.hasici150.tv

Ve všech ohledech rekordní Petrovice – poslední kolo extraligy

Mám v živé paměti úvodní větu při psaní článku z první extraligy „A je to tady.“ Čas se řítil nadzvukovou rychlostí a je po všem. Je dobojováno a závěrečný díl stál rozhodně za to. Již tradičně se to celé odehrálo v Petrovicích. Jelikož nám tréninky nešly, jak bychom si představovali, dali jsme si ještě dva rychlé útoky v sobotu ráno. Plánovaný odjezd v 9 zase nevyšel, na petrovický areál jsme ale dorazili včas.

Po úvodním nástupu, při kterém se přivítalo 49 družstev mužů a 14 týmů žen mohlo vše vypuknout.

Že tady budou padat rychlé útoky díky asfaltovému náběhu a trati mírně z kopce se čekalo. Nikdo ale netušil, že zde uvidíme 10 šestnáctkových časů. A třešničkou na dortu bylo překonání nového rekordu Extraligy ČR v hodnotě 16:20s. Zasloužili se o to, kdo jiný než mistři pro rok 2011 Lavičky. Útok sice nebyl bez chybiček (Filda prý už chtěl béčka zahodit do kopřiv), ale ostatní to jistě i díky rozsáhlému fanclubu dohnali. Video http://www.youtube.com/watch?v=ebj-O6pJwLo 

Tuhle partu prostě letos nikdo nezastaví a kluci tak zakončili svoji neskutečnou sezónu ve velkém stylu – GRATULUJEME.

2. místo obsadily dva týmy se shodným časem 16:69s Hluboké a Petrovice B. Zřejmě propojenost družstev, protože i první terče byly stejně sraženy.

4. místo Letohrad Kunčice 16:73s

5. místo Trnava 16:75s

6. místo Bříšťany 16:80s

7. místo Sedlatice 16:82s – možná mohli více věřit proudařům a dát rychlejší vodu

 

8. místo Lhotky 16:93s – pěkný útok s Vlastem na proudu

9. místo Petrovice 16:94s – pomalejší voda

10. místo Bezděkov 16:98s – při prvním pokusu jim do dráhy vlétl nezajištěný altán, dostali tedy druhou šanci, kterou využili, jak se patří

11. místo Výčapy 17:06s – s Májou na koši, vylepšení osobního rekordu, už aby byla nová mašina

12. místo Jinolice 17:18s – prostřik na levém proudu

13. místo Netín 17:24s

14. místo Krokočín 17:26s

15. místo Nevcehle 17:29s – výpomoc ze Staré Říše, útok začal velmi záhadným košem, který i když tak vůbec nevypadal, byl zapojený, na pravém proudu však prostřik

 

A kdo se jen utvrdil v nepodařené sezóně? Plumlovští, kterým vyhasly naděje po nezapojeném béčku strojníka.

Více foto na http://www.flickr.com/photos/jjjandak  nebo na http://mistrking.rajce.idnes.cz

Zatímco v mužské kategorii bylo rozhodnuto, v té ženské byly tři adepti na vítězství.

Nám šlo „jen“ o 5. místo. Jako první jsme se nachystaly na základnu s vědomím, že se tu dá udělat velice nízký čas. Při opětovném ubrání plynu Rádiným bokem jsem se trošku zhrozila, ale mašina nás v tom nenechala. Asi i ona vycítila závažnost situace a začalo se jí chtít. Renčino zdržení na základně vyvrcholilo naštěstí jen kotoulem vzad. Podle nové taktiky těsně před výstřikem drobátko ubrat, tak a teď se holky snažte. Prostřik na levém terči, to bude tak osmnáctka, říkám si. Kouknu na časomíru a ta ukazuje 16:98 (16:26P). Na tu hrůzu slušný čas, ale co ostatní?

Holky z Nevcehle si nenechaly svůj titul mistryň vzít a časem 15:56s nejen zvítězily, ale stanovily nový rekord extraligy.

