DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
Archiv 2008
LITAVA

Po dlouhé zimní přípravě jsme se konečně dočkaly prvních závodů v Litavě. Jsou to naše oblíbené závody, a proto jsme se vydaly obhájit naše loňské vítězství. Už cesta tam byla veselá a my byly natěšené na známé lidi a na výkony samozřejmě.

Počasí bylo krásné, slunko pálilo až moc. Tyto závody nejsou populární asi jen u nás, protože se zúčastnilo 28 družstev můžu a 13 družstev žen. Už v mužské kategorii byly k vidění nádherné výkony.  

Šest 17-ctek tomu jen napovídá. Jedna taky rozhodla o tom, že prase, coby hlavní výhra, poputuje do Petrovic.

 

Na start jsme šly jako první (tradičně). Základna všem sedla parádně, teď už jen sestřik.

Časomíra se zastavila na (pro nás neuvěřitelných) 17:64s. Všichni jsme se začaly radovat a užívat si zasloužený potlesk.

 

Laťku jsme nastavily asi hodně vysoko, žádnému družstvu se ji totiž nepodařilo překonat.

Ráďu jsme ještě propůjčily družstvu ze Lhotek, ale tam byly velké problémy na proudu.

Nastoupené na stupních vítězů jsme dostaly kytky, pohár, dort, misky, svícen, koště, šampaňské a obrovitánský balík s jídlem.

Kája jako nejlepší proudařka 17:26 s obdržela též jídlo a láhev.

 Pak už jen pózování na nejvyšším stupínku, zblajznutí dortu a hurá domů. Cesta zpátky byla mnohem veselejší než tam, jedlo se, pilo, zpívalo a hlavně jsme slavily náš prozatím největší úspěch za celou naši kariéru.

Přece jen nám ta zimní příprava a výlety do vodního ráje k něčemu byly…Doufejme, že takhle skvěle bude vypadat celá naše sezóna…

Výsledky najdete zde

Mikulovice - okrsek

Teprve týden po našich prvních závodech se konal okrsek, tentokrát v Mikulovicích. Počasí nic moc, občas poprchávalo. Začalo se štafetami, kterých se zúčastnily jen 2 družstva mužů. 

Za dorost jsme samozřejmě byly jediné. Složení bylo jako na okres, Renča to dokonce měla ulehčené, překážka totiž nebyla. První štafeta skončila nedokončeným pokusem, protože Ráďa spadla z lávky. Druhá ale už byla v pořádku s časem přes 73 s.

 

 Poté následovaly útoky.

   

 Sešlo se i družstvo našich trenérek, tedy „old stars team“ s naší výpomocí na proudu a rozdělovači. Útok se jim docela zadařil čas přes 19 s.

 

 My jsme si zaběhly útok dvakrát. První na úzké hadice se nepovedl. Verča trošku zaváhala na základně, kde jí spadla proudnice i klubo. Tomu odpovídající čas přes 25 s.

Druhá útok byl o poznání lepší, i když na široké hadice a s Jájou na proudu. Bohužel nesepla časomíra.

Po nás nám ukázali naši mladší kolegové, jak se to má správně dělat... 

Po občerstvení a vyhlášení výsledků jsme se vydaly na další závody, zlepšit si náladu…

 

PŘIBYSLAVICE - Jarní střik

Rozhodly jsme se zúčastnit Jarního střiku v Přibyslavicích, i když nás čekaly nástřikové terče. Už od začátku bylo vše špatně. Přijely jsme o hodinu dřív (přísahala bych, že říkal o půl jedný ) a s námi přijel déšť. Počasí asi snížilo účast, přijelo jen 14 družstev mužů a 3 ženská družstva.

I přes rozmočenou trať a ztížené terče byly k vidění dobré výsledky.

 Na start jsme šly jako první.  

Vše bylo krásně rozběhnuté i plyn akorát na dotažení.

Bohužel se stalo něco hodně málo předpokládaného. Kája si nějakým zázrakem u čáry vypojila proudnici. Peťa po nějaké radě sice zavřela kohout, ale Verči místo Káji. Přece jenom se nám podařilo dokončit s časem 42:33 s.

Náš hrozný výsledek kupodivu stačil na 2. místo a ještě jsme za něj dostaly dvě šišky salámu. Tak třeba příště…

OKRESNÍ KOLO DOROSTU

Jednoho krásného dne jsme se vydaly do Petrovic na okresní kolo dorostu. Většinou si v Petrovicích nemůžeme stěžovat na organizaci soutěže, tentokrát nás zklamali.

Zahajovaly štafety, které byly hlavním tématem dne. První začínaly Heraltice, bohužel jim spadl minimax a byl zvednut rozhodčím modrý praporek, což značilo N. Následovala naše štafeta, byla dobře rozběhnutá, jen minimax nešel vůbec postavit, proto se zdržela skoro o 4 s! Po těchto pokusech šla naše trenérka upozornit rozhodčí na technickou závodu na minimaxu. Zjistilo se, že je zespodu nalepené bahno a odstranilo se. Druhé pokusy už byly v pořádku, náš lepší než soupeřek čas 74: 60 s.

 

Další zásek byl před stovkami s překážkami. Trať byla ihned předělaná, ale dětská soutěž měla skluz, takže se čekalo na odstartování disciplíny přes půl hodiny. Stovky se nám jakžtaž povedly, bohužel to nestačilo na Heraltice. Takže se připisujeme druhé místo ze stovek.

 

Řekly jsme si, že ještě není nic ztraceno a šly si napsat testy, které jsme zvládly levou zadní bez chyby. Už nám zbývaly jen útoky. Strach jsme měly z naší nové proudařky, ale zvládla to dobře, čas přes 24 s, což nám zajistilo první místo v této královské disciplíně.

 

Nijak jsme se neradovaly, ale už tak nějak počítaly s tím, že postup máme v kapse. Jenže nikdy nevíte, co si rozhodčí můžou vymyslet a my se nestačily divit, když jsme si prohlídly celkové vyhodnocení. Družstvu z Heraltic byl uznán první pokus na štafetě přesto, že byl zvednut modrý praporek a nikdo neřekl, že by tomu bylo jinak. Jako odůvodnění byla technická závada, ale už nikoho nezajímalo, že my jsme ji měly taky a proto byla naše štafeta o dost pomalejší. Když jsme se ozvaly a chtěly jsme podat protest, bylo nám řečeno, že:

1. protest nemůže podat jiné družstvo na rozhodčí, ale jen to družstvo, kterému se měnil výsledek (určitě družstvo, kterému uznali enkový pokus bude podávat protest, že s tím nesouhlasí, že????)

Výpis ze směrnic:

"Protesty lze podávat pouze proti poškození a hodnocení vlastního soutěžícího, proti účasti jiného soutěžícího v soutěži a proti výsledkům soutěže."

2. protest se musí podat 10 minut po ukončení disciplíny (o tom, že byl pokus uznán, přes zvednutý modrý praporek samozřejmě nikoho ze soutěžících neinformovali, výsledky  štafet byly vyvěšeny až těsně před celkovým vyhodnocením)

V případě, že by přece jenom byl podán protest, o kterém nevíme:

Výpis ze směrnic:

"Po skončení disciplíny zůstane v prostoru startu do doby v níž může být podán protest nebo odvolání. Po uplynutí této doby potvrdí výsledkovou listinu disciplíny a předá ji hlavnímu rozhodčímu."

"Závady, které vznikly na překážkách nebo nářadí, které dodal pořadatel, a bude proti nim podán protest, budou posouzeny. Bude-li protest shledán oprávněným, bude povoleno opakování pokusu."

"Rozhodnutí týkající se okolností, které nejsou ve směrnici jasně popsány a vyžadují si delší čas pro objektivní posouzení, oznámí hlavní rozhodčí jménem odvolací komise dodatečně, nejpozději do zahájení následující disciplíny,. Po dobu jednání odvolací komise může být soutěž hlavním rozhodčím přerušena a na jednání komise mohou být povolány další zainteresované osoby." POKUS JE NEPLATNÝ:Není-li přenosný hasící přístroj postaven na podložku 80 x 80 cm, na které musí zůstat stát až do proběhnutí soutěžícího cílem nebo dotýká-li se PHP země.  

 

Hlavní rozhodčí štafety přehodnotil svoje rozhodnutí a štafeta nebyla uznána - na krajské kolo postupujeme my.

 

Trnava - třebíčská liga

 Aby jsme si zlepšily náladu po okresu, rozjely jsme se na první závod třebíčské ligy, do Trnavy. Počasí bylo krásné, slunko svítilo, obloha skoro bez mraků. Zúčastnilo se 20 družstev můžu a 8 družstev žen.  Padaly krásné časy, na útoky bylo radost pohledět.  

Na start jsme šly jako první. Vše vypadalo, že si dáme hodně dobrý čas, když se stalo to, co v Přibyslavicích. Opět se Káji rozpojila proudnice. Asi v tom bude nějaký technický problém. Útok jsme dokončily v čase 32:34 s.

 

 

Trať bylo pro ženská družstva trošku zakletá, nedařilo se ani favoritkám jako byly Trnava A nebo Nevcehle. Po vyhlášení, při kterém jsme dostaly trička, ponožky, leďnáky a Verča coby nejlepší proudařka 17:51 s pohár, skončilo skoro celé družstvo v kádi. Někdo kvůli narozeninám, ostatní z jiných důvodů...

 

 

 

Tak tenhle víkend jsme moc nezvládly, snad se nám bude dařit víc...

 Fotky na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz  a na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

Výsledky zde

Oblastní kolo - Šebkovice

Jelikož se chceme účastnit okresu žen, musely jsme se zúčastnit oblastního kola a to v Šebkovicích. Tam na nás čekala pěkná dráha a teplé počasí. Soutěž začínala štafetami. Nám se docela povedly obě dvě, časy 76s a 74s.

   

 

Následovaly útoky, kde byly k vidění slušné výkony.

Při sledování mužských útoků si naše děti hrály...

   

 Na start jsme šly jako první.  

 Problémy nastaly, když Renča nestihla zapojit céčko Jáji. Té se kvůli zabrždění vysypal střed kluba doleva za ni. Zbytek hadice, co ještě držela a táhla dál způsobil přesmyčku, ve které byla spojka a ta se neprovlekla. Proto se na hadici utvořil uzel. Nakonec jsme dokončily v čase 58:68s

  

Celkové druhé místo, protože rozhoduje útok, který samozřejmě měly holky z Šebkovic lepší. Ale i tak jsme dostaly pohár a diplom... 

Tak snad konečně příště... Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

Kraj dorostu

Ani jsme se nenadály a máme tady kraj dorostu, na kterém se rozhodne, kdo postoupí na republiku. Z kraje vysočina se sjely troje dorostenky - Velký Beranov, Rohovka a my. Jako první se běžela štafeta. Vše bylo na pohled krásně rozběhnuté až na spadený minimax při uchopení. Bohužel náš pokus byl neplatný, protože Ráďa chytla napojenou proudnici oběma rukama před čárou rozpojení. Druhá už byla ale naprosto v pořádku a náš čas 75:91 s bohatě stačil na první místo.

  

Po úpravě dráhy přišly na řadu stovky. V těch jsme si jisté vůbec nebyly, neměly jsme je skoro vůbec natrénovány. Ale docela se zadařilo, započítávaly se nám časy: 21:90s - Verča  22:29 - Ráďa   23:10 - Renča 2 3:35 - Pavla   24:44 - Jája celkový čas tedy 115:07s. Sice jsme byly hodně překvapené, ale stačilo to na celkové první místo na stovkách.

                   Verčo, ty běžíš stovku pozpátku?

Po ukončení stovek jsme se přesunuly na útoky, ale před nimi nás ještě čekaly testy. Otázky se nám zdály jednoduché. Zvládly jsme je se stoprocentním úspěchem narozdíl od obou družstev dorostenek, které měly po jedné chybě. Takže je jasné, že vítězkami kraje budeme my, i kdyby se útok nepovedl. Na start jsme šly jako druhé. Kvůli rodinným důvodům musela Pavla po stovkách odjet domů a za ni jsme si vypůjčily Jarču z Trnavy, která s námi psala testy a běžela savice. Šly jsme hlavně na jistotu a myslím, že na náš útok byla radost pohledět. Vše bylo krásně rozběhnuté, dokonce i Jája dotáhla. Bohužel chybička se vloudila a Jarču zradily naše savice, které jí nešly zašroubovat. Já jsem ji samozřejmě neslyšela, takže z toho vzešel neplatný pokus. I přesto první místo bylo jisté a my Jarči moc děkujeme, že nám takhle pomohla.

 

  

 Na závěr jsme dostaly pohár, medaile a hlavně postup na republiku do Trutnova!!! Ještě nezbytné vykoupání v kádi a vyfocení s dalšími reprezentanty kraje vysočina a jelo se domů.

 

Budeme se snažit natrénovat, co se dá a uvidíme, jak to dopadne....vždyť je to naše poslední možnost za dorost....

 

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz      nebo     http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz  

Kožichovice - třebíčská liga

Je tu druhý závod třebíčské ligy, kterého jsme se rozhodly zúčastnit i přes to, že jsme musely podstatně změnit sestavu. Snad kvůli dešti před závodem nebo kvůli konání extraligy se sjelo jen 12 družstev mužů a 8 družstev žen. V mužské kategorii se moc nedařilo, horcí favorité sbíraly N. Přesto se zde našlo pár pěkných výkonů.  

