DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
Archiv 2009

První trénink

Zima snad definitivně odešla a my jsme nechtěly ztrácet drahocenný čas. V úterý posledního března jsme se sešly na poněkud rozblácené dráze, taková maličkost nás ovšem nemohla rozhodit. Nebyly jsme ale všechny, Ráďu s Verčou, coby studující dívky, nahradila Mája a Šuta.

Pro letošní sezónu chystáme pár změn. Ta největší pro nás asi bude napojování proudnic vepředu místo na základně. Tím pádem odpadne spoj strojnici a béčkařce, ale uvidíme, jak to budou zvládat naše proudařky, které si mimochodem navzájem prohodily posty.

Zatímco jsme probíraly nejdůležitější holčičí témata, připomínaly jsme si, jak se co chystá, co kde jak držet, jak moc namazat... a také jsme se seznámily s novým materiálem.

 

   

Pak už jen zbývalo obvázat si zraněné části těla a mohly jsme se vrhnout na náběhy.

 

Sice to ještě nebylo ideální, ale řekly jsme si, že to zkusíme na vodu...Většina z vás mi dá za pravdu, že první útok po zimě nikdy není dokonalý. U nás tomu nebylo jinak... Tak TAKHLE  ne!!!

Daly jsme si tedy druhou šanci. Ale ta nebyla o moc lepší.

  

 Proto jsme se rozhodly přestat dřív než si zmrzačíme...

 Zatím ale nepropadáme panice, však ono to půjde...budem trénovat, trénovat, trénovat, trénovat a zase trénovat.

Noční závody ve Velkém Meziříčí

Zima nám utekla jako voda a s jarem přišly i první závody. Protože už jsme to doma nemohly vydržet a bylo by škoda neprojet naše nové přibližovadlo, vyrazily jsme na noční závody do Velkého Meziříčí. Ty byly zařazeny do žďárské ligy.

Něco po 5. hodině jsme se sešly na vsi, čekal nás totiž jeden z méně příjemných úkolů spojených se závody, a to naložení všech věcí. Zvládly jsme to v relativní pohodě a nasedly si do auta, které dříve vozilo jeptišky. Takže to pro něj ani moc taková změna nebyla...

Když jsme dorazily na meziříčské náměstí, hemžily se tam už davy lidí. Obsadily jsme pro nás netypické 14. startovní místo. Závod začal ženskou kategorií. Koukly jsme se na pár útoků soupeřek a pak už jsme se celé nervózní šly chystat na náš první soutěžní útok letošní sezóny.

  

Při přípravě na základně nám hrála naše nová písnička, která nám snad přinese štěstí. (Kdo ji neslyšel, nechte se překvapit na závody, kde nás potkáte...ale je velmi výstižná)

 

Naše příprava byla bleskurychlá, překvapila samotného rozhodčího... To už jsme ale byly nastoupeny na startovní čáře a netrpělivě jsme očekávaly výstřel pana Dokulila. Útok pěkně rozběhnutý, káď byla menší než jsme zvyklé, proto radši pořádně, abysme nabraly. Teď už jen zbývalo nasadit proudnice a pěkně srazit. Oběma proudařkám se první část povedla, ale při srážení Verča trošku tápala - čas 19:25s.

Z útoku bohužel žádné pěkné fotky nejsou, vynahradím to příště, až změním fotografa, že Čerte...?

Nebyl to sice ideální výkon, ale na to, že to bylo téměř v noci s novým způsobem zapojování proudnic je to slušné. Náš čas stačil na 2. místo hned za hasičkami ze Lhotek.

 

Po vyhlášení výsledků jsme šly umlčet naše hladové žaludky do blízké pizzerie. Přibrané kalorie jsme hned spálily stoupáním do schodů vysoké věže. Z vršku byl krásný výhled nejenom na blízké osvětlené budovy, ale i na trať, kde si svoje útoky odběhávala mužská kategorie.

 

To už jsme ale jely domů, s odhodláním, že příští víkend to bude ještě lepší...

 

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

Výsledky ZDE

Video TADY

Litavská soutěž ve znamení studia

Víkend po našich prvních závodech, přišly druhé, a to ty litavské. Naše oblíbené, nejen proto, že jsme ve dvou minulých ročnících dokázaly zvítězit.

V sluncem prosycenou neděli se na litavském hasičském areálu sešlo 26 družstev mužů a 16 družstev žen. Trať dosti z kopce slibovala skvělé výkony. To vzápětí potvrdilo domácí družstvo, které dosáhlo času 16:91s! Laťka byla nasazená vysoko a do konce soutěži ji nikdo nepřekonal.

 Sledovat výkony ostatních je příjemná a užitečná věc, ale bohužel se nám blíží závěr školního roku, s tím maturity a zkouškové období. Proto jsme přijely vybavené učebnicemi, maturitními otázkami a skripty.  Nevím, co se naučily ostatní, ale já mnoho ne... I když nám holky pro povzbuzení vymyslely nádhernou básničku .....

 Mužská kategorie utekla jako voda a my se musely jít chystat. Bohužel jsme nebyly dost rychlé a nestihly si zarezervovat první startovní místo. Takže na přípravnu jsme šly jako druhé v pořadí. Věděly jsme, že kdyby se nám podařilo znovu vyhrát, byl by to takový náš hattrick.

 

Během pár minutek jsme byly nachystané a mohly jsme startovat.

Připravené podat nadlidský výkon jsme si stouply za startovní čáru. Pan rozhodčí bohužel neměl pochopení k naší touze být, co nejrychlejší  a po prvním startu nás vrátil...Dost nás to znervóznilo a způsobilo, že náběh k základně byl hodně pomalý. Tím pádem byla i o kapku pomalejší voda, navíc Verči se podařilo prostříkat - výsledný čas 18:68s

 

  

 

Náš čas, i když nebyl nikterak rychlý, překonaly jen hasičky ze Sychotína (toto družstvo nás porazilo již na Memoriálu V. I. Lenina)

Celkově tedy 2. místo, za které bereme opět body do ždárské ligy. A nejen to, navíc houpací síť, skládací křeslo, balík jídla a pro Litavu již typické koště

 

Putovalo k nám i ocenění nejlepší proudařka - Kája srazila v čase 17:74s.

S naším výkonem nejsme moc spokojené, ale od Velmezu jsme si polepšily...tam to bylo 19-ka, tady 18-ka a příště....

 Výsledky TADY

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

A video TADY

Okreskové kolo + TL ve Výčapech

Dopoledne přineslo zklamání, odpoledne nám vlilo naději do žil

Neděle 17. 5. 2009 pro nás byla velice náročná nejen fyzicky. Dopoledne se totiž u nás pořádalo okrskové kolo. Místo štafet šlo každé družstvo dva útoky. Nejprve byla na řadě mužská družstva - zde mezi sebe soupeřily Výčapy A, Výčapy B a Kojetice.

Pak se zkrátila trať pro nás. V naší kategorii to byl takový domácí souboj mezi námi a Výčapy Q. Náš první útok nedopadl dobře, Kája nedala proudnici.

To jsme ale samozřejmě udělaly schválně, abychom naším kolegyním daly šanci. Ty se jí zhostily a jejich útok byl v čase okolo 18 s (měřilo se ručními stopkami).

 

Druhý útok byl lepší než první, ale pořád to nebylo ideální, Verči se prostě nedaří sestříknout. Začínaly jsme propadat zoufalství, že takhle to asi prostě nepůjde, když třetí závod po sobě je náš čas nad 18s.

 

Naše konkurentky zvítězily na celé čáře...  

Svoje umění nám předvedla i ta nejmladší kategorie...rozhodně nemusíme mít strach, že hasiči ve Výčapech zaniknou...

Ty šťasnější z nás se stihly stavit domů na nedělní oběd, ostatní rovnou zůstaly a pomáhaly s přípravou na odpolední závody, které byly zařazeny do třebíčské ligy.

Slunečné počasí přílákalo 29 družstev mužů a 7 družstev žen. Ani jsme si nestihly vychutnat pěkné výkony, pořád bylo co dělat, ať už prodávat limonády, nealkoholické pivo nebo ledňáky. Tak alespoň na ukázku... 

Následovalo zkrácení tratě na 2B a finále o sud piva. Ten putoval do Čechtína (stejně tak jako první místo v základním kole) - za čas 15:26s.

To už jsme se ale chystaly i my. Bohužel ne z prvního startovního místo, které nám vyfoukly Výčapy Q. Myslím, že útok se jim povedl - čas 17:74s. Na hodnocení z jejich pohledu se koukněte na stránkách TADY

 

Jako čtvrté se postavily na start holky z Nevcehle. Jen potvrdily to, co my už dávno víme - že jsou tím nejrychlejším ženským družstvem v ČR. Svůj útok do našeho kopečka zvládly v rekordním čase 16:69s!! 

To nám na jistotě moc nepřidalo. Sice jsme zvyklé na trať, ale běžet na domácí půdě nikdy není snadné. Pro uklidnění jsme si nechaly zahrát naši písničku a doufaly, že nám konečně přinese štěstí.

Konečně nám všechno sedlo, tak jak mělo, dokonce i Verča srazila poměrně rychle - čas 17:51s, na pravém 17:13s. 

Video TADY

Náš výkon sice stačil až na 2. místo, ale i tak jsme byly nadmíru spokojené. Kéž by tomu bylo tak i na extralize v Letohradě, kam vyrážíme za čtrnáct dní...

Po vyhlášení výsledků, rozdání cen a nezbytné fotky jsme se tentokrát nemohly vydat domů. Bylo zapotřebí vrátit areál do původního stavu.

 

Teď nám zbývá co nejvíc trénovat a pilovat nedostatky...extraliga se nám totiž nezadržitelně blíží...

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

 Výsledky zde

Deštěm promáčená trať, ale hřejivý výsledek - extraliga Letohrad

 

Článek s informacemi o Letohradu jsem končila větou - zítra hurá za vítězstvím - myslela jsem to samozřejmě z legrace, ale neuvěřitelné se stalo skutečností.

V sobotu 30. 5. 2009 jsme se vydaly na dlouho očekávaný první závod Extraligy ČR. Už cestou začalo pršet a my pevně věřily, že to jde na opačnou stranu od Letohradu. Přes tři hodiny trvající cestu nám zpříjemnily cyklistické závody - mohly jsme obdivovat nápadité elasťáky účastníků 

To už jsme byly ale skoro na místě. Sotva jsme si postavily altán, byl vyhlášen nástup a s tím přišlo i poprchávání, které se postupně změnilo na vytrvalý déšť.

Prvního extraligového závodu se zúčastnilo 50! družstev mužů a 15 ženských družstev.

Zatímco svoje umění předváděla mužská družstva, musely jsme vymyslet způsob jak se zahřát. Myslím, že TOHLE   by jen tak někdo nevymyslel...

Na promáčené trati si nejlépe vedli hasiči z Plumlova. Při hodnocení jejich útoku bych použila mírně sebevědomá slova vyřčená z úst jednoho z proudařů: "Srazil jsem jako Bůh" 

Na druhém místě se umístili litavští a na třetím Úherce, kteří snad už prolomili loňskou smůlu.    

Ke konci mužské kategorii se počasí konečně umoudřilo a přestalo pršet. To byl jakýsi signál pro nás, začít se chystat. Při krácení tratě dokonce vysvitlo sluníčko, ze kterého jsme ihned nabíraly energii

 

Snaha o uvolnění byla, ale i tak jsme byly docela nervózní. Měly jsme strach hlavně z rozmáčené trati. Na start jsme se šly tradičně nachystat jako první.

Tři minuty na základně utekly jako voda a my se přesunuly na startovní čáry. Nekompromisní pan startér nepřehlédnul mírné přepadnutí u Rádi, proto jsme se startovní postoj zopakovaly. Druhý start byl naštěstí v pořádku a my mohly ukázat, co v nás je. Vykolejená Ráďa se mírně kousla na koši, tudíž o chloupek pomalejší voda. Káji na pravém proudu šel později výstřik, takže konečný čas 18:01s.

 

 

  

Nebyly jsme příliš spokojené, ale říkaly jsme si, že to třeba bude stačit na nějaký ten bodík.

Hned po nás se na základnu nachystaly loňské vítězky extraligy, vzor pro většinu holčičích družstev, hasičky z Nevcehle. Bohužel si vybraly smůlu, když rozdělovačka omylem přišlápla céčko. Dokončily v čase 18:56s. Následovala další družstva, která podobně kazila svůj útok.

Pak už se na start připravilo družstvo Podmoklany, kterým vypomohla Šuta na rozdělovači. Útok pěkně rozběhnutý, jen samovolně otevírací se kohout na děliči způsobil představení pro diváky. Výsledný čas po prostřiku 22:17s

To už ale startovalo poslední družstvo. Ani to nedokázalo překonat náš čas a my jsme nevěřícně koukaly na výsledkovou listinu - my jsme totiž vyhrály extraligu!!! To, co se zdálo téměř nemožné, se nám povedlo hned na prvním závodu. Sice jen díky tomu, že všechna družstva kazila a my nejmíň, ale počítají se body, ne časy. Na to se prostě šampáňo bouchnout muselo 

Následovalo finále mužů na 2B. V tom tuším vyhráli hasiči z Podmoklan.

Téměr okamžitě po skončení rozstřelu, bylo vyhlášení výsledků. To sice bylo zdlouhavé díky vyhlašování místní ligy, ale to nám nijak nevadilo. Naplno jsme si užívaly pocit vítězek. Navíc, když jsme vyhrály vytoužené batohy

 Pro upřesnění na druhém místě tedy Nevcehle a na třetím Chrášťany.

Čekala nás dlouhá cesta domů. Některé vítězství dosti vysílilo, ostatní se bavily hláškami od Šuty, na které se v blízké době můžete těšit.

                                                                             

 

 Do dalšího závodu zbývá celý měsíc. Ten se nedá využít jinak než tréninky, protože takovéhle štěstí (vyhrát s 18-kou) se asi opakovat nebude...

Za pěkné fotky vděčíme Marvaysovi, další na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz nebo na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

Výsledky TADY  

 A video ZDE

Nevcehle - Open liga

Protože jsme zatím nenašly příležitost, kdy oslavit úspěšné absolvování maturit, rozhodly jsme se přijmout nabídku a vydat se do Nevcehle už v sobotu. Konaly se zde noční dětské závody ale zábava pokračovala do nočních hodin. Nebudu zacházet do podrobností, zpívalo se, tancovalo, povídalo...(děkujeme za ubytování)

   ..Davidovi jsme udělaly profilovou fotku na facebook...

V neděli dopoledne se na hasičské dráze odehrával okrsek. Bohužel jsme toho moc nestihly, jen dva poslední útoky.

