DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
Archiv 2010

 

První trénink 2010 

 

Po kruté zimě, která se dlouho nechtěla vzdát své moci, vysvitly první jarní paprsky. Co to znamená pro nás? Že sundáme prachem zapadané tretry a vydáme se trénovat. Sice jsme se přes zimu neválely, ale ze studijních i zdravotních důvodů nebyla naše zimní příprava stoprocentní.

 Letošnímu prvnímu tréninku připadlo datum 2. dubna. Sešly jsme se v plném počtu, všechny schopné a natěšené běžet. Ve složení nic nového, jen taktická změna pozic.Teprve časem se ukáže, jestli je to vylepšení nebo jestli vše vrátíme do starých kolejí.  Proto nebudeme zatím nic zveřejňovat.

 Základnu nám zdobí nové, barevnější hadice, které nahradily loňské, dosti opotřebované.

Když jsme si je dostatečně omakaly a nazkoušely, mohly jsme nastartovat mašinu a jít na to!

 

Výsledek máte  TADY

Všechny tři útoky se víceméně zadařily, ale stejně je potřeba trénovat, trénovat. Vždyť první závody jsou tu coby dup.

Okrsek v Kojeticích

 

Po tak dlouhé zimě jsme si myslely, že se ani prvních závodů nedočkáme. Naštěstí se počasí umoudřilo a 9. května jsme se mohly vydat na okrskovou soutěž v Kojeticích. Závodu se zúčastila 4 družstva mužů, 1 družstvo dorostenců, 2 družstva žen a 5 družstev dětí. Celkem tedy 12 družstev a z toho 7 reprezentujících Výčapy...:-)

Všechna družstva předváděla svoje útoky dvoukolově. Někomu se dařilo méně, někomu více, pro někoho to byly první a poslední závody pro tento rok...

Po přendání terčů jsme se začaly chystat na start. Nebraly jsme to moc jako závody, to se ani s měřením ručními stopkami nedalo.

 

První útok byl vzadu rozpačitější, náběh do kopce byl trochu znát. Přesto čas 17:02s (znovu připomínám nepřesné ruční měření).

 

 Po našem útoku rychle smotat hadice, aby mohly odstartovat Q. Po jejich ne příliš povedeném útoku opět rychlé motání a zase startujeme. Při druhém pokusu jsme měly zádrhel na koši, takže čas přes 19s. Po nás opět Q, kterým stopli šestnáctku.

  

Po bleskovém uklizení veškerého materiálu jsme se  nasáčkovaly do ávie a ujížděly směr Litava, na žďárskou ligu.

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz nebo na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz

Litava

Ano, co by to bylo za první závody, kdyby to nebylo v Litavě. Jako každoročně jsme si tyto naše velmi oblíbené  závody nemohly nechat ujít.

I když jsme se z Kojetic snažily vyjet, co nejdří, překvapily nás po cestě tři objížďky. Kdo by si uvědomil, že v Náměšti zrovna byly závody do vrchu? A objížďka na Tišnov nás zdržela nejvíc. Na sportovní areál jsme přijely, když už se chystalo první družstvo žen. Musely jsme se tedy posunout až na konec startovního pořadí.

Soutěže se zúčastnilo 19 ženských kolektivů, což napovídalo velkou konkurenci. Nejslavnějším družstvům jako jsou Sychotín, Lhotky nebo Nevcehle se příliš nedařilo. To pro nás byla vhozená rukavice. V klidu jsme se nachystaly na základně a šly za startovní čáru. První start se nám podařil ulít, ale  na podruhé vše v pořádku.

Všude všechno klaplo na jedničku podle mezičasů, které říkal moderátor to byl jasně nejrychlejší útok dne. Výstřiky 16,5s to je solidní. Bohužel čas se měří až po sražení obou terčů...a ten levý byl podstatně později. Nesehnaly jsme čas prvního terče, ale výsledný čas až 19:55s - tedy 7. místo.

 

 

 

První místo vybojovaly hasičky ze Žernovníku (17:76s), druhé Nevcehle (18:04s) a třetí Sychotín (18:50s) .

Zklamání jsme si osladily točenou zmrzlinou ve Velkém Meziříčí. Ale je to pro nás problém, který bysme se měly snažit do extraligy vyřešit...proto to chce víc a víc trénovat.

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz nebo na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz nebo na http://sdhlavicky.com

Děkujeme klukům z Laviček za pomoc s mašinou...

Výsledky TADY  

 

Zázrak se nekonal ani na domácí soutěži

Velké Meziříčí

Jelikož nás neopouští upršené počasí a nechtěly jsme rozběhat podmočenou trať na nedělní soutěž,ochudily jsme se  o páteční trénink. Proto jsme se rozhodly zajet do Velkého Meziříčí na noční závody, zařazené do žďárské ligy.

Nabaleny nespočetnou vrstvou oblečení a vybaveny všemožnými horkými nápoji jsme zaparkovaly na místním náměstí, kde teprve končila soutěž dětí. Noční závody odstartovala ženská družstva, kterých se sjelo rovných dvacet. Naše 15. startovní místo není obvyklé, ale co se dá dělat. S naší přípravou na základně se začalo stmívat. Stihly jsme to ale rychle a vydaly se za startovní čáru. Žádné zázračné časy před námi nepadly, takže jsme měly šanci zamíchat pořadím na prvních třech místech.

  

Start v pořádku, stejně jako základna. Na asfaltu se přece jenom běží jinak než na trávě, ale výstřik 17:05s (počítal se levý, malinko pozdější) byl jednoznačně ten nejrychlejší. Stejně tak jako pravý terč 17:73s. Tady, ale dobré zprávy končí. Druhý terč a tím pádem výsledný čas 20:59s.

To nás zařadilo na 9. místo. Po nevydařeném útoku jsme si šly spravit náladu dobrou pizzou. Bohužel to nám naše problémy nevyřeší.

Na prvním místě skončily Lhotky team 18:63s, druhé Olší 18:99s a třetí domácí 19:13s.

Výsledky i s mezičasy TADY

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cznebo http://kalorinka.rajce.idnes.cz nebo na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz

 

Výčapy - třebíčská liga 

Jak už jsem se zmínila dne 16. 5. 2010 jsme u nás pořádaly závody zařazené do třebíčské ligy. Počasí nám příliš nepřálo. Rtuť teploměru se zastavila jen na pár stupních nad nulou a vítr ukazoval svou sílu. Přesto si na nás kopeček přijelo zazávodit 29 družstev mužů a 6 ženských družstev.

Mnoho družstev náš kopeček překvapil a skončily svůj útok kvůli neuváženému navalení vody. Obrázek nedotažených céček se nám naskytl téměř u každého třetího družstva...Nejlépe se s naším terénem a mrazivým počasím poprali hasiči z Urbanova 18:46s, na druhém místě skončili Petrovice A 18:83s a bronz bral Petrovice B 18:85s.

 Po mužském klání se bleskově přenesly terče a mohla začít naše kategorie. Konečně jsme se vrátily do starých kolejí a zahájili ženskou soutěž. Ale jak už to bývá na domácím prostředí se většinou nezadaří. Přípravou na maturitu unavená Ráďa si nebyla jistá dotočeným košem, proto více než vteřinová ztráta. I když proudařky měly čas, opakovalo se to, co na všech předešlých závodech. První terč 18:53, levý 19:92s...

 

 

Útok se nejvíce povedl Q, i přes prostřik to stačilo na vítězství s časem 18:19s, druhé místo Nevcehle, které změnily sestavu a ještě to není to pravé 18:70s a třetí my.  

Po loňském ročníku, kdy vyhrály Nevcehle, druhé jsme byly my a třetí Q jsem tak mezi řečí zmínila, že by bylo fajn, kdyby takhle dopadlo konečné pořadí na extralize. A to se stalo skutečností. Jak to tedy dopadne letos? 

Výsledky TADY

Více fotek na http://sdhlavicky.comhttp://sdhvycapy.rajce.idnes.czhttp://kalorinka.rajce.idnes.czhttp://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz

 Štěstí je k nám stále otočeno zády

 Nevcehle

Tak nám sobotní extraligu v Letohradě odložili na srpen. Myslím, že nejen našemu týmu to dá prostor k trénování. Ale to je složité kvůli počasí. Trať při neustálém dešti nemá šanci ani trošku proschnout a náš trénink zdaleka není takový, jaký bychom potřebovaly.

Páteční trénink nám odpadl kvůli nepřestávajícímu dešti. I z toho důvodu jsme se vydaly v neděli na Open ligu do Nevcehle. Celé dopoledne propršelo, ale jakmile jsme vjely do jiného okresu, vysvitly nesmělé sluneční paprsky.

I přes mírné zdržení jsme toho viděly poměrně dost. Svůj um do Nevcehle přijelo předvést 42 mužských družstev! To je úctyhodné vzhledem k počasí a ne moc ideálním podmínkám. Asi všechny nalákaly výborné bramboráčky a palačinky jako od babičky

První místo vybojovaly Sedlatice s časem 17:65s. Svoji formu předvedl i Radíkov, skládající se ze tří členů rozpadnutého družstva Nevcehle. Stačilo to "jen" na 2. místo (17:76s), ale myslím, že se máme na extralize na co těšit. Trojici doplnil Urbanov 17:85s. 

 Pár nejzajímavějších fotek, více na http://sdhlavicky.com  

Po svalnatých atletech začala naše něžná kategorie, která obsahovala 14 ženských družstev. Jelikož jsme na poslední chvíli nevěděly, zda se zúčastníme, naše startovní číslo bylo 8. Mohly jsme tedy v klidu pozorovat konkurenci před námi. Bohužel se většině moc nedařilo, nejlepší dosažený čas před námi byl 18:49s Radonína.

I my jsme se tedy nachystaly na start. V Nevcehli už jsme závodily  několikrát, na podmáčené trati ale poprvé. Náběh byl tedy na jistotu. Vše v pořádku, díky nepříliš zdařilému nalití byla voda akorát. A teď už jen sražení. Koukám Kája téměř okamžitě, Verča o chloupek později, ale taky má sraženo! Najednou se ale Kája vrací na terč, aha, tak až teď je sraženo. Tady se nám sluníčko příliš nevyplatilo. Světýlko nad terčem se tvářilo tak, že už svítí a přitom to byl asi jen odraz. Výsledný čas tedy 19:50s, na levém ale 17:83s (nejrychlejší terč vůbec). Tohle už známe.

  

Domácí, největší favoritky soutěže se pořád potýkají s problémy. Tentokrát nenalily, takže nedokončený pokus. Kupodivu se mezi nás a Radonín dostala jen Trnava (18:66s), takže bereme pro nás nepochopitelné třetí místo.

Sice jsme měly smůlu, ale prolomily jsme ten levý terč (všichni víme, že to bylo dotknutím Bolta :-)). Věříme, že teď se to bude jen zlepšovat a že to štěstíčko se na nás konečně usměje.

 Déšť a bahno nás přece nemůže rozhodit...

 

Ještě se vyfotit s hasičskou celebritou, převzít ceny a hurá na cestu domů...

 

Výsledky i s mezičasy ZDE

Více fotek na http://sdhlavicky.com nebo na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

Co je tohle za fotku, holky??:-)

 

 

 Už je to tady - 2. a 3. kolo extraligy

 

Tak jsme se konečně dočkaly. Jelikož první extraligový závod v letohradu byl odložen, celou sérii odstartovaly závody v dalekých Lhenicích. Kvůli zkouškovému období , které nás omezovalo více než bychom si přály, jsme byly rády, že jsme se v pátek sešly na tréninku v plném počtu.

Do Lhenic to máme okolo 270 kilometru, tedy asi čtyři hodiny cesty tzn. sraz v 6 ráno. Protože z naší vsi vyrazily rovnou tři družstva, máme změnu přibližovala. Bylo nám zapůjčeno obecní auto pro devět lidí. To ovšem má na naše potřeby velmi malý  zavazadlový prostor, proto musíme zapřáhnout vlek. Když je všechno naložené, natankovaná plná nádrž, vyrážíme. Díky chytrému panu G. (GPS navigace) jsme ani přes Prahu nezabloudily. Minuly jsme Říp, později Milešovku, sjely a vyjely jsme pár kopečků. Poté jsme vjely do vesnice, která nám připomínala krásnou chatovou oblast. Aha, tak tady jsou Lhenice! Za pár minutek od našeho příjezdu byla soutěž zahájena.

Hlavní novinkou extraligy 2010 je odstoupení hlavního sponzora Velkopopovického Kozla (takže je konec reklamním předmětům) a živé vysílání na internetovém serveru hasici.150.tv, které je promítáno velkoplošně přímo na místě.  Sláva, hurá, i na hasiče se dostalo J

Ve Lhenicích nás čekal travnatý náběh, betonová základna a trať do kopce. Na tom si vylámala zuby většina družstev.  Startujících týmů mužů bylo 35. Nečekaly nás ale příliš dobré výkony. Způsobené převážně tratí, nárazovým větrem a myslím, že i dlouhodobým nepříznivým počasím, ve kterém se prostě nedalo trénovat.

A jak to tedy dopadlo? Vezmu to podle startovní listiny.

Pro nás největším překvapením nováčci z Bezděkova pod Třemšínem, časem 18:06s si zajistili 5. místo.

Výčapští kluci i přes problémy na rozdělovači za čas 18:54 brali 10. místo.