 Na start jsme šly přece jenom jako první. Jak už jsem řekla na začátku, musely se udělat změny v sestavě, protože Kája se slunila na dovolené, Verča si při pádu z lávky poranila koleno a v neposlední řadě je Šuta, která si o překážku zlomila palec na noze. Proto jsme měly nedostatek lidí. Od středy se proud učila Renča a místo ní šla Jája na béčka. Druhou proudařku jsme si půjčily od Trnavaček, ale byla to Mirča z Heraltic. (Děkujeme)

Předem jsme věděly, že to nebude žádná sláva, ale říkaly jsme si, že aspoň pár bodíků bude. Čas 20:06 s (19:08L), kdy výstřik na pravém terči byl skoro o sekundu později, je ucházející.

Překvapivě to stačilo na 1. místo, za které jsme dostaly plno cen. Pohár, balík s jídlem a pitím, trička, klíčenky, propisky, škrabátka na auta, zapalovače atd. a hlavně potřebné body.

Výsledky najdete zde

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz nebo na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz

Čechtín - třebíčská liga

 Kvůli potřebným bodům jsme se vydaly do Čechtína na třebíčskou ligu opět v netradičním složení. Krásná trať a pěkné počasí nalákalo 16 družstev mužů a 7 družstev žen.  V mužské kategorii byly k vidění nádherné výkony, ale bohužel i neplatné pokusy, jak už to bývá...

Na start jsme šly jako třetí s Májou na koši, Šutou na děliči a Renčou na pravém proudu.  

 Útok byl docela pěkně rozběhnutý (až na to, že Renča místo na terč běžela do koupaliště), ale nějaká chyba na céčku způsobila pozdější výstřik na pravém proudu.

 

   

  Náš výsledný čas 21:18s stačil jen na 5. místo, za které jsme obdržely umělohmotné talíře, sadu piv a bohužel jenom jeden bodík.

 Holkám z Trnavy jsme půjčily  Káju, která jim dopomohla k druhému místu....

 

Výsledky zde

Více foto na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz/

Okresní kolo žen

V rámci tréninku na republiku jsme se zúčastnily okresního kola v požárním sportu.  Na pěkný areál v Petrovicích a za přítomnosti nesnesitelného vedra se sjelo 12 družstev mužů a 4 družstva žen. Po celý závod jsme měly startovní číslo 3. S námi v kategorii byly družstva Častohostic, Kamenné a Šebkovic. Soutěžní klání začínaly štafety. Nejdříve šla naše "pomalejší" ve složení, které se domluvilo dva dny před samotným závodem. Proto si myslím, že čas 82: 36s, je slušný. Veškeré naděje se vkládaly do naší druhé štafety, která si říká "rychlejší". Tam vše bylo v pořádku a čas 74: 08s nám zajistil prozatimní první místo.

 

 

  Po úpravě dráhy mohla začít další disciplína - 100 m s překážkami. Myslím, že se povedly, někteří jedinci překvapili svými časy. Započítávalo se: Kája - 20:22 s  Ráďa - 22: 06 s  Jája - 22: 99 s  Pavla - 23: 60 s   celkový součet 88: 88 s, cože opět suveréně vyhrává.

    

Zbývá už jenom útok, který rozhodne o vítězi. Místo Verči, která je ještě pořád indisponovaná, běžela proud Renča a Jája byla na béčkách. Už od začátku se ale na proudu nedařilo a voda šla bohužel moc rychle, Renča nestihla dotáhnout. Přesto jsme dokončily v čase 47: 47s a kupodivu nebyly nejhorší, tudíž třetí místo z útoků. Stejně to stačilo na první místo a my postoupily na kraj. To znamená, že budeme muset trénovat přes celé prázdniny, republikou za dorost to pro nás nekončí.

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.net

Kněžice - open liga

Jelikož potřebujeme hodně trénovat útoky na republiku, zajely jsme si do Kněžic na Open ligu. V upraveném složení (Renča na proudu), s upraveným košem a mašinou právě kvůli republice. Nejen krásné počasí vylákalo 20 družstev mužů a 8 družstev žen. Mužskou kategorii jasně ovládli pánové z Dolních Němčic, ale i výkony ostatních byly pěkné. 

Na start jsme se vetřely jako první (že Jardo??) Měly jsme spoustu času než se zkrátila dráha a než si odpočinuli rozhodčí, že jsme se stihly dokonce vyfotit před útokem.

 

Vše parádně klaplo a i když se čekalo s vodou, výsledný čas 18:28 s (17:39 L).

 

 

Náš čas stačil na první místo a tím jsme postoupily do finále o živou ovci. Na start jsme se tentokrát chystaly až z posledního místa.

 Bohužel, Peťa nedotáhla rozdělovač až na značku a proudy tím pádem neměly tak rychle sraženo. Přesto čas přes 19:11  s nám zajistil krásné druhé místo ve finále. Stejně jsme ovečku nechtěly...

 

 

Svým výkonem jsme si vybojovaly pohár a penízky. Tak snad se nám takhle povede i na republice....

 

Výsledky najdete zde

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz  nebo na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz   a taky na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

MINISOUSTŘEDĚNÍ PŘED REPUBLIKOU

Poslední víkend před republikou (pátek, sobota před Kněžicemi) nepatřil oslavám konce školního roku, ale takovým měnším soustředěním v Petrovích. Sešly jsme se kolem druhé hodiny odpolední. Po rozběhání a rozcvičení se trénovaly předávky na štafetu a dělal se konkurz na překážku.

Když už se konečně rozhodlo, co kdo půjde, asi pětkrát se zaběhla štafeta. Samozřejmě s přestávkami na vysvětlování techniky.

Poté si každá trénovala úsek stovky, který jí nešel. Následně jsme si zaběhly každá minimálně po dvou stovkách.  

             

Občerstvovací pauzy byly nutností...

 

     

Někteří chytří šli spát do postele, ostatní si musely postavit stany a přespat tam. Předtím se ale osvěžily v místní hospůdce limonádou...

 Druhý den jsme si ráno, dokud nebyl takový hic, zaběhly zase pár stovek. Na oběd jsme si zašly do Okříšek, kde jsme zažily nezapomenutelné chvilky...třeba s tatarkou za 11 Kč...  

   

Po výborném obědě jsme se vrátily zpět na petrovický sportovní areál a čekaly na věci na útok. Abysme si zkrátily čekání, roztáhly jsme si deky a odpočívaly...  

 

Pak už ale přijel pan Malena se Šutou a my jsme zase musely makat jako šroubci. Zaběhly jsme si asi čtyři útoky a docela se nám dařilo.

 

Snad tohle soustředění na něco bylo....uvidíme na závodech...

MČR TRUTNOV 2008

První víkend v červenci, mimo jiné na výčapskou pouť se konala ta nejvyšší soutěž, jaké jsme se za dorost mohly zúčastnit – Mistrovství České Republiky dorostu SH ČMS v Trutnově. Naštěstí nás do autobusu vzali kluci z Pavlova, kteří stejně jako my, reprezentovali kraj Vysočina.  V pátek 4. 7. v 8 hodin ráno jsme vesele nastoupili do autobusu, zamávali Janě a vydali se na závody, na které se soustředíme už od začátku sezóny. Na cestě do Trutnova jsme ještě zastavili vtěrkám v PavlověJ a pokračovali dál. Jízda byla veselá a těch pět hodin cesty nám uteklo docela rychle.  

  

V Trutnově nás uvítal polodéšť a zima. Jeli jsme tak brzy, abychom mohli vsát tu správnou sportovní atmosféru při hře Plamen. Po skoro dvou hodinách fandění nás vyhnala zima a my se vydali na ten náš stadion na prezenci. Překvapivě jsme čekali jen půl hodiny, ne dvě jako v minulých letech.

 

Štěstí nám přálo, byly jsme ubytované v hotelu hned vedle stadionu. Po zabydlení jsme se vydali všichni společně na prozkoumání terénu. Dráha stadionu nevypadala na pohled nejlépe, jen jsme doufali, že se nerozprší.

 

Něco po desáté hodině večerní jsme ulehli do postelí, abychom nabrali síly na další den.

   

Sobota 5. 7. nezačala právě v klidu. Až ráno jsme zjistili, že na jídlo se chodí do asi kilometr vzdálené jídelny, ne do místní, jak jsme si mysleli. Naštěstí jsme to vše krásně stihli a od 8:30 jsme byli nachystaní na trénink útoků, které se uskutečnily kvůli jednotné mašině a proudnicím. Bohužel na to každé družstvo mělo jen 10 minut, přesto myslím, že se nenaskytl žádný větší problém.  

 

Po dobrém obědě to konečně mohlo vypuknout. Těsně před slavnostním nástupem jsme se ještě zvěčnili na památku.  

 

Chvíli potom jsme se seřadili a stejnou nohou šlapali v rytmu dechové hudební skupiny.

 Po pár uvítacích slovech a popřání dobrých výkonů se všichni připravovali na první disciplínu – dorci na štafety, dorky na testy. Testové otázky se sice letos změnily a přibylo jich, ale i tak jsme je uměly dobře. Bohužel nikdo není dokonalý a Renča se nešťastnou náhodou upsala – jedna chyba nás odsunula na 7. místo. Trošku nás to rozhodilo, ale řekly jsme si, že nic není ztraceno. Po krásném výkonu kluků z Pavlova, kteří vyhráli v první disciplíně jsme se i my nachystaly na náš první pokus štafet. Aby bylo trošku vzrušení, těsně před startem nám oznámili, že máme nevyhovující rozdělovač (zajímavé, že v Plzni i ve Zlíně byl naprosto v pořádku). Znovu jsme byly rády, že jsme postoupily společně s pavlovákama, byli totiž tak  hodní a půjčili nám dělič i hadice. Pak už jsme se jako čtvrté postavily na start.

 

Drobné chyby (u jednotlivců i na předávce) způsobily čas 73:89s. Jako první pokus na jistotu dobré, druhý zkusíme zlepšit. Druhý pokus  krásně vycházel, už jsme se viděly o dvě, tři sekundy níž. Naneštěstí nás zradil minimax, který byl buď a nebo. Rozhodl se, že nebude náš kamarád a spadnul, čas – 79:15s. Počítá se nám tedy první pokus a ten nás v obrovské konkurenci řadí na 12. místo.

 

  

 Nejen my jsme měly smůlu, kluci dali na testech dokonce dvě chyby… Po ukončení disciplíny jsme se vydali posilnit na večeři. Následoval krátký odpočinek a pro spravení nálady se šlo ven. Někdo na procházku po městě, někdo na bowling. Opět jsme se sešli v hotelu po desáté a uložili se k sílu nabírajícímu spánku.  Neděle 6. 7. znamenala vstávání v  nekřesťanskou dobu, už v 5:15!!! Ještě v polospánku jsme vyrazili na snídani a šli se připravit na stadion. Od 8 hodin začínala disciplína 100 m s překážkami. Na jedné straně stadionu byly nachystané dvě dráhy pro dorostence, na druhé straně byly dvě dráhy pro dorostenky. Myslím, že stovky se nám povedly, většina holek si dala osobáky. Ale i tak to zdaleka nestačilo, jde vidět, že se kvalita závodnic neustále zlepšuje – celkové 12. místo ze stovek.

 

Stal se zázrak, nikomu se nic vážnějšího nestalo, jen Pavla si obrátila palec, ale nemuselo se na pohotovost. A to je úspěchJ.  Po stovkách jsme rychle spěchali na oběd a zpátky na poslední disciplínu, do které jsme vkládali veškeré naše naděje. Přece jenom jsme holky na útok (jak o nás kdosi řekl), tak jsme to chtěly potvrdit. Připravily jsme se na základnu naštěstí jako čtvrté, takže koberce, co byly pod ní nebyly ještě moc nasáklé.  

 

 Náš útok byl vyloženě na jistotu, ale i tak všechno pěkně sedlo. Teď už jen nástřiky. Renča nastříkala v čase přes 27 s, což  by stačilo na 1. místo. Opět se na nás ale obrátila smůla v podobě prášející proudnice – konečný čas 30:49s, tedy 5. místo z útoků.

 

 Útok nás vyhoupl na celkové 10. místo. Není to žádný úspěch, ale na druhou stranu, kdo může říct, že je 10 nejlepší družstvo v republice?

Po dlouhé době, kdy se tiskly výsledky, zbývalo jediné – závěrečný nástup. Byl hodně únavný, ale přežili jsme to. Za naši účast na republice jsme dostali pohár, trička, kšiltovky a ručníky.

 Čekala nás už jen dlouhá cesta domů, při které se rozhodně netruchlilo.   Myslím, že přesto, že náš výsledek nebyl nijak slavný, že jsme si to užili a rozhodně nelitujeme naší účasti. Bylo to pro nás důstojné rozloučení s kariérou dorostu, vždyť už to běháme od roku 2005. Teď se budeme soustředit asi zase jiným směrem…

Co by to bylo za článek z republiky, kdyby tu nebyla děkovná část??  