Chvíli po skončení okrsku se začaly sjíždět družstva na soutěž zařazenou do Open ligy. Čekání na začátek soutěže jsme si krátily plavbou po místním rybníku.

 

Celkem přijelo 34 družstev mužů a 11 ženských družstev.

Krásné počasí, pěkná trať a extraligová družstva slibovala nádhernou podívanou. To se potvrdilo v podobě nového rekordu Open ligy (16:52s), o který se zasloužili domácí. Tím si zajistili vítězství v celé soutěži. Dalším krásným útokem byl ten od hasičů z Laviček (16:91s), kteří obsadili 2. místo. Na poslední medailové příčce byly dvě družstva, a to Urbanov a Sedlejov. Bohužel zatím nemám k dispozici fotky, ale hned jak budou, objeví se zde.

Po skončení mužské kategorii následovalo finále pěti nejlepších družstev + jedno vylosované. Útok v čase 16:80s se podařil domácím, ale i Lavičkám. Rozhodli se jít rozstřel na 2B.

Konečně se tedy mohla zkrátit trať pro nás. Na start jsme se připravily jak jinak než první.

S přípravou jsme byly hotové za několik minut, odebraly jsme se tedy ke startovní čáře. Ještě chvíle nervozity, protože Verči spadla koncovka.

Pak už ale startér začal: "Závodnice na místa připravte se"... na základně vše v pořádku, útok pěkně rozběhnutý. Nějaká zrada při nabírání ale způsobila pomalou vodu. Výsledný čas 17:68s (17:46s).

  

 

Hned po nás svoje umění předvedly domácí hasičky. I když Lůca dala proudnici na poslední možnou chvíli, časomíra se zastavila na čase 16:36s, což znamenalo jasné 1. místo.

Asi jako sedmé se na start dostaly Výčapy Q. Těm klapl útok líp než nám, výsledný čas 17:18 (16:63s!). Měly bysme asi zabrat, jinak nám tu šestnáctku vyfouknou Jinak samozřejmě gratulace...

Takže celkové pořadí Nevcehle, Výčapy Q a Výčapy.

Po vyhlášení nezbytná společná fotka těch, co zůstaly, naložit všechny děti do auta a hurá domů trénovat...

Výsledky TADY

Pár fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz a více snad v blízké době na http://cert-trnava.rajce.idnes.cz 

Smolné Kožichovice

Máme tu další závod zařazený do okresní ligy, tentokrát v Kožichovicích. I přes krásné počasí byla rekordně malá účast - 14 mužských družstev a 5 družstev žen.

Už v mužské kategorii se příliš nedařilo. Tomu odpovídá i vítězný čas 18:62s, kterého dosáhly Litovany. Na 2. místě se umístily Budíkovice a bronzovou příčku vybojovali hasiči ze Sokolí.

Po mužském finále pořadatelé zkrátili trať. To už jsme se připravovaly na základně. Během pár minut jsme se mohly přesunout na startovní čáru.

 

Na základně vše v pořádku, ale tentokrát se bohužel nezadařilo na koši...výsledný čas 25:73s.

 

 

Ani ostatním družstvům se příliš nedařilo. Útok s nejmenším počtem chyb předvedly hasičky ze Svatoslavi a znamenalo to pro ně 1. místo. Jako poslední se na start připravily Výčapy Q. Skvěle rozběhnutý útok bohužel skončil na pravém proudu. Jana asi byla nervózní kvůli řvoucí Adélce.

Jejich čas 24:55s stačil překvapivě na 2. místo. Nás tím odsunuly na 3. místo, za které můžeme být spokojeny s takovým výkonem...

Výsledky byly zpracovány rychle, sotva, že jsme stihly uklidit altán. Za náš "výkon" jsme dostaly balík jídla, který samozřejmě moc dlouho nevydržel...

 

Cesta ávií byla kupodivu veselá...jen nevím, jestli s náma Míša ještě někdy bude chtít jet

Musíme ještě hodně trénovat, vždyť extraliga už se nám  nezadržitelně blíží...

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz nebo na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

Výsledky TADY

Déšť, bahno a náš průměrný výkon

Opatovice

Po necelém měsíci nás čekalo 2. a 3. kolo extraligy ČR. Tréninky byly mírně ošizeny MČR HZS v požárním sportu, kde jsme celé dva dny usilovně fandily, ale hlavně téměr nepřetržitým deštěm. Už když jsme vyslechly předpověď počasí, věděly jsme, že tento víkend vůbec nebude snadný. Přesvědčily jsme se o tom vzápětí, když se při nakládání věcí přehnala přes Výčapy průtrž mračen.

V sobotu v 8 h ráno jsme se tedy naložily do nově polepeného auta a uháněly směr Opatovice. Po mírném bloudění jsme překvapivě zastavily už v Býškovicích, kam se 2. kolo extraligy přesunulo z důvodů zatopeného opatovického areálu. Trať byla na travnatém hřišti, základna podložena kobercemi. Nebyla to značka ideál, ale nic jiného asi pořadatelům nezbývalo.

Do podmračeného dne přijelo 47 družstev mužů a 15 družstev žen. I přes hojnou účast v mužské kategorii se nikomu nepodařilo dát čas pod 17s. Zato 17-ek padlo hned sedmnáct! Na prvním místě Plumlov (17:15s), který to náležitě oslavil. Druhou příčku zabrali hasiči z Litavy (17:20s) a na bronzovém místě se umístily Úherce (17:27s)

Po skončení kategorie se netradičně nepřesouvaly terče, ale základna. Za což chválíme hlavně my, které jsme šly jako první na start. Po přípravě a rozhovorem se sympatickým rozhodčím jsme si nastoupily na startovní čáru.

 

 

Opatrný náběh, kousnutí na koši a nepatrné problémy na pravém proudu. Přes to všechno skvělé sestřiky a konečný čas 17:60s.

 

  

  

 

Hned po nás startovaly Nevcehle. Ty si opravily letohradský "neúspěch" a časomíru zastavily na čase 16:78s - tedy 1. místo.

Výčapy Q předvedly kvalitní útok čas 17:15s, který stačil na 2. místo.

Pravidelně jezdící družstvo ladies z Chrášťan si vybralo smůlu na koši. Hasičky ze Lhotek za čas 19:00 poslední bodované místo.

Celkové pořadí tedy Nevcehle, Výčapy Q, Výčapy. Ke konci vyhlašování výsledků se začal zvedat vítr, tak tak, že jsme se stihly vyfotit a nezmokly jsme.

 

Výsledky z Opatovic TADY  

Více fotek na http://spake.rajce.idnes.cz nebo na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

A video od litaváků TADYYY

 Radíkov

Sotva jsme vyjely do Radíkova začaly padat první kapky. Cestou jsme opět trochu bloudily, ale díky kolegům hasičům, kteří nás při odčerpávání vody z domů stihli navézt, jsme Radíkov úspěšně našly. Jelikož zde hustě pršelo, rozhodly jsme se přespat v místní hasičské zbrojnici na půdě. Stejný nápad mělo i pár ostatních družstev.

V neděli se nedobrovolně vstávalo už o půl 7. (zdravíme Pavlov!!) Každá cesta k zaparkovanému auto se téměř proměnila v bahenní lázeň.

 Jakmile se nám zadařilo postavit altán, opět se rozpršelo. Přesto se sjelo 49 mužských družstev a 15 družstev žen.

V mužské kategorii vítězné body brali hasiči z Laviček (16:70s), na druhém místě skončil Plumlov (17:00s) a poslední medailovou příčku obsadili lonští vítězové extraligy, kluci z Nevcehle (17:07).

Při sledování mužských útoků jsme si pro povzbuzení nalepily na obličej efektní nálepky (ale nikomu neříkejte, že to byly nálepky na telefon).

 

Před zkrácením dráhy konečně přestalo pršet. Během chvilky jsme byly připravené k našemu útoku.

 

Útok pěkně rozběhnutý, voda mohla být rychlejší, ale těžko říct, kde se stala chyba. Po mírném prostřiku na obou terčích výsledný čas 17:75s

 

  

Vítězství si opět vybojovaly holky z Nevcehle za čas 17:20s. Na druhém místě skončil Radíkov s krásným časem 17:47s. Třetí příčku obsadily Výčapy Q s časem 17:64, první terč 16:68s. Na bramborové pozici skončily Lhotky s časem 17:68s. Na nás tedy zbylo až 5. místo.

Celkově jsme za víkend nasbíraly 9 bodů, což není tak málo. Po 3. kole se držíme na druhém místě.

Po konečném nástupu a společném fotu...

...jsme musely pořádně zabrat, abychom se vůbec dostaly domů...

Celkově bych naše výkony zhodnotila jako průměrné...a co z toho plyne? Trénovat, trénovat a trénovat...

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz a na http://mistrking.rajce.idnes.cz

Výsledky z Radíkova  TADY  

Video TAAADY

P. S. 1: Elenka si našla nového kamaráda nebo on ji? 

P. S. 2: Děkujeme vtěrkám z Pavlova za pomoc s mašinou...

Extraliga Květinov

Na 4. kolo extraligy jsme nejely daleko, konalo se totiž na Vysočině a to v Květinově. Jelikož nám počasí nepřálo celý týden, musely jsme ještě v sobotu ráno (přesněji v 6:45!) trénovat. O hodinu později jsme nasedly do auta a s malou přestávkou v Intersparu uháněly směr Květinov. Tam nás čekalo nádherné letní počasí a hlavně poměrně suchá trať. 

Zazávodit si přijelo 34 družstev mužů a 9 ženských kolektivů. Na květinovské dráze se nejlépe dařilo hasičům z Plumlova (16:73s), jako druhý skončil Lestkov (17:12s) a na stříbrné pozici se umístili kluci z Nevcehle (17:17s).

Po mužské kategorii a zkrácení terčů jsme se nachystaly na svůj útok také my.

 

Myslím, že na základně vše klaplo, tak jak mělo. Na levém proudu ale Verča stihla napojit proudnici jen tak tak a skončilo to poměrně velkým prostřikem - výsledný čas 18:81s, první terč 17:74s.

 

  

Z druhého místa startovaly holky z Nevcehle, které předvedly nádherný útok s časem 16:60s. Což jim samozřejmě zajistilo první místo. Na konečném druhém místě se umístily naše starší kolegyně s časem 17:66s. Stříbrnou příčku si vybojovaly hasičky z Pravčic za čas 17:99s. My tedy na 4. místě, na 5. místě Lhotky, na 6. Podmoklany a poslední bodované místě obsadily Chrášťany.

Po vyhlášení výsledků a nezbytném fotu jsme mohly přejet do další vesnice na Vysočině, do Sedlejova u Jihlavy.

Video TADY

Výsledky TADY

Sedlejov 

V Sedlejově byla vyhlášena soutěž: "O nejrychlejší zadek". Samozřejmě jsme se musely přihlásit, abychom věděly, jak na tom jsme. Šly jsme tedy ve složení, jako při útoku. Náš lepší čas měl hodnotu 9:92s a zajistil nám tím třetí místo. Na prvním místě se umístila Nevcehle (9:44s) a na druhém Výčapy Q (9:60s). Máji při druhém pokusu vcucla savice ruku, se kterou musela druhý den na pohotovost. Takže byly nutné změny sestavy, ale to se dozvíte později.

Nedělní ráno bylo deštivé. Už na dost promočenou dráhu padaly husté kapky. Rada extraligy však uznala dráhu jako běhatelnou. Totálně podmáčená trať se podepsala i na časech. Mužskou kategorii ovládla Nevcehle avšak s časem 17:32s, druhé místo Úherce 17:64s a třetí Plumlov 17:67s.

Po zkrácení dráhy jsme přišly na řadu my. Neměly jsme vůbec žádnou radost z dráhy, spíše obavy. Navíc místo Renči, která vypomohla Q na koši, nám šla béčka Jája. 

Nakonec myslím, že jsme zaběhly útok v rámci možností. Jen škoda prostřiku, tentokrát na pravém proudu - výsledný čas 18:42s, první terč17:43s.

  

 

 Vítězství si zaslouženě odvezly hasičky z Nevcehle za skvělý čas 16:70s. Dokázat něco takového v nepřiznivých podmínkách umí jen ony - klobouk dolů. Ostatním týmům se moc nedařilo, takže jsme se nakonec zařadily za ně. Na třetím místě Radíkov, na 4. Pravčice, na 5. Chrášťany, na 6. Sedlejov a na 7. naše Q.

Tak honem rychle pro ceny a jedeme v rámci tréninku na třebíčskou ligu do Chlumu.

Video TADY

Jak si tedy vedeme celkově? Zatím se stále držíme na 2. místě se 31 body. Před námi Nevcehle 48 bodů, za námi Výčapy Q s 23 body. 

Chlum

Protože začíná období dovolených a je čím dál těžší sejít se na trénink, rozhodly jsme se "zatrénovat si" na třebíčské lize. Ze Sedlejova jsme po mírném bloudění dorazili právě, když probíhalo finále mužů. V ženské kategorii bylo jen 5 týmů.

My jsme šly na start až předposlední. Bohužel Peťa se kousla na děliči, takže i pomalejší voda. Výsledný čas 17:96s. To znamenalo v základním kole 2. místo po Trnavě. Všechna družstva ale ještě postoupila do finále o značková vína. Tento pokus byl o hodně lepší, ale prostřik na levém proudu - výsledný čas 17:63s, ale na Kája na pravém 16:75s!!!

Za svoji už druhou 16-ctku samozřejmě musela do kádě a aby jí to nebylo líto, připojily jsme se taky.

Značkové víno jsme nakonec vyhrály, ale to nebylo to hlavní díky čemu jsm měly skvělou náladu...snad takovéhle časy nezapomeneme a přibude jich mnohem víc...

To uvidíme hned příští víkend...

Výsledky z finále TAAAAADY  

A videjko ZDE

Extraliga ve Vacenovicích

Týden utekl jako voda a nás čekalo 6. kolo extraligy, které se konalo ve Vacenovicích, okres Hodonín. V 7 ráno jsme nastoupily tentokrát do ávie a vydaly se na tříhodinovou cestu.

Ve Vacenovicích na nás čekal zbrusu nový areál. Pěkná trať, obrovská plocha pro diváky a stanaře, velký výběr jídla, jen náběh k základně ze zámkové dlažby není pro tretry ideální. Do slunečného počasí se sjelo 44 družstev mužů a 16 ženských družstev.

V mužské kategorii se překvapivě neobjevila žádná 16-ka, jak jsme z extraligových soutěží zvyklí. Urvat nejvíce bodů se konečně podařilo klukům z Nevcehle za čas 17:00s, na 2. místě Litava (17:09s), která to má letos dobře rozběhlé a jako třetí skončily Úherce 17:28s.