A když další dva týmy předvedly patnáctkové časy, nebyla jsem si jistá, jestli jsem na správné planetě. Chrášťany, i když hlavně pravá proudařka byla daleko od nástřikové čáry, srazily z první ve shodném čase 15:75s a 2. místo

Třetí Radíkov, který terče sestřelil taktéž z první vody – 15:81s

Na nás tedy  4.místo – naše nejčastější letošní umístění.

5. místo Sychotín 17.38s – prostřiky

6. místo Severky 17:69s

7. místo Olší 17:72s

Všichni čekali, co předvede Vitiněves. Bohužel zádrhel na koši a špatně nabráno.

Po skončení útoků nás zaskočilo prudké ochlazení. Vyhodnocení se tedy odehrávala za silného větru, ale to vítězům nemohlo zabránit v radosti.

Jak tedy dopadl ročník 2011?

Muži:

1. Lavičky

2. Nevcehle

3. Petrovice B

 4. Sedlatice

 5. Trnava

Ženy:

 1. Nevcehle

 2. Chrášťany

 3. Radíkov

 4. Vitiněves

 5. Výčapy

Celkové 5. místo není moc uspokojivé, ale příští rok třeba…J

Tak a je tady konec. Konec shromáždění nejlepších týmů České republiky pro rok 2011 na jednom místě, konec brutálních útoků, konec adrenalinu na startu a radosti či zklamání při pohledu na časomíru, konec těžko popsatelné atmosféry, která vás pohltí a jen těžko se z ní dostává. O tom všem to bylo. Tak sbohem EXTRALIGO 2O11!

Celý záznam na http://www.hasici150.tv

Memoriál Josefa Honse

Po deštivé a chladné noci se jen někteří (25 družstev mužů a 9 žen) sešli opět při nástupu, tentokrát Menoriálu J. Honse. Soutěž byla jen na 2B, takže muži i ženy startovali namíchaně.

V mužské kategorii si 1. místo odvezly Lavičky za čas 14:61s, 2. místo Petrovice B 14:71s a třetí Sedlatice 14:77s.

Na svůj pokus jsme se nachystaly jako sedmé. Vzadu to pěkně sedlo, krásný košík. Od základny všichni odbíhají, já tedy přidávám. Za chvilku zase ubírám, holky sedí a srážejí – výsledný 16:49s. To znamená zlepšení našeho osobáku a veliká radost.

Sice to opět stačí „až“ na 3. místo, ale tady až tak o moc nešlo.

1. místo Radíkov 16:27s, druhé Nevcehle 16:32s. Můžeme se ovšem pyšnit nejrychlejším sestřikem dne v čase 16:11R.

Lepší konec Extraligy 2011 než si dát dva časy pod 17 vteřin jsme si ani nemohli přát. Sezóna nám ale ještě nekončí a nás čeká několik závodů. Snad to půjde jako tento víkend.

Více foto na http://www.flickr.com/photos/jjjandak 

  

 

SÉRIE TŘÍ DOUBLE VE VÝČAPECH

Noční Telč

S prvním víkendem v září je již tradičně spojena prestižní soutěž O pohár města Telče. Ani letos nebylo jinak, proto jsme se kolem třetí hodiny sešli, naložili a uháněli na telčské náměstí. Cestou jsme potkali odjíždějící družstva dětí, která svoje klání předváděla v dopoledních hodinách.

Uzavírka v Telči nám dala zabrat, nakonec se nám ale podařilo zaparkovat tam, kde jsme chtěliJ Letos se nesešel dream team, takže jsme celou soutěž zahajovali my. Moc dobře, ale ne. Kája si špatně chytla klubo, takže ji hned při odběhu vypadlo. Tím pádem Peťa na rozdělovači přeskakovala více hadic než je zvyklá. Renča ji přiběhla na pomoc a nejspíš omylem přišlápla levé céčko.Vpředu Verča zrovna dávala proudnici a jak jí cukla hadice, nestihla už ji napojit.