- Myslím, že náš největší dík patří naší vedoucí pro republiku – Káji  Javůrkové, která měla tu odvahu a trpělivost jet s námi. Stálo ji to hodně nervů a sil, ale my jí to někdy určitě oplatíme.   

- Další velké poděkování patří celému kolektivu z Pavlova – za půjčení stovkových hadic a rozdělovače, za vypůjčení céčka na útok i za zpříjemnění naší poslední republiky

   - Nijak menší poděkování Zerzymu, který se kvůli nám obětoval a šel v nepříjemné uniformě na nástup  

- Samozřejmě ani slovy nejde vyjádřit dík panu Malenovi, který se nám staral o všechno technické vybavení

   - Velký dík i všem fanouškům z Pavlova a okolí, kteří vzorně fandili nejen jejich družstvu, ale i nám  

 - Poslední poděkování, ale rozhodně ne nejmenší patří našim dvěma trenérkám Janě Kuchařové a Šutě Honsové za čas, který strávily s námi, aby nás co nejlépe připravily na tak velký závod. Víme, že asi čekaly něco lepšího, ale udělaly jsme, co bylo v našich silách. Tak doufáme, že jsme je příliš nezklamaly…

 

DĚKUJEME VÁM VŠEM

 

Celkové pořadí

SDH

Štafeta 4x100m

Přebor jednotlivců

Test 

Celkový součet

1

Řeporyje

1

3

1

1

6

2

Písková Lhota

2

6

6

1

15

3

Ivanovice na Hané

3

9

9

1

22

4

Vlčnov

11

5

5

1

22

5

Poniklá

4

4

2

14

24

6

Ledenice

6

1

3

14

24

7

Kolšov

10

7

7

1

25

8

Petrovice

7

8

10

1

26

9

Michálkovice

15

2

4

7

28

10

Výčapy

5

12

12

7

36

11

Štěnovický Borek

9

10

11

7

37

12

Dolní Čermná

12

11

8

7

38

13

Dalovice

8

13

13

12

46

14

Vitiněves

14

14

14

7

49

15

Hrobce

13

15

15

12

55

Více fotek na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz nebo na http://sdhpavlov.rajce.idnes.cz   

Lhotky, Petrovice - extraliga v PÚ

Nezúčastnit se extraligy, která se koná v našem kraji je pro nás skoro jako pro muže nekoukat na fotbalové mistrovství. Takže je jasné, že jsme se vydaly do Lhotek, okres Ždár nad Sázavou. Přivítal nás pěkný areál a dráha mírně z kopce, což naznačovalo výborné výkony. Ty bohužel trošku omezovaly těžké terče, na které hodně družstev doplatilo.  6. kola extraligy v PÚ se zúčastnilo 31 družstev mužů a 10 ženských družstev. Na start jsme se připravovaly jako první – nečekaněJ.  

Drobný zádrhel na koši znamenal čas 18: 84 s. Čas není nejhorší, ale určitě máme na víc.

 

 

K našemu velkému překvapení náš výkon stačil na druhé místo, hned za nejfavorizovanějším družstvem Nevcehle. Hodně kolektivů postihla smůla. Stejně tak Pravčice, za které běžela Šuta proud. Při přidání plynu jim chcípla mašina.   

Na vítězných stupínkách jsme byly obdarované pohárem, medailemi, balíkem jídla, penězi, petanque, lékarničkou (ta se nám bude hodit) a taky 8 body do tabulky.   

 Po předání ženských cen jsme se ještě stihly vyfotit a pak nás zahnal prudký déšť.

Výsledky najdete zde

Cestou ve Velkém Meziřící už jsme myslely, že nedojedeme, silnice byla zaplavená vodou.   

Po chvilce se to ale zlepšilo a my šťastně dojely do Třebíče, kde jsme si udělaly občerstvovací pauzu. Po posilnění jsme spálily nabyté kalorie roztlačením ávie.

 Napapkané nás odvezl pan Malena do Petrovic. Skoro jsme si nestihly zabrat „naše“ místo (přesně uprostřed hřiště), protože už všude bylo plno stanů. Naštěstí jsme to přece jen dokázaly a celkem bez problémů si postavily svoje obydlí. Poté jsme se odreagovaly při hře petanque, ale už ani nevím, kdo vyhrával.  

Když začala hrát kapela k tanci a poslechu, rozpršelo se. Ani to nám ale nezabránilo v zábavě. Druhý den ráno jsme vstávaly kolem osmé hodiny. Vypršelo se v noci, v neděli už od rána svítilo sluníčko. Do Petrovic se sjelo 39 mužských družstev a 10 družstev žen. Náš „old star´s team“ se opět splácal dohromady, s Májou na koši a Verčou na proudu. Vyfoukly nám startovní číslo 1, ale starší má přednostJ

 

Bohužel Anička po skoro dvouleté pauze nespojila céčko na dělič, čas -  27:86s.

 

 

 

 My jsme se dostaly na start z osmé pozice, s Renčou na proudu a Jájou na béčkách.

 

Díky obrovskému štěstí se Renči podařilo sestříknout bez prostřiku, myslím, že ani neví, jak to dokázala.

 

 

 

 

Náš čas – 18: 60 s, je lepší než ve Lhotkách, ale tady se dařilo více i konkurenci. Takže Výčapy „B“ 9. místo, Výčapy „A“ (my) 4. místo. Získaly jsme balík ovoce, peníze, diplom a opět body, tentokrát ovšem jen 4.  

 

  I tak jsme se díky tomuto víkendu zařadily na celkové 5. místo. Snad se nám bude dařit i příští kolo extraligy…

NÁŠ MASKOT  

 

..a Jana, která už to má za pár....

Výsledky z Petrovic najdete zde

Celkové výsledky po 7. kole najdete zde

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz  nebo na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz

Květinov, Sedlejov - extraliga v PÚ

Jelikož se nám minulé extraligové závody povedly, nenechaly jsme si ujít i ty druhé na Vysočině – v Květinově a v Sedlejově. Loni v Květinově jsme měly velký zádrhel na koši, ale Ráďa pilně trénovala a dokonce dává koš i na extralize!!!  Ještě rozespalé jsme vyjely (pro některé velmi brzy) ráno do Květinova, okres Havlíčkův Brod.

I když mají ženy povolený pozdější příjezd, stihly jsme i nástup. Zúčastnilo se 35 družstev mužů a 10 ženských družstev. Krásné počasí a pěkná trať slibovaly pěkné výkony. Když nám nastala dlouhá chvíli při sledování mužských útoků, většina družstva se šla uklidnit k romantickému rybníčku.  

 

   Pak už ale začala ženská kategorie. Na základnu jsme si chystaly věci jako první. Ale nastal velký problém – obsluhovači aparatury zrovna v tu chvíli ztratili cd s tou „našou“ písničkou. Bez té to bohužel nikdy nejde, proto jsme si ji byly nuceny aspoň zazpívat (omlouváme se kolemstojícím, že to museli přetrpět).  

 

Pak už nic nebránilo tomu, abychom se nachystaly na startovní čáru. Pěkný útok, škoda, že na pravém proudu šel výstřik později (asi se dosud neví proč), ale i tak je čas 17:63s výborný.  

   

Samozřejmě nestačil na sprinterky z Nevcehle, ale nikdo další ho nepokořil. To znamená 2. místo, za které jsme obdržely pohár, vína, peníze, BODY a květinovské kuchařky (moc dobrý nápad, polovina družstva už prý z toho vařila).

Po nástupu menšina družstva jela domů (vyměnit lidi na nedělní  závod), ale většina se s hodnýma klukama z Trnavy svezla do Sedlejova.

 

Výsledky ze Sedlejova zde

V malebné vísce jménem Sedlejov (okres Jihlava) byla v plném proudu soutěž o nejrychlejší zadek. Bohužel jsme se jí nemohly zúčastnit, protože jsme neměly ani náčiní ani lidi. Příliš nám to nevadilo a o to víc povzbuzovaly ostatní. Jelikož bylo celý den velké horko, rozhodly jsme se, že se osvěžíme v místním bazénu. Sice plavky měla jen Kája, ale to přece nevadilo. U osvěžení jsme nezůstaly samy, přidalo se k nám pár jedinců.

Vykoupané jsme čekaly, co vypukne večer. Protože jsme to neviděly moc nadějně, rozhodly jsme se poctít svou návštěvou kluky z Pavlova, kteří nás srdečně zvali na otevírání jejich nového hasičského areálu. Cesta byla hodně dlouhá, ale za pomoci místních občanů jsme ji zvládly V Pavlově nás nádherně přivítali a pak už se jen tančilo a zpívalo. Přijde nám, že všichni lidé z okolí (Pavlov, Nevcehle, Sedlejov, Urbanov) jsou velice přátelští. Asi tam budeme jezdit častěji (Zdravíme hlavně Popelářovi a Evču z Pavlova)  

Druhý den oficiálně začalo 9. kolo Velkopopovický kozel extraligy v PÚ ČR v Sedlejově. Na kvalitní trať se sjelo 33 mužských družstev a 12 družstev žen. Vliv na výkonech mělo asi i počasí, sice svítilo slunce, ale občas zafoukal vítr.  Sestava se nám od soboty trošku změnila, na děliči nám zaskočila Šuta a na savicích Šárka. Měly jsme startovní číslo 1.  

Tentokrát už cd hrálo, takže vše v pořádku, pochvala pořadatelům. My ji,myslím, máme taky, i přes to, že ten pravý proud pořád zlobí – čas 17:87s.

  

 

  

 

Před nás jsme pustily vedoucí Nevcehle a i Chrásťany, kterým sedla trať. Ani jsme si pořádně nevychutnaly třetí místo, protože jsme rychle přejížděly na třebíčskou ligu do Svatoslavi. O tom už ale jiný článek…  Vyhrály jsme si pohár, penízky, kozlíkovské nožíky, balík jídla a bodíky.

Výsledky ze Sedlejova zde

Celkové výsledky po 9. kole najdete zde

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz  nebo na http://sdhpavlov.rajce.idnes.cz 

Poděkování: - obrovské poděkování patří klukům z Trnavy, jednak za pomoc s mašinou a jedna za přepravu do Sedlejova (nejvíc děkujeme Čertíkovi samozřejmě) - další velké dík posíláme do Pavlova, za pomoc s mašinou, příjemně strávený večer a ubytování   Po dalším úspěšném víkendu jsme se zařadily na celkové 4. místo. Hrozně nás mrzí, že nemůžeme jezdit celou extraligu, výkony na ni už máme, nemyslíte? Kdo s řidičákem na ávii se tedy nabízí????????  

Svatoslav - třebíčská liga

Jak už jsem se zmínila v předešlém článku, jako většina družstev z Třebíčska jsme přejely na závody do Svatoslavi. Myslely jsme, že přijedeme, sotva se stihneme nachystat a už půjdeme na start. Tak ne. Přijely jsme zhruba v půlce mužských manšaftů. To by nebylo tak hrozné, kdy nebyla přestávka před mužských finálem, před ženskou kategorií a před ženským finálem…Unavené ze závodění celý víkend jsme se bez chuti dívaly na mužské výkony…  

 Na start jsme šly tentokrát jako třetí (změna je život).  

 Bohužel voda šla celkově pomaleji a pravý proud měl opět pozdější výstřik. Čas 18:74s nás zařadil na druhé místo a tím i postup do finále (ani nevím o co bylo).

 Moc nás to nepotěšilo, protože už jsme se všechny viděly doma. Po podle nás úplně zbytečné přestávce, jsme se nachystaly na start jako druhé v pořadí. 

 Navzdory celkové únavě byl útok parádně rozběhlý, výstřiky v 16:4, jak pravý tak levý. Proudařky „srazily“, uhly s proudy, já jsem ubrala, Ráďa vytáhla koš. Pan rozhodčí u terčů ale oznámil holkám, že nemá sraženo ani jedna. Abyste to pochopili, na terčích nebylo ani světýlko ani žádné klapky, které by ukazovaly, že je sestřeleno. Naše proudařky měly za to, že srazily a radovaly se z dobrého výkonu. Předčasně, musely srazit dodatečně, takže čas 27:26s.

 

Za druhé místo v základním kole jsme dostaly balík jídla, pohár a body do ligy,  

Výsledky najdete zde

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz 

Předín - třebíčská liga

Nemůžeme si dovolit chybět na dalších závodech třebíčské ligy, proto jsme vyjely v jiné sestavě na závody do Předína. Mít v družstvu tři sestry je občas výhoda, ale když jedou na rodinnou návštěvu, tak je to dost velký problém. Holky Pavlusikovic nám odjely na Slovensko a my si musely lámat hlavu jakou utvoříme sestavu. Naše univerzální náhradnice Mája se od čtvrtka začala učit béčka, na dělič nám opět zaskočila Šuta, ale na proud místo nemocné Verči už jsme opravdu nikoho od nás nesehnaly. Ještě že máme takové styky - vypůjčily jsme si Dášu ze Sedlejova.

Zazávodit si na trať mírně do kopečka přijelo 15 družstev mužů a 9 ženských družstev. V mužské kategorii byly k vidění pěkné výkony.

 Po mužském finále začala ženská kategorie. Jako čtvrtá šla Trnava, opět s Kájou na proudu. Útok se jim povedl, čas 17:65s. 

My jsme se nachystaly na start jako osmé.