Po vystoupení místních mažoretek, mohla začít naše kategorie. Tentokrát jsme nešly jako první, přenechaly jsme svoje místo jiného týmu, protože potřeboval odjet za pracovními povinnostmi. Myslím, že nás to ale nijak neovlivnilo. Nachystané jsme byly přesně za 3 minuty.

Na startovní čáře jsme měly trošku strach z přísného startéra, ale vše se povedlo na poprvé. Na základně vše v pořádku, konečně se nám povedl kvalitní útok - výsledný čas 17:55, ale levý terč 17:01s!

 

 

 

Z průběžného vedení jsme se neradovaly moc dlouho, holky z Nevcehle po prostřiku čas 17:14s. Hodně týmům se nedařilo až přišly na řadu naše Q. První terč stejný jako my 17:01s, ale ten druhý 17:14s, tedy shodně s Nevcehlí. To znamená dvě první místa a na nás zbyde až to třetí...Pravčice na 5. místě, Lhotky na 6., Chrášťany po nenalití opět nebodovaly.

Výsledky z Vacenovic TADY

Více fotek na http://spake.rajce.idnes.cz

Jak to tedy vypadá celkově? Vedou Nevcehle se 58 body, za nimi se držíme my s 37 body a za námi Výčapy Q 33 bodů. Dále Pravčice 17 bodů, Radíkov 14 bodů, Chrášťany 10 bodů a Lhotky 9.

Po vyhlášení výsledků a obdžení cen jsme neváhaly a vyfotily jsme se u nafukovacího kozlíka.

Téměř okamžitě po nástupu začala hrát živá hudba. Postavily jsme si stany a vymýšlely, jak se zabavíme. Zrovna v tu chvíli jsme potkaly družstvo akčních kluků, které bavily naše hry (tímto zdravíme kluky z Laviček). Takže program večera byl jasný. Mezi tancem a hrami jsme dokonce stihli procházku snad po celých Vacenovicích.

Pohár mistrů

V neděli ráno jsme se rozhodly zajít do místního kostela. Jen škoda, že panu farářovi nebylo skoro vůbec rozumět...cestou jsme si stihli koupit i snídani...

Na soutěž Pohár mistrů jsme byly nominovány, díky loňskému 5. místo na extralize ČR. Celkem se zúčastnilo 27 družstev mužů a 8 družstev žen.

Ani na téhle soutěži nepadl jediný čas pod 17s. První místo si vybojovaly Petrovice "B", tedy ti starší. Na 2. místě skončili Trnaváci a 3. Nevcehláci.

Před začátkem ženské kategorii jsme se osvěžily v sousedním rybníčku, abychom byly čilejší. Na start jsme se chystaly až z 6. místa.

Bohužel se nám nepodařilo předvézt podobný útok jako v sobotu, tentokrát problémy na koši a o dost pozdější výstřik na pravém proudu. Výsledný čas 18:72.

 

  

 

 

První místo jak jinak než loňské vítězky extraligy Nevcehle za čas 17:45s, na druhém ladies z Chrášťan (18:54s), my tedy na místě třetím. Na takový čas je umístění víc než dobré.

Zbývalo tedy vyhlásit výsledky a rozdat ceny. Nejdříve jsme si převzaly ty za náš výkon, tedy krásné sportovní batohy, pohár a finanční hotovost. Jelikož družstva z třebíčska odjížděli na naši ligu, převzaly jsme ceny ještě za Petrovice "A", Trnavu a i za vítěze Petrovice "B". 

Na nástupu tedy bylo "převýčapováno". Obtěžkáni svými i cizími cenami jsme vletěly do ávie a uháněli směr Petrovice, kde se konala soutěž v rámci třebíčské ligy. Co kdybychom to náhodou stihly?

Výsledky ZDE

Více fotek třeba na http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz nebo budou na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

Petrovice - třebíčská liga

Jak už jsem se zmínila, naše ávie jela s větrem o závod, abychom byli včas v Petrovicích. Jednak proto, abychom mohly předat ceny a jednak, aby holky z Q mohly jít s naším vejcarkem. I díky pořadatelům jsme na místo dorazily, právě když začínala ženská kategorie. No a když už jsme byly na místě, proč si nezaběhnout taky??

Výčapy Q šly na řadu jako čtvrté. Pěkný útok, jen škoda velkého prostřiku na pravém proudu - výsledný čas 17:96s. To pro nás byla vyloženě hozená rukavice, konečně je porazit. Rychle jsme si smotaly hadice a vpluly na základnu jako šesté.

 

Nachystané jsme byly rychle, jen Verči nechtělo držet klubo. Bohužel jí spadlo, když už jsme byly za startovní čárou a podle pravidel není povolený se k základně vracet. Musely jsme tedy odstartovat.

Neumím si představit, co se Verči honilo hlavou, ale podle jejího vyprávění nejdřív odhodila klubo na stranu, spojila si céčka, pak to nějak chytla a běžela...já jsem samozřejmě čekala s vodou, ale zase ne moc. Verča coby profesionálka to stihla doběhnout, sice téměř nestihla zasednout, ale srazila z první vody. V tu chvíli jsme ji obdivovali všichni a myslím, že si zaslouží velikou pochvalu. Tohle by nezvládl každý. Výsledný čas 17:79s - tedy 1. místo!!

Trošku nás zklamaly ceny, ale s výkonem jsme byly spokojené.

A jak to vypadá s průběžným pořadím v třebíčské lize? Světe div se, vedeme. Máme 32 bodů, Výčapy Q 31 bodů a Svatoslav 30 bodů, takže to bude ještě napínavé.

Výsledky TAAADY

A haluzní video TADY  

 

Zmoklý Čechtín

I když máme extraligovou pauzu, neznamená to, že budeme sedět doma. Vydaly jsme se na třebíčskou ligu do Čechtína. Pršet začalo, když jsme dorazily a už nepřestalo...

Na deštěm promáčenou trať se sjelo pouhých 13 družstev mužů a 7 ženských družstev.

Nečekaně málo družstev způsobilo, že jsem málem nedojela včas. Naštěstí vše dobře dopadlo a stihla jsem i naše Q. Ty šly na jistotku, aby proudařky v těch kalužinách doběhly k čáře - výsledný čas 18:89s, 2. místo.

Před námi na startu Trnava, které se vrací forma. Časem 18:31s si zajistily první místo.

My jsme šly na start jako šesté. Dokonce na nás přestalo na chvilinku pršet. Ani to nám bohužel nepomohlo a po kolapsu na koši čas 24:60s, tedy 5. místo.

Urvaly jsme jeden bodík do tabulky třebíčské ligy. Po nástupu jsme celé zmoklé a promrzlé nalezly do ávie a doufaly, že těch propršených závodů už bylo dost a dost.

Výsledky TADY

Nepříznivé podmínky v Předíně

Abychom si spravily náladu po sobotě, v neděli jsme si zajely do Předína na Open ligu. Počasí se konečně umoudřilo, ale bahno z předchozích dnů zůstalo. Sice na na trati, ale i tak nám to způsobilo potíže...

Na předínský kopeček se sjelo 31 družstev mužů a 9 ženských družstev. Hodně družstev ukázalo, že na kopeček nejsou zvyklí a nedotáhli. Navíc u terčů dost silně foukal vítr, na což taky pár týmů dojelo. Proto nejlepší čas 18:17s, který předvedli hasiči z Želetavy. Na druhém místě Boršov a na třetím Dolní Němčice. 

Po mužském finále, které vyhráli Dolní Němčice se mohla zkrátit trať. Bohužel zrovna začlo svítit slunko proudařkám přímo do očí, takže podle mého názoru nemohly vidět vůbec nic...

Jako druhé šly na start Q. Takticky čekaly s vodou, přesto pěkný čas 17:35s, který nikdo další nepřekonal.

My z pátého startovního místa. Na levém proudu nám vypomohla Šuta, protože Verča je opět pracovně vytížená (stejně jako loni).

S vodou jsme taky trochu vyčkávaly. První terč 17:47 s a na druhém Šuta snad poprvé za svůj život prostříkala - výsledný čas 18:47. Přesto jí moc děkujeme

 

 

Dalším družstvům se příliš nedařilo, na prvních terčích se sice objevovaly osmnáctky, ale na těch druhých až mnohem vyšší časy.  

Takže konečné pořadí Výčapy Q, Výčapy a Rozseč.

Za naše druhé místo jsme dostaly hrnečky, přírodní kosmetiku, prací prášek...prostě samé užitečné věci

Byla to taková příprava na úterní exhibici na olympiádě v Ostravě, tak snad se nám tam zadaří víc...

 

Výsledky i s mezičasy TAAAADY

  Nevydařená exhibice extraligy v požárním útoku na olympiádě v Ostravě
 
V rámci doprovodného programu na olympiádě CTIF v Ostravě byla pořádána exhibice extraligy v požárním útoku. Bylo pozváno 25 nejlepších týmů mužů a 8 nejlepších kolektivů žen z loňského ročníku extraligy. Některá družstva však nemohla nebo nechtěla přijet, proto zde bylo pár "náhradníků", které pořadatelé uznali za vhodné.
Bylo pro nás ctí, že jsme byly pozvány i my, abychom reprezentovaly extraligu na tak významné události jakou je olympiáda. Sice to znamenalo dalekou cestu do Ostravy, ale i vstávání o půl 5 jsme přežily.
 
Dohromady se sešlo 18 mužských družstev a 7 družstev žen. Hned po počátečním nástupu, když jsme se chtěly vrátit na deku a sledovat útoky nás čekalo překvapení. Naše růžová deka byla zabraná zahraničními účastníky olympiády. Nevadí, vejdeme se všichni. Dokonce jsme si i popovídali. I když oni mluvili Polsky, ale rukama nohama jsem se domluvili.
 
 
 
Pojďme se ale vrátit k výkonům. Jako první na start šel domácí Pustkovec. Jakmile si začali chystat věci na základnu, shluklo se kolem nic x lidí s foťáky a kamerami. Když svůj útok skončili v čase 17:72s všichni účastníci olympiády nadšeně tleskali a nechápali. A to nejen ti zahraniční, i český reprezentační tým žen se divil: "Koukej jaký mají úzoučký hadice..."
 
 V základním kole dokázali zvítězit bráchové z Plumlova. Myšák i zleže sestřelil a výsledný čas 16:76s. Těsně za nimi Nevcehle se stejným první terčem 16:71s, ale druhý 16:79s. Na třetím místě pro nás trošku neznámé Vrbětice čas 17:08s. Prvních 10 týmů postoupilo do finále. Do závěrečného pořadí se počítal lepší čas. Nikdo se ale do první trojky nedokázal vtěstnat.
 
Hned po zkrácení dráhy začala kategorie žen. My jsme šly bohužel až předposlední, takže jsme viděly, jak se všem daří a padají docela slušné časy. Uteklo to rychle a připravovaly jsme se i my.
 
 
Příprava nám zabrala kolem tří minut, takže jsme se mohly přesunout ke startovní čáře. Tam si Kája všimla, že Verči spadla koncovka z kluba. Bohužel jsme si nenastudovaly dostatečně pravidla a myslely jsme, že stejně jako na třebíčské lize si to už nemůže jít spravit. Tak jsme odstartovaly. Zadek nám klapl parádně a když jsem viděla, že Verča běží, přidala jsem. Měla to ale špatně chytlé a když odhodila klubo, letělo i s koncovkou...- výsledný čas 25:91s, což znamená poslední místo, které už jsme neobsadily hoooooodně dlouho.
 
              
 
Po nás poslední družstvo Nevcehle. Holky se s tím vůbec nepáraly a práskly si tam čas 16:40!! Což by byl nový rekord extraligy (jak pan komentátor neustále oznamoval), kdyby to extraliga byla. Přesto krásný čas a my moc gratulujeme. Do finále postupovalo 5 nejlepších týmů, což se nás netýkalo. Konečné pořadí Nevcehle, Chrášťany 17:50s a Lhotky 17:59s. Za naši účast jsme dostaly tašku s upomínkovými předměty.
 
 
Pak už nám nezbývalo nic jiného než si sbalit svoje saky paky a vydat se domů. Když jsme čekaly na pana Maleny s naším vozidlem, kolem naší mašinu se shromáždilo asi 7 kluků, očividně zahraničních účastníků olympiády. Nakukovali do ní ze všech stran až jsem se jich ujala. Nastartovala jsem ji a když si jeden zkusil přidat, ubrat, přidat, ubrat, myslím, že to byl jejich největší zážitek. Obdařili nás bujarým potleskem a slušně poděkovali.
 
  
 
To už ale přijelo naše fáro, naskládaly jsme tam všechny věci a vydaly se domů. Do extraligy ještě zbývá trochu času, tak budem trénovat a trénovat.
Video TADY
Použité fotky v článku od http://mistrking.rajce.idnes.cz ... děkujeme
 
P.S.: Děkujeme klukům z Laviček za pomoc s mašinou...však oni ví, za co to bylo  
 
Namixovaná Svatoslav
 
I když nám holky Pavlusikovy odjely na rodinou dovolenou, nechtělo se nám sedět doma. Proto jsme zapojily mozky a lámaly si hlavy, jak splácat nějaké družstvo. Nakonec se nám to podařilo a my se mohly vydat do Svatoslavi na třebíčskou ligu.
 
Do slunečného dne se sjelo 19 mužských družstev a 5 družstev žen. Kluci se snažili, ale výkony se moc nedařily. Vyhrály Litovany s časem 18:45s, druzí hasiči z Radonína 18:71s a třetí Trnava 19:25s.
 
Poté odstartovala kategorie žen. Jako první na startu Výčapy Q, které měly též netradiční sestavu. Díky dobrým sestřikům čas 17:37s. Další kvalitní čas Trnava 17:91s. My jsme šly na start jako poslední. Na béčkách Šárka z Petrovic a na rozdělovači zapůjčená Pavla z Trnavy.
  
 
Mírné problémy na béčkách a na děliči, ale hlavně díky prostřikům proudařek čas 18:40s. To stačilo jen na třetí místo. Výsledné pořadí základního kola Výčapy Q, Trnava, Výčapy.
 
 
Vzápětí začalo finále 5 nejlepších týmů mužů a 3 družstev žen. Výčapy Q čas 17:58s. Náš útok byl lepší než ten první a výsledný čas 17:75s (L 17:02s).
 
   
 
  Po nás Trnava 17:24s. Výsledné pořadí Trnava, Výčapy Q, Výčapy. Příjemně nás překvapily ceny, na které už jsme si na třebíčské lize odvykly.
 
Podle našich propočtů vypadá průběžné pořadí třebíčské ligy asi takhle: Výčapy Q 48 bodů, Výčapy 40 bodů, Svatoslav 33 bodů a Trnava 30 bodů. Moc děkujeme Šárce a Pavle, bez nichž bychom se nemohly vůbec účastnit..ještě jednou moc díky!!!
 