Takže krásné písmeno N po několika letech závodění. Zřejmě jsme nastolili nějaký trend, protože stejně dopadla dvě družstva po nás.

Vítězkami pro rok 2011 se staly holky z Radíkova za čas 17:93s, druhé místo patří Ždírci nad Doubravou 18:00s a bronz si odvezly Chrášťany 18:08s.

Ženská kategorie velmi rychle utekla, a tak se čekalo, než se setmí. Tuto pauzu vyplnili naši mladí hasiči. Nejprve přednesli povedenou verzi abecedy a poté předvedli ukázkový útok. Bohužel druhý útok na dlaždičkách nevydržel rozdělovač, svůj pokus ale dokončili, aspoň jsme měli akční podívanou.

Mužská kategorie skýtala 59 družstev. Nejrychlejší útok předvedli hasiči z Plumlova v čase 17:50s, což byl dokonce rekord tratě. Druhé místo obsadila Trnava 17:99s a poslední místo na bedně patří Nevcehli 18:25s.

A právě v Telči začíná série doublů nás a našich kluků. Nejspíš nesprávné roztažení béček a velmi rychlý plyn, to znamená vytopení předku a N.

Nedařilo se ani mistrům z Laviček za nezapojenou proudnici si zapisují stejné písmenko.

Nezůstávali jsme do konce závodu, protože v neděli jsme museli organizačně zajistit akci u nás. Radši jsme se jeli, co nejvíce vyspat, abychom měli na všechno dost sil.

Více fotek na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157627595114888/

Celý záznam na http://www.hasici150.tv  

 

Sokolí – třebíčská liga

Jak už jsem nakousla o pár řádků výše, neděle 4. 9. 2011 patřila slavnostnímu otevření našeho nového hasičského areálu, které se konalo těsně před začátkem dětských závodů. O půl 1 už jsme měli vše nachystané a těšili se na hosty. Nejprve byl celý areál posvěcen knězem, poté přišly na řadu proslovy seznamující nás všechny s tím, kdo se vůbec zasloužil o vybudování celého sportoviště.

Mladí hasiči už byli ale velmi netrpěliví a nic nebránilo tomu, první soutěž na této trati zahájit.

Obsluhovali jsme do té doby, co to bylo možné. Potom jsme rychle naskákali do auta a přemístili jsme se do Sokolí. Jaké ale bylo naše překvapení, když odběhnuto mělo sotva pár družstev. A to jich nás ještě mnohem víc čekalo.

Celkem se sjelo 33 týmů v základní kategorie plus asi 5 starších pánů. Foukal protivítr, tím si vysvětluju, proč 12 družstev nedokončilo. Vítězství si odváží Trnava 18:04s, na druhém místě naši kluci 18:13s s pomalejším košem a prostřikem na pravém proudu, třetí Panská Lhota 18:77s.

 

V naší kategorii 8 kolektivů žen.

Útok pěkně rozběhnutý. Peťa si však udělala špatně značku na rozdělovač a proudařky tím hodně zkrátila. Výstřik 15:7s, sraženo 17:93 (P17:30s) a to asi spíš náhodou. Stačilo to na 2. místo stejně jako kluci, takže druhý double a navíc dvě nová céčka.

Více fotek na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz nebo na http://www.flickr.com/photos/jjjandak/sets/72157627665166154/

Jelikož se zúčastnilo hodně družstev a celkově se soutěž vlekla, dostali jsme se domů něco málo před 8 hodinou večer. Rychle jsme se vraceli na nově otevřený areál, ale tady už se jen dojídalo a dopíjelo. Důležitý den dobře dopadl a do pořádání dalších závodů máme čas.  

Jakubov

Protože se nám na nočních závodech v Jakubově vždycky líbilo, rozhodli jsme se tam zajet, navíc když je to téměř za humny.