Neplachovický rozdělovač obrovské zdržení na základně = nedotáhnutí  a nebodovaná příčka.

Petrovice B (ti starší) ve změněné sestavě, proudař s béčkařem se ale příliš nedomluvili a zapletli si nohy – škoda čas 19:07s, 12.  místo.

Nadějný Urbanov, který od loňského Lenina má formu, bohužel fatální  prostřik na pravém proudu

To samé v bledě modrém a na druhém proudu Špičky

Loňští mistři z Plumlova přecenili svoje proudaře, kteří nedoběhli tak blízko, jak by si přáli – 18:45s, 9. místo

Mladší z Petrovic pomalejší voda a prostřik – první nebodovaná příčka

Nejvíce očekávaný útok od Radíkovských – asi takticky čekali s vodou, výsledný čas 18:16s,“až“ 7. místo

Úhercům se povedl pěkný útok – 17:84s, 4. místo

Lestkov – po jejich famózních výkonech v posledních kolech loňské extraligy čas 18:35s, 8. místo

Lavičky – škoda mírného prostřiku, čas 18:10s, 6 .místo

Velké Hoštice – klukům se povedl druhý nejrychlejší čas tohoto závodu – 17:73s

Lhenice – po roční pauze jim to stále běhá – čas 17:76, 3. místo

11. Unětice 18,74s

13. Žernovník – využili rozpadnutí družstva Litavy a přivlastnili si proudaře, nicméně čas  19:22s

14. Štrbice 19:48s a bodované družstva uzavřeli kluci z Chrášťan 19:61s

A kdo že to vlastně vyhrál? No přece borci z Třebíčska – Trnava. V lehce pozměněné sestavě předvedli na tuto trať bezchybný útok v čase 17:71s. 

V ženské kategorii se nás sjelo 12. Opět nestartujeme jako první, pouštíme před nás spěchající družstvo. Příprava nám zabrala pár minutek i bez písničky.  Z tratě jsme neměly velké obavy, větší kopec než u nás to není. Odstartování v pořádku, na koši nepatrné zdržení, přesto nic není ztraceno. Holky sedí, první terč 17:78s. Chcete i ten druhý? 20:70s. Nutno říct, že opravdu foukal vítr a dosti to prášilo.

 

 

 

 

   

Extraligovým družstvům žen se dařilo ještě méně než v mužské kategorii. Chrášťanská strojnice uklouzla, radíkovské proudařce vypadlo klubo a nedotáhla, Q ani nedokončila, protože Jana z velké dálky nedokázala sestříknout. Prostor tedy dostala místní družstva. První místo si odběhly Nevcehle za čas 17:36s, druhé Křešice 19:86s a třetí Duchcov 19:94s. My na 5. místě, za takový „výkon“  tři body dobré. Škoda jen, že mezi Nevcehlí a námi jsou družstva nejezdící extraligu, které zvyšují jejich náskok před ostatními. I když třeba se to některému družstvu zalíbilo a odjede extraligu celou.

Po vyhlášení a rozdání krásných cen jsme jen zajely za další kopeček a byly jsme ve Štrbicích.

 

Více fotek na http://sdhlavicky.com, http://mistrking.rajce.idnes.cz nebo na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz a později budou na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

Výsledky mužů i žen TADY

Štrbice

Zde nás přivítal pěkný areál a slunečné  počasí.  Pro zabavení byla vyhlášena soutěž o nejrychlejšího naběrače/naběračku. Záleželo ale i na kožařovi, protože se začínalo na startovní čáře a čidlo časomíry bylo na klapce u béčkového spoje na mašině. Každý měl jen jeden pokus. Naše holky se samozřejmě nemohly nezúčastnit. Bohužel to Rádi u mašiny podklouzlo. Přesto z tohohle...

  

....udělaly 9:40s.

Další atrakcí byl skákací hrad, sice do 12 let, ale ukecaly jsme toJ

Večerní zábava pokračovala diskotékou a videoprojekcí útoků ze Lhenic.

V neděli ráno jsme se všechny ve zdraví sešly. Posnídaly jsme v místním obchůdku s moc příjemnou paní a a pomalu se připravovaly na začínající soutěž. Trať byla dos hrbolatá, náběh z dlažebních kostek, u základny beton. Ze všech stran byl areál chráněn před větrem, takže se očekávaly lepší výkony než v sobotu, konečně ty pravé extraligové.

Nejlepší útok předvedli atleti z Bezděkova s časem 17:20s. Extraligu tak vedou překvapující lídři ve slušivých černých šusťákových soupraváchJ

2. místo Vřeskovice 17:37s, které nás už v minulých letech dokázaly překvapit rychlými útoky

Na 3.místě Petrovice B s Juričem na pravém proudu, 17:46s. Mají to dobře rozběhnuté, ale kdoví, jestli  budou mít sedm lidí na další kola…

4. Plumlov 17:52s, který zatím hledá svoji loňskou bezkonkurenční formu

5.  Lhenice  17:57s– ukázali, že s nimi máme počítat v souboji o první místa stejně jako 6. Velké Hoštice 17:65s

7.Úherce ,17:79s, pěkný útok, kdeže je sezóna se samými N

8. Petrovice A 17:83s – předvádějí stabilní útoky, ještě se domluvit na oba terče a bude to

9. Špičky 17:84s – vylepšily si reputaci ze sobotního závodu, uvidíme, co v nich je

10. Malinec 17:89s, 11. Podmoklany18:07s, 12. Vrbětice 18:10s

13. Výčapy 18:16s – naši kluci se teprve rozkoukávají, jdou na jistotu, ale to, že budou bodovat oba dva dny možná ani nečekali

14. Sychrov 18:17s, 15. Bolatice 18:32s

Co ostatní favorizovaná družstva? Radíkov s Trnavou a Urbanovem stejně pokažený útok - brutální prostřik. Smolaři z Lestkova byli diskvalifikovaní za úpravu materiálu po ulitém startu a naděje kluků z Laviček zhořela po nenasazení proudnice na levém proudu.  

Těsně před koncem mužského souboje se rozpršelo. Vše jsme si nachystaly a čekaly na přesun terčů – konečně jdeme jako první. Při přípravě jsme se dočkaly i písničky, to už se povést prostě musí. Nemilosrdný pan startér si dlouho počkal na výstřel. Tím způsobil vlažný start zadku. Alespoň byly proudařku na čáře. Světe, div se. Verča 17:57s, Kája 17:98s. To znamená naše první sedmnáctka letos a snad konečně prolomená smůla!

 

 

  

 

Holkám z Radíkova se taky zadařilo 17:73s nakonec znamenalo 2. místo. Nevcehlačky uhájily prvenství malinko lepším časem než v sobotu 17:20s.

A jak ostatní extraligová družstva? Ladies z Chrášťan si prostříkly 5. místo 18:69s, Q opět bez bodu – velký prostřik na pravém proudu21:21s. Body za 4. místo Vitonice 18:23s, za 6. Křešice 19:35s a poslední bod pro Hrobce 20:53s.

My bereme tedy 3. Místo a jsme spokojené. Jen, aby se to už nikdy nevracelo. Před vyhlášením jsme vše pečlivě naložily do auta. Kolem 4 hodiny odpolední jsme se vydaly na cestu. O půl 9 jsme se unaveně rozešly domů  s pocitem, že i když nepatříme mezi favoritky na vítězství, nic není ztraceno po prvním víkendu.

 

 

 Více fotek na http://mistrking.rajce.idnes.cz nebo na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz později na http://kalorinka.rajce.idnes.cz a na http://sdhlavicky.com

Výsledky ze Štrbic TADY

 

 

 

Poř. 

 Družstvo   Okres   Body 
 1.   Nevcehle   JI   20 
 2.   Křešice   LT   10 
 3.   Výčapy   TR   9 
 4.   Radíkov   PR   8 
 5.   Duchcov   TP   6 
 6.   Hrobce   LT   5 
 7.   Vítonice   ZN   4 
 8.   Chrášťany   LT   4 
 9.   Touchovice   LN   2 

Extraliga Vrbětice, Radíkov

Na úvod reportáže ze 3. a 4. kola extraliga se omlouvám. Protože jedu na delší dobu mimo dosah internetu, počítače a možná jakékolik civilizace vůbec, článek bude zkrácený a braný tak letem světem. Jakmile bude čas, vše řádně doplním, včetně fotek. Děkuji za pochopení.

Další extraligový víkend nás čekal ve Vrběticích. Pro nás asi 285 kilometrů, tedy 3 hodiny cesty. Díky přesné navigaci na místo dorážíme něco po 10 hodině. Jakmile zaparkujeme ihned vyrážíme na pro nás kulturní zážitek. Kousíček od tratě naživo vidíme, jak se stříhají ovce. Je to na nás dosti sadstický pohled, ale místní lidé nás ujistili, že je to nebolí.

Na pěknou trať s neobvyklým dlouhým asfaltovým pásem se sjelo 41 mužských družstev.

První místo si vybojovaly loňští mistři z Plumlova za čas 17:10s.

V závěsu za nimi Radíkov čas 17:24s - i přes mírný prostřik na pravém proudu

Třetí příčka Urbanov 17:39s, kterému sedly sestřiky po minulém prostříkaném víkendu

4. - 5. Neplachovice 17:65s - prostřik na pravém proudu společně s Petrovice B - opět v jiné sestavě než předešlý závod, zaváhání u savic a problémy na rozdělovači, kterému se připletla hadice pod nohy

6. Babice 17:68 - družstvo mělo ohromné štěstí, první pokus, kdy jim prasklo béčko totiž nešla časomíra, na druhý pokud vydařený útok

7. Bolatice17:76s - škoda prostřiku na pravém terči, jinak kvalitní útok

8. -9. Vésky 17:77 s Bezděkovem pod Třemšínem, který taktéž mírně procedil na pravém proudu

10. Lavičky 17:80s - prostřik na levém terči

11. Žernovník 17:81s - kteří prý nemají litavského proudaře, ale pravého Žernovňáka, škoda pomalejší vody 

12. Pravčice 17:87s

13. Úherce 17:88s 

14. Dolní Němčice 17:93s - dravě rozběhlý útok avšak  prostřik levého proudaře

15. Netín 18:01s

Vítěz prvního závodu Trnava veliký prostřik na pravém proudu, levý proud nejrychlejší ze všech 16:63s. Hlavně, že kluci ví čím to je. Fanynky se věnují Lubíkovi a Pavlík z toho má krizi

Petrovice A si vybraly plný ranec smůlu, když jim na pravém proudu praskla céčková hadice těsně pod koncovnkou, první terč 16:99s

Velké Hoštice - po minulém víkendu velcí favorité, ale jejich útok byl od začátku nepříliš zdařený. Už před startovním výstřelem jim spadnutá savice přidala plyn. Pomalejší voda a hlavně vytržené klubo, proudař daleko od čáry a čas nad 18 vteřin

Výčapy - naši kluci nadějně rozběhnutý útok. Standovi na pravém proudu se ale nedařilo zapojit proudnici a vypadnutá koncovka znamenala N

Naše kategorie zahrnovala 12 týmů žen. Opět zahajujeme my. Naše naděje končí na koši. Bylo to přes zub a nešlo to rozmontovat. Jediné, co nás na tom těší je sestříknutý první levý terč - výsledný čas ale 20:37s.

 

 

    

Hned po nás holky z Nevcehle. Na první pohled jejich klasický útok se zadkem na jistotu. Jaké je ale překvapení, když po brilantních sestřicích ukazuje časomíra 16:15s, tedy nový rekord extraligy!! Patří jim obrovská gratuluce.

Zadařilo se i ostatním. Na 2. místě Výčapy Q 17:30s, které to po nebodobaném víkendu opravdu potřebovaly.

3. místo patří Chrášťanům s časem 17:68, 4. Pravčice 17:80, které nejspíš celou extraligu neodjezdí. 5. místo Radíkov 18:03s, 6. Vítonice 18:64s, jeden bod si odvezly hasičky z Mirošova 18:86s.

My na 10. místě, které se nám ani trochu nelíbí. Nasedáme do auto a zdoláváme 80 kilometrů do Radíkova.

 

Radíkov

Cesta kvůli všelijakým kopečkům, zatáčkám a upravách silnic trvala téměř 2 hodiny. Oproti loňskému ročníku si pořadatelé zaslouží pochvalu. Zajištěné občerstvení, večerní diskotéka a možnost přespání v hasičce.

Nedělního rána po zhlédnutí tratě bylo jasné, že konečně budou padat extraligové časy. Sjelo se 54 družstev mužů, takže jsme se mohly těšít na pořádné boje.

1. místo za dravý, bezchybný útok s téměř vyrovnanými sestřiky Petrovice B 16:79s

Na 2. místě domácí Radíkov 16:86s, konečně krásný čas, který se od nich očekával, i když proudnice na pravém proudu byla za minutu dvanáct

3. příčky obhájili mladší z Petrovic A 17:04s - všechnu smůlu si vybraly v sobotu a konečně se domluvily na sestřiky

Na bramborovém místě jen o jednu setinku malejší (17:05s) pro mě neznámé Jinolice

5. Špičky 17:17s - kvalitní útok s dobrými sestřiky

6. Vrbětice 17:24s - na domácí trati prostříkly, o to lepší útok předvedli v Radíkově

7. Žernovník 17:26s

8. Bezděkov pod Třemšínem 17:27s - mírný prostřik

9. místo Trnava 17:28s - Hnízdo se pomale vrací do formy

10. Lavičky 17:32s - pozdější výstřik na levém proudu

11. Urbanov 17:44s - přes velký zádrhel na levém proudu kvalitní čas

12. Neplachovice 17:50s - mírný prostřik na obou proudech

13. Plumlov 17:51s - Myšák byl asi příliš vysílen a neběželo se mu tak, jak by si přál

14. Babice 17:53s

15. Květinov 17:57s

Padaly opravdu kvalitní časy, vždyť sedmnáctkové útoky se povedly 21 družstvům!