 

Na základně vše v pořádku. Na levém proudu taky, sraženo 17:83s. Bohužel Dáša není zvyklá na naše neupravené těžké hadice a ještě těžší proudnici, proto výsledný čas 19:68s. Přesto jí moc děkujeme, tenhle výkon totiž stačil na třetí místo.  

 

 Za to jsme vyhrály flashku, cestovní tašku, drogistický balíček, pohár a potřebné body do tabulky.

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz  

Výčapy - O pohár starosty

Po sobotních závodech třebíčské ligy nás čekal závod na domácí půdě.  Bohužel byly ve stejném termínu jako jihlavská Open liga, takže účast nebyla veliká.

Na naši dráhu o mírném převýšení si přijelo změřit síly 9 mužských družstev a 5 ženských kolektivů. Při mužských útocích byla k vidění jen jedna 17-ctka.

 Ani starší páni se nenechali zahanbit a předvedli slušný výkon.  

Na start jsme opět nešly jako první. Pustily jsme ty starší a zkušenější v trošku upravené sestavě. Na koš Míša a na proud Kája.

 Bohužel menší problémy na koši znamenaly čas 18:56s.

 

  

Po našem prvním družstvu šla na start Trnava, která nám nastavila laťku vysoko časem 17:73s. Říkaly jsme si, že se nám to určitě nepovede doma a ještě v upravené sestavě (Mája na B, Šuta na děliči). Kupodivu jsme ani nebyly před domácím publikem moc nervózní, to asi bylo naší písničkou.

 

  Všechno nám krásně klaplo a i když toho už na nás bylo za víkend dost, dosáhly jsme času 17:57s (17:46L)  

 

Náš nádherný výkon samozřejmě stačil na 1. místo, takže balík ovoce a putovní pohár zůstal pěkně doma. Po ukončení soutěže byla ještě vložka v podobě našich nejmenších kolegů, ze kterých časem určitě něco bude. 

Snad se nám takhle bude dařit i dál...

Výsledky najdete zde

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

Pravčice, Babice - extraliga ČR

 Protože se nám na letošní extralize zatím dařilo, rozhodly jsme se posbírat další body do celkového hodnocení. Dvanácté a třinácté kolo se usídlilo v Pravčicích a v Babicích. Vyjely jsme v sobotu brzy ráno. Protože pro některé byla noc krátká, během cestu jsme odpočívaly.  

Když jsme po hodině a půl dojely na místo, stačily jsme akorát postavit altán a rozpršelo se. Naštěstí déšť brzy ustal a soutěž mohla začít. Zúčastnilo se 37 družstev mužů a podle mě úctyhodných 16 družstev žen. V mužské kategorii byly jak jinak než krásné výkony. Až takové, že ani Elenka, která s náma strávila celý víkend, nemohla usnout, aby náhodou někoho nezaspala

 

Pak už ale začala ženská kategorie. Za pracovně vytíženou Peťu na rozdělovači nastoupila Šuta, jak v sobotu tak i v neděli. Bohužel kvůli tomu, že jsme do poslední chvíle nevěděly, zda na extraligu vůbec pojedeme, jsme měly startovní číslo 11.  

 

Ani nevím, jak sedla základna ostatním, ovšem nejdůležitější je to, že mě vůbec. Můj kousanec na céčkách naštěstí Verča viděla a neutekla mi. Zdržení si nevšimly holky v kádi a vysunuly savici dřív než tam byla ta na stroji. Odteklo trochu vody a proto bylo špatně nalito. Náš (můj) kolaps skončil v čase 21:62 s.

 

 

    

 

 

  

 Konkurence byla velká, náš čas nás zastavil na 10. místě.  

Po vyhlášení výsledků jsme se vydaly na další cestu tentokrát do Babic.

Výsledky z Pravčic zde

Během přejezdu do Babic jsme si ještě stavily na večeři. Máme asi štěstí na samé restaurace, kde se čeká sto let na jídlo. Ani tady tomu nebylo jinak, ale nakonec jsme se přece jen najedly.

Po příjezdu do Babic a postavení stanů jsme se šly koukat na závod o nejrychlejšího béčkaře. I naše holky se tam chystaly a ani vlastně nevím, proč se nakonec nezúčastnily. Po vyhodnocení soutěže už začal večer, při kterém se zpívalo, tancovalo, seznamovalo...

Druhý den ráno nás probudilo sluníčko deroucí se na oblohu. Pěkná trať a slunné počasí nalákalo 36 mužských družstev a 11 družstev žen. Na start jsme se chystaly z první pozice, na kterou jsme zvyklé.

 

 

Loňskou sezónu se nám podařily jediné závody zařazené do extraligy - právě v Babicích. Tajně jsme doufaly, že i letos tomu tak bude. Opravdu vše šlo jako po másle a i přesto, že béčka byly donešeny trošku jinam, se nám povedl náš nejlepší čas - 17:34 s a Verča dokonce měla 16:97s.  

  

  

Za naši první 16-ctku samozřejmě musela do vody

Extraliga je extraliga a náš pěkný výkon nás zařadil na 3. místo. Na vítězných stupínkách jsme byly odměněny pohárem, balíkem jídla, penězi, kozlovskými tričky a dalšími bodíky.

 

Pak ještě miss mokré tričko, rodinná fotka a hurá domů...  

  Snad takových časů bude víc...

Výsledky z Babic zde

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz nebo na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz  a ještě na http://spake.rajce.idnes.cz

Poděkování za celovíkendovou pomoc s mašinou patří Standovi z Trnavy a Kozlovi z Urbanova - DĚKUJEME  

Krajské kolo v PS

16. srpna nás čekala poslední letošní postupová soutěž - krajské kolo v Petrovicích. Na trénování štafet a hlavně stovek nebyl moc čas kvůli tréninkům na útoky a závodům každý víkend. Ale přesto to nedopalo nejhůř.... V sobotu jsme vyjely do deštivého a skoro zimního počasí. Pršet naštěstí před nástupem přestalo, ale zima byla veliká. Zúčastnilo se 5 družstev žen zastupující jednotlivé okresy v našem kraji. My měly celý den startovní číslo 1. Jako vždy se začínalo štafetami. Jako první běžela ta lepší. Vše se docela povedlo - čas 71:53s znamenal druhé místo, hned za družstvem z Rohovky.

                                                     

 

Po přesunutí časomíry se mohla rozběhnout další disciplína - běh na 100 m překážek. Začátek (po dvou N) nevypadal moc slibně. Naštěstí druhé pokusy byly lepší. Počítalo se šest časů: Kája - 20:21s  Šuta - 20:47s  Verča - 22:07s  Ráďa - 22:66s  Jája - 24:01s  Renča - 24:40s  Součet 133:64s, což znamená opět druhé místo po Rohovce.

 

 

   

  Po občerstvení v podobě vynikajících řízků zbývala poslední disciplína a to přímo královská - požární útok.

Právě ten bychom měly mít nejvíc natrénovaný, ale bohužel nezadařilo se. Peťa za běhu dotahovala céčka, ovšem asi na druhou stranu. Naštěstí jsem si toho všimla včas a dokončily jsme - čas 33:70s.

  

Náš tragický výkon stačil na 3. místo. Naštěstí se žádné družstvo na útocích nedostalo mezi nás a Rohovku, takže jsme si mohly oddychnout, že nepostupujeme dál. Sice jsme celou dobu byly na druhém místě, ale díky útoku jsme se propadly na celkové třetí místo. Přesto jsme ze závodů odjížděly spokojené se svým výkonem.

 

Výsledky najdete zde

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz nebo na http://kalorinka.rajce.idnes.cz 

Hvězdoňovice - třebíčská liga

 I když už je třebíčská liga za svou polovinou, rozhodly jsme se zabojovat a vyrazily jsme do Hvězdoňovic. Oproti sobotnímu počasí to nedělní bylo nádherné. Ani vedro ani zima. Na pěknou trať u rybníka přijelo 20 mužských a 8 ženských družstev. V mužské kategorii byly k vidění hned čtyři 17-ctky. Po finále, kdy se sud piva odvezli mladí hasiči z Petrovic, se zkrátila dráha na ženskou kategorii. Na start jsme šly netradičně jako druhé.  

Nechci to zakřiknout, ale poslední dobou se nám na útocích daří. Vše jak má být čas - 17:60s.  

  

Opravdu je to další 17-ctka

Kája nám udělala nový rekord - 16:94s. Za to samozřejmě skončila v rybníku

Náš pěkný výkon suverénně stačil na první místo, za které jsme dostaly balík ovoce,

...který se ihned rozebral... , poukázku do solné jeskyně, peníze, propisky a potřebné body. Díky 10 přiděleným bodům jsme zatím na celkovém druhém místě, hned za družstvem z Radonína. Zbývají ještě čtyři závody, tak uvidíme, jak to dopadne...

Výsledky zde

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz 

Kouty - třebíčská liga

Po porepublikové akci, kterou jsme zorganizovaly v pátek, jsme se povzbuzené na výkony vydaly na třebíčskou ligu do Koutů. Ráno sice pršelo, ale v odpoledních hodinách se počasí umoudřilo.

Dorazilo 17 družstev mužů a 6 družstev žen.

Na start jsme se nachystaly jako čtvrté. Opět v pozměněné sestavě. Místo Verči, která stále pracuje zaskočila Šuta. Ta ale šla na levý proud, tím pádem si to na pravém vyzkoušela Kája.  

Pak už jsme mohly odstartovat.  

 Kvůli mírného kousnutí Peťi jsem čekala s vodou (asi víc než by se hodilo), proto pozdější voda - čas 17:98s.

  

 

  

Náš výkon stačil na 1. místo. Vyhrály jsme si pohár, balíčky s hygienickými potřebami, meloun, peníze a body, díky kterým jsme se posunuly na prozatimní 1. místo v celkovém pořadí.

Výsledky zde

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz  nebo na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz 

Plumlov - extraliga v PÚ

Ani jsme se nenadály a konalo se poslední kolo soutěže extraligy a to v Plumlově. Přesto, že je to pro nás daleko, nenechaly jsme si tento závěrečný závod ujít.

Do Plumlova na krásnou trať za nádherného počasí přijelo 33 družstev mužů a 9 družstev žen. Celkové první místo putovalo jasně do Nevcehle, ale o druhé a třetí místo ještě byly tvrdé boje, takže se bylo na co koukat.

Na start jsme šly opět jako první.   

Bohužel se nám přetrhla šňůra úspěchů. Renča nestihla zapojit céčko.Proto zdržení na proudu - čas 27:48s.

  

 

Patřilo nám tedy 7. příčka. Ale náš neúspěch nás nikam neodsunul, takže celkové 5. místo bylo naše.  

Výsledky z Plumlova zde

Sice jsme byly zklamané z našeho výkonu, ale přesto jsme nijak netruchlily. Prvně jsme si zahrály takovou českou plácanou...

 

...a pak jsme si ugrilovaly klobásky a masíčko...

 

  

Po večeři jsme se přesunuly do prostranství, kde byl nachystaný kulturní program. Samozřejmě jsme byly v první řadě.

Pak už nám svoje umění ukazoval železný Zekon, který si na své vystoupení přizval i společnice z našich řad.  

 

  

Po vystoupení železného muže nastoupila hudební skupina. Tak se začlo tancovat, bavit se, seznamovat se....řekněme, že to bylo vydařené zakončení extraligy.

Odběhly jsme 7 závodů zařazených do seriálu extraligy ČR v PÚ z 14 a obsadily jsme 5. místo.  Jak by to dopadlo, kdybysme ji odběhly celou?Těžko říct, ale asi docela dobře...uvidíme, co vymyslíme na příští sezónu.Takhle otázka je stále nezodpovězena...

Sokolí - třebíčská liga

Rozhodnuté vylepšit si reputaci jsme vyrazily na závody třebíčské ligy do Sokolí. Jelikož jsme přijely rovnou z Plumlova o něco dříve, ještě jsme si stihly odpočinout. Pak už se ale začaly sjíždět družstva – 18 družstev mužů a 7 družstev žen. S čím dál bližším koncem celé ligy se zlepšují výkony. My jsme šly na start jako první.  

     

Ta samá chyba jako v sobotu, Renča opět nestihla dát včas céčko, Káji spadlo klubo a nedotáhla – čas 35:09s. To nás samozřejmě zařadilo na sedmé,poslední místo. Zbývají nám poslední dva závody, takže budeme muset víc trénovat…

Výsledky zde

Noční Telč 2008

Jednu krásnou slunečnou sobotu (6. 9. 2008) jsme vyrazily na dlouho očekávanou soutěž v Telči. Je to soutěž na vysoké úrovně, zúčastnilo se jí 22 družstev žen a to i taková elitní družstva, které se umístily na předních příčkách Extraligy v PÚ ČR!

Před zahájením soutěže nám ukázal takovou exhibici tzv. Dream team (společensky významní lidé např. hejtman kraje Vysočina p. Vystrčil). Měli slíbenou nevcehelskou mašinu, která se bohužel porouchala. Proto jsme jim zapůjčily naši i se savicemi a košem.

Pak už to ale mohlo vypuknout. Na start jsme šly jako první.  

 Malé zaváhání při běhu s rozdělovačem, ale i tak krásný čas – 18:30s (17:73R), který dlouho stačil na první místo.          