Výsledky základního kola TADY  a finálového kola ZDE
 
 
Snad brzy budou hotové nějaké provizorní terče, aby naše proudařky měly kde trénovat...do extraligy už se to ale asi nestihne, tak doufejme, že se zadaří i tak...
 
 
 
Kvalitní Pustkovec a prostříklé Neplachovice
 
 
Po poměrně dlouhé pauze nás čekal další extraligový víkend - Pustkovec, Neplachovice. V Ostravě už jsme dlouho nebyly, naposledy na exhibici extraligy a pak na fandění českým účastníkům hasičské olympiády. Kolem 7 jsme mohly vyjet plně naloženým autem. Cesta poměrně rychle utekla a už jsme se koukaly na dráhu ovšem z ptačí perspektivy. Vrátily jsme se tedy na správnou ulici a dojely tam, kam měly.
 
 Do letního počasí se na travnatou dráhu sjelo 36 družstev mužů a 13 ženských kolektivů.
 
V mužské kategorii zazářili Nevcehle, když dosáhli času 16:42s. Tím se stali spoludržiteli rekordu, spolu se staršími Petrovicemi. Na druhém místě Plumlov 16:72s a na třetím Lavičky 16:98s.
  
 
 
Pak následovala naše kategorie. Šílené horko a dusno nás přimělo zablbnout si u kádě před samotnou přípravou. Tím jsme se maličko odreagovaly a na základnu šly uklidněné. To nám ale dlouho nevydrželo, protože Peťi na rozdělovači se nedařilo nachystat hadice, tak jak si přála. Čas nás ale tlačil, takže jsme na čáru stouply s myšlenkou na ni, jak to asi zvládne.
 
 
Další znervóznění přišlo v podobě ulitého startu. Na druhý pokus už se nám to ale povedlo a mohly jsme předvést, co umíme. Na základně vše v pořádku, Peťa to zvládla skvěle a výsledný čas 17:44s, což je náš druhý nejlepší čas celkově. První terč (levý) 17:13s
 
 
 
S naším výkonem jsme byly spokojené. Holky z Nevcehle si tam stříkly nový rekord extraligy 16:28s, čímž si zajistily samozřejmě 1. místo. Na druhém místě Pravčice 17:23, my tedy bereme body za třetí místo.
 
 
 
Po vyhlášení cen jsme odjížděly těžší o bedýnku ovoce směr ochlazující voda, protože slunko nemilosrdně pražilo. 
 
 
 
 
 
Až jsme se patřičně osvěžily a vyblbly, vydaly jsme se do Neplachovic okres Opava.
 
  Neplachovice  
 
Když jsme dorazily do Neplachovic se zastávkou na místní benzince, soutěž o nejrychlejšího proudaře a proudařku už byla v plném proudu. Z našeho družstva se bohužel nikdo nezúčastnil, prý se jim nechtělo převlékat a kdesi cosi...asi se bály Večer místní připravili videoprojekci s videem z letošní sezóny. Poté začala hrát hudba a večerní párty.
 
V neděli ráno jsme se vzbudily kolem půl 7 hodiny, déle se na extralize opravdu spát nedá!! Po naší menší snídani se začaly sjíždět družstva. Celkem 33 družstev mužů a 13 družstev žen. Počasí bylo ještě teplejší než v sobotu, dusno a teploty okolo 30°C nebyly vůbec příjemné. Trať mírně do kopce a těžší terče se ukázaly pro hodně družstev problematické. Nejlépe se s tím poprali kluci z Nevcehle 17:19s, domácí Neplachovice 17:48s a Lestkov 17:49s  
 
 
Ženskou kategorii jsme opět zahájily my.
 
 
Vše pěkně rozběhnuté, výstřik 16:32, ale výsledný čas 18:86s (pravý 17:32s). Verča si vybrala svoji slabou chvilku.
 
              
 
Po nás Nevcehle, které taktéž chybovaly na proudu a čas 18:98 je zařadil až za nás. První místo si vybojovaly Hněvošice 18:40, druhé Chrášťany 18:47s, my tedy třetí. Po útoku jsme se musely jít zchladit pod venkovní sprchu.
 
 
Zanedlouho po skončení ženské kategorii byl závěrečný nástup. Opět jsme se stouply na stupínky, na stejné místo jako v sobotu.
 
 
A protože jsme měly dobrou náladu, i když se nám útok nevyvedl podle našich představ, vymýšlely jsme pózy pro krásné fotky na památku.
 
 
 
 
Výsledky z Neplachovic TADY Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz  nebo na http://kalorinka.rajce.idnes.cz         
 
Nevydařený Netín a povedené Petrovice
 
Extraliga na Vysočině přišla právě včas, už nás nebavily přes tři hodiny dlouhé cesty. V sobotu jsme vyjely v luxusních 9 hodin do Netína, kam se 9. kolo extraligy muselo přesunout. Areál nás příjemně překvapil slušnou dráhou, dostatkem místa pro zaparkování i pro diváky.
Do příjemně teplého dne se sjelo 33 mužských družstev a 11 družstev žen.
Vyhrát sem přijel opět Plumlov se 17:00s, druhé Velké Hoštice 17:56s a třetí Úherce 17:73s. Nevcehlákům se bohužel nezadařilo.
  
Při sledování mužských útoků jsme ochutnaly výbornou zmrzlinu. Jen kdyby tolik nepadala...
 
 
To už jsme se ale museli jít pomale připravovat na naši kategorii, která začala naším pokusem. Přísný startér vracel hodně mužských družstev pro ulitý start. Z toho jsme byly mírně nervózní.  
 
 
A asi jsem věděly proč. Jelikož při pozor Peťa s Kájou mírně přepadly, počítaly jsme s tím, že nás vrátí. Bohužel se tak nestalo, takže půlka družstva běžela, druhá se zastavila a už bylo všechno špatně. Kája byla jednou z těch, co zaspaly a ještě kousla spoje. Od základny vybíhala výrazně později, proto se jí na hadici udělala smyčka. Přesto dokázala sestřelit v čase 19:64, za to Verča brutálně prostříkala -  výsledný čas 20:70. Nutno podotknout, že foukal vítr a proudnice jim dost prášily. Nebudeme je ale omlouvat víc než je nutné, ostatní měly stejné podmínky...
 
       
 
Po nás holky z Nevcehle, pěkný útok jen škoda prostřiku čas 17:11s. Konečně se zadařilo holkám ze Lhotek - 17:04s, čímž si zajistily vítězství. Klobouk dolů, vím jak náročné je to před domácím publikem. Jako sedmé na startu Výčapy Q. Naneštěstí Jana upustila proudnici poblíž základny a tahle chyba znamenala čas 21:99s. Konečné pořadí tedy Lhotky Team, Nevcehle, Podmoklany, Bříšťany, Výčapy, Lhotky, Výčapy Q. S výsledkem jsme nebyly ani trochu spokojené a nestačily se divit, že za takovou hrůzu dostaneme ještě 3 body a nějaké ceny. Honem rychle vyfotit a jet si spravit náladu do Petrovic.
 
 
 
 
Petrovice
 
Když nás ávie vyplivla se všemi věcmi v Petrovicích, rozhodly jsme se zajít do Okříšek na večeři. Všechny věci jsme nechaly uložené v Petrovické hasičce a vydaly se na cestu. V naší oblíbené pizzerii jsme potkali pár soutěžních družstev, ale místo se pro nás našlo. 
Dostatečně přejedené, ale příjemně unavené procházkou jsme si postavily svoje přechodná obydlí.
 
 
 
Když se trochu setmělo, začala hrát živá hudba. Po chvíli se zaplnil parket a každý se mohl do sytosti vytancovat. V neděli ráno jsme se, jako vždycky nedobrovolně, vzbudily kolem 7 hodiny. Po snídani začínala přijíždět soutěžní družstva včetně naší ávie s kvéčkem. Na petrovickou trať přijelo rekordních 50 družstev mužů a 18!! družstev žen. Takže to předem napovídalo, že sice strávíme dlouhý den, ale máme se na co těšit. Na to, jak je petrovická trať rychlá se výkony příliš nepovedly. Nejlépe si vedli kluci z Nevcehle s časem 16:59s, na druhém místě Urbanov s první šestnáctkou (16:96s) a na třetím místě Vřeskovice 17:00s.
 
Padesát družstev mužů uteklo jako voda a na přípravnou základnu jsme se nachystaly i my. Všechno nám bylo pečlivě přeměřeno a překontrolováno.
 
  
 
Příprava na základně utekla během pár minut a my jsme byly připravené předvést svůj útok.  Vše pěkně klaplo, už zbývají jen sestřiky. Kája téměř z první, Verča o kapánek později, ale buďme rády za to - čas 17:57s.
 
     
 
Byly jsme spokojené, i když nám bylo jasné, že je velmi tvrdá konkurence. Třeba Nevcehle, které se zase vytáhly a daly 16:44s. Ostatním kvalitním družstvům se příliš nedařilo, stejně jako Q. Obě proudařky prostříkaly a jejich čas 17:98s stačil až na páté místo. Konečné pořadí tedy Nevcehle, Výčapy, Bříšťany, Radíkov, Výčapy Q.
 
 
Za druhé místo jsme byly obdarovány kozlovským petanquem (vyměníme s kýmkoli, jeden nám leží ve sklepě), balíkem ovoce a "krásnými" činčilánskými ozdobami... 
 
 
 
Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz Výsledky  TADY  
 
A jak to s námi vypadá před posledními čtyřmi závody? První Nevcehle s 90 body už asi nejspíš nedoženeme. Držíme se na krásném druhém místě se součtem bodů 60, za námi Výčapy Q 37 bodů. Někomu se to může zdát hodně, ale ještě nic není rozhodnuto, protože stát se může všechno. Takže nepolevovat v trénincích a uvidíme, jak to dopadne v Plumlově a Žernovníku...  
 
  Extraligové volno, ale pro nás náročný víkend....aneb svatba, kraj, Keks a Hvězdoňovice
 
Sice jsme měly jediný srpnový volný víkend, ale možná byl náročnější než na extralize. Vše začalo v sobotu dopoledne, tedy přesněji 15. srpna v 11:00. To bylo datum, kdy se nám Léňa z Q vdala. Sešly jsme se o něco dříve, abychom stihly nazdobit ávii. Potom jsme se zašly podívat jak nevěsta s ženichem vycházejí z domu a hned uháněli směr jaroměřický zámek.
 
 
 
Přímo obřadu jsme se nezúčastnily, ale nejspíš si ANO řekli. Nachystaly jsme si lístky z růží a rýži a čerstvé novomanžele trošku ohodily pro štěstí.
 
 
Poté dostal ženich chomout a nevěsta bičík, aby bylo jasno, jak to bude v manželství
Novomanželům přejeme ještě jednou hodně štěstí na společné cestě životem.
 
 
 
j Petrovice
 
Jakmile jsme se vrátily do Výčap, šuply jsme do auta a řítily se do Petrovic, abychom stihly Káju, která běžela za Trnavu. Měly jsme štěstí, ještě  jsme stihly její druhý pokus. Byl to ten vydařenější s časem 19:35s, se kterým obsadila celkové čtvrté místo ze všech závodnic.  
 
V mužské kategorii vyhrálo Polesí a v ženské, jen o chlup, ale přece, Trnava. Gratulujeme k postupu na republiku a přejeme oběma družstvům hodně štěstí, ať reprezentují kraj Vysočina, co nejlépe.
Nezbytná koupačka v kádi a opět spěchat domů.
  
 
 
Zábava na výčapském kopci s A je tem a Keksi 
 
Domů jsme dorazily přes šestou hodinou a o půl sedmé už byl sraz na kopci. Takže jen převléct, napapat a honem honem nahoru, kde máme za úkol starat se o žízeň hostů. Účast nebyla příliš hojná, takže to nebylo příliš náročné. Spíš unavující.
  
 
Skupina přestala hrát ve čtvrt na dvě, já jsem se domů dostala nejpozději a hodiny ukazovaly půl třetí.
 
 
 
 
Hvězdoňovice - třebíčská liga
 
Abychom nasbíraly nějaké bodíky, ale hlavně zatrénovaly na extraligu, vydaly jsme se do Hvězdoňovic na třebíčskou ligu. Musely jsme ale řešit složení, protože Peťa byla na brigádě v Brně. Jelikož nám družstvo Q odmítlo zapůjčit někoho od nich, byly jsme nuceny hledat jinde. Jsme moc rády, že se opět obětovala Pavla z Trnavy, i když rozdělovač není její pozice. Na krásnou dráhu do vedra k padnutí se sjelo 14 družstev mužů a 6 družstev žen. V mužské kategorii jsme očekávaly krásné výkony, jak by si tato trať zasloužila, bohužel se moc nedařilo. První místo si vybojovaly Litovany (17:76s) tentokrát s Vojtem z Petrovic na proudu, těsně za nimi Petrovice (17:84s) a na třetím místě Strachoňovice (19:84s).   
 
Po mužském finále a zkrácení dráhy odstartovaly ženskou část Výčapy Q. Proudařkám se podařilo solidně prostříkat, takže výsledný čas 18:35s. Po nich Svatoslav, kde byl taktéž prostřik, ale na pravém proudu 18:93s. Krev v žilách ztuhla všem přítomným při útoku Trnavy. Špatně zapojené béčko na mašinu náhle vyletělo a s tím se řítila mašina ze základny. Naštěstí strojnice stihla utéct a nikomu se nic nestalo, přesto to byl nepříjemný zážitek.  Soutěž jsme uzavíraly my s Pajochem na rozdělovači, jak už jsem zmínila.
  
 
O kapku malejší voda a prostřiky - přesto čas 18:28 stačil na první místo.
 
 
 
Výsledky TADY
 
 
Celkově třebíčská liga vypadá asi takhle Výčapy Q 62, Svatoslav 53, Výčapy 50 a Trnava 40. Zbývají tři závody, z toho se dvou nezúčastníme kvůli extralize. 
 
 
Našli jsme se nového kamaráda...teda on si našel nás
 
 
 
Upršený Plumlov a vydařenější Žernovník
 
Po týdenní pauze nás čekalo 11. kolo extraligy v Plumlově u Prostějova. O půl 8 jsme se vydaly na cestu doufajíc, že si v Plumlově spravíme loňský výsledek. Opět nás čekaly tartanové koberce a upravovaná tráva. Do původně slunečného počasí se sjelo 42 mužských družstev a 12 družstev žen.
 