Velké Hoštice - levý proud se hodně zdržel na základně a potom už nebyl schopen dotáhnout hadici. Asi smolný víkend.

Výčapy - útok opět končí na pravém proudu, uzel na hadici a pozdější výstřik

Úherce - čas 17:95s není nijak špatný, ale v obrovské konkurenci až 19. místo

Do Radíkova se sjelo 16 družstev žen! Soutěž jsme nezahajovaly, opět někdo spěchal. Nachystaly jsme se tedy z druhé pozice. Po včerejším neúspěchu zadek hodně na jistotu. Voda ale byla akorát, protože Kája na pravém proudu zapojila proudnici přes zub a nešla odpojit. Z jejího pohledu to nebylo za minutu ale za sekundu dvanáct! Přesto čas 17:70s, za který jsme spokojené. A pozor, Verča 17:24s!

 

 

Nevcehle už si jede za svým vítězstvím šestnáctkovými časy. V Radíkově 16:35s, tedy jasné první místo. Překvapením dne družstvo Vitiněves čas 16:81, první proud dokonce 16:12s. Útok jsem bohužel neviděla, ale prý se bylo na co koukat. To znamená druhé místo.

Na 4. místě Vítonice 17:91s, Výčapy Q prostřik na levém proudu čas 17:92- 5. místo, Radíkov 18:59s -7. místo. Chrášťany 18:78 bez bodu.

Celkové pořadí v mužích tedy Petrovice B, Bezděkov a Plumlov. V ženách Nevcehle, Výčapy, Radíkov.

Vše je ale o velmi malý rozdíl, takže se můžeme těšit na další závody.

 

Fotky budou na www.spake.rajce.idnes.czwww.sdhlavicky.com nebo na www.kalorinka.rajce.idnes.cz

 

Sobotní závody nám nejsou souzeny - 6. kolo, Vacenovice

 

 Po čtrnáctidenní pauze nás čekal pouze jeden extraligový závod a to ve Vacenovicích okres Hodonín.

Téměř tříhodinovou cestu jsme si zpříjemnily kulturním zážitkem ve Slavkově u Brna, kde se odehrála významná bitva tří císařů. Díky panu Malenovi jsme si obohatily naše dějepisné znalosti a pokračovaly dál.

 

Cílovou destinací jsme projely tak akorát.  Do tropického počasí se sjelo 45 družstev mužů a 14 ženských družstev. Krásná opečovávaná trávička naznačovala skvělé výkony, mírné zpomalení představoval náběh ze zámkové dlažby. Závod vypukl bojem v mužské kategorii.

Jako vítězové z něj vzešli hasiči z Radíkova časem 16:78s, kteří naplnili očekávání rychlých a dravých útoků

Druhé místo zabraly pro mě spíše neznámé Únětice 17:12s

Vítěznou trojici uzavřely Neplachovice 17:26s

Na bramborovém místě Plumlov 17:28s, kluci jsou nenápadně, ale jistě

Jako 5. Trnava se shodným časem, to znamená stejný počet bodů s Plumlovem

6. místo Urbanov 17:29s, až se proudaři jednou domluví na sestřicích, tak uvidíme  útok s velmi nízkým časem

7. místo Vlkoš se sraženými terči ve shodném čase 17:34s

8. místo Bezděkov pod Tremšínem 17:50s, favorizované družstvo  asi čekalo lepší výsledek, už potřetí za sebou 8 bodů za 8. místo

9. místo Velké Hoštice 17:50s, škoda prostřiku na levém proudu

10. místo Lavičky 17:53s, prostřik obou, na levém to dopadlo hůř

11. místo Bolatice 17:66s

12. místo Petrovice B  17:84s, smolný prostřik pravého proudu

13. místo Vrbětice 17:89s

14. místo Lestkov 18:02s, na pravém proudu nejrychlejší sestřik dne 16:38s

15. místo Žernovník 18:11s, velký prostřik pravého proudaře

Úherce – levý proudař obrovský problémy, nedokončeno

Po asi již tradičním vystoupení místních mažoretek jsme se mohly na svůj pokus připravit i my. Za dovolenkovou Peťu zaskočila Pája H. na rozdělovači. Chtěly jsme si udržet svoje průběžné druhé místo a zvětšit minimální náskok před ostatními. Bohužel sobotní závody nám asi nejsou určeny. Tentokrát se napoprvé netrefila Renča do savice a potom už jí to nešlo narazit. I když jsem jí, co nejrychleji šla napomoc, čas 29:03s. To znamená opět 0 bodů.

 

 

        

Holkám z Nevcehle se závod také nevydařil. Problém nastal u béčkařky, tím pádem byl vytrhnut dělič a nedovřený kohout způsobil vodní fontánu. Čas 20:37s, 6. místo.

Nejvíce bodů si odvezly Chrášťany, který po loňské nevydařené sezóně nabraly druhý dech 17:38s. Na druhém místě Sedlejov 18:22s a třetí Radíkov 18:63s. Q nedokončilo. Prvně zdravotně handicapovaná Mája upustila koš. Jakmile se voda dostala na rozdělovač , pojistka nějak přestala plnit svoji funkci a bylo po nadějích.

Mezi ženskými pokusy jsme skočily do rybníčku. Jednak si zchladit hlavu a snad ze sebe smýt sobotní smůlu.

Sice ještě nic není ztraceno, ale podstatně jsme si to zkomplikovaly. Musíme zabrat, pokud nechceme jezdit extraligu jen do počtu.

Více fotek na http://spake.rajce.idnes.cz nebo na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

Pohár mistrů

Po příjemně stráveném večeru jsme se probudili do horkého rána. V neděli sice nepokračovala extraliga, ale většina týmů zde zůstávala na Pohár mistrů. Na tento závod byly nominovány ty nejlepší družstva z celé republiky. Od extraligových družstvech, přes nejrůznější ligy až po družstva z mistrovství republiky.

Z mužů se opakovalo pořadí z loňského roku. Vítězem se stalo družstvo Petrovice B, stříbro brala Trnava a bronz Radíkov.

V naši kategorii bylo nominováno 13 družstev. Na start jsme šly ze čtvrté pozice. Po včerejším neúspěchu zadek hodně rozpačitý, ale nakonec vše v pořádku. Na pravém proudu měla Kája potíže s napojením proudnice, ale nakonec to zvládla. Dokončily jsme v čase 17:77s, což stačilo na 2. místo.

  

1. místo si vybojovaly Chrášťany za čas 17:29s. Naši trojici uzavřely hasičky z Petrova 17:97s. Favoritkám z Nevcehle se ani v neděli nedařilo, levé proudařce se nepodařilo včas napojit proudnici.

Úspěšným druhým místem jsme si spravily náladu a hlavně jsme domů neodjížděly s prázdnou.

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz nebo na http://spake.rajce.idnes.cz

 

 Sobotní vítězství hřálo na prsou, ale nepomohlo - 6. a 7. kolo

Květinov

Po týdenní pauze tu máme další extraligový závod. Tentokrát je to skoro "za humnama", v 80 kilometrů vzdáleném Květinově, okres Havlíčkův Brod. To pro nás znamená pozdější výjezd z rodné vsi a možnost ranního tréninku. Jelikož nám ale nepřálo počasí, párkrát jsme si zaběhaly s čerstvě zdovolenkovanou Ráďou zadek. Pak rychle naložit a hurá za deštěm...

V Květinově nás oproti loňským ročníkům přivítal déšť a studené počasí. Rychle jsme si postavily altán, přidělaly bočnice, aby na nás opravdu odnikud nepršelo a mohlo se začít.

Zasoutěžit si přijelo 44 družstev mužů a 10 ženských družstvech. Všichni jsme byli zvědaví, jak se s nepříjemným počasím poperou favorité i méně favorizovaná družstva. Déšť sice neustával, ale trať byla pořád dostatečně pevná.  A dopadlo to asi takhle:

1. místo si vybojovala Trnava za čas 17:02s - jejich druhé vítězství si zasloužili za kvalitní útok bez chybiček

Na 2. místo Lavičky 17:52s - klukům se to konečně povedlo dotáhnout až do solidních sestřiků, i když s mírnou rezervou na pravém proudu

3. místo Lhenice 17:58s - ovšem nejrychlejší sestřik dne v čase 16:42s!

4. místo Urbanov 17:63s - vzácně s velmi malým rozdílem sestříknutých terčů

5. místo Žernovník 17:66s - předvedli útok na jistotu, k pátému místo jim hodně pomohly brilantní sestřiky

6. místo Petrovice B 17:75s - průměrný výkon, naštěstí stihli sestříknout dříve než jim prasklo béčko

7.místo Předín 17:83s - velmi pěkný útok na neextraligové družstvo

8. místo Lestkov 17:94s - škoda mírného levého prostřiku

9. místo Netín 18:06s -

10. místo Výčapy 18:08s - naši borci pěkný útok, příště bez levého prostřiku

11. místo Úherce 18:16s - očekáván malinko živější útok, předvedli útok na jistotu

12. místo Starý Lískovec 18:39s - první čtyři bodíky do extraligového pořadí

13. místo Benetice 18:71s - tým ze žďárské a blanenské ligy, škoda levého prostřiku

14. místo Želetava 18:77s

15. místo Bříšťany 18:83s - s prostřikem na levém proudu

Říkáte si, že jsem zapomněla na hlavní lídru seriálu? Kam se poděl Plumlov, Radíkov, nováček z Bezděkova a další kvalitní družstva?

Radíkovským i klukům z Bezděkova pohasla naděje na nejmokřejším postu sestavy - na koši.

Plumlovu a Velkým Hošticím  se povedl brutální prostřik na levém proudu.

Neplachovický levý proudař upustil proudnici u základny.

Bolatice měli problém na rozdělovači, ale pro lidi s foťákem to byla příležitost, která se naskytne jen párkrát za sezónu...létající člověk se hned tak nevidí:-)

Po urputných bojích mužské kategorie přišla na řadu ta naše. Naštěstí přestalo pršet, takže jsme to měly o něco lehčí než muži. V přestávce jsme si zašprímovali se startérem panem Dokulilem  a pak už se mohly v klidu chystat. Ještě zděšení, že nefunguje pojistka na mašinové béčko, ale stačilo zatlačit a je to. Jsme připravené na startovní čáře, když slyšíme RUCE, koukneme se kde kdo, ale to už zazní výstřel. Zvládly jsme to,na základně vše v pořádku, zadek na tu naši jistotku, teď už jen sestřiky. Verča 17:3, Kája 17:63s, takže konečně zase nějaká ta sedmnáctka...

   

Se svým výkonem jsme spokojené, teď jen čekat, jak si povedou ostatní. Chrášťany malinko pomalejší útok než byl ten náš, čas 18:00s. Holky z Radíkova jsem nestihla, ale podle mezičasů nebylo vše v pořádku čas 18:87s. Výčapy Q se ještě stále nezbavily smůlu,když bylo levé céčko zapojené přes zub - další N do sbírky. Poslední na startu žhavé favoritky z Nevcehle s výpomocí na levém proudu, shodou okolností stejně jako vloni. Vše skvěle rozběhnuto, jak ony umí. Na pravém proudu ale nešla zapojit proudnice, takže strojnice malinko ubrala. Přesto první terč 16:82, ale na levém prostřik 18:45s.

To znamená, že si odvážíme 1. místo a 10 bodů do tabulky! Na druhém místě Chrášťany a třetí Svatoslav 18:26s.

Před vyhlášením jsme si stihly opláchnout zabahněté savice, kolečka na mašinu a v neposlední řadě i naše slušivé gumáky, které pod tím nánosem bahna nějak ztratily svoji původní barvu...

 

Bylo dobojováno. Zbývá jen vyhlásit a odměnit vítěze. Troška zamrzení, že zrovna tady nejsou stupínky, ale naše radost z vítězství se tím nijak nezmenšila.

Přesvědčení, že místo rozmáčeného Sedlejova pojedeme do suchých domovů vzalo za své. Vítězství je přece jenom vítězství...

Více fotek na http://mistrking.rajce.idnes.cz nebo koncem týdne na http://kalorinka.rajce.idnes.cz a snad ještě letos na http://sdhlavicky.com

Výsledky na http://extraliga-pu.cz, ženské i s mezičasy zde

Sedlejov

Z rozbahněné příjezdové cesty v Květinově jsme vyjely bez větších problémů na rozdíl od většiny ostatních. Vzdálenost mezi Květinovem, Sedlejovem jsme pokořily v rychlém čase. Možná to bylo i tím, že coby časté návštěvnice Nevcehle známe zkratku kolem JZD

Soutěž o nejrychlejší zadek byla pochopitelně zrušená, protože déšť neustal a zdejší trať už nevypadala tak dobře jako v Květinově. Uvidíme ráno.