 

   

Jako sedmé se na start postavilo družstvo Výčapy B – tedy ty slavnější hasičky s Májou na mašině, Míšou na děliči a Janou (,která 8. 8. porodila naši další členku Adélku) na proudu.

 Myslím, že na takovéhle složení krásný čas -20:02 (18:88L). Ten je zařadil na celkové 8. místo.

 

Ale stále zůstávala otázka, zda někdo překoná náš čas. Bohužel se většině družstev nedařilo, ona taky kachlíková trať do kopce není vůbec jednoduchá. Nakonec to dopadlo na chlup stejně jako loni. Náš čas pokořily až vítězky extraligy, Nevcehle na start nastupující jako poslední.

Za krásné druhé místo jsme obdržely pohár, hrníčky, balík jídla, aviváže, peníze…Náš čas určitě mohl být lepší, přesto jsme okolo půlnoci odjížděly domů spokojené…

 

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz  

Výsledky zde

Přibyslavice - třebíčská liga

Po vydařené sobotní Telči jsme jely do Přibyslavic na předposlední závod třebíčské ligy. Věděly jsme, že pokud chceme na nejvyšší příčku, musíme zabodovat.

Sjelo se 24 družstev mužů a 8 ženských družstev. Mužské výkony byly opravdu solidní, ve finále dokonce padly dvě 16-ctky. Ani tady jsme neměly jiné startovní číslo než 1.

                                     

I přes drobné zádrhele na béčkách čas 17:68s (17:29L), což suveréně stačí na 1. místo a tedy 10 bodů.  

Káju jsme opět půjčily Trnavě, bohužel tam byly problémy na koši.

Za naše snažení jsme vyhrály láhve vína, štangli salámu, půllitr a hlavně body. Před posledním závodem jsme na 1. místo jen o jeden bod. To bude ještě zajímavé…  

...vtěrek za náma si nevšímejte

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz nebo na http://cert-trnava.rajce.idnes.cz

Výsledky zde

Urbanov - open liga

Abychom nevypadly z kolotoče "každý víkend závody", poctily jsme naší návštěvou jihlavskou open ligu v Urbanově. Léto se s námi pomalu loučí, bylo na nás až nezvykle chladno. Na poslední závod open ligy se sjelo 2  družstev mužů a 9 družstev žen. Jelikož nás David neustále lákal na jejich luxusní záchody, musely jsme si je vyfotit na památku.

Pak už jsme se ale šly soustředit na přípravu.  Změna ve složení družstva byla jen na koši - za Ráďu šla Mája. I na jihlavském okrese jsme měly startovní číslo 1.     

Tentokrát nám to, ale štěstí nepřineslo. Zádrhel na koši, Renča zapojovala céčko ve vzduchu a poté se kousla na béčku u mašiny. Mezitím ji bohužel Peťa odběhla i s druhým béčkem. Čas dokončení útok - 26:60 s. Překvapivě se ještě méně dařilo třem dalším družstvům, takže celkové 6. místo.

 

 

 Za náš neúspěch jsme vyhrály sprchové gely a tyčinky, které byly určeny pro psy i pro lidi. Jako první to ochutnala Lůca z Nevcehle...  ...a následně psí kamarád...                      

Oba dva si na tom velice pochutnali. Když jsme viděly, že je to jedlé, pustily jsme se do toho také.  

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz nebo na http://cert-trnava.rajce.idnes.cz

Lipník - třebíčská liga

Sezóna se nám jistě blíží do konce, ale stále nás čekal jeden z nejdůležitějších závodů - závěrečná soutěž Třebíčské ligy. Sice jsme byly na první příčce, ale jen o 3 body, takže vše se mělo rozhodnout až v Lipníku.

Do velmi chladného počasí a občasného mrholení se sjelo 23 družstev mužů a 8 ženských družtev. I v mužské kategorii se rozhodovalo o vítězi. Po velkém boji se podařilo vyhrát závod Čechtínu, ale celkovými mistry TL jsou Budíkovice. My ale gratulujeme klukům z Petrovic za krásné druhé místo, pro nás jsou jasnými vítězi oni...  

Po zkrácení trati přišla na řadu naše kategorie.

Udělaly jsme malou výměnu ve složení. Na levý proud šla místo Káji Šuta, aby ubyl Renči céčkový spoj. Ne, že bychom jí nevěřily, ale šlo nám o hodně. My jsme šly na start jak jinak než první. Těsně před startem začalo silněji pršet, což pro nás nebylo moc dobré.

 

Sice jsme byly nervózní, ale i pro tenhle pocit děláme hasičský sport. Kdybych napsala, že vše pěkně klaplo lhala bych. V počasí, kdy rťut teploměru ukazuje něco málo pod nulou se opravdu neběží moc dobře, máte zmrzlé nejen ruce, ale celé tělo. Základna nebyla stoprocentní, ale přesto se nám povedl slušný čas 18:35 (17:53L)

 

 

 

  

Pak už nám nezbývalo nic jiného než čekat, jaký čas předvede Radonín, který šel na start jako poslední. Bylo tady ale i překvapení soutěže a to družsto Výčapy B - tedy naši leč starší, ale zkušenější kolegyně. S Májou na koši, Kájou na proudu, Jájou na béčkách a Míšou na děliči.

 

 Povedl se jim krásný útok a i s malými zádrhelky čas 18:74 (18:63L).   

Pak už se ale na start chystal náš největší soupeř Radonín. S napětím jsme čekaly, jak tohle dopadne. Bohužel (pro nás tedy bohudík), se jedné jejich proudařce podařilo prostříkat. Takže jsme mohly slavit titul vítězky třebíčské ligy pro rok 2008.

Přesto ale hasičkám z Radonína gratulujeme. Díky nim to bylo drama až do konce.

Za náš dnešní výkon, který stačil na první místo jsme vyhrály ponožky, peníze, pohár a poukázku do restaurace. Za náš celkový výkon a tedy 1. místo v TL jsme vyhrály pohár, šampaňské a finanční obnost. Výčapy B se umístily hned za námi na druhém místě a vyhrály myslím něco podobného.

 

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz nebo na http://cert-trnava.rajce.idnes.cz

Výsledky zde

Vyhlášení extraligy v Nevcehli

Do konce sezóny nám zbývaly jen dva závody, ale také slavnostní vyhlášení výsledků extraligy ČR Velkopopovický kozel 2008, které se konalo v Nevcehli. Naše těla, zvyklé na elasťáky, dres a hlavně na pohodlné běžecké boty, jsme navlékly do elegantních kalhot, halenek a do bot na podpatku.

Když jsme dorazily na místo, jako jedny z posledních, ujala se nás hosteska (v podání Juriče) a odvedla nás na předem určená místa. V sále už sedělo 10 nejlepších družstev mužů a 4 nejlepší družstva žen. Pak už nás ale k sedačkám připoutal puštěný klip sestavený z extraligových fotek a následné přivítání od moderátora večera, pana Šaška. Poté se začala vyhlašovat mužská kategorie od 10. místa. Všichni zúčastnění opravdu vypadali úplně jinak v oblecích či šatech, s upravenými účesy, než ve volném dresu a v helmě. Až jsme měly problémy poznat, kdo se pod  vrstvou pěkného oblečení a make-upu skrývá...

Po ocenění 6. družstva mužů jsme uslyšely naši písničku a zaujatě se podívaly na projektor, kde se objevily naše úspěchy i neúspěchy v podobě momentek ze závodů.

 

Rázem nám ale ztuhl úsměv, protože jsme se nervózně odebraly na pódiu. Mikrofonu se chopila Ráďa a musela tím pádem odpovídat na všetečné otázky. Pan Šašek nejprve zabrousil do postupových soutěží a na republiku, ale dále ho zajímalo to, co nás trápí nejvíce. Jestli v roce 2009 objedeme extraligu celou?  Těžko říct...  

  Postupně se na pódiu vystřídala nejen soutěžní družstva, ale třeba i břišní tanečnice. Slavnostní program uzavřel klip extraligy 2008. Po mohutném potlesku nás čekala večeře, řízek se salátem.

 

 Následně vypukla volná zábava, ke které jsme na stůl dostaly cukroví a jednohubky. Večer byl vydařený, organizačně perfektně připravený, plný lidí, kteří hasičinou žijí... - stručně řečeno - opravdu důstojné rozloučení s extraligou pro letošní rok.

 Kožichovice - poslední střik

V neděli, po vyhlášení výsledků extraligy, jsme se vydaly na předposlední naše závody, do Kožichovic. Posledního střiku se účastníme již tradičně a vždycky se nám tam povede parádní útok. Počasí vyšlo, svítilo sluníčko a ti více otužilí se dokonce vysvlekli do krátkého rukávu.

Zúčastnilo se 23 družstev mužů a 7 týmů žen. Snad pěkné počasí nabudilo mužskou kategorii k pěkným výkonům...    

Na start jsme i tady šly jako první. Sice jsme nebyly moc svěží (náročná noc), ale v dobré náladě nám to nezabránilo.

 

Na základně vše v pořádku. Verča si ale spletla značku na rozhoz (nevšimla si, že tam jsou lávky dvě) a nedotáhla. Ještě že ji to trvalo déle, protože byl problém i na zašroubování savice. Čas - 20:22s.

 

 Na tyto závody se opět slezlo družstvo Výčapy B. Už ve stálém složení Mája koš, Jája béčka a dělič Míša.

 

Útok se jim povedl více než nám - čas 19:49s, což znamená 1. místo.

 

  

 

Rády jsme pomohly hasičkám z Kněžic a vypůjčily jsme jim Pavlu na savice. Bohužel se jim při prvním pokusu vypla časomíra, ale druhý už byl v pořádku - čas 20:96s.

 

 My jsme se zařadily za družstvo Výčapy B na konečné 2. místo, za které jsme dostaly ponožky a 5 l vína. Snad se nám na posledních závodech letošní sezóny (v Širokém Dole) bude dařit víc.

 Poprvé nám také přijela fandit Adélka Kuchařová.

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz nebo na http://sdhpavlov.rajce.idnes.cz

Výsledky najdete zde

Memoriál V. I. Lenina

V sobotu 25. října (v 5:30!!!!!!!) jsme se vydaly na naše poslední letošní závody, na které jsem se těšily skoro celou sezónu. Cesta byla dlouhá, ale zachumlané do dek jsme ji krásně prospaly.  

Když jsme se po skoro tříhodinové jízdě ocitly v Širokém Dole, uvítala nás ukrutná zima doprovázená drobným mrholením. Po několika minutách mohl začít recesní průvod na téma olympijské hry. Představili se tu reprezentanti z různých zemí světa, za Česko „Štěpánka Hilgertová“ ve své vaničce. Vyvrcholením celého průvodu bylo vynikající baletní vystoupení.

Po úvodním proslovu V. I. Lenina vypukla samotná soutěž. Z celé České republiky, ale i ze Slovenska se sjelo kolem 125 družstev mužů a 39 družstev žen.

Tentokrát jsme sice na start nešly jako první, ale vůbec nám to nevadilo. Základnu jsme si musely připravit nezvykle do tří minut.  

 

Takže jsme se ani nenadály a stály jsme na startovní čáře.  

 

Dráha je specifická tím, že náběh byl zkrácen na 7 m a navíc bylo nutno oběhnout buď rakev s Leninem nebo káď. Po výstřelu přísného startéra jsme donutily promrzlé nohy rozběhnout se. Povedl se nám útok bez chyb    –  čas  17: 61s.

 

 

 

 Sice po nás startovala kvalitní družstva, ale nedařilo se jim. Takže nás čas stačil na celkové 2. místo.

Po kategorii žen začala soutěž mužů, kde byly k vidění dokonce tři časy pod 14 vteřin. A

ž svůj útok odběhlo poslední družstvo, mohlo začít to nejpříjemnější, a to vyhlášení výsledků. Poprvé za naši kariéru nám holky z Nevcehle gratulovaly z nižšího stupínku, což byl pro nás asi ten největší úspěch.  

Ze Širokého Dolu jsme sice odjížděly až za tmy, ale zato nadmíru spokojené, jak s výkonem, tak s celkovými dojmy z organizace, množství zúčastněných družstev a výborného svařákuJ Snad jsme řádně ukončily naši poměrně úspěšnou sezónu. Teď se budeme soustředit na zimní přípravu a uvidíme, jak to dopadne příští rok...

Výsledky  zde

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz nebo na http://sdhpavlov.rajce.idnes.cz  

DĚKUJEME

 Definitivně skončila sezóna a je tu čas zimní přípravy. Pojďme se ale zamyslet nad tou minulou. Jak to dopadlo všichni víte, ale nevíte, kdo má na tom taky svoji zásluhu. Nebudu zde vypisovat obrovskou pomoc trenérek a především pana Maleny. Ti si to vyslechnout osobně. Chceme zde zmínit tu pomoc, které si většina lidí ani nevšimne.