Za Káju nám však na pravém proudu zaskakovala Jája - DĚKUJEME. Ta byla bohužel trochu pomalejší a její céčko se dostalo pod béčkovou hadici. Když do toho hrkla voda, blíže k terči ji to nepustilo – čas 19:95s, Verča ale 16:80s. Zaslouženě si odnesla ceny za nejlepší proudařku. Celkově to znamenalo 5. místo.

Video http://www.youtube.com/watch?v=86rBx0vPmvY

Stejný nejrychlejší čas předvedli Rozseč a Radonín 18:49s, třetí Svatoslav 19:26s.

Vydrželi jsme se koukat jen na pár mužských družstev a pak jsme se vraceli domů, vyspat se na ralley, které se prohánělo celou sobotu naší vsí.

Děkujeme Pavlíkovi, že ho ještě pořád baví dělat nám řidiče…

Kojatín – třebíčská liga

Už i třebíčská liga se nám blíží ke konci. Předposlední kolo se konalo na upravené dráze v Kojatíně. Ještěže jsem si dali dostatečnou rezervu na cestu. S názorem " je to kousek, tam trefíme" jsem příliš nepochodili. Několikrát jsme se otáčeli, několikrát zastavili, projeli cyklostezkou a byli jsme tam:-)

Soutěže se zúčastnilo 26 mužských družstev. Naši kluci měli slušný náskok v celkovém vedení, ale stále nebylo nic rozhodnuto. Před útokem byli právem nervózní. Útok se jim ale povedl a časem 17:99s nejen, že vyhráli nedělní závod, ale zajistili si tak celkové vítězství třebíčské ligy 2011. Gratulujeme!

Nás čekalo 8 družstev soupeřek. Na start jsme se postavily až jako sedmé, změna je život. Všichni odbíhají od základny, přidávám. Zdá se mi, že Kája má menší problémy, proto ubírám o trošku dříve. Obě ale sedí a srážejí – výsledný čas 17:37s, (P17:25s).

Rychlejší útok se nikomu nepovedl, proto jsme se mohli radovat ze třetího double a konečně šlo o první místa.

Druhé místo Svatoslav 17:82s a třetí Radonín 19:24s.

Při vyhlášení výsledků jsme šli několikrát, naše radost se zvyšovala s přibývajícím počtem censmiley Po výborném medovníku se jen zaprášilo a žehlička na vlasy pro nejlepší proudařku (Kája 17:25s) plus mobil pro nejlepšího proudaře (Ondra 17:63s) byly ceny nečekané, zato velmi příjemné.

A ještě jedna společná s fanclubem.

Závěr třebíčské ligy v Lipníku

Vyvrcholení třebíčské ligy nás čekalo v Lipníku jako každým rokem. Navzdory pěknému počasí se nezúčastnilo moc družstev.

O vítězi v mužské kategorii bylo rozhodnuto. Mohli jsme se však těšit na velmi rychlé časy, ke kterým dráha mírně z kopce přímo lákala. Trnava to jen potvrdila časem 16:9. To jsme ještě netušili, že přijde něco lepšího. Naši kluci šli „na tvrďáka“ a stříkli si tam čas 16:68s! Video tady http://www.youtube.com/user/sdhvycapy#p/u/2/eOhncxkAT-k

 

To samozřejmě znamenalo vítězství a také zlepšení jejich osobního rekordu. Další výsledky si nepamatuju a nejsou zveřejněny.

 Za dovolenkovou Káju nám opět zaskakovala Jája na pravém proudu (DÍKY). Tréninky moc nešly, dráha v Lipníku je ale ideální. Bohužel se nakonec problém ukázal v podobě spadlého koše. Ráďa se snažila, co nejdřív ho nasadit – výsledný čas 19:69 video http://www.youtube.com/user/sdhvycapy#p/u/0/n7VO7i8alh0

A celkové pořadí? Mistrovský titul mužů se po dlouhé době (naposledy v roce 1999) opět vrací do Výčap.  Vzhledem k tomu, že kluci objeli i celou extraligu, nezbývá než gratulovat.