Po ubytování v místním kulturním domě jsme se vrátily na hasičský areál. Zde hrála jak hudba v hlavním stanu, tak harmonika v dřevěné chatičce. Za večer jsme se dozvěděly spoustu nových informací, prožily spoustu zážitků (některé "záležitosti" jsme ani vidět nechtěly...jak to extraligový večer bývá...

Nedělní ráno začalo brzkým vstáváním, jak už je u nás zvykem...asi stárneme...

V klídku jsme se nasnídaly, postavily náš super nepromokavý altán a mohly zhodnotit situaci. Neprší, je tepleji než včera, ale silný vítr bude dělat problémy. Spolu s totálně podmáčenou tratí asi neuvidíme skvělé časy. I přes nový asfaltový náběh, který moc a moc chválíme.

Jak jsme předpověděly, tak se i stalo.. Ze 49 mužských družstev si prvenství odvezli zkušení hasiči z Petrovic, tedy béčko za krásný čas 17:41s (první terč 16:97,jediná šestnáctka dne).

Na 2. místě Podmoklany 17:75s - shodné sestřiky, útok na jistotu se vyplatil

O 3.místo se dělila dvě družstva - Kámen a Lavičky za čas 17:91s, pro Kámen první body do extraligy hlavně díky skvělým sestřikům, Lavičky předvedly kvalitní útoky a byl to pro ně velmi úspěšný víkend

5. místo Lhenice 18:00s - škoda levého prostřiku

6. místo Předín 18:06s - sympatické výkony, kdyby jezdili celou ex, rozhodně by se neztratili

7. místo Letohrad Kunčice 18:11s - levý prostřik

8. místo Urbanov společně se Sedlaticemi 18:26s, dokonce společný problém, prostřik na pravém proudu

10. místo Bolatice 18:60s - rozvážnější útok na jistotu

11. místo Bašnice 18:63s - levý prostřik

12. místo Špičky 18:64s - prostřik pravého proudaře

13. místo Dolní Němčice 18:70s - velké problémy na rozdělovači, proudy daleko

14. místo Babice 18:73s

15.místo Radíkov 18:74s - prostřik pravého proudaře, snad to kluci spraví a doženou Petrovice, kteří mají slušný náskok

Velmi mnoho družstev přecenilo svoje tři borce vpředu a totálně je utopilo - třeba jako kluci z Výčap, což znamenalo jedno z 15 N.

Pěkně rozběhnutou extraligu si neudržel Bezděkov pod Třemšínem, pro který znamenal víkend 0 bodů. V neděli  byl problém na pravém proudu, kterému vypadlo klubo hned u základny a byl příliš daleko - N.

V. Hoštice se zařadily mezi další "enkové" po nezapojení proudnice, Úherce kvůli uzlu na béčkách a nedotažení proudů dost daleko.

Plumlov odjížděl taktéž bez jediného bodu za víkend, choutky na vítězství potlačil Myšák na levém proudu

Petrovice mladší doplatili na rozvodněnou dráhu u terčů - podklouznutí pravého proudaře znamenalo prostřik

Trnava neobhájila svoje prvenství, dokonce nevybojovala ani bod. Šobul podklouzl a vleže se mu nedařilo sestříknout.

Průběžné pořadí můžů Petrovice B, Radíkov, Trnava.

Od rána promáčená trať navíc po neúspěšných pokusech mužů nebyla žádná slast. Nezvykle dlouhá pauza ještě umocnila naši nervozitu. Prostě jde o to, předvést pěkný útok na jistotu. Voda tomu odpovídala, problém nastal jinde. Verča podle svých slov dávala spoje na základně na pětkrát, tím pádem se hodně zdržela. Nicméně doběhnout stihla, výstřik 17:13s, výsledný čas 19:25s - holky přes vítr deroucí vodu do očí pěkně malovaly. Nepomohly nám ani nové ozdoby ve vlasech (svorky ze cvakačky, co Q vyhrály v sobotu:-))

 

   

Žádná sláva, ale třeba to ještě nebude tak hrozné. Pro nás bohužel, v ženách se docela dařilo. První místo si vybojovaly hasičky z Radíkova čas 17:76s. Druhé Výčapy Q 17:83s a třetí Nevcehle 18:16, u kterých se opakoval prostřik. My až na 6.místě.

Takže i když jsme se v sobotu posunuly na třetí místo, nedělním výkonem jsme zase spadly na místo čtvrté. Na Radíkov ztrácíme 3 body a na Chrášťany 5, to znamená, že není nic ztraceno a ještě to budou tvrdé boje.

 

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz nebo na http://mistrking.rajce.idnes.cz nebo koncem týdne na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

Výsledky na http://extraliga-pu.cz, ženské i s mezičasy zde

 

Víkend bez jediného bodu – 8.  kolo Pustkovec, 9. kolo Neplachovice

Extraligový maraton se dostal do svojí druhé poloviny. Na 8. kolo jsme vyrazily do vzdáleného Pustkovce (části města Ostravy). Opět jsme absolvovaly trénink na dešti a podmáčené trati. Už si ani nevzpomínám, kdy tomu bylo jinak.

V Pustkovci nás uvítala dosti podmáčená trať způsobená pátečním vytrvalým deštěm. Sice jsme si postavily altán, kdyby se náhodou chtělo rozpršet, sednout jsme si ale neměly kde. Tedy pokud jsme nechtěly mít obtisky mokré hlíny s trávou na svém pozadí. Bohužel nejsme tak movité, abychom si vozily svoje vlastní lavičky, tohle pořadatelé opravdu nedomysleli. Prvotní rozčarování nad organizací a „příjemnosti“ pořádajícího členu se postupně rozprchávalo. To už se ale rozpoutal boj v mužské kategorii.

Do  (pro většinu družstev) daleké Ostravy zamířilo jen 38 družstev mužů. Kdo se s ne příliš ideální tratí popral nejlépe?

Největším překvapením závodu byly vítězové z Olšovce, kteří jezdí moravskoslezský pohár. Za svůj čas 17:22s si právoplatně odváželi 1. místo a ukázali, že extraligové týmy nejsou neporazitelné…

2. místo obhájil Radíkov za čas 17:25s – ten si zatím druhé místo drží i v průběžném celkovém pořadí

Na 3. místě Petrovice B  17:54s – Lukyn na levém proudu dokázal sestříknout v rychlejším čase i přes nepříjemný podkluz u terčů

4. místo náleží Neplachovicím 17:61s, mírný prostřik na pravém proudu

5. místo Plumlov 17:70s – Myšák opět prostřik na levém proudu

6. místo Bezděkov pod Třemšínem 17:80s – nebyla to značka ideál, na rozdělovači byly menší problémy a přiškrcením levého céčka navíc pozdější výstřik, ale nakonec si zajeli kluci skoro 500 km pro 10 bodů

7. místo Velké Hoštice 17:84s – útok na pevnou jistotu

8. místo Žernovník 17:86s – levý terč nejrychlejší  z celého závodu 16:83s!

9. místo Letohrad 18:29s – pravý prostřik

10. místo Špičky 18:46s – pro změnu levý prostřik

11. místo Velké Hoštice B 18:68s

12. místo Borová 18:69s – svými přiléhavými dresy na vypracovaných tělech okouzlily většinu přítomných damJ

13. místo Chlebičov 18:87s

14. místo Urbanov 18:95s – naděje na více bodů umřela na levém proudu (pravý  17:24s)

15. místo Sádek A 19:17s

O zrádnosti trati svědčí snad rekordních 15 nedokončených útoků! Takový předvedla třeba Trnava, Lestkov,Úherce (nezapojená proudnice) nebo Petrovice A (Honzovi na pravém proudu vyklouzla už napojená proudnice z ruky), Lavičky (Vlastovi se nedařilo sestříknout, tak to kluci vzdali) nebo Bolatice (rozdělovač vykrátil proudaře a pak je zradila mašina, ze které s valil hustý dým).

  Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

Do naší kategorie se přihlásilo 16 družstev. Tentokrát nezačnu u nás, ale radši od vítězů. Další vítězství si připsaly děvčata z Chrášťan za čas 17:25s. Holky předvádějí kvalitní časy pro mě nepochopitelnou technikouJ

Druhé místo Nevcele 17:51 – holky jsou prostě mistryně svého oboru. Přes velice přeskládané složení dokážou dát takto kvalitní útok

Třetí místo Q – po podklouznutí Jany při náběhu na všechny čtyři všem zatrnulo, ale dobře to dopadlo čas 17:74s

Čtvrté místo Hvěnošice A 17:85s

Pátý Radíkov 18:46s – nepříliš zdařilé nabrání, ale kvalitní mašina nenechala holky na holičkách, škoda prostřiku na levém proudu

Dalších pár bodíků posbírala místní družstva. A my? Umístění snad ani není důležité, čas 22: 24s, první terč 17:64s. I když jsem trochu čekala s vodou, Verča si na levém proudu nejspíš brzo odhodila, ještě nešťastně do nejrozbahnitějšího místa na trati. Svoji roli možná hrál i nepatrný úkrok doleva Peti na rozdělovači. Verču to nepustilo dál a z větší dálky nemohla srazit.

 

Po vyhlášení jsem nám i Q domluvila exkurzi na hasičském útvaru v Ostravě-Martinově. Náš průvodce, Martin Roháč, člen české reprezentace hasičů z povolání nám ukázal jak vypadá areál, který jim snad každá záchranná stanice může jen závidět.  Veškeré vybavení  z nového nábytku, nerezová lednice s mikrovlnkou pro každou směnu zvlášť, nové stroje v posilovně, horolezecká stěna v tělocvičně, vířivka a sauna, tartanový ovál, dvě věže, tašky na kolečkách na stovkové hadice a 17 záchodů, to je jen stručný a rozhodně neúplný seznam, co jsme mohly obdivovat. Auto pro 16 lidí, se kterým jezdí na závody jsme si chtěly vypůjčit, ale chyběl nám řidičák na autobusJ

  

Poté, co jsme všechno náležitě okoukaly a osahaly jsme se vydaly směrem  do Neplachovic. Ještě jednou Martinovi moc děkujeme za krásnou prohlídkou, která nebyla moc předem nahlášená…

 

Výsledky na http://www.extraliga-pu.cz

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz nebo na http://mistrking.rajce.idnes.cz

Neplachovice

Asi hodinku nám trvalo než jsme přicestovaly do další extraligové vesnice. Opět jako loni jsme nemohly najít tu správnou odbočku, ale příští rok už nám to určitě vyjdeJ

V Neplachovicích už byla v plném proudu soutěž o nejrychlejšího proudaře a proudařku. Vítězem se stal Brdy z Laviček a vítězkou Lůca z Nevcehle, oba dva pravé proudy.

Dále probíhala večerní projekce útoku z minulých let. K tomu hrála hudba, pokud to tedy tak můžu nazvat. Nebyl to náš šálek čaje, asi jiný kraj, jiný mrav. Proto jsme šly poměrně brzy spát…

Nedělního pro většinu brzkého rána jsme se skoro všechny sešly u výborné snídaně. Jak jsem zkritizovala organizátory sobotního závody, v neděli to bylo úplně o něčem jiném. Velký výběr jídla a pití, dostatek místa na sezení, dokonce ani altán nebylo potřeba stavět.

Čekalo nás krásné počasí a trať na které nebyl žádný déšť znát. Sice mírný kopeček, ale můžeme se jistě těšit na skvělé výkony.

Mezi sebou si to rozdalo 46 družstev mužů.

Tentokrát nikdo neměl na borce z Urbanova, kteří pěkným útokem a fantastickými sestřiky 17:07s zvítězili

2. místo Petrovice B 17:25s – košař jim útok mírně pojistil, přesto „petráši“ ostatním nebezpečně utíkají

3. místo Velké Hoštice 17:36s – po delší době útok bez chybičky

4. místo Petrovice A 17:38s – i přes uzel na béčkách rychlý čas, kdo ví jak by to dopadlo bez tohoto zdržení…

5. místo Neplacovice 17:41s – domácí předvedli naběhanost tratě povedeným útokem

6. místo Lavičky 17:57s – kluci měli vypůjčeného Lukáše Honse z Petrovic místo zraněného Vlastíka, parádní voda, nejrychlejší výstřik dne, škoda, že to nespadlo dřív

7. místo Špičky 17:61s – mírný prostřik u obou proudů, přesto pěkný pokus

8.místo Borová 17:72s

9. místo Lestkov 17:74s – přichází konec sezóny, tak se kluci opět rozjíždějí, na levém proudu 16:83, nejrychlejší sestřik dne!

10. místo Vrbětice 17:86s

11. místo Plumlova 17:90s – souboj s Radíkovem pro ně vyšel vítězněji jen o chlup, ale zajímavostí je, že první terč obou družstev byl shodně 17:30s!

12. místo Radíkov 17:91s

13. místo Bězděkov pod Třemšínem 18:24s – levý proudař se vracel pro spadenou proudnici nicméně to stihl doběhnout a dříve srazit, možná příliš rychlá voda p

14. místo Hněvošice 18:61s – prostřik levého proudaře

15. místo Štěpánkovice 18:72s – také prostřik levého

Nezadařalo se klukům z Trnavy. Prý mají double (0 bodů za výkon). Když jsem se ptala, co se přesně stalo, tak mi na to pan inženýr Hnízdil odpověděl:“Prostě byli daleko“.Kdo a od čeho už jsem se ale nedozvěděla.