V mužské kategorii se právem očekával souboj mezi vedoucími domácími a loňskými mistry z Nevcehle. Plumlovští šli na jistotu s časem 17:03s. Všichni čekali, jak na to zareagují kluci z Nevcehle. Nejen na tento čas, ale hlavně na hustý déšť, který se spustil spolu s jejich přípravou na základně. Zareagovali opravdu nečekaně: povedl se jim nádherný útok bez sebemenší chybičky to znamená nový rekord extraligy v čase 16:26s!!!
 
Myslím, že všem přítomným ztuhla krev v žilách a koukali s otevřenou pusou. Vždyť oba proudaři srazili ve stejném čase. Klukům z Nevcehle moc gratulujeme a děkujeme, že jsme se mohly stát svědky něčeho tak dechberoucího...
 
Video TADY  
 
 Samozřejmě jim to zajistilo první místo a tím i zmenšili náskok Plumlova na pouhé čtyři body. Ale to nebyl konec s krásnými výkony. Na druhém místě Lestkov, kterýmu se povedl skvělý útok v čase 16:53s.  Na třetí příčce také čas pod 17 vteřin a to Úherce s 16:74s.
 
 Pršet bohužel nepřestalo ani po skončení mužské kategorii, takže jsme si musely chystat věci za deště.  
 
 
 
 
Co nejrychleji jsme se nachystaly a odebraly jsme se ke startovní čáře. Základnu na jistotu, Verči se bohužel nepodařilo chytnout klubo, ale jen pár zbytků. Možná moc brzká voda způsobila, že Verči vyklouzla koncovka z ruky - výsledky čas 26:49s.
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
Suverénky nejen letošního ročníku Nevcehle taky zaváhaly a výsledný čas "až" 19:06s. To byla vhozená rukavice pro ostatní družstva. Nejlépe se toho zhostily Chrášťany s časem 17:95s, na druhém místě Sychotím 18:12s a na třetím Pravčice s 18:29s. Jelikož jsme poprvné za celý letošní extraligový seriál nebodovaly, nečekaly jsme ani ne konečný nástup a ujížděly směr Žernovník za lepším počasím.
 
 
 
Výsledky i s mezičasy TADY
 
Žernovník 
 
 Když jsme si představily naše jednovrstvé stany a podívaly se na zamračenou oblohu, bylo nám jasné, že musíme něco vymyslet nebo budeme spát ve vodě. Díky ochotným hasičů z Žernovníku jsme se v suchu vyspaly v místní hasičce. Ještě jednou moc díky!! Večer po občerstvení jsme si zabékaly, zatancovaly, tak jak se sluší a patří na extralize. Řekla bych povedený večer.
 
Nedělního rána se naštěstí počasí umoudřilo a svítilo i sluníčko. Problémový byl ale nárazový vítr, který ještě stěžoval už tak náročné terče. První extraligy v Žernovníku se zúčastnilo 48 družstev mužů a 15 družstev žen.
 
V mužské kategorii se nejvíc očekávalo, co předvede Plumlov a Nevcehle. První zmíněný Plumlov lepší než včera, s téměř vyrovnanými sestřiky 16:79s. Nevcehelský útok pěkně rozběhnutý, ale asi zafoukal vítr a prostřik znamená čas 18:26s a až třinácté místo. Tím jim Plumlováci utekli o 21 bodů, ale kluci hlavu vzhůru, ještě nic není ztraceno! Bude to drama až do konce.
 
Mužskou kategorii tedy vyhrál Plumlov, na druhém místě stále se zlepšující Lestkov 17:16s a na třetím Maršovice 17:30s.
 
Poté následovala naše kategorie. Věděly jsme, že pokud nechceme mít velké problém obhájit celkové druhé místo, musíme bodovat.
  
 
Na základně vše v pořádku, levý terč 17:44, ale pravý 18:44. To bylo způsobeno tím, že Kája si natáhla, pohmoždila, (podle pana doktora prostě všechno,co jde) sval na ruce. Špatně se jí drželo klubo, nemohla rozhodit tak jak chtěla a jak srážela si vůbec neuvědomuje. Proto jsme rády, že to v průběhu nevzdala a dokončila. Takhle nám to totiž stačilo na třetí místo.

 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Problémy se zraněním jsme neměly jen my a kluci z Laviček, když se Vlastíkovi podařilo zlomit si kůstku na ruce, ale i holky z Nevcehle. Káťa si při rozběhávání nejspíš vyvrkla kotník, takže musely narychlo sehnat nějakou proudařku. Nevím, odkud byla, ale patří jí náš obdiv, že si troufla jít s Nevcehlí a dokonce vyhrát. Čas 18:08s. Druhé místo patřilo Q s časem 18:10s. Na stupních jsme byly omedailovány a obdarovány neskutečným množstvím cen. Řekla bych snad nejvíc, co jsme kdy vyhrály.
 
 
 
Nezbytné foto a hurá domů, připravovat se na poslední extraligový víkend.
 
 
 
Chybějí nám totiž tři body, abychom si udržely druhé místo. A pokud bychom ani jednou nebodovaly, družstvo Výčapy Q by muselo být první a druzí. Stát se může všechno, proto nesmíme nic nechat náhodě.
 
 
 
Výsledky TADY  
P.S.: Děkujem klukům z Laviček za pomoc s mašinou...
 

  Dramatické Babice a závěrené Pravčice

Před posledním extraligovým víkendem jsme musely řešit složitou situaci. Naše košařka Ráďa nám v pondělí oznámila, že má zánět zvukovodu (bubínku). Vzaly jsme to na vědomí, ale doufaly, že do extraligy se to zlepší.

V úterý jsme si udělaly minisoustředění v Petrovicích. Mnohokrát děkujeme hasičům z Petrovic, kteří nám to umožnili, nastavili těžší extraligové terče, dopouštěli vodu a zavedli časomíru…  Z pěti útoků, co jsme šly se povedly všechny, konečné časy se lišily po prostřicích na terčích. Holky se prostě vždycky tak krásně prostřídaly, takže se jen dvakrát rozsvítil čas pod 18 vteřin…děkujeme Máji z Q, která zaskočila za Ráďu.

Ve středu přišla ale další špatná zpráva. Rádin stav se nelepší, spíše naopak a na extraligu s náma prostě nemůže, i kdyby chtěla…takže nám nezbývalo nic  jiného než shánět košařku. Ze hry byly všechna družstva, co jezdí třebíčskou ligu, jelikož se konala v sobotu i v neděli. Z podobného důvodu selhala i všecny družstva z Open ligy. Košařku jsme prostě nemohly sehnat, tak jsme se ve čtvrtek rozhodly, že na koš půjde Renča, která ho v začátcích běhávala.  Béčkařku na sobotu jsme našly v Pravčicích a na neděli v Hojkově u Jihlavy. V pátek na tréninku ale přišla další rána. Peťi je špatně a má podezření na salmonelózu, kterou onemocněl člen jejich rodiny…takže ještě v pátek podvečer se Kája z proudu učila rozdělovač.

V pátek jsme šly spát s nejistotou, kdo vlastně pojede a kdo co půjde. Naštěstí se aspoň Peťi udělalo lépe, takže se s námi vydala. Cesta do Babic byla veselá, už tím, že paní na benzince řekla, že vypadáme jak mažoretky

 

Po cestě nám málem nestačily stírat stěrače, jak moc pršelo. Bohužel se to nezmírnilo ani na místě.

Do dalšího upršeného závodu se sjelo 38 družstev mužů a 12 družstev žen. O drama mezi muži se postarali Plumlov a Nevcehle. Dříve na start se postavil Plumlov a časem 16:82s to nevcehelským hodně stížili. Ale ti umí skvělé časy viz rekord minulý víkend. Bohužel se nezadařilo. Svůj den si vybral  Jarda na rozdělovači, který se zdržel na základně a navíc zakopl o „krtka“. To je sport, ale veliký aplaus, který se následně ozval si opravdu zasloužili. Tak třeba příští rok kluci. Gratuluce putuje do Plumlova. V sobotu tedy první místo Plumlov, druhé Lestkov 17:28s a třetí místo Lavičky 17:38s.  

Pro zahřátí jsme si zazpívaly: "Zajíček ve své jamce, sedím sám..."

V ženské kategorii o vítězkách bylo též rozhodnuto. Jak my říkáme pro holky z Nevcehle by měla být zvláštní kategorie Nám chyběly tři body k jistému druhému místu. Na start jsme se tedy postavily s Luckou z Pravčic na béčkách a Renčou na koši. Bylo nám jasné, že prostě musíme dát nějaký slušný čas, pokud si chceme udržet svoje druhé místo.  

Na startovní čáře ještě další znervóznění v podobě ulitého startu.

Na druhý pokus ale vše v pořádku a my jsme mohly zabojovat. Renča koš zvládla skvěle, stejně jako Lucka béčka, i když na náš způsob nebyla zvyklá. Časomíra se zastavila na čase 18:04!

  

 

 

 

  

  

Doufaly jsme, že dáme čas pod dvacet sekund, ale že osmnáctku, to jsme vážně nečekaly. Právem jsme se tedy mohly radovat. Po zbytek holčičí kategorii jsme netrpělivě sledovaly konkurenci a doufaly, že do pátého místa se vejdeme. Nakonec náš útok stačil na druhé místo, takže i celkové druhé místo je naše! Moc děkujeme Lucce z Pravčic, bez které bysme toto místo neobhájily!!

 

Závod se podařilo vyhrát Výčapům Q s časem 17:87s  a na třetím místě holky z Pravčic za čas 18:21s

Ještě vyfotit a ujíždět za lepším počasím. Cestou se stavit na jídlo, aby naše bříška nepřišla zkrátka a skoro za tmy dorazit do Pravčic.

Výsledky TADY  

Pravčice

V Pravčících už naštěstí nepršelo, přesto některé z družstva daly přednost ubytování v místní nové hasičce. Ostatní si postavily stany a šlo se bavit. DJ Jery se snažil, ale občas mu to ujelo, to jsme si musely jít sednout a povídat si.

V neděli ráno jsme se zhruba v 8 hodin sešly u snídaně. Na poslední extraligový závod do Pravčic přijelo 50 mužských družstev a 18 ženských (spolu s Petrovicemi nejvíc za celou exraligu).

V mužské kategorii se rozhodovalo o čtvrtém až sedmém místu, nakonec to dopadlo asi takto. Plumlov, Nevcehle, Úherce, Lestkov, Litava, Lavičky, Neplachovice. Nedělní závod s ne zrovna snadnými terči se podařilo vyhrát Nevcehli 17:06, druhý Lestkov 17:09 s sVrběticemi. 

Taktéž v ženské kategorii se rozhodovalo od čtvrtého místa dále. U nás tentokrát na béčkách Janča z Hojkova, která normálně běhá proud.

 

Ta to ale zvládla skvěle,ostatně jako všichni na základně. Svůj hodně „blbej“ den si vybrala Verča, které se podařilo prostříkat 9 sekund!!! Na pravém terči 18:70 na levém až 27:41s. Moc děkujeme Janči, která s námi strávila celou sobotu i neděli.

 

 

Z vítězství se radovalo Q 17:39s, na druhém místě Radíkov 17:58s a na třetím  Velký Ořechov 18:62s.Celkové pořadí Nevcehle, Výčapy, Výčapy Q, Chrášťany, Pravčice, Lhotky, Radíkov.

Na stupních vítězů jsme si snad právem užívaly svoji chvilku slávy.

Kdo by mohl tušit, že to takhle dopadne? Družstva, co jezdí pravidelně (Lhotky, Chrášťany) neměly moc vydařenou sezónu a i díky tomu se nám povedlo být v závěsu za Nevcehlemi… vyfotily jsme se s pohárem a peněžní poukázkou, které jsme musely vzápětí odevzdat, abychom je mohly znovu dostat na slavnostní vyhlášení extraligy v Nevcehli, kam se moc těšíme…:-)

   

Poslední extraligou nám sezóna zdaleka nekončí, čeká nás ještě spoustu důležitých závodů jako je Telč nebo Lenin. Tak snad se nám ještě něco povede…

Výsledky TADY  

Fotek bude tentokrát hodně takže na http://mistrking.rajce.idnes.cz , http://kropin.rajce.idnes.cz , http://kalorinka.rajce.idnes.cz , http://sdhvycapyq.rajce.idnes.cz , http://sdhmirosovzl.rajce.idnes.cz , http://mmmersi.rajce.idnes.cz, http://petrapavlusikova.rajce.idnes.cz , http://zuzameduza.rajce.idnes.cz, http://spake.rajce.idnes.cz , a v neposlední řadě http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

P.S.: Děkujeme klukům z Laviček a Petrovic za pomoc s mašinou

O pohár Zámku Telč

Jako by nás ke konci sezóny postihla smůla a ne ne se nás pustit. Naštěstí se nám Ráďa na koši uzdravila, problém ovšem přišel tam, kde bychom ho nečekaly. Voda v našem rybníčku, kterou napouštíme do káďě je nejspíš jedovatá (všechny ryby plavou bříškem nahoru) a je přísný zákaz přibližovat se k ní. Takže musíme vymyslet, kde budeme trénovat. Zapojily jsme všechny svoje organizační schopnosti a zajely na čtvrteční trénink do Lipníka. To by ovšem nešlo bez Fandy Mikeše a Vítka Svobody, který nás tam dovezl. Takže moc děkujeme!

Na páteční trénink byla objednaná cisterna s vodou, bohužel celý den pršelo, tak jsme se musely spokojit jen s jedním tréninkem…

 V sobotu, první víkend v září, nás čekal prestižní závod O pohár zámku Telč. Tuto velkou soutěž, na kterou se sjelo 27 družstev žen, jsme opět zahajovaly. Před startem trošku znervóznění, kdy já jsem ze svatby dorazila čtyři a půl minuty před začátkem soutěže, ještě v šatech a na podpatcích, ale vše se stihlo… 

Řekla bych pěkně rozběhnutý útok, první terč (nejrychlejší ze všech) 17:77s, je na tuto dráhu velmi slušný. Bohužel na levém se stále nějak nedaří. Od Pravčic sice mírné zlepšení, přesto čas 20:66s.

  

  

 Největší favoritky z Nevcehle si vybraly svůj den a po obrovských problémech na rozdělovači až 21:84s. Podobně se „vedlo“ i Q. Tam si smůla vybrala pro mě snad nejméně pravděpodobnou osobu a to Máju na koši. Podobných výkonů dosáhly i ostatní družstva a náš prostřik stačil na 12. místo. Soutěž vyhrála Trnava 18:32s, na druhém místě Suchotin 18:48s na třetím Žernovník 18:52s.