My jsme se nezúčastnily třech závodů zařazených do této ligy a vybojovaly jsme celkové 3. místo. To znamenalo finanční ohodnocení a poukázky na materiál.

Do úplného konce sezóny už mnoho nezbývá, tak uvidíme, kde se ještě objevíme…

Kamenský výstřik

Jediná soutěž v našem okrese, kde je jen ženská kategorie. Loňský rok nám nevyšlo tuto soutěž navštívit, letos jsme se ale rozhodli, že to pojedeme omrknout.

Proto jsme se slunnou neděli 2. 10. vydali do Kamenné.  Za Káju opět Jája na proudu (DÍKY).

Dívčího klání se zúčastnilo 15 družstev. Měli jsme radost, že to bude brzo odběhané a stihneme tak další akce, popř. se v klidu sbalit do škol.

Na start jsme se postavili jako druhé. Náběh nebyl ideální, mírně do kopce a značně hrbolatý. Na základně ale vše v pořádku, přidávám vodu. Holky běží dopředu, Jája potřebuje více času na zasedání, tak mírně ubírám. Video http://www.youtube.com/watch?v=hOvqxoHcGdU

Levý terč 17:37s, pravý bohužel prostřik a výsledný 18:62s. To stačilo na 4. místo.

Vítězství putuje do Svatoslavi 17:10s, druhé místo Myslibořice 17:97s a třetí Olší 18:34s, čtvrté my, 5. Trnava.

Prvních pět družstev postoupili přímo do finále, šesté bylo vylosované a stal se jím Radonín, který měl vypůjčenou Verču na levém proudu.

Po základním kole nás čekala půlhodinová přestávka zřejmě na dostatečné občerstvení. Finále jsme odstartovali my. Velmi podobný útok jako v základním kole, na základně vše v pořádku. Jája bohužel nestihla včas zasednout a neudržela hadici s proudnicí. Video http://www.youtube.com/watch?v=8KSJLwNpGs8

Výsledný čas 22:70s. Dalším dvěma družstvům pokus také nevyšel. Drama o prase tak vygradovalo až při posledním útoku a to v podání Radonína s naší Verčou na proudu 19:40s.

Bylo dobojováno, ceny pro vítěze rychle nachystané, přesto se naprosto nepochopitelně čekalo více než půl hodiny na závěrečný nástup. Když poté, co už byli všichni netrpěliví, zahlásili do mikrofonu, že nástup bude až za 10 minut, bylo pro nás pozdě. Jelikož každá studujeme na jiném konci republiky (Praha, Ostrava, Hradec Králové, Pardubice), jezdíme už v neděli večer. Nemohli jsme tedy déle čekat. Jaké bylo překvapení, když naše důvody pořadatelé vůbec nehodlali akceptovat a  ceny nám prostě nevydali. Celkový dobrý dojem z kamenského výstřiku byl tak nezvratně pokažen a příště až se budeme rozmýšlet, kam zajedeme, určitě si na tuhle nepříjemnou zkušenost vzpomeneme.

Příští týden nás nejspíš čekají už doopravdy poslední závody a to poslední střik v Kožichovicích.

 

Děkujeme trpělivému řidičovi Pavlíkovi

Poslední střik Kožichovice

Od prvních závodů, na kterých jsme vyběhli, uplynulo necelých 6 měsíců. Uteklo to rychleji než voda a my se vypravili na naši úplně poslední soutěž. Kromě loňského roku (kdy pořadatelem bylo jiné SDH) to vždy byl poslední střik v Kožichovicích. I když nám kvůli studijním záležitostem vypadla Ráďa, sehnali jsme náhradu v podobě Terky (DĚKUJEME).  

V sobotu 8. října se tak uskutečnil náš poslední letošní trénink (první 24. března).  A to se musí bouchnout šámpáňo a zapít…

V neděli jsme se tedy vypravili do velmi chladného a nepříznivého počasí, vybaveni termoskami se zahřívajícími nápoji.