Úhercům skončil pokus o slušný útok na koši.

Ženská kategorie zahrnovala 15 soutěžních družstev.

Vítězství si pojistily holky z Nevcehle za čas 17:85s, na druhém místě místní Hněvošice za totožných sestře 18:18s. Trojici uzavřely holky ze Svobody 18:52s, pro které to myslím bylo příjemné překvapení . Na čtvrtém místě Výčapy Q, i přes fatální prostřik na pravém proudu čas 19:06s. Body za 5. místo bral Radíkov 19:17, velký prostřik na levém proudu. Holky z Chrášťan s tím samým problémem  7. místo čas 19:69s

U nás ten samý problém jako v sobotu jen s tím rozdílem, že jak se Verča snažila dotáhnout, tak si rozpojila proudnici. Kupodivu jsme dokončily. Byl to ale parádně rozběhnutý útok, o čemž svědčí výstřik 15,9s!

   

To byl náš katastrofální víkend. Nezbývalo nám nic jiného než všechno naložit a vydat se na dlouho cestu domů.

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz nebo n http://mistrking.rajce.idnes.cz

Výsledky ZDE

 

Letohrad Kunčice 10. kolo

Kvůli nepříznivému počasí v květnu byla první extraliga odložena  na 7. srpna.  Bohužel si počasí letos dělá co chce a další nával obrovských srážek naplánovalo právě na tento týden.  Pořadatelé pro nejlepší  dráhu  dělali, co mohli. Přes noc plachty a ráno vysušovací technika pomocí molitanů…díky tomu to nebyla tak velká katastrofa, přesto jsme se neubránili kalužinám a blátu.

Zkusit schopnosti strojníka správně odhadnout plyn si přijelo 43 družstev mužů. Neočekávaly se příliš dobré výkony, ale hned prvních pět družstev dalo sedmnáctky.

Nejlépe se s dráhou popral Radíkov s časem 17:08s, čímž se nepatrně upevnil průběžné 2. místo

2. místo Žernovník 17:28s – krásný útok bez chyb

3. místo Petrovice A 17:32s – kluci konečně předvádějí  nízké časy

4. místo Neplachovice 17:54s – viditelně ulitý start proudaře

5. místo Lavičky 17:57s – škoda levého prostřiku, napravo nejrychlejší terč dne 16:49s

6. místo Bříšťany 17:62s

7. místo Bezděkov pod Třemšínem 17:65s – malé zdržení na rozdělovači  a ještě menší prostřik na levém proudu

8. místo Petrovice B 17:66s – strojník problémy s béčkem, pozdější voda

9. místo Vrbětice 17:68s – malý zádrhel na koši

10. místo Trnava 17:73s – více menších problémů (kousnutí strojníka, pád béčkaře) a prostřik na levém proudu

11. místo Podmoklany 17:74s – problémy pravého proudaře

12. místo Starý Lístkovec  17:80s – velice slušný čas na tento terén

13. místo Lestkov 18:12s – prostřik obou proudků

14. místo Velké Hoštice 18:16s – jejich útok odstartovalo odbití pravého poledne, levému proudaři to ale nepřineslo příliš štěstí - prostřik

15. místo Špičky 18:17s

Plumlov zatím neuniká prokletí na levém proudu . Urbanov – levý proudař si mylně myslel, že už má sraženo, takže se musel vracet a to je stálo drahocenné vteřiny. Úherecký  pravý proudař se příliš dlouho zdržel na základně.

Jak to vypadá tedy celkově před posledními čtyřmi koly? Na prvním místě Petrovice B s velkým náskokem – 126 bodů, jako druhý Radíkov 105 bodů  a třetí Lavičky 81 bodů. Od 3. až do 8. místa je velmi malý bodový rozdíl, to naznačuje ještě velký boj. Opravdu nic není rozhodnuto, i na prvním místě ještě může nastat obrat.  

Po přiblížení terčů jsme se nachystaly na přípravnou základnu. Při kontrolování materiálu se rozhodčímu nezdála naše úchytka na koši. Přesvědčování, že s tímto košem už druhým rokem běháme celou extraligu a nikdy to nikomu nevadilo ho vůbec neoblomilo. Na pomoc si zavolal druhého, který už znal lépe pravidla extraligy a dal vše do pořádku. Další překvapení nás čekalo po umístění mašiny na základnu. Kvůli samouzavíracímu kohoutu do béček na něm máme umístěnou černou gumu. Kdyby tam nebyla tak se při přidání plynu kohout přivře a tím pádem mašina tlačí menší množství vody tzn. pomalejší voda. To se panu rozhodčímu také nelíbilo a nemilosrdně nařídil gumu sundat. Naštěstí se opět „poradil“ a i když nechtěl, tak nás pustil. 

Po všech těchto nepříjemnostech jsme se postavily na start. Základna v klidu, zdržení béčkařky na spojích. Stejně čekám s vodou, aby holky doběhly. Proudařky sedí u čáry, už mají sraženo – čas 17:99s. První terč pravý 17:67s. S tímto výkonem jsme spokojené na trať, která po dešti a téměř padesáti družstvy mužů není ideální.

 

Video našeho útoku TADY

Po nás holky z Chrášťan. Levé proudařce se céčková hadice zapletla mezi nohy. Takto běžela až po zakleknutí, kdy ještě podklouzla. Přes tohle všechno překvapivý čas 17:53s a první místo.

Problémem u Nevcehle bylo podklouznutí  Lůci u základny přímo „na prdel“. Jejich čas stačil až na 4. místo.

Holky z Radíkova měly nejlepší první terč, ale ten druhý byl na 5. místo.

Třetí místo patřilo holkám z Q za čas 18:38s,mírný prostřik na levém proudu.

My jsme se tedy umístily na krásném 2. místě. Kéž by tomu tak bylo i po zbytek závodů. Potřebujeme zabojovat aspoň o celkové 3. místo.

  

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

Výsledky na http://www.extraliga-pu.cz

 11. kolo v Babicích a 12. kolo ve Velkých Hošticích

 

 

 

 

Zdá se nám, že extraliga sotva začala a už tu máme předposlední víkend. To mohlo být pro spoustu družstev rozhodující, skoro všichni jsme si chtěli vylepšit skóre.

11. kolo Extraligy ČR v PÚ se uskutečnilo v Babicích okres Vsetín. Předpověď počasí byla velmi deštivá, nakonec to ale tak zlé vůbec nebylo. V sobotu ráno jsme ještě chtěly trénovat, počasí nám ale opět nepřálo…tak jsme si zkusily jen základnu, naložily věci, vystály jsme si frontu ve výčapském koloniále a vydaly se na cestu.

Cesta nebyla dlouhá na kilometry, přesto nám trvala přes dvě hodiny.  O body do Babic se přijelo poprat pouhých 32 družstev mužů a 9 ženských kolektivů.

Jako první na start se postavilo družstvo z Olšovce. Do extraligy v Pustkovci pro většinu neznámý tým. Poté, co ji ale vyhrály na ně byli všichni zvědaví. Ani tady nezklamali  a časem 16:85s si zajistil již druhé 1.místo.

2. místo Trnava 17:02s – i s náhradou za Šobula na proudu krásný útok

3. místo Petrovice B 17:13s – první levý terč  16:37s, Peťa na druhém proudu byl indisponován obraženým kolenem

Taktéž na 3. místem Vrbětice 17:13s – kluci už skoro unikátně na extralize dávají proudnice na základně

5. místo Úherce 17:22s – po čtyřech nulách dobrých 11 bodů

6. místo Radíkov 17:38s – na pravém proudu vypůjčený proudař místo svatebně vytíženého MilkyJ

7. místo Žernovník 17:49s – rozdělovač měl mírné problémy, proudaři to dohonily poměrně vyrovnanými sestřiky

8. místo Neplachovice 17:58s – i těm se povedly kvalitní sestřiky

9. místo Urbanov 17:59s

10. místo Petrovice A 17:79s – Peťovi na stroji spadla koncovka od béčka patřící na mašinu a proto bylo mírné zdržení s vodou

11. místo Podmoklany 17:94 – prostřik na levém proudu

12. místo Bezděkov pod Třemšínem 17:95s – celkově vlažnější útok, mírné prostřiky obou

12. místo Babice se stejným časem

14. místo Lavičky 17:98s – Vlasta na levém proudu opět neměl svůj den

15. místo Velké Hoštice 18:07s – pravý proud zapojil proudnici na nejposlednější možnou chvíli a první voda šla do země

Loňští mistři z Plumlova mají stejně smolnou sezónu jako my. Jejich útok opět skončil na levém proudu. I když oba dva proudaři byli dál od čáry, možná by to chtělo pomalejší vodu.

 Více fotek na http://sdhlavicky.com

Nezvykle málo družstev odběhlo během pár hodin a my už jsme se musely chystat. V naší kategorii jen 9 týmů. Ovšem stalo se to, co asi nikdo nepředpokládal. A to první tři časy pod hranicí 17-ti sekund.

Již třetí vítězství si vybojovaly holky z Chrášťan za čas 16:51s. Na 2. místě Nevcehle – Káti vyléčené zranění se znovu probudilo a doběhnout až k terčům ji stálo hodně sil – přesto pěkný sestřik a 16:86s. Trojici uzavřela Q s časem 16:91s, kde se obě proudařky konečně dohodly.

Z dalších extraligových družstev se nezadařilo Radíkovu, zřejmě nesprávně natažená béčka vytrhla a zkrátila rozdělovač. Holky z Vítonic jsem nestihla, ale stačilo to jen na jeden bod za 7. Místo.

A co my? 6. místo za vteřinu a půl trvající prostřik na levém proudu. Kupodivu  jsme za to dostaly pár cen.

 

  

Rychle se namačkat do auta a vyrážet směr Opava do Velkých Hoštic.

 

 Velké Hoštice

Po cestě jsme se zchladily výbornou točenou zmrzlinou, objížďka na Opavu nás ale příliš nepotěšila. I přes to jsme na hasičsko-fotbalový areál do Hoštic dorazily nečekaně brzy. Aspoň jsme měly čas si všechno nerušeně prohlédnout a žasnout…Čekaly jsme pěkný areál, ale to, co jsme viděly nám trochu vzalo dech. Několik fotbalových hřišť, z jednoho udělaná hasičská trať s náběhem ze zámkové dlažby (avšak otočených vzhůru nohama, aby to byl drsnější povrch a neklouzalo to) . Velká budova, v horním patře občerstvení, v přízemí několik záchodů a sprch. Další zděná budova doplněná dřevěným přístřeškem se spoustou míst k sezení, stejně tak jako velký altán, který se při nedělním závodů postavil nad přípravnou základnu. To bylo to hlavní, ale i ostatní detaily jako bylo dostatek levného, dobrého jídla a pití, odpadkové koše na každém rohu, žádné fronty na záchod, dva velké displeje s časomírou a nesmírná ochota všech pořadatelů, to je to, co by mělo být vychytané na každé extralize. Myslím, že nejenom za sebe můžu říct, že to byla ta nejlépe zorganizovaná extraliga v letošním ročníku. Pro pořadatele patří obrovská pochvala a ještě větší dík.

Řekla bych, že večer byl také povedení. K tanci a poslechu hrál asi místní DJ. Naštěstí střídal různé žánry hudby, takže to pro nás bylo přijatelnější než v Neplachovicích…

Druhý den brzy ráno se spustil tolik předpovídaný déšť. Pokusit svoje štěstí v Hošticích přijelo 43 družstev mužů. Naštěstí okolo první desítky odběhnutých družstev  pršet přestalo  na trati to nezanechalo skoro žádné následky.  Přesto nikdo neočekával šestnáctkové časy.

O to větší překvapení předvedli mladí z Petrovic. I když šly na start předposlední, zaběhli nádherný útok přímo s božskými sestřiky – čas 16:63s znamenal jasné 1. místo

2. místo patřilo klukům z Laviček za čas 17:20s – tentokrát levý prostřik nebyl tak velký

3. místo Bolatice 17:46s – na levém proudu vypůjčený proudař z Neplachovic

4. místo Žernovník 17:58s

5. místo Podmoklany 17:66s

6. místo Jinolice 17:78s

7. místo Neplachovice (promyšlený útok na jistotu) i Radíkov 17:90s (problémy na pravé proudnici)

9. místo Dolní Přím 17:94s

10. místo Babice 18:08s

11. místo Bezděkov pod Třem.  18:09s – kousnutí na koši

12. místo Urbanov  18:14s – pravý proudař dál od terčů

13. místo Trnava 18:18s – škoda prostřiku na levém proudu

14. místo Milostovice – 18:23

15. místo Borová 18:43s

Tak jako překvapili vítězové, tak překvapili jejich starší kolegové, kteří vedou celou extraligu. Petrovicím B totiž nebylo  vůbec povoleno startovat. V momentu, kdy startér řekl „závodníci na místa připravte se“ spadla jim savice s košem z mašiny. Sice se zeptali, jestli si to můžou jít spravit, ale když se vrátili zpět, rozhodčí je vykázal ze základny. Ano, je to tak v pravidlech, ale tyto pravidla by měl vědět i ten, co jim to povolil. Naštěstí jejich náskok byl veliký a druhý Radíkov dostatečně nevyužil vhozenou rukavici.