Na závěr ženského závodu se na start postavil Dream team, který se skládal ze společensky významných lidí (bývalý hejtman kraje Vysočina, starosta a místostarosta města Telče aj.,).Už loni si od nás půjčovali materiál a ani letos tomu nebylo jinak. Před startem jsme jim aspoň trochu vysvětlili, jak si co nachystat. Bohužel jim nestihl přijet jeden člen na rozdělovač, proto se do Dream teamu dostala i PeťaJ Sice na poprvé nenabrali, ale útok dokončili a to se cení…

Po slavnostním vyhlášení mohla začít kategorie mužů, kde mezi sebou soupeřilo 53 družstev. Nejlépe si vedli domácí Nevcehle 17:65s, na druhém místě Plumlov 17:95s a na třetím Trnava 18:22s.V neděli nás čekají dva závody, tak snad se něco prolomí.

Výsledky i s mezičasy TADY

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

  O lavičky v Lavičkách

Protože se nám sezóna chýlí ke konci, musíme využít každé příležitosti zúčastnit se, co nejvíc závodů. Pozvání do Laviček na žďárskou ligu jsme nemohly odmítnout…

Čekala nás hrbolatá trať mírně do kopce a větrné počasí. Zazávodit si přijelo 22 družstev mužů a 13 ženských družstev.

V mužské kategorii se domácím nedařilo, tak jak bych chtěli. Máme společný problém – levý proud. Soutěž vyhrál Netín 18:44s, na druhém místě Benetice 18:60s a na třetí příčce Stanoviště 18:66s. 

V pauze na posouvání terčů, přiletěl čáp. Povedená náhoda, když jsme se chystaly na start…příliš štěstí nám ale nepřinesl…I když se nám příliš nezdálo, trať nebyla tak jednoduchá. Tím pádem drobátko pomalejší běh, možná nesprávné natažení céček a prostřik – čas 19:68s (18:19sP – nejrychlejší terč vůbec) nakonec stačil na 3. místo.

  

Q stále drží smůla, tentokrát N kvůli kolapsu na děliči. Soutěž se podařilo vyhrát holkám z Olší 19:51s, druhý Netín 19:55s.

Bohužel jsme nemohly čekat do vyhlášení soutěže, protože jsme přejížděly do Přibyslavic na třebíčskou ligu. Tam jsme ale odjížděly bohatší nejen o spoustu hodnotných cen, ale o příjemný pocit z celé organizace soutěže. Vše šlo jako po másle, vyzdobená trať, velký výběr jídla, splachovací záchody, milý a ochotní lidé. Kdyby to takhle chodilo všude, hasičský sport by neměl sebemenší chybu…i když jsme putovní lavičku v Lavičkách nevyhrály, odjížděly jsme nadmíru spokojené...

Výsledky zde

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz nebo na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

 Že by prolomené Přibyslavice? (třebíčská liga)

To, co jsme chválily v Lavičkách, byl přesný opak Přibyslavic. Dorazily jsme na třebíčskou ligu, když už soutěž začala. Bohužel jsme se ani nemohly přečíst, kolik je zde družstev, protože tabule s pořadím prostě nebyla. Takže na základně nastávaly zmatky, protože se pořádně ani nevědělo, kdo má kdy jít, což je podle nás základ…

Sjelo se 27 družstev mužů a 8 družstev žen. Pěkná trať a superlehké terče, kde stačilo trefit terč kdekoli a bylo sraženo, způsobily velmi dobré časy.

Soutěž vyhrály Budíkovice 16:96s, shodný čas měly Petrovice. Na třetím místě Předín 17:35s s též stejným čas s Radonínem.  

Po mužském finále, kde si Petrovice odvezli sud piva, mohlo dojít na naši kategorii.

Na start jsme šly jako čtvrté. Když jsme viděli ty terče, říkaly jsme si, že by se to konečně mohlo povézt a Verča by nemusela prostříkat.  

 Pomalejší náběh nás „zadku“ a mírné problémy na savicích zapříčinily  pomalejší vodu – čas 17:63s. První terč tentokrát na levém proudu (17:46), že by to Verča konečně prorazila?

 

Svoji smůlu zahodilo i Q, které si dalo 16:52s a tím si zajistilo první místo. Na druhém místě Svatoslav se svojí první sedmnáctkou 17:62s a my doslova o chlup za nimi, na místě třetím.

 Trénování na zbytek závodů teď bude čím dál složitější, protože nám už zase začaly školní povinnosti, ale snad nám nějaký ten čas zbyde a nezkazíme si závěr sezóny.

Výsledky i s mezičasy TADY

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz nebo na http://sdhvycapyq.rajce.idnes.cz

 

Noční Jakubov

 Jelikož pro nás nejsou tři závody za víkend problém, rozhodly jsme se v pátek večer zajet do Jakubova. Zde se konala tradiční soutěž, které jsme se ale zúčastnily poprvé. Na jakubovskou hlavní silnici se sjelo 25 mužských družstev a 8 ženských.

Soutěž začínala ženskou kategorií, takže jsme šly jako úplně první. Na koši zaskočila Mája za stále mírně nemocnou Ráďu. (Děkujeme)

 

Přes šikmou startovní čáru, na náběhu a základně vše v pořádku. U značky na rozdělovač však Peťa stoupla Káji na céčko a tím pádem se jí vytrhlo klubo. To způsobilo nesprávně natažené céčko a s tím související prostřik – Verča vlevo 16:90!!, Kája 18:39s. Jakubovskou soutěž vyhrály Výčapy Q 17:58s, my překvapivě druhé a třetí Svatoslav 18:50s. Po skončení naší kategorie jsme si uspořádaly menší picnik s burčákem a doslova kýblem slaninových Bersi.

Mužská kategorie vyvrcholila posledním pokusem, kdy se na start postavily Krasonice. Podařil se jim pěkný útok čas 17:46s, čímž si kluci zajistili první místo. Jako druhé skončily Sedlatice 18:28s a na třetím místě Radonín 18:47s.

Soutěž byla rozhodnuta a když jsme si po desítkách minut všimly, že kromě nás, kluků z Pavlova a pár pořadatelů už na závodišti nikdo není, zjistily jsme, že vyhlášení je u kulturáku. No tak aspoň pro příště. Balík jídla jsme si naštěstí stihly převzít. Vyfotit a hurá do hajan a vyspat se na lepší výkon.

Pár šmouhatých fotek najdete na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz a na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

Výsledky zde

Video TADY

Závěrečné kolo Open ligy v Urbanově a opět prostřik…

Na závody do Urbanova jsme se těšily, nejen kvůli novým záchodům…Soutěže se zúčastnilo 23 družstev mužů a 9 ženských kolektivů. Z vítězství v mužské kategorii se radovali domácí. Vítěžství z celé Open ligy jim však uteklo o jeden bod, skončili tedy v těsném závěsu za Sedlaticemi. Trojici doplňují plantážníci z Dolních NěmčicJ

V naší kategorii byl boj o přední místa v celé Open lize mezi Radonínem, Rozsečí a Sedlejovem. Největší štěstí měl Radonín (že by to bylo písničkou, kterou mají stejnou jako my?) a staly se vítězkami Open ligy. Na druhém místě Rozseč a jako třetí Sedlejov.

My jsme se připravily na start jako čtvrté se Šárkou na savicích, která zaskočila za Pavlu (DÍKY).  

Náběh mírně do kopce vůbec nebyl rychlý. S vodou jsme stejně musela čekat, protože se Verča vracela pro proudnici na základnu. Doběhnout to stihla, ale zase stříkala pod díru – 20:37s, první terč 18:41R.

 

 

První místo Q 17:94 (Kája na pravém proudu) se shodným časem jako Nevcehle.

Na třetím místě Rozseč 19:09s. Naše 6. místo se nám vůbec nelíbí, ale co dělat. Když se prostě nedaří…Kupodivu na nás zbyly nějaké ceny útěchy. Originální focení nám trošku zvedlo náladu.

K tomu napomohly i dream týmy, které se speciálně pro Urbanov namíchaly. Byly tři, ale ani v jednom nechyběl výčapský dres...

 

 

 

Nám nezbývá než jen věřit v lepší zítřky…

Fotky na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz nebo na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

Výsledky TADY

Závěrečné kolo třebíčské ligy Lipník

Extraligu jsme již úspěšně ukončily, včera jsme se zajely podívat na poslední Open ligu a dneska se chystáme uzavřit i Třebíčskou okresní ligu.

Poslední závod je stejně jako loni v Lipníku. Jelikož jsme tam byly asi před 14ti dny trénovat, věděly jsme, že je tam dobrá trať (z kopečka) a poměrně lehké terče. Ale nastala jiná komplikace, Kamča a Verča musí jet zabrat místo na koleje do Ostravy.. Co teď? Jelikož se do Q vrátila vdaná Léňa, mohla nám na stroji vypomoct Pája Havlenová a na levý proud jsme si vypůjčily Šutu. Děkujeme oběma :)

Po úvodním nástupu, jako již tradičně, zahájila závody kategorie mužů. Poslední body přijelo urvat 26 družstev. Na 3. místě skončilo družstvo Litovan (17:89), 2. místo obsadilo Sokolí (17:59) a s časem 17:44 vyhráli kluci z Trnavy.

V kategorii žen (kde ještě nebylo rozhodnuto o celkovém pořadí) přijelo o body bojovat 5 týmů. My jsme šly na start nečekaně jako 1.  

Všechno krásně sedlo, hezky se běželo (proudařky seděly až na čáře) a hlavně se hezky srazilo. Ale výsledný čas 17:28 L (17:26 P) stačil až na 3. místo.

  

Již zmiňované podmínky se projevily i na časech ostatních družstev, kdy naše Q obsadilo 2. místo s jejich další 16 (16:97 P a 16:19 L) a body za 1. místo braly holky z Trnavy za čas 16:85 P (16:68 L).

Připočítat dnešní body k těm předešlým a mohlo se vyhlašovat. Celkové umístění tedy dopadlo takto: Svatoslav 77 bodů, Výčapy Q 72 bodů, Trnava 58 bodů, my na čtvrtém místě s 55 bodami. Nutno ovšem podotknout, že kvůli účasti na extralize jsme vynechaly pět závodů...

Teď už jen kouknou, která ještě liga neskončila (že by třeba Žďárská liga) a zajet jim s ukončením pomoci...:)

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

 

Slavnostní vyhlášení extraligy 2009 v Nevcehli

 Extraliga nám definitivně zamávala už před třemi týdny. Výsledky byly již rozhodnuty, nezbývalo nic jiného než ocenit vítěze, vyhlásit skokana roku a nejlepší závod extraligy.  V sobotu 26. září v 15 hodin se  v nevcehelském sálku usadilo  10 nejlepších družstev mužů a 6 nejlepších družstev žen.

Naše příprava začala samozřejmě pár dní předem. Sobotního brzkého odpoledne jsme se sešly u hasičky vyšňořené, načesané, na podpatcích, tak jak se vidíme jen jednou do roka a to na vyhlášeníJ Vynosily jsme všechny poháry, které jsme letos získaly buď my nebo družstvo Q. Chvíle než se tam všichni narovnáme, blik…a foto do rodinného alba je hotové…

 

Do Nevcehle  jsme kupodivu dorazily mezi prvními ( i když jsme se ještě stavily do Pavlova na dětské závody), mohly jsme si tedy vybrat libovolné místo a pořádně prohlédnout výzdobu místnosti. Ta se nevcehelským opravdu povedla. Na zdi bylo vyvěšeno  16 dresů od všech zúčastněných družstev.

To už nás ale do židlí zarazil úvodní slideshow z letošní extraligy video TADY . Následně nás přivítal pan Šašek, moderátor celého galavečera. Příliš jsme se nezdržovali a přistoupili k vyhlašování jednotlivých míst. My jsme se tak mohly pokochat nejprve nažehlenými košilemi a vyleštěnými lakýrkami přítomných pánů a později i róbami a účesy dam. V doprovodném programu jsme shlédly místní aerobickou skupiny mladých dívek a roztomilé děti z mateřské školky, které leccos prozradily o holkách z Nevcehle (z postele se musí tahat heverem atd..)

To už ale od plátna zněla povědomá hudba a my se koukaly na momentky z našich útoků video TADY . Po skončení jsme i my nastoupily na pódium. Mikrofonu se ujala Peťa, která to i přes velké obavy, zvládla skvěle.

 

Myslím, že kdyby se vyhlásila anketa o nejdelší  výstup na pódiu, určitě vyhrajeme. Pan moderátor přítomné pobavil hláškami z našich stránek a následně vyzpovídal pana Maleny, který nás velmi potěšil, když řekl, že na hasičských schůzích nemá co dělat. Snad to můžeme brát jako příslib na příští sezónu.

Obtěžkány pohárem, oceněním pro každou z nás a finanční hotovostí jsme se usadily zpátky na židličky a vychutnaly si vyhlášení absolutních vítězů. Jak skončila extraliga jistě víte, skokanem roku se stal Lestkov, který překvapil hlavně na konci sezóny a nejlepší závod byl v Neplachovicích.

Když už bylo úplně vše vyhlášeno, nadlábly jsme se výborným řízkem se salátem a zapily to mírně alkoholickým koktejlem…Následovala volná zábava…ani letos nás neminulo půlnoční překvapení v podobě předělané písně…musíme uznat, že se to domácím opravdu povedlo. Video ZDE

Zábava následně pokračovala, pro někoho do nočních hodin, pro někoho až do ranních hodin. Jedno auto vyjíždělo z Nevcehle už v 7 ráno. Bohužel se jim nepodařilo být doma v předstihu, protože se jim v Dlouhé Brtnici vybila baterka…V 9 jsme se ale všichni šťastně sešly u sklepa, naložily věci a vydaly se na poslední kolo žďárské ligy do Stanovišť.

 

Vyfotit se s největšíma elegánama večera jsme prostě musely...a nejenom proto, že jsou z Laviček:-) 

Více fotek na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

Závěrečné kolo žďárské ligy ve Stanovištích

Když už objíždíme ta závěrečná kola lig (třebíčské, jihlavské open), tak jsme se rozhodly zajet i na ukončení žďárské ligy. Jak už jsem naznačila do Stanovišť jsme se vypravily po dlouhé noci v Nevcehli...většina družstva se snažila během mužských útoků nahnat aspoň několikahodinový spánek...

Závodů se zúčastnilo 32 družstev mužů a 17 družstev žen. V mužské kategorii se o celkovém vítězství rozhodovalo mezi Beneticemi a Lavičkami. Na start se dříve postavily Benetice, které to s časem 17:17s klukům z Laviček podstatně stížily. 

Ti tvrdili, že už jsou s tím smíření, ale bojovnost v jejich tvářích a očividná nervozita napovídala, že to tak docela není pravda. A když se jim povedl nádherný útok v čase 16:75s... 

 právoplatně se mohli radovat...video TADY

Po základním kole vypuklo ještě finále, které se taktéž podařilo vyhrát Lavičkám..