1.  Jako první a asi nejdůležitější poděkování patří našim náhradnicím, které nám pomohly doplnit sestavu, když bylo potřeba. Sice to bylo někdy narychlo (Mája se ve středu naučila koš a v sobotu ho běžela na závodech), ale díky nim jsme se mohly zúčastnit a sbírat body. Takže děkujem Máji, Jáji a Šutě (té příležitostní rozdělovač už asi navždy zůstane

 2. Další  problém bývá s naší hroooooozně těžkou mašinou, na kterou my, slabé dívky, nestačíme  Naštěstí se vždycky najde nějaký pomocník/ci, kteří nám pomohou. Sice se nechají chvíli přemlouvat a posílají nás od družstvu ke družstvu (Petrovice : "To tady nemáte Pavlováky, že chcete naši pomoc?" Jdu tedy za Pavlovem: "Běžte si za Trnavákama"  atd...), ale vždycky se toho někdo ujme. Byla bych tady do zítra, kdybych měla vyjmenovávat všechny jména, ale nejvíc se nadřeli: Vojta, Honza a Pepa z Petrovic, Standa a Čert z Trnavy a Jarda s Láďěm B. z Pavlova. Další týmům jako Urbanov, Trnava, Čechtín, Sokolí....děkujeme za příležitostnou pomoc  

 

 3. Poslední díky letí všem, kteří naše výkony nějakým způsobem dokumentují (nebo k tomu půjčují svoje aparáty) a tím pádem mi napomáhají s těmito stránky. Jmenovitě: Zerzy z Pavlova, Vojta z Petrovic a Spake.    

       

DÍKY, DÍKY, DÍKY      

NEVCEHLE TEK  

I když už nám začala zimní příprava na další sezónu, neodpustili  jsme si jedny z nejvydařenějších „závodů“ na Vysočině tzv.  Nevcehle tek. Pana Maleny jsme nechaly v klidu odpočívat, protože se s námi najezdil (a doufejme, že ještě najezdí) dost a dost. Roli řidiče si zahrál Lukáš Honsů, kterému děkujeme, že se odhodlal někam nás vzít(nebo snad Šutě, že ho pustila?J)

Cesta byla humorná, nefungovala nás ruční brzda, zpátečka, zato stěrače nám stíraly nepřetržitě a to i když nešel motor. Nakonec jsme přece jenom dojeli do malebné vísky jménem Nevcehle.

Počasí organizátoři sice neobjednali (dráha byla poněkud rozmočená a drobně mrholilo), ale to nám v náladě neubralo. Ani nevím, kolik družstev se účastnilo, asi to nebylo zase tak podstatné. Po nástupu jsme se šly chystat. Trochu nervózně jsme sahaly do kšiltovky pro lístečky s postem, který pro tentokrát půjdem.

 

Dopadlo to takhle:

 Ráďa( košařka) – dělič

Pája (savičářka) – proud

já (stroj) – koš

Renča (béčkařka) – savice

Peťa (rozdělovačka) – proud

Kája (l. proud) – béčka

Verča (p. proud) – stroj 

Skoro všechny jsme neměly s novou funkcí žádné zkušenosti, ale o to to bylo humornější.

  

Asi na počtvrté se nám podařilo nabrat a dokončit!!

  

Po našem vystoupení se připravilo družstvo Výčapy B. To se skládalo ze Šuty, Máji a zbytek doplnilo první družstvo.

Ráďa (košařka) – savice

Mája (košařka) – béčka

Renča (béčkařka) – pravý proud

Peťa (rozdělovačka) – levý proud

Kája (l. proud) – mašina

Verča (pr. proud) – dělič

Šuta (l. proud) – koš

  

 

 Nevím, jakým zázrakem se jim to povedlo, ale dokončily v čase 21 s!! Z prvního místa jsme měly samozřejmě radost a muselo se to symbolicky zapít šampaňským.

 Po skončení soutěže, při které jsme mohly vidět jak originální kostýmy, tak třeba holé pozadí, jsme se přesunuly do místního kulturního domu. Závodníci byli ocenění nejen poukázkami na pitivo, ale i výborným gulášem.

 

Pak už si ale slovo vzal DJ večera a mohla vypuknout večerní část Nevcehle teku, která stála za to. (Doufám, že se místí obyvatelé moc nezlobili za mírně oškubané kytičky na zahrádkách a za šouplé kontejnery, do kterých jsme se pokoušeli kvůli sázce strčit hlavy)

Nad ránem, když už jsme si ustlaly na pódiu a viděly se ve spacácích, přišel někdo s nápadem zabékat si. Skončilo to skoro hodinovým koncertem, který pokračoval ještě v dopoledních hodinách (hned po vynikající snídani).

 

 Jak celou událost stručně popsat?

 

N ejakčnější E xtrémní V elkolepá C elorepubliková E nergická H asičská L ihová E xkluzivní

                                                                              T aneční E xcelentní K albička

 

Více fotek http://cert-trnava.rajce.idnes.cz nebo na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

Ukončení sezóny 2008

Sezóna nám definitivně zamávala a nám nezbylo nic jiného než se s ní důstojně rozloučit. V sobotu 22. 11. jsme se sešli v salonku tzv. šmouláku (restaurace Morava ve Výčapech). Z našeho družstva se dostavili všichni (i když někteří o berlích nebo sádrou na ruce) a z toho staršího chybělo jen pár jedinců.

Nejprve přišel na řadu přípitek šampaňským s proneseným přáním do příští sezóny (Ať vy vyhrajete extraligu a my okresní ligu).

 

 

Pak jsme se pustili do nejen na pohled krásných obložených mís s nejrůznějšími druhy salámů, sýrů a zeleniny. Po dezertu v podobě zmrzlinových pohárů jsme začali řešit, jak to uděláme s příští sezónou. Hlavním tématem byla extraliga a všechny náklady, které s ní souvisí. Zatím nemůžeme slíbit naši účast na celém extraligovém seriálu, protože ještě není nic jistého. Každopádně nebudou žádné změny v sestavě a  pan Malena nám slíbil také věrnost. Přes zimu uklidní svoje nervy a ani příští sezónu nás nenechá na holičkách.

  

Pak už se probíraly osobnější témata a vzpomínalo se na nejdůležitější okamžiky za sezónu, které nám připomněla kronika. Do ohromné sněhové vánice se nikomu nechtělo, ale přece jenom jsme to museli někdy rozpustit. Navíc, když nás druhý den čekal náročný trénink se Šutou...

Výroční schůze SDH

Naše zimní přípravy jsou v plném proudu, přesto nás čekalo poslední ohlédnutí za uplynulou sezónou a to na výroční schůzi. Začátek byl naplánovaný na pátou hodinu, ale samozřejmě se začalo se třičtvrtěhodinovým zpožděním...

My jsme tuto volnou chvíli využily k prohlídce všech kronik a někteří i k rehabilitaci (postupně se u Šuty stejně vystřídáme všechny)

 

Pak přišlo na řadu pobavení z fotek na průkazkách a hlavně výběr řečníka, který i když nedobrovolně musel přečíst proslov. Naše milé trenérky určily Renču i kvůli tomu, aby se předvedla se svojí novou image.

 

Ta to zvládla a seznámila tak přítomné s našimi plány do následující sezóny:

 

Jelikož už většina družstva překročila věkovou hranici pro soutěž dorostu, zúčastníme se postupových soutěží jen v kategorii žen. Tím pádem budeme mít víc času, věnovat se soutěžím v požárním útoku.

  Vzhledem k tomu, že i když jsme tuto sezónu objely jen půlku závodů extraligy ČR, umístily jsme se na celkovém 5. místě, máme tedy šanci na úspěchy v tomto seriálu. Víme, že stále máme co vylepšovat, ale nejvíc zkušeností získáme právě tím, že budeme jezdit po soutěžích. Jsme si dobře vědomy, že je extraliga nákladná jak na finanční prostředky tak na čas, přesto se jí chceme zúčastnit a atakovat na medailové příčky.

Na zdi si můžete všimnout tabulky s termíny, místem konání a hlavně vzdálenostmi od naší rodné vsi. Leckdy jsou to velmi vysoká čísla, proto si nesmírně vážíme pomoci pana Maleny a pana Valíka z Mikulovic, kteří nám přislíbili odvoz na některé závody. Přesto může nastat problém , kdy ani jeden z nějakých závažných důvodů nebude schopen a my se ocitneme ve svízelné situaci. Věříme, že pokud by něco takového nastalo, najde se mezi vámi někdo, kdo by nám pomohl.

  Rády bychom dobře reprezentovaly naši obec a šly ve šlépějích, které nám zanechaly naše skvělé trenérky, pětinásobné vítězky tohoto největšího závodu v ČR.

  Také o jejich družstvu se musíme zmínit. Už letos se zúčastnily pár závodů třebíčské ligy a extraligy ČR. Příští sezónu chystají velký návrat v upraveném složení, kdy dvě členky tehdejšího týmu nahradí dvě nové o nic míň šikovné dívky. Jejich teritoriem bude třebíčská liga, kde mají v plánu zopakovat naše vítězství. Paradoxně se tak my, mladší, budeme snažit pokračovat v jejich úspěších na extralize a ony v našich na třebíčské lize. Výčapy tak snad i nadále nebudou jen obyčejná obec s přátelskými lidmi, ale i obec mezi hasiči známá po celé České republice.

Velkopopovický kozel extraliga ČR v požárním útoku 2009

 

Datum

Místo

Okres

Nejrychlejší cesta

Nejkratší cesta

Přejezd z 1. do 2.

Poznámky

km

hod

km

hod

nejrych.

nejkratší

30. 5. 2009

Letohrad - Kunčice

Ústí nad Orlicí

173,2

3,01

134,0

3,22

náběh betonový, trať rovina, měkký podklad

27. 6. 2009

Opatovice

Přerov

187,5

2,33

168,9

2,42

15 km

23 min

15 km

23 min

náběh asfaltový, trať do kopce

28. 6. 2009

Radíkov

Přerov

185,6

2,34

175,2

3,00

náběh asfaltový, trať rovinatá, lehce zatočená doleva

 4. 7. 2009

Květinov

Havlíčkův Brod

  88,6

1,28

  68,6

1,59

54,3 km

  1,3 hod

50,4 km

 1,1 hod

náběh lehce z kopce, kolem základny zám. dlažba, trať rovina

  5. 7. 2009

Sedlejov

Jihlava

  44,5

0,53

  38,6

1,01

start dlažba, náběh tráva, kolem základny zám. dlažba, trať rovina

11. 7. 2009

Vacenovice

Hodonín

128,0

2,20

121,3

2,57

???????????????????????????????

  1. 8. 2009

Pustkovec

Ostrava

234,5

3,22

224,3

4,00

33,8 km

 43 min

33,6 km

 43 min

náběh tráva, kolem základny zám.  dlažba, trať rovina – fotbal. hřiště

  2. 8. 2009

Neplachovice

Opava

218,0

3,25

212,4

5,01

náběh asfaltový, trať mírně do kopce

  8. 8. 2009

Lhotky

Žďár n. Sázavou

  34,0

0,41

  33,4

0,45

35,9 km

 47 min

34,2 km

 48 min

náběh asfaltový, trať mírně z kopce, těžké terče

  9. 8. 2009

Petrovice

Třebíč

  18,1

0,25

  17,2

0,24

náběh tráva, kolem základny asfalt, trať mírně z kopce

22. 8. 2009

Plumlov

Prostějov

133,3

1,59

117,3

2,52

43,9 km

 59 min

43,4 km

1,05 hod

náběh tartanový, trať rovina (nepatrně z kopce) – fotbal. hřiště

23. 8. 2009

Žernovník

Blansko

  75,6

1,34

  74,0

1,46

náběh travnatý, kolem základny dlažba, trať z kopce, těžké terče

29. 8. 2009

Babice

Vsetín

169,7

2,44

169,4

2,45

31,4 km

 45 min

31,3 km

 46 min

náběh betonový, trať mírně do kopce

30. 8. 2009

Pravčice

Kroměříž

140,0

2,02

138,9

2,04

náběh travnatý, kolem základny beton, trať rovina

 

Tabulka ke stáhnutí zde

Potom se spustila prezentace se shrnutím našich úspěchů, kterou najdete v sekci videa.

Po našem představení se chlubily i ostatní družstva, ale to už jsme se proměnily v hostesky a roznášely jsme občerstvení.

  

O kulturní vložku se postarali naši nejmladší kolegové, kteří předvedli simulaci dopravní nehody.

 

Za svůj herecký výkon dostali od starosty hasičů stylový dort domácí výroby.

 

Když jsme roznesly všem párečky a kávu, šly jsme se ven kouknout pod stromeček, jestli nám tam náhodou ježíšek nenechal překvapení. To víte, že nechal. Za to, jak jsme byly celý rok hodné jsme dostaly výbavu na závody v chladném počasí.

 

Obdarované jsme šly zpátky do sokolovny, kde se promítaly extraligové útoky naše i družstva mužů. V pozdějších hodinách, když už zůstalo jen pár lidí, Ráďa vytáhla kytaru a začala ta pravá zábava. Jednoduše jsme si pěkně zabékaly nejenom koledy.

 

Letošní výročka byla opravdu neobvyklá a zdaleka ne jen tím, že se promítalo na zdi.

My doufáme, že se nám podaří dodržet, co jsme všem slíbili. Uděláme proto, co bude v našich silách...

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz  a pár videí v sekci videa.

Masopust 2009

Rok se s rokem sešel a nastal čas masopustů. V naší vsi je to již tradice a my si víc jak měsíc dopředu lámaly hlavu nad originální, ale zároveň praktickou maskou. Nápady, že půjdem za SDH Výčapy, neprošly přes naše milované trenérky...