První místo tedy stále drží Petrovice B 141 bodů, na 2. místě Radíkov 124 bodů a na 3. Lavičky 100 bodů. Ovšem čtvrté, páté a šesté místo je obsazeno družstvy se shodným počtem bodů 86.  Bodový rozdíl není nijak velký a při 20 bodech za vítězství ještě není rozhodnuto o celkovém vítězi a ani o 3. místě.

V ženské kategorii se sešlo 20 družstev.

Vítězkami se staly holky z Nevcehle se Šutou na proudu, čímž si zajistily celkové prvenství. Holkám moc gratulujeme ani letos na ně prostě nikdo nemělJ

Na 2. místě domácí děvčata z Velkých Hoštic.  Za čas 17:54s. Jejich výkon byl obdivuhodný po pracovně stráveném večeru a pomalu celé noci…

3. místo Radíkov 17:79s – startér holkám připravil znervóznění v podobě nesprávného náboje, ale ony to v pohodě ustály

Chrášťany na  4. místě 18:22s – zdržení na béčkách a levá proudařka dál od terčů. Díky předchozím úspěchům už mají jisté stříbrné místo v celkové extralize.

Výčapy Q – obrovské problémy na rozdělovači znamenaly až 6. místo.

U nás opět prostřik na levém proudu. Pravý terč nejrychlejším nedělního závodu 17:11s, druhý až 19:78s. Držíme 5. místo ze 6 pravidelně jezdících.  Na Q nám chybí 6 bodů a na Radíkov 8 bodů. Nebude to nic jednoduchého, ale pojďme bojovat do konce…

 

 

  

Zpáteční cestu jsme si krátily zajímavými postřehy, názory a představami až to uteklo nečekaně rychle.

Více fotek n a http://sdhlavicky.com nebo na http://sdhvycapyq.rajce.idnes.cz

Výsledky na http://www.extraliga-pu.cz

 Smůla je dál náše kamarádka - Vranín, Open liga

Po tréninkově stráveném týdnu jsme se rozhodly zavítat na jinou ligu. Tentokrát to byla Open liga konaná ve Vraníně u Moravských Budějovic. Přívítal nás zde pěkný areál s vzorně upravenou trávičkou...

Předvést svoje umění přijelo 24 mužských družstev a 11 ženských kolektivů.

K vidění nebylo příliš kvalitních útoků asi jsme už zhýčkané extraligou . Vítězství si odvezli hasiči ze Sedlatic za čas 17:00s, druzí Petrovice, kterým Lukáš mírně prostříkal s časem 17:45s a trojici doplnily Dolní Němčice 17:49s.

Po upravení dráhy vypukla i naše něžná kategorie. Původně 4. místo jsme prohodily za místo 6. kvůli různě popůjčovaným členkám. Hlavními favoritkami jako je Nevcehle nebo Trnava se příliš nedařilo, proto to pro nás byla vhozená rukavice.

Bohužel i přes 17 tréninkových útoků za minulý týden se nám nezadařilo. Kája se mírně kousla na spojích a nejspíš kvůli základně ubíhající na jednu stranu jí céčková hadice místo dopředu spadla na bok a těžko se jí  běželo. To znamenalo nezapojenou proudnici a čas 23:03s. Těsně po sražení terčů nám ke všemu prasklo béčko u rozdělovače. Když se daří, tak se daří..

  

..to znamenalo 8. místo, za které jsme byly oceněny barevnými fixami...

No nic, tak snad zítra...

Výsledky TADY

Více fotek na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz

 

Náznak prolomení? Hvězdoňovice, třebíčská liga

S vědomím, že někdy se to prolomit prostě musí jsme vyrazily na třebíčskou ligu do Hvězdoňovic. Na pěkné trati se nám vždy dařilo, Kája si zde dokonce stříkla svoji první 16-tku.

O dva metry kratší náběh napovídal, že se můžeme těšit na pěkné časy. Z 20 soutěžících družstev se to nejvíce povedlo mladým z Petrovic s časem 16:81s (16:47sL), kdy předběhli družstvo na 2. místě o necelé dvě vteřiny! Kluci drží svoji skvělou formu a moc se těšíme, co předvedou na sobotní extralize. Druhé místo tedy Račerovice s časem 18:42s a stříbrné Hrotovice 18:55s.

V naší kategorii bojovalo 8 družstev žen. My z naší obvyklé první pozice. Měly jsme drobné problémy se startem. Renča na savicích je zvyklá startovat až za Ráďou, tady by ale spadla do rybníka. Takže jsme se musely namačkat. Přesto vše v pořádku, na základně žádný problém. Pomalejší voda, kterou jsem přesně neodhadla, ale první pravý terč 16:89s, druhý 17:59s. Sice mírný prostřik, ale buďme rády za to.

 

 

První místo si vybojovala Svatoslav 17:24s, my na místě druhém a Q uzavřely  naši trojici s časem 17:74s.

Po ženské kategorii ještě proběhlo finále nejlepších pěti mužských družstev. I to vyhráli kluci z Petrovic a odvezli si tak domů sud piva.

Sice náš čas nestačil na 1. místo, ale pro nás to znamená velkou spokojenost. Kéž by jsme aspoň tohle předvedly na víkendové extralize.

Výsledky ZDE

 

  

 

 

Potvrzena naše nejsmolnější sezóna

Sotva extraliga začala, už tu máme její konec. Konečné pořadí ještě nebylo jisté, vše se mělo rozhodnout na dvojkole Žernovník, Petrovice.

Do mrazivého a deštivého počasí do Žernovníku se sjelo 41 mužů a 19 ženských kolektivů.

Nejsledovanější boj mezi Petrovicemi B a Radíkovem se ještě zdramatizoval poté, co Petrovice nedokončily. Radíkov ale nedokázal dostatečně využít situaci a prostřik Juriče na levém proudu znamenal čas 17:61s a 4. místo.

Sobotní vítězství si vybojovali kluci z Laviček za čas 17:17s s vypůjčeným proudařem ze Sedlatic. Tím si prohloubili náskok a byli jen krok od celkového 3. místa.

2. místo patřilo domácím ze Žernovníka za čas 17:48s i přes mírný prostřik.

3. místo Trnava 17:49s, která se bodově přiblížila k celkovému 3. místu

4. místo zmiňovaný Radíkov

5. místo Sychotín 17:65s - borci z Blanenska předvedli kvalitní útok

6. místo Lestkov 17:79s - mírný prostřik na pravém proudu

7. místo Bolatice 17:91s

8. místo Neplachovice 17:95s - téměr vyrovnané sestřiky (první terč 17:93s)

9. místo Maršovice 17:99s

10. místo Plumlov 18:13 - Myšákův prostřik, i když tentokrát ne tak velký

11. místo Černovice 18:25s

12. místo Urbanov 18:42s - mírný prostřik na pravém proudu

13. místo Bezděkov 18:57s - podklouznutí proudaře na startu, prostřik

14. místo Petrovice A 18:66s - Pepa na rozdělovači uklouzl až na lokty:-)

15. místo Babice 18:71s

Velké problémy mělo hodně družstev už na startu kvůli nekompromisnímu pomocnému startérovi. Opravdu důkladně se trestal jakýkoli pohyb mezi slůvkem pozor a výstřelem. Bohužel takováto věc je vždy sporná a zrakový smysl rozhodčího je ten nezvratný. Doplatilo na to družstvo z Podmoklan, ostatní to přinejmenším rozhodilo.

Nezadařilo se Dolním Němčicím, kdy jejich koš byl jen naražen, ale ne našroubován. Ostatně, útok by kvůli nenapojená proudnici stejně nebyl ideální. Velkohoštický pravý proudař zahodil klubo i s koncovnkou. Stejný problém nastal i u Výčap akorát na levém proudu.

  

 Více fotek na http://sdhlavicky.com

V ženské kategorii první i druhé místo bylo jasné, ale o třetí se ještě bojovalo.

Absolutní vítězky extraligy z Nevcehle nenechali nikoho na pochybách, že jsou opravdu nejlepší čas 16:87s, 1. místo.

V celkovém pořadí druhé Chrášťany si vybraly slabší závod, kdy prostřiky znamenaly až 7. místo

Poté na startu Radíkov zatím z 3. pozice. Bohužel obrovské problémy na koši a poté nenabraná voda znamenala enkový pokus. To byla vhozená rukavice pro Výčapy Q. Jejich sestřiky nepatřily k těm nejrychlejším, čas 18:00s a 3. místo.

Náš pěkně rozběhnutý útok opět neskončil slušným časem. Pozdější voda, prášející proudnice, to asi způsobilo tentokrát Kájin brutální prostřik čas 24:04s. Tím pádem už jsme mimo boj o 3. místo a poslední závod bude jen o reputaci.

     

 Po nástupu jsem si zabalily saky paky a jely se "ohřát" do Petrovic.

Více fotek na http://sdlavicky.com nebo na http://kalorinka.rajce.idnes.cz. Ženská kategorie a vyhlášení na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

Výsledky na http://www.extraliga-pu.cz  

 

Petrovice

Do Petrovic jsme přijely mezi prvními. Ubytovaly jsme se buď ve stanu nebo v chatičkách a zabraly strategické místo pod slunečníkem. Počasí se asi spletlo datum, protože takhle poslední prázdninový víkend teda rozhodně vypadat nemá. Chvíli jsme se pobavily a brzo zalehly k spánku.

Nedělního rána jsme asi nejspíš byly první probuzené. Po vydatné snídani se začaly sjíždět družstva. Do Petrovic jich jako každoročně dojel rekodrní počet. Celých 57 družstev mužů a 19 týmů žen.

Petrovická krásná trať mírně z kopečky naznačovala velmi nízké časy. Byli jsme svědkem pěti 16-ctkových časů a poslední čas pod hranicí 18s stačil na 22. místo!

Mezi prvními šli na start Petrovice B, průběžní vedoucí celé extraligy. Svým časem 16:75s předvedli krásný útok a nezbývalo než čekat, co předvede Radíkov. Když se toto družstvo postavilo na start, myslím, že všem přítomným se zastavil dech. Hustá atmosféra by se dala krájet. Pěkně rozběhnutý útok, první terč 16:47s, druhý ale až 17:07s.

 V tu chvíli se ozvalo radostné jásání. Bylo rozhodnuto. Vítězem Extraligy ČR 2010 se staly Petrovice. Moc gratulujeme!

Další boj probíhal mezi Lavičkami a Trnavou o celkové 3. místo. Rozdíl 20 bodů v tomto případě nemusí být rozhodující. Jako první z tého dvojice na startu Lavičky s vypůjčeným proudařem z Černovic a s obrovským fanclubem v zádech. Útok nebyl až tak ideální, možná kvůli smyčce na béčkách čas 17:23s. Ovšem Trnavě se povedl nádherný útok v čase 16:43s! Tím si zajistili petrovické vítězství a klukům z Laviček způsobili nervózní čekání, jestli urvout alespoň dva bodíky, které by rozhodly. Nakonec při nich stálo štěstí a skončili na 11. místě, tedy celkové 3. místo putuje do Laviček. Gratulujeme!

1. místo Trnava 16:43s

2. místo Maršovice 16:73s

3. místo Petrovice B 16:75s

4. místo Lestkov 16:83s - stejně jako loni se kluci předvedli na konci seriálu

5. místo Plumlov 16:87s - mírný prostřik na levém proudu, jeden z mála jejich slušných časů v letošní extralize

6. místo Bezděkov 17:01s stejně jako Hluboké

8. místo Radíkov 17:07s - prostřik

9. místo Neplachovice 17:08s

10. místo Žernovník 17:21s

11. místo Lavičky 17:23s

12. místo Úherce 17:31s

13. místo Letohrad 17:42s

14. místo Petrovice A 17:50s - Vojta na levém proudu prostřik

15. místo Únětice 17:53s

Další celkové místa se dozvíte na http://www.extraliga-pu.cz  

Začátek Petrovic na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz zbytek na http://sdhlavicky.com

Ženská kategorie byla víceméně jasná, o 3. místo si to rozdal Radíkov s Výčapy Q. Holky z Radíkova, ale nedokázaly ustát těžkou situaci a opět problémy na koši znamenaly 19-ctkový čas. Q předvedly útok na jistotu a časem 17:85s si zajistily celkovou bronzovou příčku.

Nejlepší útok předvedly Chrášťany v čase 16:45s, na 2. místě Svatoslav 17:46s a na 3. Trnava 17:81s. Mistryním z Nevcehle se nezadařilo, škoda mohly jsme mít svědkem třeba nového rekordu...

Naše smůla nás neopustila ani na posledním závodě. Její pohár je asi bezedný. Začalo to už na nástupu v Žernovníku, kdy Verču štípla včela do čela. Bohužel ji to do večera nateklo a ráno měla napuchlý celý obličej, takže jsme se bály, že ani neuvidí. Nicméně se to nakonec v pohodě zvládlo.

 

 Krásně rozběhnutý útok, první terč Verča 16:65s. Kája ale chytla špatně klubo, rozhodilo se jí už u základny, nestihla doběhnout blízko k čáře. A takové štěstí, aby srazila z větší dálky, jak mívají občas ostatní družstva, my prostě nemáme, tzn. "vyžraly" jsme si to až do konce...