Mužská kategorie zahrnovala 22 týmů. Nejlepší útok předvedla Trnava 18:03 s. Druhé místo Benetice 18:13 s, třetí Panská Lhota 18:15s. Naši kluci si vybrali smolný den. Šáša na béčkách šlápl Ondrovi na céčko, tím mu vytrhl klubo z ruky. Bohužel to nestihl doběhnout, tzn. nedokončeno.

Pět nejlepších družstev postoupilo do finále a sud piva si odvezli hasiči z Panské Lhoty za předvedení jediného sedmnáctkového času.

 

Více foto na http://www.flickr.com/photos/jjjandak a na https://plus.google.com/u/0/photos/116047802027312013616/albums/5661540014204922577?hl=cs#photos/116047802027312013616/albums/5661540014204922577

Nás čekaly 4 konkurenční družstva. Soutěž měla rychlý spád, i pauza na předělání trati byla blesková, mohli jsme tedy zahájit naši kategorie. Útok už od začátku nebyl rozběhnutý ideálně. Terka podklouzla na startu, zadek tedy hodně na jistotu. Proudařky tak dost času na správné zasednutí. Zdály se mi hezké sestřiky, první terč 17:5, výsledný 18:25s.

Stačilo to na 1. místo. Druhý Boršov 18:58s a třetí Kamenná 20:22s. Kája nejrychlejší proudařka dne.

 Co více si přát než ukončit sezónu vítězstvím?

Děkujeme řidičům a Valíkovi za „skoro“ natočené videowink

 

Ohlédnutí za sezónou

Celkem závodů

                               - Extraliga                           14

                               - Třebíčská liga                     9

                               - ostatní                              12

                                 celkem                              35

Umístění

                1. místo               6x

                2. místo               3x

                3. místo               5x

                4. místo               7x

                Čas pod 17s        3x

                Čas pod 18s        10x

                Čas nad 20s        5x

Nejlepší dosažený čas v sezóně:          16:49s  Petrovice

Nejrychlejší sestřiky

                                               Levý proud         16:49s Petrovice

                                               Pravý proud       16:11s Petrovice

Nejhorší dosažený čas:         45:59s Výčapy

První trénink:                24. 3. 2011

Poslední trénink:             8. 10. 2011

Počet útoků odběhnutých v sezóně:     cca 180

Celkové úspěchy

                               - 5. místo v Extralize ČR 2011

                               - 3. místo v Třebíčské lize 2011

                               - 5. místo na poháru mistrů

Slavnostní vyhlášení Extraligy 2011 v Nevcehli dne 26. 11. 2011

Bezstarostným letním víkendům jsme dávno zamávaly, místo nich nastoupilo zimní počasí, krátké dny a dlouhé chladné noci. Přesto nás čekal návrat k vzpomínkám ne Extraligu ČR 2011. Od posledního závodu uplynuly neuvěřitelné tři měsíce, o to více jsme se těšily na všechny známé tváře a pohodovou atmosféru.

Výraz slavnostní je určitě od slova sláva a na takovou slávu se člověk musí hodit do gala. Jako družstvo plné slečen s nejrůznějšími tělesnými proporcemi se asi nikdy nedomluvíme na stejném oděvu, společný doplněk nám ale nechyběl. Oblečené ve společenském, nalíčené a načesané jsme se sešly v hasičské budově. Rychle naaranžovat poháry, vydržet pár minut zimy (a tvářit se, že je teplo!) a fotka do alba je hotová.

 

Poté se naskládáme do aut a ujíždíme do Nevcehle. Po cestě nás nic mimořádného nepotkalo, proto jsme na místě se značným předstihem. Organizátoři ale mají vše nachystané, s postupem času přibývají návštěvníci a sál se plní.