Nakonec jsme se rozhodly parodovat parodii  čínské olympiády z Memoriálu V. I. Lenina. Převládali čeští sportovci, ale dostavil se i jeden zahraniční. 

Pozn.: Holzmannovi vlastní místní obchod

  

Pozn.: Vandlička = výčapská říčka

     

Jakmile se všichni olympionici slezli, přesunuli jsme se do hospůdky, kde se připravovali další členové masopustního průvodu. Čekala tam na nás taky Adélka od naší trenérky a my se jen podivily, jak rychle roste. Za chvíli ji vezmem do družstva

 

To už ale odbíjela jedenáctá hodina, kdy vše mohlo začít. Nejprve vyfotit, spočítat a vyrážíme.

 Společně s piráty a indiány jsme obcházeli dům po domu, zazpívali si, zatancovali, porozdávali naše autogramy, pojedli, popili...

 

Všichni, co chtěli projet naší obcí, museli zaplatit mýtné...nikdo se nepokusil holky přejet (škoda) 

 Protože naše ves není zase tak malá, ubývala nám energie...naštěstí jsme sebou měli doping...

...a když došel doping, musely jsme nabírat síly jinak...

 

..to už jsme ale došli na jeden konec vesnice a nemohli jsme se nevyfotit u cedule...

Pak nás čekala už jen menší část plánované trasy. Tu všichni zvládli bez větších problémů, pokud nepočítám vtíravou zimu. Do cílového bodu jsme dorazili okolo 17. hodiny. Tak to máme za sebou...aspoň pro letošní rok

Videa: 

Sjezd na kánoi

Marie Sáblíková krouží kolem kapličky  

Takle se jezdí ve Výčapech na kánoi v kalužině

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz nebo na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

Maškarní ples a dětský karneval 

Masopust už jsme měly úspěšně za sebou, ale čekala nás jedna z největších akcí pořádaných SDH - maškarní ples. Jako správné členky jsme se staraly o vyschlé krky nejen zhruba 100 masek, ale i dalších 130 lidí.

Byly zde k vidění nejrůznější kostýmy - od pravěkých lidí, přes včelky Máji, missky masopustu, pravé Mexičany až po jukebox...

 

Nechaly jsme se inspirovat hasiči z Nevcehle a rozdělily se na tři skupinky po třech. Díky tomu jsme si stihly i zatancovat, ale opravdu jen chvíli.

 

Sestry č. 1 

Sestry č.2 

Tlačenice u baru nebyly jen o přestávkách, ale průběžně. Musely jsme se pěkně otáčet...

 

 

Byly jsme rády, když se lidi před čtvrtou hodinou ráno začali rozcházet  a my si mohly jít lehnout do postele...

Ovšem ne na dlouho. V neděli dopoledne bylo potřeba uklidit sokolovnu a nachystat ji na dětský karneval (zúčastnily se pouze ty z nás, které se vzbudily a byly schopné vylézt z postele).

Po jedné hodině odpoledne jsme se ale sešly v plné sestavě, připravené obsloužit všechny malé účastníky.

Mezi nimi byli i naši maskoti, Elenka s Adélkou.

 

Některé z nás se nechaly unést atmosférou a na pár chvil se vrátily zpět do dětských let.

 

  

Po čtyřech hodinách rozdávání limonád, bonbónů, zákusků a dalších dobrot už jsme byly na pokraji svých sil.

Možná horší než trénink, kterému jsme se tentokrát vyhly. Ale Šuta nám to příští neděli jistě bohatě vynahradí... 

Více fotek ZDE  

Zimní příprava

Jako každou neděli od půlky října se vydávám na trénink do sokolovny. Dopředu vím, že si jdu dobrovolně zhuntovat tělo.

Jistě, jak jsem předpokládala. Šuta se hodně naobědvala, takže to dneska musíme vypotit s ní. Pro zahřátí běháme kolečka kolem dokola. 

Když už si myslím, že se mi rozletí plíce, jdeme na rozcvičku.

  

  

...U té si trochu odpočinu, ale ne na dlouho. Na řadu totiž přijdou KÁČÁTKA , žábáci a jiné skoky... třeba TYTO  

  

  

Aby to ostatním částem těla nebylo líto, zaposilujeme si na břicho, ruce atd... 

 

Šuta se stále ještě ani nezapotila, proto rozmísťuje překážky a jdeme pilovat techniku skoků...to mám ale už značně roztřepané a nejisté nohy...

 

  

 

Někteří, stejně jako já, to po rozbití překážky vzdávají a čekají než bude mít dost i Šuta. Když už se všichni vidíme ve sprše, čeká nás ještě závěrečný výklus a protažení.

 

 

S radostí, že jsme trénink přežily, se vydáme k domovům. O to krutější je ale pondělní ráno, kdy i vylézání z postele je velmi náročný pohyb. A to ani nemluvím o sednutí si na záchod, rychlé chůzi nebo nedej bože stoupání do schodů!!! Když náhodou potkáte někoho, kdo chodí tak trochu jak tělesně postižený,ale jinak vypadá normálně,  věřte, že určitě patří k nám...

Už se moc těším na příští trénink...

Rozhovory s hasičskými celebritami

Jelikož mi Rohlík (Radim Navrátil, pravý proudař z Plumlova) už dlouho dobu kritizuje všechny články a rozhovory, co tu zveřejním, rozhodla jsem se vyzpovídat i jeho.

 

Rozhodla jsem se s tebou udělat rozhovor…
 
Tak toho jsem se fakt obával...
 
Jdeme na to:
 
 
1. Extraligu běháš už pár let, jak by si porovnal první rok, co jsi začínal a minulou sezónu? Co všechno se změnilo, ať už k lepšímu nebo horšímu?
 
Změnila se spousta věcí, ať už týmy samotné, tak hlavně předváděné výkony. Konkurence se zvyšuje, špička se vyrovnává a začíná záležet na úplných detailech, které se dříve neřešily.
 
 
2.Přímo z Plumlova je od vás jen pár členů, kde se nabral ten zbytek?
Teď už nikdo...
Aha, tak proč zrovna za Plumlov?
Protože Plumlov je nejlepší tým na Prostějovsku a jsou tam nejlepší podmínky pro požární sport. Řekl bych, že je to takový dream team Prostějovska + Myšák
 
A Plumlov je město? Kolik to má obyvatel?
Zákeřná otázka pro někoho, kdo není z Plumlova...
Asi 2500..
 
Ale o poslední prázdninové noci tam asi nejezdí moc aut, když se leháš na zem doprostřed silnice,že?
No nevím, kdo mě k tomu naváděl...
Snad nechceš říct, že já???
To byla řečnická otázka, jen tak filozofuju
Pojďme radši dál...
 
3.Ve vašem družstvu je různá věková kategorie, vidíš v tom nějakou nevýhodu nebo naopak výhodu? Jak spolu vycházíte, posloucháte s Myšákem ty starší?
 
Výhoda je to určitě v tom smyslu, že ti „pamětníci“ mají daleko víc zkušeností, přeci je už ten požární sport dělají pěknou řádku let. Poslouchat je? Samozřejmě!
 
4. Jakto, že tak slavné družstvo jako vy nemá webové stránky?
Protože není, kdo by se o ně staral, stránky umí udělat každý Venda, ale aby nechátraly, to už většinou bývá problém...
Neměla to bejt narážka na mě a na naše stránky, že ne?
No...čekal bych každopádně častější novinky, přeci jen článek jednou za týden a to ještě, když ti ho skoro celý napíšu...ale jinak stránky dobrý
To je výzva k častějším rozhovorům s tebou?
Nestraš, už takhle to jsou obrovské nervy.
 
5. Jak probíhá tvoje zimní příprava? Nebo se nebojíš, že tě Myšák předběhne a lenošíš?
 
Nerad bych teď něco prozradil našim konkurentům. Ale jo, připravuju se poctivě, tak snad to bude ještě lepší než loni. Klidně ať mě Myšák předbíhá, když budem vyhrávat, tak mi to vůbec vadit  nebude...
Ani trošičku??
No teď jsi mě dostala. Ale ne, je to kolektivní sport, takže záleží na výsledcích týmu a ne jednotlivců.
 
6. Tvůj hasičský kolega Myšák je podle mě známější než ty, jak si to vysvětluješ?
Jelikož je to podle tvého názoru, tak si to vysvětluju tím, že Myšák je ve Výčapech velká modla...
 
7. Nosíš kontaktní čočky, byl by si tak rychlým proudařem a měl tak dobré sestřiky i bez nich? Nebo by si ani nepoznal, co je terč?
Dřív sem běhal bez čoček, ale hlavně na nočních závodech byl problém vůbec od základny trefit správný směr ke svému terči... A když se to postupem času začalo stávat i ve dne, musel jsem si pořídit čočky - a teď už vidím i díru
A chápu to dobře, že se ti to pořád horší? Takže jednou na to nebudeš vidět vůbec a budeš stříkat popaměti?
Teď už se to tak nějak zastavilo na dvou a půl dioptriích, tak snad to tak ještě dlouho vydrží...jakože bysme začli běhat paraextraligu?
To abych řekl Tašunkovi...myslím, že adeptů by se našlo hodně...
Taky bych o pár věděla...že holky?
 
8. Zanedlouho z tebe bude Mgr., co vlastně studuješ?
Matematickou statistiku na MFF UK v Praze
Vždycky jsem si myslela, že něco takovýho můžou studovat buď géniové nebo magoři….
Nevím, jestli to mám brát jako poklonu nebo jako urážku...
Nebo jako otázku, co z těch dvou jsi ty?
To nechám na jiných, ale určitě se tu vyskytují lidé z obou skupin...- ale většinu bys "od ostatních smrtelníků" nepoznala
 
Pár holek z našeho družstva letos maturují, kolik bereš za doučování?
Nikdy jsem nějak systematicky nikoho nedoučoval, jen pár kamarádů, ale to bylo vždycky zadarmo, maximálně za nějaké to pivo v hospodě...
Takže pro nás gratis
Jasně, třeba na extralize na sobotním večírku, super nápad
 
 
9.Paří se v Praze na koleji často? Nebo míň než u hasičů?
Nemůžu moc posoudit, protože jsem na "matfyzácké" koleji, která patří k těm klidným. Ale jinak bych takovéto pařby nijak nerozlišoval, prostě se pije všude a všude hodně.
 
10.Co tvoje přezdívka, z čeho vznikla a kdo ji vymyslel? Čím to, že se tak uchytila?
Mám rád čerstvé rohlíčky…
 
 
11.Před časem se na firesportské diskuzi objevila tvoje fotka za volantem autobusu. Plnil sis dětský sen nebo jen zapracoval přítel alkohol?
 Samozřejmě, že jsem si plnil dětský sen...opilý za volant nesedám
 
12. Které tři věci by sis sebou vzal na pustý ostrov?
Statistické tabulky, logaritmické pravítko a kalkulačku
Co bys tam s tím dělal?
Nevím, ale tyhlety věci nosím pořád při sobě.
 
13.Myslíš, že je lepší mít přítelkyni nezasvěcenou do hasičského sportu nebo naopak členku SDH, která ví, jak to chodí?
Obojí má své výhody a nevýhody, takže těžko soudit
Konkrétně?
Výhodou je určitě to, že je zasvěcená do problematiky požárního sportu a chápe, že prostě člověk o víkendech v sezoně doma nebývá (že Milko). A nevýhodou může být vlastně to samé, že ví, jak to chodí mezi hasičema.
 
 
14. Musím na tebe prásknout, že si to byl ty, kdo mě navrtal, abych položila Milkovi otázky na tělo, proto ti je položím taky, spravedlnost musí bejt:-)
To je tvůj vděk?? Příští články už si budeš psát sama!!!
Tenhle taky píšu sama...a myslím, že to zvládám...
 
Jaký typ žen se ti líbí?
Žen to zní hrozně, spíš dívek
Promiň, tak jaký typ DÍVEK se ti líbí?
Nemám žádný vyhraněný vkus
Mimochodem, takhle si to vymyslel ty, tak nekritizuj...
To bylo pro Milku, tomu táhne na třicet, ten se dívá po ženách, já ještě po dívkách
Že bys byl o tolik mladší...
Jsem!
Slovo tolik je relativní...
Takže všechny?
To zase ne, spíš od každého něco
 
 
Horňák nebo dolňák??
Jak s Myšákem říkáme. "Na kozyyyyyyy!" 
Ale tuhle otázku jsi pro Milku vymyslela ty!
Psst!!
 
 
15. A i na tebe ta samá otázka: Jaká tři mužská a tři ženská družstva tipuješ na medailových příčkách na extralize 2009?
asi bys chtěla slyšet, že vyhrajete, co?
Plumlov - Nevcehle - Čechtín
Nevcehle - Lhotky - Výčapy
Hlavně, že ty si fandíš..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Děkuju za rozhovor...byla to fuška
 
Úplně jsem se zapotil

 

 

Protože mi Hnízdo, (Pavel Hnízdil, pravý proud z Trnavy) plakal na rameni, že s ním nikdo nechce udělat rozhovor, zželelo se mi ho a vymyslela jsem mu pár otázek

 

Jsi v dobrácké repre, popiš nám laikům,jak to tam chodí a jak ses k nim vlastně dostal?