  

 Více fotek na http://sdhlavicky.com nebo na http://mistrking.rajce.idnes.cz nebo http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz nebo na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

 

Výsledky na http://www.extraliga-pu.cz

Víkend v čase 18:70s

 

 

Noční závody v Telči

Sotva skončila extraliga, čekal nás další prestižní závod a to na náměstí v Telči. Tato soutěž jen pro pozvané družstva začíná už v dopoledních hodinách mladými hasiči, pokračuje ženskou kategorií a vrcholí boji mezi mužskými týmy.

Jelikož ve čtvrtek se podstatně změnilo rozvržení základny měly jsme snahu opět trénovat před odjezdem. A jak tomu letos bývá zvykem, překazil nám to dopolední vytrvalý déšť. Nezbývalo než si zkusit náběhy, naložit všechno  potřebné včetně obrovského lavoru s těstovinovým salátem a vyrazit na malebné telčské náměstíčko.

Když jsme se blížily k cíly, dětská družstva akorát odjížděla ke svým domovům. Zkusit si požární útok na dlažebních kostkách si přijelo 28 ženských kolektivů. Jako vždy jsme soutěž zahájily.

Na základně vše v pořádku, vyčkat s vodou, aby se hadice příliš nestáhly dozadu. Voda akorát, Kájin terč sražen v čase 17:59s. Druhý bohužel až 18:70s, těsně před prasknutím béčka. Přesto cítíme spokojenost po našich posledních "výsledcích".

 

  

Naše vedení nemělo dlouhé trvání a to když se na start postavily vítězky letošní extraligy. Časem 18:01s si Nevcehle zajistily již několikáté vítězství na této soutěži. Následovaly další a další družstva a příliš se nedařilo. Náš čas dokázaly překonat už jen hasičky z Vitiněvsi , které předvedly útok v čase 18:35s.

Pro nás to tedy znamená krásné 3. místo!

Po skončení ženské kategorii, přišel na řadu oblíbený dream team složený z nejrůznějších významných lidí kraje Vysočina. Stejně jako loni jsme jim půjčily veškeré svoje vybavení včetně nachystání základny. Útok úspěšně dokončily.

 

Po vyhlášení vítězů nás čekala neplánovaná noční prohlídka zámku. Byla to úchvatná podívaná s příjemně tajemnou atmosférou, ještě jednou děkujeme.

To už ale byla úplná tma a mezi sebou si to rozdalo 53 družstev mužů. Nejlépe odhadnout situaci dokázal Starý Lístkovec a s časem 18:17s si odváželi zasloužené vítězství. Na 2. místě Únětice 18:68s a bronz vybojoval Radíkov 18:70s. Celých 20 mužských  týmů v Telči nedokončilo!

Nezůstávaly jsme do konce a o půl 12 vyrazily domů. Pořádně se vyspat na další soutěžní den...

 

Výsledky ZDE

O lavičku v Lavičkách - žďárská liga

Jak už jsem naznačila ve výše uvedeném článku, v neděli 5. 9. jsme vyrazily do Laviček na žďárskou ligu. Jely jsme omrknout nově srovnanou trať, která se nejspíš bude ucházet o pořadání Extraligy ČR v roce 2011.

Odjezd byl naplánován na půl deváté, nově prasklé béčko se ale muselo vyřešit, proto mírné zdržení.

V mužské kategorii se sešlo 32 týmů a všichni chtěli nastolit traťový rekord v co nejkratším čase. Nejlépe se to povedlo Petrovicím mladším za čas 17:15s, na druhém místě domácí Lavičky 17:48s a trojici doplnil staršíí tým z Petrovic 17:70s. Ostatním extraligovým družstvům jako je Plumlov, Velké Hoštice, Vrbětice se příliš nedařilo, hodně družstev doplatilo na opravdu poctivé terče.

Po mužské kategorii bohužel zůstaly na dráze občasné kalužiny. Ale věříme, že až tráva pořádně doroste, zem bude vsakovat vodu daleko víc.

Nezvykle krátká pauza, ve které se opravdu jen posunuly terče nám sice překvapila, ale nenechaly jsme se vykolejit. Základna nachystaná během pár minut a mohly jsme startovat. Vše v pořádku, mírné čekání s vodou, aby céčka byla správně napnutá. První terč 17:75s, druhý stejně jako včera 18:70s.

  

Nebyly jsme příliš spokojené, nakonec to při našem údivu stačilo na 2. místo. Vítězství se odvezly Lhotky team (18:14) i díky vypůjčené Verči na levém proudu, která stříkla z první a byla tak nejrychlejší proudařkou dne za čas 17:03!. Škoda, že to nebylo za nás:-). Náš trojlístek uzavřely Výčapy Q, s prostřikem za čas 19:04s.

Tak lavičku z Laviček jsme si opět nedovezly, ale spoustu nádherných cen ano. Všechno jsme rychle nastrkaly do našeho přibližovadla a ujížděly směr Kouty na třebíčskou ligu zkusit prolomit ty sestřiky...

Výsledky tady

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz a možná ještě letos na http://sdhlavicky.com

 

Kouty - třebíčská liga

Do koutů jsme dorazily ještě před koncem mužské kategorie. Trať tu byla hodně rozbahněná, takže jsme se měly na co těšit.

V mužské kategorii v základním kole vyhrála Trnava čas 17:72s. Druhé místo patřilo Jakubovu 18:26s a třetí Myslibořicím 19:28s.

Kvůli našemu pozdějšímu příjezdu jsme naše disciplínu uzavíraly. Opět pozdější voda na jistotu (letos tomu bylo jen párkrát jinak), první terč 18:01s, Verča až 20:37s. Tak jsme to moc neprolomily. Náš hrůzný výkon stačil na 3. místo. Zvítězila Svatoslav 18:62s, druhé místo Radonín 18:78s.

 

Po nekonečně dlouhé pauze bylo konečně vyhlášení. Od pořadatelů jsme dostaly ceny přímo pro nás - nejrůznější časopisy od Barbie přes Bořka stavitele až po Sladkou třináctku:-) To ale nebylo všechno, u každého časopisu na nás čekalo překvapení v podobě korunky, sponeček do vlasů, mobilního telefonu s plně funkčním odesíláním smsek...

 

 

...či nafukovacích rukávků do vody. Domů jsme odjížděly rozesmáté a uvolněné...

 

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

 

 

První vítězný víkend

 

Urbanov – závěrečné kolo Open ligy

Po propršeném týdnu jsme stihly jen pondělní trénink. Naše trať po dětských závodech dostala zabrat a zatím je nepoužitelná. Proto jsme zajely potrénovat na pěknou dráhu do Lipníka. Děkujeme!

Do sousedního jihlavského okresu jsme vyrazily v pozdějších hodinách. Minuly jsme značku Urbanov a ve změti aut, lidí a mašin složitě našly místečko pro zaparkování. Zbývalo už jen pár mužských družstev, které ještě nepředvedly svůj útok. Celkem jich tu soutěžilo 26.

Nejlépe se s náročným terénem popraly Sedlatice 17:34s. Na druhém místě Předín 18:05s a na třetím Želetava 18:47s

Naše kategorie obsahovala 13 soutěžních družstev. Bylo nám přiděleno startovní číslo 11, sice nezvyklé, ale aspoň máme změnu. Ostatním se příliš nedařilo, zatím nejlepší útok Nevcehle 18:27s.

Hrbolatá, totálně podmáčená trať mírně do kopce, místy díry nebo zasypáno hlínou. To byl hlavní problém. Družstvu před námi se navíc převrátila mašina, takže jsme měly mokrou celou základnu i nejbližší místa kolem ní. Řekly jsme si, zkusíme to, náš „nastavený“ čas 18:70s z minulého víkendu nebude marný. Náběh na jistotu, základna v pořádku. Mírné čekání s vodou , proudařky sedí u čáry. Výstřik a ani nestačím zaostřit zrak a je sraženo! Čas 17:95s, první terč 17:61s (nejrychlejší celého závodu).

 

 Snad poprvé v letošní sezóně se holky domluvily a srazily téměř z první vody. Konečně mohla vypuknout naše upřímná radost z opravdu vydařeného útoku.

Ani poslední družstvo nepřekonalo náš čas a my se tak mohly vyšplhat na první stupínek. Dostaly jsme pěkné ceny s ještě hezčím pohárem (uvnitř dokonce bylo překvapení!:-))

 

Jelikož to bylo závěrečné kolo celé Open ligy bylo rozhodnuto o vítězích. Staly se jimi Sedlatice a Radonín. Po vyhlášení vítězů nastalo skupinové radování, oslavování, zpívání, tancování, focení…vše ve velmi příjemné a přátelské atmosféře.

 

Domů jsme se dostaly až kolem půl 8 večerní, zato ve skvělé náladě…

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz a výsledky zde

 

Přibyslavice - třebíčská liga

Po velmi úspěšné sobotě jsme se nedělního odpoledne vydaly do Přibyslavic na třebíčskou ligu.

Zúčastnilo se kolem 30 mužských družstev. První místo obsadily Petrovice za čas 17:34s, druhá Trnava 17:43s a třetí Předín 17:74s

Naše kategorie zahrnovala 7 týmů žen. My jsme startovaly ze 3. pozice. Moje zkontrolování zapojeného béčka a Peti kousnutí taky na béčku způsobilo  pomalejší výstřik. Holky sice na čárách, ale prostřik obě - výsledný čas 18:38s, první Verčin terč 17:74s.

 

Kupodivu to stačilo na 1. místo. Druhé obsadil Radonín 18:65s a trojici uzavřely  Myslibořice 19:88s.

I přes to, že jsme se zúčastnily pouhých pěti závodů zařazených do třebíčské ligy, máme šanci bojovat o celkové třetí místo. Zbývají ještě dva závody v Sokolí a v Lipníku.  

 

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz nebo na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

Výsledky zde

 

Sokolí - třebíčská liga

Předposlední kolo třebíčské ligy se konalo na novém areálu v Sokolí. V této soutěži pro nás byla hlavním lákadlem hadice B za první místo a hadice C za druhou a třetí pozici.

V mužské kategorii se o koš coby hlavní cenu popralo 24 družstev. Nakonec si ho odvezly mladší Petrovice za čas 17:09s. Béčko za místo druhé vyhrál Předín 18:40s a savici za třetí místo obdržely Račerovice 18:53s.

Ve finále Petrovice potvrdily svoji formu a odvezly si živé sele.

V naší kategorii se sešlo 9 kolektivů. Opět jsme startovaly z první pozice. Bohužel se Verča kousla na spojích na základně. Dost se zdržela, proto jsem vyčkávala s vodou. Verču jsem ale mírně podcenila, netušila jsem, že to dokáže tak rychle doběhnout a smazat tak svoji ztrátu. Voda mohla být rychlejší, přesto první terč 17:61, levý 18:08s.

 

 

 

Svatoslav se přiblížila našemu času, ale 18:63s naše první místo neohrozilo. Výčapy Q se zdržely na koši a podklounutí Šuty na levém proudu vypadalo sice esteticky, ale znamenalo horší čas 19:18s. Ani nikdo jiný nedokázal překonat náš čas a my se tak mohly radovat z tolik potřebného béčka.

 

My tedy 1. místo, druhá Svatoslav a trojici uzavřel Radonín s časem 19:01s.

Navzdory tomu, že jsme objely jen půlku závodů spadených do třebíčské ligy, posunuly jsme se na celkové 3. místo, které se budeme snažit obhájit v Lipníku. Právě tam se bude konat poslední kolo.

 

 Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz nebo na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz

 

Lipník TL

O týden později  jsme vyrazily do blízkého Lipníka zaběhnout  si letos naposled na okresní lize.  Minulý týden nás sice vynesl na třetí místo, ale všechno se mohlo ještě změnit a naše šance se snížila už jen tím, že nám chyběly dvě členky týmu. Za Kamču, která nám fandila z nemocničního lůžka zaskočila všeumělka Havla a za dovolenkovou Verču Šuta z Q .

V Lipníku nás čekalo studené, deštivé počasí, kvůli kterému jsme nemohly ani  trénovat. Zalezly jsme si ke krbu  s čajem (což byl vzhledem k počasí hodně dobrý nápad) a odtud sledovaly mužskou část soutěže.

Vítězství a také celkové první místo TL si z Lipníka odvezli Hrotovice, což minimálně nás docela překvapilo, ještě minulý rok by to do nich nikdo neřekl. Druzí skončili Trnaváci a třetí příčku obsadili Petráši. Našim klukům se jako na potvoru na posledním závodě příliš nezadařilo a tak svůj boj o  vítězství zakotvili na druhém místě. 

 A s Výčapáky se pojí i humorná historka dne, kdy se Michal nás přišel zeptat, jestli jsme jim dovezli Valika a když jsme odpověděly, že ne a že jsme ho na návsi ani  neviděly, chytil se za hlavu a pronesl: „A do háje, my jsme ho asi zapomněli doma“ J

A jak nakonec dopadl napínavý a do poslední chvíle nejasný boj o stupně vítězů v celkovém hodnocení? První Hrotovice, druhé Výčapy a třetí Trnava, která si ho vybojovala nad mladými Petrovice doslova o prsa.

Potom už následovala naše kategorie. Startovaly jsme z našeho tradičního místa zvědavé, jak tohle dopadne. Havla, která si to s námi ani jednou nezkusila zvládla všechno na jedničku, vodu přidala akorát, základna všem sedla pěkně a začínalo to vypadat na pěkný útok, sestřiky byly snad nejvyrovnanější jak mohly být a lišily o pouhou jednu setinu. S časem 17,14s jsme byly nadmíru spokojené, jelikož je to také nejlepší čas letošní smutné sezóny a získaly jsme za něj zasloužené  1. místo.