Následovala naše kategorie. Na start jsme šly až jako patnácté, na což nejsme zvyklé a štěstí nám to taky nepřineslo. 

Na rozdělovači nám vypomohla Pája (náhradní strojnice Q - díky!!). Ta se kapinku kousla na základně a po mém zbytečně dlouhém čekání a Verči prostřiku čas 19:56s video TADY

Vyhrát se podařilo Lhotky teamu 17:83s, na druhém místě skončily Jasenice s časem 18:83s a trojici doplnily slečny ze Sychotína 19:20s. Celkové první místo patří Lhotkám. S naším časem a šestým místem jsme nebyly vůbec spokojené, ale dobrou náladu nám to zkazit nemohlo...

A protože kluci mají rádi naše akční hry, vymyslely jsme jim něco takového...maminky je doma asi moc nepochválily za špinavé oblečení, ale "sranda musí bejt"...

Ze závodu jsme odjížděly nadmíru spokojené a veselé. Jednoznačně jsme se shodly, že jsme právě prožily ty nejlepší závody za sezónu 2009...

Výsledky i s mezičasy TADY

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz nebo na http://kalorinka.rajce.idnes.cz  

P. S. : Osobní poděkování patří Vlastíkovi a Fildovi za pomoc s mašinou

 

 

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz  

 

 

Memoriál V.I.Lenina

 

Sezóna utekla neskutečně rychle a nám zbýval úplně poslední závod a to Memoriál Vladimíra Iljiče Lenina v Širokém Dole. Poprvé jsme se tohoto závodu zúčastnily loni a podařilo se nám obsadit 2. místo. Doufaly jsme, že se nám povede podobný úspěch.

 

V sobotu 24. 10. v 5:30 jsme se tedy vydaly na jeden z největších závodů v celé České republice. Cesta utekla docela rychle. Jelikož jsme přijely mezi prvními, měli jsme možnost vidět soudruha Lenina hned po příjezdu, když zrovna vystupoval z auta…

Zasoutěžit si na recesní závod přijelo 51 družstev žen a 137 mužských týmů!! A to pořadatelé museli ještě plno týmů odmítat, protože za jeden den by se to nestihlo odběhnout. O půl deváté začal tradiční slavnostní zahájení soutěže. Pořadatele sice zradila technika, ale zkušeného moderátora to nemohlo rozházet…Tak jsme si zazpívali TADY

Nakonec vše dobře dopadlo a soutěž mohla být zahájena. Tři minuty na přípravu a dvě základny způsobily, že vše odsýpalo v neskutečné rychlosti. Naše startovní číslo 11 se nezadržitelně blížilo. Vyšla na nás základna stejná jako loni, obíhaly jsme tedy káď. Kdo neví, jak to tam vypadá, vysvětlím. Náběh na základnu je zkrácený na sedm metrů ovšem ztížený tím, že v cestě stojí buď rakev Lenina nebo káď. Při přípravě Renči nasadili helmu s kamerou, která natáčela akční záběry.  

To už jsme se ale postavily na startovní čáru. Přísný pan startér čekal až se po POZOR nikdo nebude hýbat. Peťa bohužel nevydržela tak dlouho v napětí a udělala nepatrný krůček dozadu. Počítalo se nám to tedy jako ulitý start. Při druhém pokusu nás „podusil“ ještě déle.

Nakonec ale přece jenom přišel výstřel a my správně odstartovaly…když jsem periferně zahlídla Rádin úžasný koš, naskočilo mi, že máme rozběhlý nejlepší útok naší sezóny. A nebyl to jen můj pocit, snad všem to klaplo jak nejlíp mohlo. Přidala jsem tedy, ale stalo se něco, co se nám nestalo už hodně dlouho ani na tréninku…voda nikde. Podařilo se nám dokončit v čase 24:84s a to i díky pěkným sestřikům holek vepředu - video TADY

 V ženské kategorii se vítězkami stal Radíkov s časem 17:13s, na druhém místě Sychotín 17: 26s a na třetím Lhotky team 17 89s.

Následovala kategorie muži nad 35 let a následně hlavní kategorie muži. Všichni byli zvědaví, jak to letos dopadne, jestli padne také traťový rekord jak v holčičí kategorii. Loňským vítězům ze Zbory se příliš nezadařilo, stejně jako extraligovým družstvům jako je Plumlov nebo Nevcehle. O vítězovi rozhodl až poslední útok a to v podání Urbanova. Ti vyhráli s časem 13:81s a tím o jednu setinku sekundu utekli Vrbicím (proudaři Karel Ryl a Pavel Krpec). Na třetím místě skončil Nedašov 14:41s.

Soutěž skončila téměř za tmy, stihlo se to tak tak. Téměř okamžitě bylo vyhlášení vítězů a s tím související odjezd domů. Závody se nám opět moc líbily, na širokodolský svařák prostě nikdo nemáJ Takže příští rok nás tam máte zase…

Naším výkonem jsme zklamané, obzvlášť když se nám už dlouho nezadařilo. Bylo by pěkné ukončit sezónu dobrým výkonem, ale letos tomu tak opravdu nebylo s 38. místem. Doufám, že nás to aspoň nakopne víc „makat“ příští sezónu aby se nám povedlo víc závodů a nejen extraliga.

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

 

 

Ohlédnutí za sezónou 2009

 

 

 

Celkem objetých závodů: 37

 

z toho

extraliga                                                                     14 závodů                  

          okresní liga                                                                 9 závodů

ostatní (open liga, žďárská liga, memoriály)         14 závodů      

Celkem                                                                     37 závodů

Umístění:

1.místo….. ..... ....3x

2.místo…...........10x

3.místo…...........11x

časy nad 20 s ….9x

 

Nejlepší dosažený čas v sezóně 2009:

 17:44s - Extraliga Pustkovec

Nejrychlejší sestřiky pro rok 2009:

Pravý proud 16:73s – extraliga Petrovice

 Levý proud 16:90s – noční závody Jakubov

 

Největší prostřiky pro rok 2009 (při normálně natažených céčkách):

                                              Pravý proud : 18:42 (L17:43s) = 1,1 s

                                              Levý proud:   27:41 (P18:70s) = 9,5 s

 

Nejhorší výsledek:

 27:41s – extraliga Pravčice

 

První trénink – 31. března

Poslední závody – 24.října

 

Největší úspěchy :

    -   2.místo ve Velkopopovický kozel extraliga v PÚ ČR

   -  3.místo na Poháru mistrů

 

Rozloučení se sezónou

 

 

 

Tretry už máme pověšené na hřebíku, dres, nám spokojeně odpočívá ve skříni. Co by to ale bylo za konec sezóny bez pořádného ukončení?

 

V pátek 20. listopadu jsme se tedy všichni (spolu s družstvem Q) sešly v salonku v naší šmoulové restauraci. Naše sezení bylo zahájeno slavnostním přípitkem na co jiného než na úspěšnou sezónu.

Po zaplnění našich břich všemožnými druhy salámů a sýrů a obdarováním pana Maleny stylovým dortem, následovalo domlouvání příštího roku, hlavně tedy dopravy na extraligu.

Hlavním programem večera bylo promítání videa ze všech závodů. Zasmály jsme se nad některými vydařenými záběry, které neměly s hasičinou moc společného…

Po pár hodinách koukání a probíhání nejen holčičích záležitostí jsme se vydaly ke svým domovům. V sobotu nás totiž čekala rozlučka, řekněme méně oficiálníJ

Obě akce se povedly a my tak s klidným svědomím můžeme oprašovat z treter prach a těšit se na příští sezónu.

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz 

 
Výroční schůze 2009

 

V netradičním termínu 10. 12. 2009 se uskutečnila každoroční výroční hasičská schůze. Opět se sešel plný sál, obsazené dva dlouhatánské stoly. Po donesení všech pohárů jsme zjistily, že se hasičům a hasičkám z Výčap podařilo vyhrát 66 pohárů za jednu sezónu!

 

Na úvod starosta hasičů všechny přivítal a pronesl slova na zhodnocení roku 2009. Mluvil o všech uskutečněných akcí počínaje koupí tranzita konče prací na novém hasičském areálu.

Poté přišla řada na nás a náš proslov:

 Letošní rok byl pro nás odlišný než všechny ostatní. Nejen tím, že naše proudařky změnily techniku v podobě napojování proudnic vepředu, ale hlavně tím, že jsme se poprvé zúčastnily všech závodů zařazených do extraligy ČR v požárním útoku. Projezdily jsme republiku křížem krážem, ale vyplatilo se. V nelehké konkurenci jsme dokázaly obhájit celkové druhé místo, hned za hasičkami z Nevcehle, které jsou pro nás zatím nepřekonatelné. Ze čtrnácti závodů jsme jednou slavily vítězství, 3x jsme obsadily druhá místa, 5x třetí místa, jednou čtvrté místo, 2x pátá místa a pouze dvakrát jsme nebodovaly. Dovolím si říct, že patříme k elitním družstvům v celé republice. Nasvědčuje tomu i fakt, že jsme byly pozvány spolu s dalšími šesti nejlepšími ženskými družstvy na hasičskou olympiádu v Ostravě, kde se konala exhibice extraligy. Cílem bylo předvést hlavně zahraničním účastníkům, jak a s jakým materiálem se dá běhat požární útok.

  Další ctí nám byla nominace na Pohár mistrů ve Vacenovicích, kde se nám podařilo obsadit třetí místo.

  Nezanevřely jsme ani na třebíčskou ligu, kde jsme obsadily páté místo. Nutně ovšem podotknout, že kvůli extralize jsme vynechaly celých pět závodů.

  I když naše časy byly o trochu  horší než loni (způsobené hlavně těžšími terči na extralize oproti třebíčské lize), zhodnotila bych naši sezónu za úspěšnou. Kdo se může chlubit titulem druhého nejlepšího družstva v republice? Jste to my a naše obec. A to hlavně díky panu Malenovi. Člověku, který s námi má trpělivost sednout si v sobotu brzo ráno za volant, vrátit se v neděli večer a mít za sebou pár set kilometrů. Člověku, díky jehož postřehům a radám máme možnost neustále něco vylepšovat. Hlavně díky němu jsme se dostaly na stříbrný stupínek v nejprestižnější soutěži ČR.

  V příštím roce bychom chtěly zopakovat náš úspěch. Nebude to jednoduché, protože přibyde konkurence, ale budeme se všemožně snažit, abychom dobře reprezentovaly naši obec. Aby nadále, když se řekne Výčapy všichni věděly, že je to obec na třebíčsku, která se pyšní mimo jiné i  kvalitními hasičskými družstvy.

Následovaly prezentace družstev shrnující sezónu. To jsme už ale pomale všem roznášely občerstvení.

Další náplní večera bylo focení všech soutěžících hasičů, tedy dvě družstva dětí, naše družstvo, Výčapy Q a mužské družstvo.

 

Po pár hodinách zábavy a popíjení zonky jsme se vydaly ke svým domovům. Tak zase za rok..

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz a na http://kalorinka.rajce.idnes.cz

 

Pozvání na obecní úřad ve Výčapech

 

Sobotní odpoledne dne 19. 12. 2009 pro nás znamenalo jednu  významnou událost. Pan starosta Výčap nás jménem obce pozval k sobě na obecní úřad, aby nám poděkoval za dobrou reprezentaci. Jednalo se o naše družstvo včetně pana Maleny, družstvo Q a Lukáše Honse jako jednoho z reprezentantů ČR.

 Na celé akci byla přítomná fotografka z třebíčského deníku. Když jsme se pohodlně usadily, začala hrát vítězná píseň „We are the champions“ připomínající náš úspěch. Poté nakráčel pan starosta a přednesl proslov. Dovolím si ho zkopírovat i sem.:

 

Dnešní setkání s Vámi je rovněž takovouto slavnostní chvílí. Takových úspěchů, kterých jste dosáhli v oblasti hasičského sportu, si naše obec velmi váží.  Zvláště cenné je na Vašich úspěších to, v jakém oboru lidské činnosti těchto úspěchů bylo dosaženo.

Když se vysloví slovo hasič, každý si představí osobu, která je v každém okamžiku připravena pomoci lidem v krizové situaci. Pomoci každému, koho postihlo neštěstí požáru a v dnešní dob je slovo hasič synonymem záchranáře v jakýchkoliv kritických situacích.

Na činnosti Vás děvčat je cenné to, že se hasičské činnosti věnujete dobrovolně a že je Vaším koníčkem. Právem se říká, že je koníčkem nejužitečnějším. A zvláště, když se mu věnují děvčata.

U těchto úspěchů se vždy objevuje jedno jméno. Je to člověk, bez kterého bychom si „dámský“ hasičský sport ve Výčapech ani neuměli představit. Je jím pan Mojmír Malena, trenér, řidič, okrskový velitel, rádce, kameraman a především člověk, který hasičině obětuje obrovské množství svého volného času. Jménem obce a všech, kteří hasičskému sportu propadli a fandí mu, Vám za tuto práci pro hasiče, pana Malena, děkuji.

Před let se do naší obce přiženil ze spřátelených Petrovic a založil zde rodinu pan Lukáš Hons, profesionální hasič třebíčského útvaru a český reprezentant. Poctivě vykonává svoji profesi, která je naší veřejností jednou z nejoceňovanějších a nejváženějších. Jeho koníček se stal i jeho živitelem, jeho práce je jeho koníčkem. Svojí prací a houževnatostí si vydobyl svoje místo v reprezentačním celku naší země. Pane Hons, dovolte mi, abych Vám jménem našich občanů poděkoval za vzornou reprezentaci své vlasti a za spolupráci s výčapskými hasiči.

Za úspěchy Vás všech je spousta hodin dřiny, těžce sehnaných finančních prostředků, stovky najetých kilometrů a nervů, než zazní startovní výstřel.

Přeji Vám, ať se dalších ročníků soutěží zúčastníte či nezúčastníte, aby i další Vaše životní starty byly neméně tak úspěšné, jako byly ty, kterých s úctou vzpomínáme i dnes a ke kterým Vám jménem našich spoluobčané ze srdce blahopřeji.

 

Po těchto slovech jsme se postupně zapsaly svá jména do obecní kroniky. Následně jsme byly obdarovány kytičkou a pozorností v podobě poukázek do místní restaurace.

Na závěr jsme si spolu se starostou obce i hasičů připili na úspěchy v příští sezóně. Ještě pózování u obecního praporu na památku.

  

Tato událost pro nás byla znamení, že naše činnost není obci lhostejná. Vážíme si toho, že máme takovou podporu. Dodnes si pamatuji telefonát na mistrovství republiky ve Zlíně, informující nás, že starosta právě hlásí na jakém průběžném místě jsme a co všechno nás ještě čeká. To se nevidí v každé obci byť mající skvělé hasiče.