Pár minut po 15 hodině nás k židlím připoutává úvodní klip celého večera, tvořen z extraligových fotek.  Následně nás vítá moderátor večera pan Šašek a po pár nezbytných proslovech jdeme k samotnému vyhlašování nejlepších 10 mužských a 6 ženských družstev. Družstvo vždy ohlásí moderátor, na plátně je promítán videoklip z fotek. Potom se jde vyfešákované družstvo ukázat na pódium, kde dostane ocenění a odpoví na pár otázek. Vše pěkně odsýpá, až dojde řada i na nás. Žádné faux pas se nám nestalo a my si užily svoji „chvilku slávy“.

Pro odlehčení nás čekal i doprovodný program v podobě kouzelníků, čím dál více odhalených tanečnic a akrobatického rockenrolu. Za sebe moc chválím pořadatele, nejlepší doprovodný program, který kdy byl.

V průběhu večera se také oceňovaly další kategorie. Letošní ročník má hned dva skokany roku – Sedlatice a Vitiněves. Za nejlepší soutěž byly zvoleny Velké Hoštice. Nejrychlejší útoky muži Lavičky (16:20s a ženy Nevcehle (15:56s). Tým konstruktérů – společnost Gába.

Všechny ceny byly rozdány, všechny mezní okamžiky připomenuty. Na závěr klip Extraligy ČR v PÚ 2011, který jakoby uzavřel tento ročník a naznačil, že nad ním nemáme vzdychat, ale začít dělat něco pro zlepšení toho nadcházejícího.

Po výborné večeři...

...se své role ujal DJ a neřízená zábava mohla začít. První várka od nás jela domů něco málo po půlnoci, druhá zůstávala do druhého dne.

Celý večer byl velice povedený. Naplánovat a zorganizovat akci podobného rozsahu musí být nesmírně náročné, proto obrovské dík patří všem lidičkám z Nevcehle, kteří se toho s plným nasazením tak bravurně zhostili.

Co říci na závěr? No přece ahoj a těšíme se na 27. 5. 2012 do Seče

Shrnutí sezóny - proslov na výroční schůzi

Dobrý večer,

dovolte mi, abych pár slovy shrnula naši sezónu.  Od prvního tréninku 24. března do posledních závodů 8. října je to necelých 7 měsíců. Co jsme za tu dobu stihli? Zúčastnili jsme se celkem 35 závodů.

Od samého začátku letošní sezóny náš čekaly velké změny. Museli jsme se seběhat s kompletně jiným materiálem, to znamená od koše, přes mašinu až po proudnice. Potřebovaly bychom na to více času, přesto jsme na prvním extraligovém víkendu vybojovaly první a druhé místo. Jak raketový byl náš start, po zbytek sezóny jsme se drželi spíše ve středním pásmu. Celkově jsme tedy obhájily stejně jako loni 5. místo. Nutno ovšem říci, že při současné obrovské konkurenci to můžeme považovat za úspěch. O tom mluví i dosažené časy. Svůj osobní rekord jsme si pokořily hned třikrát. V Žernovníku časem 16:74s, v Petrovicích 16:98 a náš aktuální nejlepší čas (taktéž z Petrovic) má hodnotu 16:49s.

Dále jsme objeli devět soutěží zařazených do třebíčské ligy a to stačilo na celkové třetí místo.

Zúčastnili jsme se také prestižních závodů, jako je Pohár mistrů ve Vacenovicích, Memoriál Vladimíra Iljiče Lenina nebo noční závody v Telči.

Rády bychom poděkovali celému družstvu mužů za jejich trpělivost vozit nás křížem krážem po celé republice, za pomoc při jakémkoli problému a v neposlední řadě za psychickou podporu, když bylo nejhůř.

I když se konkurence neustále zvyšuje a hranice požárního sportu se posouvá výš a výš, v žádném případě nás to neodrazuje v dalším reprezentování naší obce.