 

Druhé místo si z Lipníka odvezly svatoslavské holky a třetí skončily Radonín.  Co se týče celkového pořadí, 3. místo se nám podařilo uhájit, zlato si vyběhaly SDH Svatoslav a o celých 40 bodů za nimi skončily holky z Radonína.

 Teď můžeme jen doufat, že se nám něco podobného podaří i na Posledním střiku za 14 dní v naší plné sestavě a že příští sezónu zahájíme tak jak jsme tu letošní ukončily.J

 

 

Poslední střik v Kojatíně

 

 Už o prázdninách se rozkřiklo, že poslední střik v Kožichovicích letos nebude (kvůli rozkopanému areálu). Mrzelo nás to, a když se navíc přeložil Lenin, tak dvojnásob. Pomalu jsme se loučili s tím pravým posledním závodem. Naštěstí se toho ujali hasiči z Vladislavi a uspořádali poslední střik v Kojatíně.

Na této straně našeho okresu jsme ještě nebyly, proto jsme byly zvědavé, co nás tam čeká. Přivítal nás pěkný areál, dokonce i přívětivé počasí.

Zúčastnilo se 17 mužských týmů.  Nejlépe si vedl Jakubov 18:13s, na 2.místě Výčapy 18:24s a do třetice Sokolí 18:34s.

Po mužském boji následovala naše kategorie, která skýtala pět družstev. Soutěž jsme zahájily. I když se nám na našem posledním tréninku docela dařilo, tenhle útok nebyl to nejlepší. Peťa se kousla na základně a později vybíhala. Tím pádem nestihla dotáhnout a proudařky byly dál. Čas 17:90s je ale uspokojivý. 

   

 Navíc , když to stačilo na vítězství! Na 2. místě Svatoslav 18:09s a na bronzovém místě Radonín 18:53s.

Před vyhlášením jsme se rozhodly udělat ještě, co nejvíce fotek. Přece jenom to jsou poslední závody.

 

 Za náš výkon jsme dostaly krásný dort.  Jako bonus jsme získaly ještě jeden od Jakubova, kluci asi nejsou na sladké, děkujeme J Na obou dortech jsme si velmi pochutnaly a když pořadatelům zbyl těstovinový salát, neváhaly jsme ani minutu.  Zvláštní pochvalu si zaslouží diplom s naší netradiční fotkou…

 

Přecpané, vysmáté a s dobrým pocitem  ze zakončené sezóny jsme se vracely domů, kde nás čekalo poslední vykládání…

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

Výsledky ZDE

  

 Nevcehle tek

Díky odloženému memoriálu V.I. Lenina se uvolnilo datum 23. října na další zajímavou hasičskou akci jménem nevcehle tek. Letos to byl již 4. ročník a vždycky to bylo se zástupci z našeho družstva. Ani letos tomu nemohlo být jinak.

K rybníčku zvaného " U Komára" se sjelo poměrně dost zážitkuchtivých družstev. My šly až někde vprostřed s vypůjčeným materiálem od Laviček (DÍKY!). Kostými nesměly chybět. Tentokrát jsme měly znázorňovat vývoj člověka, těžko říct, zda to tak někdo pochopil.

 

A co kdo nakonec šel?

Koš - Pavla (béčkařka)

Savice - Kája (pr. proudařka)

Mašina - já jsem zůstala

Béčka - Peťa (rozdělovačka)

Dělič - Verča (levá proudařka)

Pr. proud - Ráďa (košařka)

Levý proud - Renča (savičářka)

Materiál nebyl takový na jaký jsme zvyklé, spoje šly dost ztuha. Na to doplatila Peťa na béčkách, které se nedařilo spojit béčko na mašinu. Nakonec to dobře dopadlo a my dokončily v čase před 30s...Kupodivu jsme se zařadily na celkové 3.místo v kategorii ženy.

  

  

Po skončení celého srandamače jsme se přesunuly do místního sálku. Občerstvily jsme se, převzaly výhru za 2. místo za masku a vydaly jsme se za zábavou:-)

Každý si to užíval po svém, první várka odjela domů dost brzy. Vytrvalejší dorazily domů kolem druhé hodiny ranní. Musíme šetřit síly na vyhlášení:-)

 Vyhlášení extraligy 2010

 

Nejen extraliga, ale celá sezóna nenávratně skončila. Letošní vyhlášení extraligy se konalo dosti pozdě, téměř tři měsíce od posledního závodu. Aspoň jsme se více těšily na známé tváře.

 Tretry jsme už pověsily na hřebík, dresy uložily do skříně. Místo běžného hasičského oděvu jsme z tajných úkrytů vyštrachaly šaty, silonky, lodičky a další dámské „serepetičky“, které dělají z běžných stereotypních holek kouzelně elegantní dámy.

Po návštěvě soukromého kadeřnického salonu u Javůrků jsme se všechny sešly před hasičkou. Odbyly jsme si již tradiční focení s poháry a ujížděly směr nevcehelský kulturní sál.

 

Na místě jsme byly jedny z prvních, ale čekání velmi rychle uteklo. To už nás vítal moderátor večera a mohlo se začít vyhlašovat a oceňovat. Na nás (bohužel) přišla řada poměrně brzy. Převzít cenu a zodpovědět pár otázek jsme úspěšně zvládly. Mimo prvních míst v obou kategoriích se vyhlásil i skokan roku (Bězděkov p. Třemšínem), nejlepší závod (Velké Hoštice) a nejrychlejší útoky (Trnava, Nevcehle).

 

Po shlédnutí oficiálního klipu extraligy 2010 galavečer skončil a pokračovala  volná zábava, která odstartovala výbornou večeří.

 

Každý se bavil po svém. I náš extraligový dotazník měl úspěch, doufáme, že pobavil a leccos napověděl.

Myslím, že to bylo povedené ukončení sezóny a řádná oslava ať už úspěchů či neúspěchů.

 

Více fotek  na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz

Rozloučení se sezónou

  

Co by to bylo za ukončenou sezónu, kdybychom to řádně neoslavili? Sice letos není moc co slavit, ale už kvůli tomu musíme naši smolnou sezónu oficiálně ukončit.

Tohoto dne 27. 11. 2010 jsme zamluvili mysliveckou chatu, oškrábaly vyhrané brambory, napekli a připravili pohoštění, aby nic nechybělo.

  

To bychom nebyli my, aby se na rozlučce nehrála žádná hra. A že jich bylo! Od protáhnutí těla, kdy jsme všichni museli zajímavým způsobem prosoukat tělo přes koště...

         

 ...až po hry zábavnější, kdy jsme si ověřili, jak moc se všichni navzájem známeJ

Někdo to vzdal dřív a to se nevyplácí…

 

Vydatně jsme se najedli, napili a užili si nespočet zábavy, až nás bolely břicha.

Akce byla velmi vydařená a doufáme, že i ta další sezóna bude taková…

Vzpomínkové video na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz :-)

Masopust

 Zima se přehoupla do své závěrečné části. Zanedlouho by mělo nastat jaro a s tím velikonoce. Šest týdnů před tímto křesťanským svátkem začínal pust, odstartovaný popeleční středou. Ještě předtím si však lidé museli nacpat břicha dobrůdkami, aby tak dlouho dobu bez dobrého jídla vydrželi.

V dnešní době šestitýdenní pust téměř nikdo nedodržuje, oslavu předcházející ho ale ano:-) Proto i my jsme se sešli 5. 3. před naší hospodou v přestrojení. Letošní nápad přišel brzy a nebyl pro nás vůbec složitý - stačilo se doma neupravitt a mohly jsme vyrazit:-) Byli jsme pohádková strašidla.

 

V 11 hodin se k nám přidaly i ostatní masky. Byly zde k vidění nejrůznější masky od malých trpaslíčků, přes Dluhého, Bystrozrakého a Širokého až po kominíčky, kteří dokázali vymézt jakékoli komíny.

 

Lepší den na počasí jsem si ani nemohli vybrat. Sluníčko svítilo a příjemně nás hřálo, o to radostněji se chodilo od jednoho domu k druhému. Když jsme kolem půl 5 končili, měli jsme sice uchozené nohy, ale dobrý pocit, že máme zase na rok vystaráno...

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

Maškarní ples a dětský karneval

 

Týden po masopustu, tedy 12. 3. Výčapy ožily. Konal se totiž maškarní ples pořádaný SDH. Něco málo přes stovku lidí se obléklo do slušivých kostýmů a vychytaných masek. Zase zde byly k vidění nejrůznější skupinky v podobě bohů, vodáků, hudebních skupin, sličných roztleskávaček nebo třeba nebeských přízraků...

Pro tento rok jsme se rozdělily na dvě skupinky. Jednu jsme tvořily my, obsluhující personál a tu druhou zbytek, který vytvořil taneční skupinu.

          

Do sokolovny se přišlo pobavit kolem tří stovek lidí. K tanci a poslechu hrála naše známá skupina A je to. Začátek naší "pracovní doby" byl cca od 19:30 a padla nám ve 4:45.

V 9:30 šla "maskovaná" část uklidit, aby bylo vše nachystáno na dětský karneval. Ve 14 hodin vše propuklo nanovo:-) Nespočet dětí v roztomilých maskách nadšeně hrály hry a blbly na parketě. Holky se nestačily otáčet s limonádou a tombola byla během 10 minut rozprodaná...můžeme tedy říct, že i nedělní odpoledne se vydařilo.

Byl to nesmírně náročný víkend, ale věříme, že se všichni dobře bavili. Děkujeme za hojnou účast a příští rok zase ahoj!

Video našich  tanečnic ZDE

 

 

 

Extraligový dotazník 

Letošní ročník extraligy v PÚ je za námi. Známe vítěze i poražené, zanedlouho (na vyhlášení v Nevcehli) se dozvíme i to, kde se nám líbilo nejvíce a které družstvo bylo skokanem. Ale to není všechno. Extraliga, to nejsou jen sportovní boje, ale je to i o zábavě, přátelské atmosféře a spoustu nezapomenutelných zážitků.

Vyzvaly jsme 32 naprosto nezaujatých osobJ, aby nám vyplnily minianketku. Některé výsledky jsou zcela jednoznačné, jiné možná překvapivé. Někoho potěší, jiné méně. Víme, že zdání někdy klame, proto se omlouváme, kdyby výsledky někoho pohoršily.

Koukněte se, jak to dopadlo:

 

  • Nejlepší proudař
  1. Lukin (Petrovice B) – 20 hlasů
  2. Brdy (Lavičky) – 6 hlasů
  3. Rohlík (Plumlov) – 3 hlasy

 

 

  • Nejlepší proudařka
  1. Lůca (Nevcehle) – 23 hlasů
  2. Šuta (Výčapy Q) – 4 hlasy
  3. Kája (Výčapy) – 3 hlasy

 

 

  • Nejsympatičtější kluk na Extralize
  1. Brdy (Lavičky) - 12
  2. Šobul (Trnava) - 7
  3. Hynek (Petrovice) :-D - 5

 

 

  • Nejsympatičtější holka na Extralize
  1. Jája (Výčapy Q) - 10
  2. Lucka P. (Nevcehle) - 8
  3. Werča (Výčapy) - 6

 

 

  • Který post je nejobtížnější (na stupnici 1-7, 1 je nejlehčí)
  1. Béčka
  2. Savice
  3. Koš
  4. Mašina
  5. Dělič
  6. Pravý proud
  7. Levý proud

 

  • Nejnemocnější člověk na Extralize
  1. Mája (Výčapy Q) – 28 hlasů
  2. Káťa (Nevcehle) 4 hlasy

 

 

  • Smolař Extraligy
  1. Verča (Výčapy) – 14 hlasů
  2. Myšák (Plumlov) – 12 hlasů
  3. Vlasta (Lavičky) – 6 hlasů

 

 

  • Pařmen Extraligy pro rok 2010
  1. Hnízdo (Trnava) – 16 hlasů
  2. Míša (Výčapy Q) – 6 hlasů
  3. Honza (Petrovice A) – 4 hlasy

  

 

  • Nejtišší člověk na Extralize
  1. Pája (Lavičky) pozn. pokud je střízlivý – 10 hlasů
  2. Bára z Radíkova (béčkařka) – 9 hlasů
  3. Péťa (Petrovice B) – 6 hlasy

 

 

  •  Nejzajímavější běh
  1. Vlasta (Lavičky) - 20 hlasů
  2. Bára (Chrášťany) – 8 hlasů
  3. Hnízdo (Trnava) – 4 hlasy

 

 

  • Nejhezčí klučičí zadek
  1. Barman (Lavičky) – 16 hlasů
  2. Roman (Radíkov) – 6 hlasů
  3. Jarda Poukar (Radíkov) – 4 hlasy

 

 

  • Nejlepší kuchaři
  1. Žernovník – 18 hlasů
  2. Petrovice – 10 hlasů
  3. Trnava – 4 hlasy

 

  • Tvář Extraligy (člověk, bez kterého by nebyla Extraliga Extraligou)
  1. M!lka (Radíkov) – 18 hlasů
  2. Lůca (Nevcehle) – 14 hlasů

 

 

 

Tvorba webových stránek na WebSnadno.cz  |  Nahlásit protiprávní obsah!  |   Mapa stránek