Tak především všechny čtenáře zdravímJ No v reprezentaci to chodí podle mě stejně, jak všude jinde, kde se závodí týmově. Jako celá repre se setkáváme v průběhu celého roku na soustředěních, kde provádíme nácvik jak individuálních tak kolektivních disciplín. Teď přes zimu se jedná především o trénink výstupu do čtvrtého podlaží cvičné věže, kde máme většina z týmu největší slabinu. No a jak sem se tam dostal? Ani sám pořádně nevímJ

Jak to u vás bude vypadat v příští sezóně? Co bude priorita stovky, extraliga, postupovky, olympiáda?

No u nás, jako v týmu, je prioritou extraliga, ale mě osobně teď zajímá spíše příprava na hasičskou olympiádu, která se koná v červenci v Ostravě. Takže musím plánovat závody stovkové, výstup na věž a extraligu tak, abych uspokojil jak kluky z týmu, tak reprezentační trenéry účastí na co největším počtu závodů… Jinak bych chtěl všechny pozvat do Ostravy na již zmíněnou olympiádu, aby přijeli podpořit všechna česká družstva.

Vaše družstvo žen se znovu probudilo, plánujete společnou spolupráci na extralize?

Tak tady nevím co napsat. S holkama jsme se tady na to téma nebavili, aspoň já teda ne. Můj osobní názor je, že by měli ještě nějakej ten rok jezdit okresní ligu popř. ostatní ligy než se trošku vyběhají. Jejich výsledky jsou ještě nevyrovnané, ale na to, že běhají teprve rok, zaběhly pár dobrých časů.

Doneslo se ke mně, že jsi jednu dobu trénoval vaše mladé dorostence, pokračuješ v tom ještě?

Tak to se k tobě donesly zřejmě nějaké zkreslené informace. Je pravda, že když měli kluci trénink, tak sem se tam pohyboval a většinou sem jim radil, jak běhat sto metrů s překážkami. Jednalo se především jen o rady.

Málokdo ví, že jsi inženýr, jak se to tak mohlo stát? Neměla bych Vám vykat?:-)

Stalo se to jednoduše. Jdeš si takhle na vysokou školu, většinou se tak poflakuješ po škole nebo na kolejích (vysokoškolská ubytovna), sem tam zajdeš na nějakou tu hodinu a ke konci semestru (semestr = něco jak pololetí na střední) se snažíš složit zkoušky. No a takhle to vedeš 5letJ No ještě teda musíš napsat diplomovou práci a udělat státniceJ No vykat mě můžeš, ale pak bysme mě museli pozvat na panáka na tykačkuJ

Stejně jako Milka jsi profesionální hasič, co je nejtěžší pro tebe a co tě na tom naopak baví nejvíc?

Nejtěžší? Nevím zatím pro mě není nic nejtěžší. Možná ze začátku to bylo vstávání do práce. Z vysoký sem byl zvyklej vstávat jak jsem chtěl a najednou sem musel vstávat v 6 hodin do jobu. Baví mě ta práce celkově. Je tam adrenalin, když se jede k zásahu a to je něco pro mě:-)

Jak vypadá tvůj den volna, jak relaxuješ?

Den volna je většinou u PC. Koukám na filmy, seriály atd. A i trénovat většinou chodím.

Nějaké další záliby/sport kromě hasičiny a pití zelený?

Tak novou zálibou místo pití zelený je pití rumoly a objevil sem další supr drink-čert. Někdy si ho dáme spolu. Samozřejmě, že v zimě chodím hrát hokej na rybník, v létě fotbal, ale všechno jen tak rekreačně…

Vím, že jsi velký čtenář, pochlub se i ostatním co nejčastěji čteš.

Ty seš tak trošku sojka práskačka žeJ Nevím, co mě to chytlo, asi nuda po cestě do školy mě donutila uchýlit se ke knize. Tak četl sem např. Harryho Pottera(kompletně), Eragona, Eldesta, trilogii o trpaslících,pak nějaké ty knihy co jsem si půjčil od tebe (názvy sem zapomněl) a už ani nevím co dál, je toho hodně. Prostě fantasy literatura…

Čím si krátíte dlouhý čas v ávii, když jedete na daleké závody?

Když jedeme ráno tak většina z nás spí. No a samozřejmě pivem, jak jinak že, a z toho plyne dobrá zábava a zpěv :D

Měla jsem tu čest zúčastnit se s tebou taneční soutěže v Babicích a musím uznat, že ti ty klasické tance, jako polka a valčík, dost šly. To máš od přírody, z tanečních nebo ses to naučil jinde?

:-D ne od přírody asi ne…Tak do tanečních sem chodil, tam sem pochytil asi ty základy, a postupně s lety a odtančenými plesy se to zlepšovalo.

Když tě potkám, tak tvoje nejčastější otázka je: „Zveme mě?“ Říká ti něco gentlemanství?

Jo, zdá se mi, že to slovo už sem někde slyšelJ No a proč by nemohly zvát holky kluky? Pořád křičíte, jak chcete mít stejný práva jak chlapi, tak já chci být taky stejně zvanej jak holky, a né pořád jen zvátJ

Co ty a holky?

Jak co já a holky? Já svou holčičku mám a s ostatníma holkama rád pokecám a zablbnu, rozervu pár kalhotek, no vždyť to znáš ne:-)

A jak mi vlastně vysvětlíš ty dvoje kalhotky, co si mi zničil??

Ty fakt musíš vykecat úplně všechno co… No to nevím jak to vysvětlit prostě sem ti chtěl udělat zářez, a že jsi měla na sobě zrovna kalhotky po babičce nebo po kom, a že byly tak steřelý, za to já přece nemůžu. A že se to stalo 2x tak to už je sakra náhoda… Jinak popravdě si ty incidenty ani moc nepamatuji….příště si ty bombarďáky po babičce fakt vezmu, aby to nešlo tak snadno

Na závěr stejná otázka: Jaká tři mužská a tři ženská družstva tipuješ na medailových místech na extralize 2009?

No myslím že bude zase double Nevcehle, a další místa jsou podle mě v obou kategoriích hodně otevřený.

Děkuju za rozhovor, doufám, že se ti líbily otázky

Taky děkuji. Nebyly zase tak hrozný.

             

Jistě všichni víte o rozhovorové "mánii", co se rozpoutala na nevcehelských stránkách. Aby to Milkovi, jedné z největších hasičských celebrit, nebylo líto, vymyslela jsem si na něj pár otázek. A nejde jen o otázky ohledně požárního sportu...čtěte a poznáte sami  

 

Věnoval ses někdy i jinému sportu než hasičině?

S hasičinou (požárním útokem) jsem začal poměrně pozdě. Na nějaké lepší úrovni až po vojně, když kluci potřebovali doplnit proudaře do tehdejšího áčka „starochů“. Před tím jsem dělal všechno a nic, takže asi nic moc ;). Možná na střední basket a volejbal.

Máš podobné hudební a taneční nadání jako tvůj bratr Jurič?

Myslím že naštěstí ne. V mládí jsem se taky učil hrát na kytaru, ale nějak jsem přestal. Umím zahrát a zazpívat jenom jednu písničku…  No a s tancem, když je dobrá muzika, tak problém nemám.

Se kterým z bratrů si rozumíš nejvíc? Jak jste spolu vycházeli v dětství, poslouchali tě, dokázal si je srovnat do latě?

To je těžká otázka. Vzhledem k tomu, že Jurič a Majp jsou mladší o 7 let, tak jsem si dřív pochopitelně víc měl co říct s Vláďou, který už teď neběhá, teď se to změnilo na Juriče.

A jestli mě poslouchali? No, bylo to asi tak, jako u každých sourozenců, spíš jsme se prali. Ty roky navíc byly znát, takže jsem vždycky vítězil :D       Jak by to asi dopadlo teď?

Jsi profesionálním hasičem, co je na tomhle povolání nejtěžší a co tě na tom naopak baví nejvíc?

Nejtěžší je psychicky zvládnout situace při dopravních nehodách, ale dá se na to zvyknout a člověk to musí brát jako práci. Nejvíc mě baví všechno ostatní :P

Kdyby si mohl cokoli změnit na extralize, co by to bylo?

Změnil bych termíny soutěží. Prostě, aby Extraliga začínala dejme tomu v květnu a potom v každém měsíci maximálně dva víkendy. Ne jako letos, kdy jsou v srpnu víkendy 4.  Jinak si myslím, že Extraliga za ty roky už pravidla docela vychytala.

S kterým týmem, člověkem by sis chtěl zaběhnout útok?

Já už skoro s každým běžel, s Petrovicema, Radíkovem, Plumlovem … No a v dnešní době, kdy už nepatřím k těm nejrychlejším, už mě ani nějaká konfrontace např. s rychlíkama ze Lhenic neláká J.

Spíš bych uvítal otázku proti komu bych si chtěl zaběhnout. Chtěl bych si zaběhnout podle extraligových pravidel proti týmům profíků, dejme tomu reprezentantů. Tam převládá názor, že Extraliga je snadná, že to jsou „zahradní“ hadice. Přál bych si, aby si to všichni vyzkoušeli a dali nějakou pěknou šestnáctku ;) Mám stejný názor, bylo by to jistě velmi zajímavé...

Který post v týmu je podle tebe nejnáročnější a který nesnadnější?

Nejnáročnější je rozdělovač a strojník (já to říkám pořád). Nejsnadnější narážení a béčka.

 Jakou knížku si naposled četl a o čem to bylo(časopis s nahejma holkama se nepočítáJ)?

Chystám se do stavby rodinného domu, takže momentálně čtu odborné literatury jak na to :D

Jak vypadá tvůj den volna, jak nejraději relaxuješ?

U profíků chodíme den do práce a dva dny jsme doma. Jenže ty dva dny, co jsem doma, tak chodím ještě na vedlejšák, dělám tesaře. Moc nějakého relaxování si neužiju. Největší relax je pro mě v létě Extraliga J

  Máš nějakého domácího mazlíčka (kromě manželky)?

Rybičky ;)

 Jak si přišel ke své přezdívce? Máme v tom hledat určitou spojitost s krávou Milkou?

Po škole jsem hledal nějakou práci, kde bych byl do vojny. Začal jsem dělat v mlékárně, tak od toho mi „staroši“ z Nevcehle dali přezdívku Milka. Jasná souvislost s krávou Milkou J

 Nedávno ses oženil, jak jste se s manželkou vlastně poznali? Myslím, že jsi říkal, že nemá moc v lásce hasiče, takže na závodech asi ne…

To že jsem říkal? No, je to možný a dá se to lehce pochopit. V dubnu začnou tréninky, v květnu do toho soutěže a skončí se v září, říjnu. Je pochopitelné, že moc nejsem doma, takže dobrovolní hasiči jsou manželky hlavní nepřítel.

No a poznali jsme se na diskotéce :P

 Změnil se ti nějak život po svatbě? Jaké má manželství výhody a nevýhody?

Před svatbou jsme spolu už asi tři roky bydleli, takže se nic zásadně nezměnilo. Všechno jede ve stejných kolejích a doufám, že to tak bude i nadále ;)

Chlap doufá, že ženská zůstane po svatbě stejná a ženská doufá, že chlapa změní. Ani jedno neklapne ;)

 Plánujete v blízké době děti nebo už je Milka junior na cestě?

Na cestě ještě není, ale o nějakých tikajících hodinách už jsem slyšel J

 Jaký typ žen se ti líbí?

Jako jestli blondýny, brunety, zrzky? V tom je to asi jedno, to už jsem vyzkoušel vše :D

Nevím, co víc odpovědět, není to přece soukromý rozhovor :P

Ženská musí nějak zaujmout, potom hodně dám na oční kontakt a to by Ti snad mohlo stačit :P

Pokračování prý příště

 Jsi horňák nebo dolňák?

:D :D Dolňák.

 Na závěr serióznější otázku: Jaká tři mužská a tři ženská družstva tipuješ na medailových místech na extralize 2009?

U žen obhájí Nevcehle a o další místa to bude boj, Lhotky budou mít změny v sestavě a vy ostatní (Výčapy, Pravčice, Chrášťany) už prý všechny trénujete (no to si piš). Těžko tipovat, bude záležet, jak se Vám všem zrychlí proudařky J

U mužů letošní rok asi ovlivní „hasičská olympiáda“ CTIF v Ostravě. Někteří kluci, který jsou v reprezentacích, ať již dobrácké, nebo profícké, chtějí zařadit Extraligu nepochopitelně na druhou kolej. Lhenice nejedou, Prchalov bez proudaře, Radíkov tradiční problémy se sestavou …

O první místo si to rozdáme s Plumlovem a doufám, že budeme úspěšnější my J A s třetím místem to bude zajímavé. Pokud zůstane Stíhač v Čechtíně, tak to bude Čechtín. Pokud obnoví činnost „starý“ Petráši, tak to budou oni. Může překvapit nějaký nováček, jako vloni Lhenice, fakt těžko říct.

Děkuji Ti za rozhovor

Bylo mi potěšením

Tvorba webových stránek na WebSnadno.cz  |  Nahlásit protiprávní obsah!  |   Mapa stránek