 

Masopust 2012

Rok se s rokem sešel a opět nastal masopustní den. Inspirace stále nedochází a tak jsme se dne 18. 2. 2012 sešli v nejrůznějších maskách. My jsme se vrátily do dob nedávnýchJ a coby malé dětičky z jeslí šly v čele s paní učitelkou na procházku.

 

 

Početnou partu tvořilo KRÁLOVSTVÍ VÝČAPSKÉ vedené králem a královnou. Mohli jsme vidět jasnou podobnost s pohádkou Tajemství staré bambitky – daně z komínu nebo prdu museli zaplatit všichni.

Naše drobotina (včetně doprovodu) se rázem proměnila na roj poletujících včelek. Menší skupinky tvořili mušketýři, Bob a Bobek nebo řezníci i s čuníkem.

 

Datum jsme si nemohli vybrat líp, silné mrazy ustoupily a dokonce na nás zasvitlo sluníčko. Náš průvod odstartoval úderem 11 hodiny. Společně s pány muzikanty jsme se zastavili před každým domem, kde nás pohostili horou dobrůtek – chlebíčky, koblihy, cukroví, buchty, pečené maso, svařáček prostě vším, co k poslednímu dni před pustem patříJ 

 

 

Sice se naše řady s postupujícím časem stále zmenšovaly, ale zdárně jsme došli k poslednímu stavení a kolem 16 hod si mohli říct, že máme zase na rok vystaráno.

 

Maškarní ples a dětský karneval 2012

Letošní maškarní ples, pořádaný naším SDH se od minulých hned od začátku lišil. Kapela A je to, která hrála k tanci a poslechu přes 10 let se rozhodla pro jinou akci ve stejném termínu. Proto jsme byli nuceni v krátké době sehnat někoho jiného. Nakonec to byla skupina Storm, která má poměrně odlišný repertoár. Mladičká parta to ale umí rozbalit a jistě nalákala spoustu mladších účastníků.

Pro nás celý kolotoč začal v pátek podvečer při chystání. V sobotu nabrat síly a kolem 19 hodiny s úsměvem nastoupit za bar. A co by to bylo za maškarní bez masky? Aniž bychom se domlouvali s druhou partou obsluhujících, dorazili jsme shodně v nočních úborech. Nesmírně pohodlný kostým, který doporučuji všemJ  

 

Po nezbytném fotu se začali scházet první návštěvníci a my začali kmitat. Sice přišlo méně lidí než v loňském roce, přesto zde byly k vidění nejrůznější masky – nejpočetnější parta spartakiádních baletek z Trnavy...

další o něco menší banda mravenečků...

...hiphopových tanečíků, ale i originální jednotlivci – upíři, sportovci, policisté…

Z mého pohledu (od baruJ) se hosté dobře bavili, zásoby docházely a my si před 5 hodinou ráno mohli odfrknout s vědomím, že to máme za sebou.

To ale zdaleka nebyl konec. V neděli o půl 10 rychle uklidit sokolovnu, aby ji odpoledne mohli zaplnit ti nejmenší. Od 13 hodiny tedy znovu nastoupit v plné síle. Hned u vchodu jsme děti princeznovsky přivítali a obdarovali je dárky od sponzorů.

 

Jen co se trošku rozkoukaly, běhaly si pro limonády či šlehačkové poháry, které jim připravovala další část našeho družstva. Když se zábava trošku rozjela, čekaly děti připravené hry. Do všech se pouštěly s velkým nasazením, ať už šlo o slalom se lžící s pingpongovým míčkem nebo namotávání plyšáků na dřívko. Samozřejmě jsme ocenili naprosto všechny, nejen vítěze. Vrcholem celého dne byla tombola, která byla v mžiku rozprodaná.

Doufáme, že si celou akci nejen děti pořádně užily.

Děkujeme vám všem, návštěvníkům za přízeň a už teď se těšíme na vaši hojnou účast zase příště.

 

Tvorba webových stránek na WebSnadno.cz  |  Nahlásit protiprávní obsah!  |   Mapa stránek