Pár fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz

Tradiční masopust 2010

Krutá zima sice udeřila, ale ani tuhé mrazy nezabránily uskutečnění masopustního průvodu masek v naší obci. Stalo se tak v sobotu 13. února.

Díky naším nápaditým hlavičkám jsme měly rychle vymyšlenou masku. Změníme se na šmouly a ani zlý čaroděj Gargamel nesmí chybět. Sobotního dopoledne jsme se tedy sešly v mírně zaplesnivělém sklepě (zima a naše nepřítomnost  mu očividně nesvědčí), začaly jsme se vtěsnávat do kostýmů a skládat na sebe nespočet vrstev oblečení. Nakonec pořádně zamodřit, jak se na správné šmouly sluší a patří… 

Úderem 11 hodiny se shromáždily všechny masky před místní hospodou. Hromadné foto a přepočítání – 56 masek je poměrně vysoké číslo.

 

Vyskytovaly se tu masky všeho druhu – od bezdomovců, přes celý bufet i s obsluhou až po malý kurník s ještě menšími kuřátky.  

To už ale mohl průvod s muzikanty začít. Za koblížky, chlebíčky či horký svařáček jsme se odvděčily krátkým tanečním vystoupením, které je pro šmoulíky velmi typické.

 

Čím více přituhovalo, tím více jsme se těšily do našeho modrého domova – do šmouláku (restaurace Morava). Bohužel nás čekala ještě druhá půlka vesnice. Ve vsi jsou sice pohostinní lidé, ale je jich mocJ Když se průvod začal natahovat a zdržovat se u každého domu čím dál déle, přály jsme si, aby to bylo za námi.

Okolo půl páté bylo hotovo. Byly jsme zmrzlé, ale spokojené za pěknou masku a hlavně proto, že zase na rok máme vystaráno.

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz nebo na http://kalorinka.rajce.idnes.cz 

 

 

 

 

 

  Nevcehle tek 2009

Třetí ročník oblíbeného Nevcehle teku se tentokrát konal o měsíc dříve než obyčejně.  Natěšené na pěkné počasí jsme v sobotu 10. října v poledne nastoupily do naší ávie a uháněly za novými zážitky. Z našeho družstva chyběla jen Pavla a doplnily nás Mája, Jája a Pája z QJ Počasí nebylo takové, jaké bychom si představovaly, ale alespoň nepršelo.

Na svůj útok jsme se nachystaly jako první (nemůžeme přece zrušit naše pravidlo).  A protože nevcehle tek není jen soutěž nejrychlejších útoků, ale také nejoriginálnějších převleků, ani my jsme nezůstaly pozadu a vylepšily si svoje image…

 ...to už jsme si ale nervózně losovaly svůj post na tento den. Dopadlo to asi takto:

Koš – Jája normálně béčkařka z Q

Savice – Verča normálně levá proudařka

Stroj – Peťa normálně rozdělovačka

Béčka – já normálně stroj

Rozdělovač – Kája normálně pravý proud

Pravý proud – Ráďa normálně koš

Levý proud – Renča normálně béčkařka

Nachystaly jsme se během pár minut a šly si stoupnout za startovní čáru ovšem na jiná místa než jsme zvyklé… 

...kupodivu vše dopadlo v rámci možností dobře a my dokončily v čase přes 23s. Myslím, že to je slušný výkon. Nakonec stačil na třetí místo v ženské kategorii.

Asi jako šestnácté šlo Q s Kájou, Verčou a Renčou od nás. Bohužel už si nepamatuju, kde byl větší problém, ale čas přes 25s.

 

Ke konci závodu jsme se na start postavily ještě jednou –jako Family team. Mělo to být družstvo složené ze sester, nakonec ale nejela Šárka, proto zaskočila Verča (sestřenka KájiJ). Sukýnky a brejličky nám vytvořily vzhled velmi intelektuálních slečenJ

 

 

Rozlosovaly jsme si:

Koš – Peťa normálně rozdělovačka

Savice – Verča normálně levý proud

Stroj – Mája normálně koš

Béčka – Kája normálně pravý proud

Rozdělovač – Renča normálně béčka

Pravý proud – já normálně stroj

Levý proud – Jája normálně očkařka

Poprvé a myslím, že naposled jsem zažila, co je to čekat na pomalou voda, respektivě na žádnouJ Holkám vzadu se nepodařilo nabrat, ale nebyly jsme z toho nijak zklamané, šlo o to vyzkoušet si to.

 

Po nás se zúčastnilo ještě plno družstev a naše bříška už pomalu začínaly vysílat hladové signály. Konečně odběhlo poslední družstvo a my se mohly přemístit do společenského sálu. Jenže guláš se asi ještě ohříval. To bychom ale nebyly my, kdybychom nevymyslely nějakou hru. A nikomu z nás nevadilo, že jsme ji naposled hrály ve školceJ

 

Po výborném guláši následovala volná zábava. Potěšily nás míchané nápoje, které měly velký úspěch. Když nás přestalo bavit poslouchat půl hodinové duc duc bez jakékoli melodie, šly jsme si zabékat do sklepa. Ještěže Ráďa vzala kytaru. Jenže ve sklepě za chvíli bylo víc lidí než na pódium, tak jsme musely náš spolek rozpustit…Kolem třetí hodiny ranní přestala hrát hudba a my se uvelebily ke spánku.

V neděli brzy ráno Renča, Mája a Pája jely na branný závod za dorostenky. My si ještě chvíli pospaly a kolem 10 jsme vyrazily domů. Byly jsme domluvené na závody v Kožichovicích, ale když jsme viděly pronikavý déšť a teploty na bodu mrazu, rozhodly jsme se, že takové závody oželíme. Propršených závodů bylo letos víc než dost.

Jak bych zhodnotila letošní ročník nevcehle teku? Závod vynikající, hodně družstev, spousta zážitků. Ovšem večerní tek byl nejslabší, co jsme kdy zažily. Těžko říct, čím to bylo, možná pro jiné to byl naopak ten nejlepší ročník. My bychom pro příště vyměnily DJ za nějakého jiného chlapíka u počítače, který by hrál známé vypalovačky podle přání přítomných…a taky populární karaoke, na kterém jsme se tak vyřádily loni…

Děkujeme domácím za ubytování...tak zase příští rok...

Maškarní ples a dětský karneval

 

Datum 20.2.2010 bylo vybráno na uspořádání maškarního plesu. Pro nás to znamenalo náročný víkend v podobě postarání se o žíznivé a hladové hosty. Sešly jsme se kolem 19. hodiny, vše si připravily, vychytaly naši image a čekaly na návaly hostů.

Naše předtuchy o plně obsazeném sálu se naplnily a do místní sokolovny se namáčklo skoro 300 lidí. U baru jsme se postupně vystřídaly všechny a musely jsme se rychle otáčet. Nicméně zbyl čas i na prohlédnutí masek. A že bylo na co se koukat. Zavítali k nám mimo jiné i indiáni, skupinka pionýrů a pionýrek s vlaječkami, babička s dědou a jejich nevytáhnutelnou  řepou, bedna „lahváčů“ v živé velikosti a dokonce až k nám doběhl biatlonista z Vancůvru i s terčemJ

 

 

Po odmaskování nás čekal prodej tomboly, kde byly hodnotné ceny. Během několika minut byly lístky rozebrány a výherci se mohli radovat.

Hudební skupina A je to hrála přítomným  pro tanec a zábavu až do půl 4. Ani potom se ale všichni nerozprchli domů a pár nejvytrvalejších mělo stále žízeň. Definitivní konec se dá odhadovat kolem půl 6 ráno, my se domů dostaly přibližně o hodinu dříve.

Více fotek na http://sdhvycapy.rajce.idnes.cz nebo na http://kalorinka.rajce.idnes.cz  

V neděli dopoledne se musela sokolovna rychle uklidit, protože následoval dětský karneval. I tady byly k vidění nejrůznější masky. Děti si mohly zatancovat, zasoutěžit ve sportovních hrách a zakoupit si lístky do tomboly, kde hlavní cenou byl pojizdný traktůrek.

 

U občerstvení už jsme nebyly všechny, přesto bylo potřeba se postarat o malé žíznivce. Bylo to méně náročné než na plese, ale docházely síly. Proto byl nezbytný odpočinek:-)

 

Když se děti rozešly k domovům, přichystala se malá projekce pro podporu našich hokejistů.

Děkujeme všem za návštěvu a doufáme, že se vám u nás líbilo natolik, že se příští rok potkáme znovu aspoň ve stejném počtu jako letos.

Poháry už ve Výčapech nemají kam dávat

Třebíčský deník - Na sportovním poli toho dobrovolní hasiči z Výčap dosáhli již mnoho. Dalo by se říct, že výše už to nejde. Patří k absolutní špičce v regionu a na svém postavení nehodlají do budoucna nic měnit. Naopak, velké naděje vkládají i do nastupující generace.

Vítězné poháry ve Výčapech již nemají takřka kde skladovat, a tak mají v hasičské zbrojnici jen ty novější. Jen za loňský rok jich vybojovali šedesát a celkem prý jejich počet dosáhl již úctyhodné tisícovky.

SDH Výčapy oslaví letos v létě 80. let od svého založení. Pochlubit se může v současnosti hned několika soutěžními družstvy, dvěma ženskými, jedním mužským a dvěma dětskými, ke kterým na jaře přibude další. Dospělá družstva mají vlastní webové stránky, kde své úspěchy pečlivě dokumentují.
SDH Výčapy bylo založen 5. července 1930 za účasti 39 členů. Sbírky na zakoupení hasičské výstroje, motorové stříkačky s výzbrojí a žebříků začaly o rok později. V pramenech se dovídáme, že „slavnostní předání motorové stříkačky Saturn od pana Vystrčila z Telče bylo provedeno 9. srpna 1931. Tento stroj byl dodán s výzbrojí pro 22 mužů, 300 m hadic se šroubením a vlastním příslušenstvím. Prvního požáru se sbor zúčastnil dne 30. 10. 1931 ve Výčapech při požáru mlýna Františka Rouse. V roce 1932 dojeli hasiči k požáru až do Štěměch (vzdálenost asi 17 km), kde skutečně ukázali svoji velkou obětavost a nezištnou sousedskou pomoc.“

 

Sbor pořádal i kulturně společenské akce, jako například taneční zábavy, společenské lesní výlety, hodně se hrála divadelní představení. Sbor měl své vlastní jeviště i kulisy. Akce měly přispět jednak ke splacení půjčených prostředků na hasičskou stříkačku, jednak na výstavbu hasičské zbrojnice se sborovnou. Ta byla slavnostně předána v květnu 1934 a na stejném místě stojí v renovované podobě dodnes.


Slavné Fialky


Od 80. let se sbor aktivně účastní hasičských soutěží. Nejprve se jezdí na soutěže do Rýmařova, od 90. let, přesněji od roku 1996 se výčapští začínají účastnit soutěží Extraligy ČR v požárním útoku. Zde se neustále zlepšují, až se postupně dopracují ke stupínkům nejvyšším. Družstvo žen si tehdy říká Fialky a jejich trenérem je po celou dobu Mojmír Malena. Po této slavné éře si dávají na chvíli pauzu výčapské ženy, přesněji dnešní družstvo Q, a s ním i družstvo mužské. Většina členek a členů se věnuje na několik let převážně rodičovským povinnostem. V roce 2008 o sobě dávají opět vědět, obnovují členskou základnu a k hasičskému sportu se v plné síle vracejí. Svědčí o tom i loňské druhé místo družstva A a třetí místo družstva Q v soutěži žen extraligy. Družstvo žáků je jedno z nejmladších na okrese, nejmladší člen má pouhých pět let, ale družstvo bez problémů obstojí před mnohem starší konkurencí. Velké úspěchy se od nich ve Výčapech čekají i v roce letošním.


SDH Výčapy má v současnosti 150 členů, z toho jednoho hasiče zasloužilého. Pan Zdeněk Voltr je nejstarším členem sboru, přičemž v něm prožil úctyhodných 64 let. Jiří Barák je dalším dlouholetým členem sboru a jeho jméno je dobře známo v rámci regionu z dob dlouholetého působení v čele třebíčských hasičů.


Třikrát Svoboda


Mladých hasičů do 18 let mají ve Výčapech 30 a 45 hasičů se aktivně zúčastňuje soutěží. Ročně přitom každé družstvo stihne až přes třicet závodů. K tomu jim slouží i patřičná technika. Dva soutěžní stroje PS 12 a vozidlo Avie. To však k přepravě na soutěže již nestačí, v loňském roce proto zakoupil sbor devítimístné auto Mercedes Sprinter.


Nejčastějším příjmením ve Výčapech je patrně Svoboda, proto není vedení výčapského sboru výjimkou. Marek Svoboda je starostou, Michal Svoboda velitelem a Vít Svoboda hospodářem. Poslední jmenovaný nás blíže seznamuje i s plány svého sboru do nejbližší budoucnosti: „Kromě toho, že letos začátkem srpna oslavíme významné výročí, chtěli bychom co nejdříve otevřít nový hasičský areál. Bohužel to letos patrně nestihneme, otevření areálu se bude konat nejspíš až v příštím roce. Budujeme jej ve spolupráci s obcí od loňského roku. Naším dalším dosud nesplněným cílem je postup mužského družstva na mistrovství ČR v požárním sportu. Družstvo zatím bohužel vždy skončilo v krajském kole a k pomyslnému cíli vždy kousek chyběl. Dalším cílem družstva mužů je alespoň jedno vítězství v soutěži zařazené do seriálu extraligy. Družstva žen svými výkony dávno překročila svůj stín a nyní můžou jen doufat, že v budoucnu k nim přidají další celkové vítězství v extralize, příp. posunou hodnotu rekordního času požárního útoku.“

HASIČSKÝ POČIN


K největším úspěchům hasičů, resp. hasiček z Výčap patří celkem pětinásobné vítězství Extraligy v požárním útoku, které se zatím nikomu nepodařilo zopakovat. Nejúspěšnější byl přitom rok 2003, kdy se k prvenství žen přidalo i třetí místo mužů a žáci v tomtéž roce vyhráli třebíčskou ligu. Kromě sportu se SDH Výčapy aktivně účastní dění ve své obci. Od roku 1943 dodnes pořádají tradiční masopust, přičemž počet masek letos dosáhl stovky. Následuje hasičský maškarní ples, dětský karneval, v létě pak ve spolupráci s dalšími organizacemi Dětský den. Akce s názvem Letní výlet, sobotní taneční zábava doplněná nedělní dechovkou, letos připadne na 7. srpna a SDH Výčapy při této příležitosti zároveň oslaví osmdesátiny svého sboru.

 

Tvorba webových stránek na WebSnadno.cz  |  Nahlásit protiprávní obsah!  |   Mapa stránek